הבדלים בין מדיה סנטר 2005 לבין זה שבא עם ויסטה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 618
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

מהם ההבדלים בין מדיה סנטר 2005 לבין זה שבא עם ויסטה ?
אני שואל משום שזה שבא עם ויסטה דורש משאבים חזקים באופן טבעי והשאלה אם הוא מצדיק את זה.
תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

התשובה שאליה הגעתי היא שהמדיה סנטר ב 2005 הרבה יותר מוצלח, הן מבחינת תפריטים וארגון הספריות של המדיה והן מבחינת משאבי מערכת ותאימות לתוכנות צד ג'. היתרון היחיד שיש למדיה סנטר בויסטה הוא שילוב ה EPG של יס אבל זה עוזר רק למי שמחובר ליס ואין לו יס מקס.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ozbr1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

לא מסכים,
ההבדל הכי גדול בין שתי המערכות הוא שבויסטה יש תוכן ייחודי,
מעבר לכך הויסטה זו מערכת שגוירה כהלכה ולכן מתאימה מאוד לשוק הישראלי.
get rich or die tryin'

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

איזה תוכן ייחודי יש בוויסטה? אני שואל בתום לב היות ולי יש את שתי המערכות בבית ולא שמתי לב שאני מפסיד משהו.

בקשר לגיור. אוקיי, מקובל. רק שאני לא מצליח לעבוד ולא סובל ממשק משתמש בעברית ולכן עבורי זה לא מהווה יתרון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

blavie
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תראה, הקטע פה כזה -
MCE 2005 - ממשק משתמש יותר נוח ומאורגן בצורה הגיונית הרבה יותר, המערכת דורשת פחות משאבים (באופן ניכר), בכלליות מבחינת נוחות שימוש עדיפה בהרבה (לדעתי) על VMC.
חסרונות - חוסר לוקאליזציה, EPG זה סיפור בפני עצמו, Online Spotlights מכוונים לאתרים מחו"ל ועוד.
לי אישית זה לא מפריע, אבל יתכן וחלק מהאנשים יראו חסרון בכך שאין ממשק בעברית.

VISTA MEDIA CENTER - ממשק משתמש מסורבל יותר, לוקח זמן למצוא ולהיכנס לדברים, המערכת כבדה משמעותית מ MCE 2005 ועל כן דורשת מחשב חזק שיריץ אותה (מה שאומר יותר כסף בקניית המפרט), לדעתי מבחינת תכנון יעיל של המערכת מייקרוסופט עשו עבודה יפה בהרבה ב MCE 2005 וחבל שלא השאירו את ממשק המשתמש זהה גם ב VMC - חבל להחליף משהו שפעל יפה מאוד.
ייתרונות - לוקאליזציה, ה Online Spotlights מכוונים לאתרי תוכן ייעודיים ל VMC בארץ כמו Flix, Ynet וכו'.
EPG מובנה ללקוחות YES (בעיקר בגלל זה אני בוחר ב VMC להפעלת ה HTPC שהזמנתי)
קיים ממשק משתמש בעברית לאלו שיחפצו בכך.

בקיצור, אם לא אכפת לך שהמערכת תהיה קצת לא מכוונת לארץ (כי נכון לעכשיו, לפחות לי לא ידוע על דרך לערוך את ה online spotlights ושאר הדברים שדיברתי עליהם כך שיהיו מכוונים לתוכן בארץ, לא ניתן להוסיף EPG בצורה קבועה, מדוייקת וקלה.) תבחר ב MCE.
אם לא אכפת לך שממשק המשתמש ידרוש קצת הסתגלות, ושהמערכת תהיה יותר כבדה כך שתצטרך לרכוש מחשב יותר חזק - ומצד שני אתה רוצה שהמערכת תהיה מכוונת לארץ ככה שתוכל לגשת לאתרים ישראליים דרך הטלוויזיה לעדכוני חדשות וסרטונים, תוכל לצפות בלוח שידורים מפורט ומדוייק (אם יש לך יס כמובן) תבחר ב VMC.
וכמו שציינתי כבר, במידה ואתה רוצה ממשק בעברית, או שמישהו אחר יחלוק איתך את המחשב והוא אינו מסתדר עם אנגלית - ממשק עברי קיים רק ב VMC.

ולסכם הכל - חבל שאי אפשר להוסיף EPG מובנה ולערוך את ה spotlights ב MCE 2005, כך לא היינו צריכים VISTA :twisted:

rafid
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1042
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

אפשר בקלות!! להוסיף את הEPG של ויסטה לתוך הMCE באמצעות MEGAEPG

אני כבר עובד קרוב לשנתיים עם MCE2005 ואני לא מיתכוון לעבור בעתיד לVMC ולא כי היא פחות טובה אלה מכיוון שרמת היציבות בMCE2005 כל כך גבוהה ועבורי זה הפרמטר הכי חשוב

blavie
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

ומה בקשר לתמיכה בעברית אצלך?
האם ה EPG בעברית, מכוון, וכמו כן אתה רואה תוכן בעברית ומקליד תוכן בעברית בלי בעייה?
אם כן, באילו מקודדים \ תוספים אתה משתמש? תודה רבה!

rafid
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1042
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #8 

הבעיה היחידה של העיברית בMCE היא שאותיות מיושרות לשמאל -לא ממש מפריע ואין צורך בשום מקודדים לשם כך

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”