ציוד תקשורת
אהלן
רציתי להתייעץ בפעם האחרונה לגבי קניית ציוד תקשורת, וזה כנראה יהיה הסוף
אני מכוון לקנות את TP-Link TD-W9970 שישמש בתור מודם בלבד
אחריו שם נתב של סיסקו
Cisco 4-Port Dual WAN Gigabit VPN RV340-K9-G5
ואז סוויץ
WS-C3560G-24TS-S
אם אתם שואלים למה אני צריך את זה, תאכלס לא צריך, פשוט זה ציוד ממש חזק שמצאתי במחירי ריצפה
הבעיה האחרונה שלי היא רשת וויפי MESH
אז ראיתי את זה
TP-Link Deco M5 אבל הבנתי שהוא עושה בעיות אם אני לא מחבר את שלושתם ברשת קווית
אז יש את גוגל וויפי שאי אפשר למצוא בארץ
ויש את UBIQUITI MESH אבל הסתבכתי עם כל הMESH שלו, איך זה בדיוק עובד וכו'
סהכ, ל זה עולה לי בסביבות 2000 שקל שרוב הכסף זה על הוויפי
הרעיון הכללי די פשוט, לחבר את המודם לראוטר, הראוטר לסוויץ, הסוויץ ליחידות שיעבירו וויפי, וגם יכול להית שהראוטר והסווי לא ישבו באותו מקום, אז אני מתכוון לחבר יחידת וויפי אחת נגיד לסוויץ ואחת לראוטר, ועדיין שיעבוד תקין(LANכמובן)
השאלה אם הכל בתיאוריה אמור לעבוד?
רציתי להתייעץ בפעם האחרונה לגבי קניית ציוד תקשורת, וזה כנראה יהיה הסוף
אני מכוון לקנות את TP-Link TD-W9970 שישמש בתור מודם בלבד
אחריו שם נתב של סיסקו
Cisco 4-Port Dual WAN Gigabit VPN RV340-K9-G5
ואז סוויץ
WS-C3560G-24TS-S
אם אתם שואלים למה אני צריך את זה, תאכלס לא צריך, פשוט זה ציוד ממש חזק שמצאתי במחירי ריצפה
הבעיה האחרונה שלי היא רשת וויפי MESH
אז ראיתי את זה
TP-Link Deco M5 אבל הבנתי שהוא עושה בעיות אם אני לא מחבר את שלושתם ברשת קווית
אז יש את גוגל וויפי שאי אפשר למצוא בארץ
ויש את UBIQUITI MESH אבל הסתבכתי עם כל הMESH שלו, איך זה בדיוק עובד וכו'
סהכ, ל זה עולה לי בסביבות 2000 שקל שרוב הכסף זה על הוויפי
הרעיון הכללי די פשוט, לחבר את המודם לראוטר, הראוטר לסוויץ, הסוויץ ליחידות שיעבירו וויפי, וגם יכול להית שהראוטר והסווי לא ישבו באותו מקום, אז אני מתכוון לחבר יחידת וויפי אחת נגיד לסוויץ ואחת לראוטר, ועדיין שיעבוד תקין(LANכמובן)
השאלה אם הכל בתיאוריה אמור לעבוד?
לקנות ראוטר אלחוטי של TP לינק רק כדי שישמש כמודם? אם כבר אז ללכת על DLINK או מודם ייעודי VIGOR130 של דרייטק
למה לך כזה סויטש? SG110 של סיסקו יכול להיות מצויין בתור סויטש רגיל
RV130 יעשה את אותה עבודה אם אתה לא צריך DUAL WAN
אם תרצה להמשיך עם סיסקו אז תוכל ליצור MESH של עד 4 מכשירים מדגם WAP150, הם תומכים ב AC והכל אתה מגדיר בהמשך רק ממשק של מכשיר אחד (אחרי הגדרה ראשונית של כל מכשיר) אבל יוביקויטי באותו מחיר לדעתי עושים עבודה לא פחות טובה
אם תרצה להמשיך עם סיסקו אז תוכל ליצור MESH של עד 4 מכשירים מדגם WAP150, הם תומכים ב AC והכל אתה מגדיר בהמשך רק ממשק של מכשיר אחד (אחרי הגדרה ראשונית של כל מכשיר) אבל יוביקויטי באותו מחיר לדעתי עושים עבודה לא פחות טובה
הולך על הראוטר\מודם כי זה מה שהמליצו פה, בזה אני פחות מבין.Hava972 כתב:לקנות ראוטר אלחוטי של TP לינק רק כדי שישמש כמודם? אם כבר אז ללכת על DLINK או מודם ייעודי VIGOR130 של דרייטק
אם תרצה להמשיך עם סיסקו אז תוכל ליצור MESH של עד 4 מכשירים מדגם WAP150, הם תומכים ב AC והכל אתה מגדיר בהמשך רק ממשק של מכשיר אחד (אחרי הגדרה ראשונית של כל מכשיר) אבל יוביקויטי באותו מחיר לדעתי עושים עבודה לא פחות טובה...
המודם הזה שרשמת עולה 450 שקל, זה המון, כבר עדיף את הראוטר\מודם.
אני קונה את הציוד הזה כי הוא ממש זול. עולה לי 300 שקל הראוטר ועוד 250 הסוויץ..
לגבי הAP מה הכוונה מגדיר רק ממשק אחד?
·אה הבנתיHava972 כתב:שאתה לא נכנס לכל יחידה להגדיר אותה אלא מגדיר יחידה אחת והיא כבר בMESH שולחת את ההגדרות לשאר היחידות, למשל החלפת ססמא או SSID וכו...
טוב נראה לי אני אלך על סיסקו
אין על סיסקו
רק נשאר לקנות ולקוות שיעבוד טוב חח
תודה
·rm1 כתב:הבעיה שתהיה לך היא רעש !!!!!
בציוד של Cisco שמיועד לחדרי תקשורת והמאווררים שלהם מיצרים המון רעש.
חפש cisco switch noise ב youtube....
חוזר ומדגיש "רעש" !!!
אלה עם כן הנתב פועל ללא מאווררים (לא מצאתי פרטים) הציוד הזה רועש מאוד.
ל Switch בטוח שיש והוא רועש.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
מתג זה הוכרז עוד בשנת 2012 הרחוקה ככזה שהגיעה לסיום החיים שלו ( end-of-sale and end-of-life of a product ), מוצר שלא משווק יותר ולא לשימוש יותר כשש שנים, אחרי שלפני זה גם כך היה כבר תשוש לא יכול לשמש היום לכלום חוץ מלמוצג מוזאוני בגלל סיבות רבות ולרכוש היום מוצר שכזה זה דבר שלא יעלה על הדעת.
@sys_admin
·
ביקרון נכון אבל איפה תמצה SWITCH מנוהל של 24 פורטים של גיגה במחירי בדיחה וצריכת חשמל מוגברת.
זה לא נכון שזה עגלה כי כלום לא השתנה בפרוטוקול הזה מאז שהוא יצא.
איזה ביצועים ייתן לך SWITCH חדש דנדש של 24 פורטים חוץ מדברים שלא צריך בכלל לרשת ביתית.
·
ביקרון נכון אבל איפה תמצה SWITCH מנוהל של 24 פורטים של גיגה במחירי בדיחה וצריכת חשמל מוגברת.
זה לא נכון שזה עגלה כי כלום לא השתנה בפרוטוקול הזה מאז שהוא יצא.
איזה ביצועים ייתן לך SWITCH חדש דנדש של 24 פורטים חוץ מדברים שלא צריך בכלל לרשת ביתית.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@rm1
·
מצב כזה של מוצר שאסור למכירה ולשימוש כבר יותר משש שנים על ידי היצרן מרמז ברמז עבה ביותר שמי שמוכר את המוצר זה, מוכר אותו בתנאים ובמצב של שוק שחור, ולרוב משומש, אחרי שהוא היה מותקן במקום כלשהוא כבר יותר מעשור או במקרה אחר שהוא היה זרוק במקום כלשהוא אותו מספר של שנים. מוצרים אלקטרוניים כאלה שבאים ממקומות מפוקפקים סובלים מבעיות אופייניות של קבלים במעגל ייצוב מתח שמתייבשים או מתנפחים, מבעיות של מאווררים סתומים באבק, יבשים או תקועים ועוד בעיות רבות אחרות. כך שרכישה של ציוד עתיק כזה משוק שחור זה זריקת כסף לפח.
בקשר למה שעוד קורה לציוד שיצרן הכריז עליו כלא שמיש יותר. כמובן שציוד כזה לא הופך לדלעת, כמו הכרכרה של לכלוכית מהסיפור ילדים, הוא לא הופך לדלעת במובן פיזי, אבל הופך לדלעת במובן של שימוש בו., בגלל מספר הבטים. אחד מהם הוא שבתקופת השרות ובתקופת של מחזור חיים מוצרים של יצרנים שונים וביניהם מוצרים של CISCO למשל, מוצרים אלה זוכים לעדכונים של המערכת ההפעלה שלהם. במקרה של CISCO מדובר על עדכונים של IOS. עדכונים אלה בין היתר פותרים את בעיות האבטחה שהתגלו במערכת ההפעלה של מוצר במשך הזמן. בשלב שהמוצר הגיע לסוף חייו, הוא לא מקבל יותר את העדכונים אלה ושימוש בו זהה לשימוש באנטי-וירוס לא מעודכן שמסביב משתוללים וירוסים טריים וחדשים. לצורך ההמחשה, את העדכונים כאלה רוב המשתמשים הביתיים מכירים מהעדכונים של WINDOWS למשל במחשב הביתי שלהם.
עכשיו בקשר ליתרונות וחסרונות של שימוש במוצרים של CISCO. היתרון המרכזי בשימוש זה הוא שילוב של מוצרים אלה במערכות שו''ב ובקביעת מדיניות ארגונית אחידה בהקשר של תקני תקשורת ושל אוטומציה של התשתיות ולווא דווקא בגלל ביצועים מיוחדים שלא קיימים בציוד אחר. ואני די בספק שאותו משתמש הביתי יכול להרשות לעצמו רכישה ופריסה של מערכת שו''ב כזו ללא משכון של הבית שלו. וגם בשביל רכיב אחד ( בשביל מתג כזה שהוציאו מהג'אנק, בטוח שזה לא יהיה הגיוני לעשות ) .
יותר מזה, לפי השאלות של המשתמש נראה שהוא אפילו לא ידע איך להגדיר את המוצר, מבלי כבר לדבר על העדכון של IOS לגרסה הזמינה האחרונה. מוצרים כאלה זה לא ציודים שהממשק שלהם תוכנן ונועד לעקרות בית נואשות, אלה שהוא תוכנן לשימוש על ידי אנשי מקצוע מהתחום שמבינים את המושגים שבשימוש בו ואת הלוגיקה מאחורי המושגים אלה. אפילו למשתמש ביתי מתקדם יהיה יותר כדאי לרכוש מתג פשוט של 24 פורטים של DLINK , למשל את DGS-1510-28 , שכבר נמצא כמה שנים בשוק, שהמחיר שלו לא יעלה יותר מ 330$ ויש לו גם אחריות, גם עדכוני תוכנה, גם פיצ'ר סט הרבה יותר רחב וגם ביצועים יותר מרשימים וכמובן שמתאים לתקופה שלנו ולשימוש הביתי פשוט ואפילו לשימוש ביתי מתקדם.
·
מצב כזה של מוצר שאסור למכירה ולשימוש כבר יותר משש שנים על ידי היצרן מרמז ברמז עבה ביותר שמי שמוכר את המוצר זה, מוכר אותו בתנאים ובמצב של שוק שחור, ולרוב משומש, אחרי שהוא היה מותקן במקום כלשהוא כבר יותר מעשור או במקרה אחר שהוא היה זרוק במקום כלשהוא אותו מספר של שנים. מוצרים אלקטרוניים כאלה שבאים ממקומות מפוקפקים סובלים מבעיות אופייניות של קבלים במעגל ייצוב מתח שמתייבשים או מתנפחים, מבעיות של מאווררים סתומים באבק, יבשים או תקועים ועוד בעיות רבות אחרות. כך שרכישה של ציוד עתיק כזה משוק שחור זה זריקת כסף לפח.
בקשר למה שעוד קורה לציוד שיצרן הכריז עליו כלא שמיש יותר. כמובן שציוד כזה לא הופך לדלעת, כמו הכרכרה של לכלוכית מהסיפור ילדים, הוא לא הופך לדלעת במובן פיזי, אבל הופך לדלעת במובן של שימוש בו., בגלל מספר הבטים. אחד מהם הוא שבתקופת השרות ובתקופת של מחזור חיים מוצרים של יצרנים שונים וביניהם מוצרים של CISCO למשל, מוצרים אלה זוכים לעדכונים של המערכת ההפעלה שלהם. במקרה של CISCO מדובר על עדכונים של IOS. עדכונים אלה בין היתר פותרים את בעיות האבטחה שהתגלו במערכת ההפעלה של מוצר במשך הזמן. בשלב שהמוצר הגיע לסוף חייו, הוא לא מקבל יותר את העדכונים אלה ושימוש בו זהה לשימוש באנטי-וירוס לא מעודכן שמסביב משתוללים וירוסים טריים וחדשים. לצורך ההמחשה, את העדכונים כאלה רוב המשתמשים הביתיים מכירים מהעדכונים של WINDOWS למשל במחשב הביתי שלהם.
עכשיו בקשר ליתרונות וחסרונות של שימוש במוצרים של CISCO. היתרון המרכזי בשימוש זה הוא שילוב של מוצרים אלה במערכות שו''ב ובקביעת מדיניות ארגונית אחידה בהקשר של תקני תקשורת ושל אוטומציה של התשתיות ולווא דווקא בגלל ביצועים מיוחדים שלא קיימים בציוד אחר. ואני די בספק שאותו משתמש הביתי יכול להרשות לעצמו רכישה ופריסה של מערכת שו''ב כזו ללא משכון של הבית שלו. וגם בשביל רכיב אחד ( בשביל מתג כזה שהוציאו מהג'אנק, בטוח שזה לא יהיה הגיוני לעשות ) .
יותר מזה, לפי השאלות של המשתמש נראה שהוא אפילו לא ידע איך להגדיר את המוצר, מבלי כבר לדבר על העדכון של IOS לגרסה הזמינה האחרונה. מוצרים כאלה זה לא ציודים שהממשק שלהם תוכנן ונועד לעקרות בית נואשות, אלה שהוא תוכנן לשימוש על ידי אנשי מקצוע מהתחום שמבינים את המושגים שבשימוש בו ואת הלוגיקה מאחורי המושגים אלה. אפילו למשתמש ביתי מתקדם יהיה יותר כדאי לרכוש מתג פשוט של 24 פורטים של DLINK , למשל את DGS-1510-28 , שכבר נמצא כמה שנים בשוק, שהמחיר שלו לא יעלה יותר מ 330$ ויש לו גם אחריות, גם עדכוני תוכנה, גם פיצ'ר סט הרבה יותר רחב וגם ביצועים יותר מרשימים וכמובן שמתאים לתקופה שלנו ולשימוש הביתי פשוט ואפילו לשימוש ביתי מתקדם.
·אני לא קונה חדש, אני קונה יד שניה, וגם מבחינת מחיר הוא אפסי, ואני יודע שהוא עובד, ככה ש250 שקל לכזה סוויץזה לא אסוןsys_admin כתב:@rm1
·
יותר מזה, לפי השאלות של המשתמש נראה שהוא אפילו לא ידע איך להגדיר את המוצר, מבלי כבר לדבר על העדכון של IOS לגרסה הזמינה האחרונה. מוצרים כאלה זה לא ציודים שהממשק שלהם תוכנן ונועד לעקרות בית נואשות, אלה שהוא תוכנן לשימוש על ידי אנשי מקצוע מהתחום שמבינים את המושגים שבשימוש בו ואת הלוגיקה מאחורי המושגים אלה. אפילו למשתמש ביתי מתקדם יהיה יותר כדאי לרכוש מתג פשוט של 24 פורטים של DLINK , למשל את DGS-1510-28 , שכבר נמצא כמה שנים בשוק, שהמחיר שלו לא יעלה יותר מ 330$ ויש לו גם אחריות, גם עדכוני תוכנה, גם פיצ'ר סט הרבה יותר רחב וגם ביצועים יותר מרשימים וכמובן שמתאים לתקופה שלנו ולשימוש הביתי פשוט ואפילו לשימוש ביתי מתקדם....
לגבי זה שאני לא יודע לקנפג אותו, אתה די טועה, אבל תודה על התגובה המפורטת
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כמובן שאתה קונה יד שנייה, כי כפי שכבר הסברתי מוצר כזה הוא אסור למכירה כבר יותר משש שנים. ואתה צריך להבין שהמחיר שאתה תשלם, זה לא רק ובעיקר לא רק המחיר של רכישת המוצר, אלה שהמחיר הכולל שאתה תשלם יהיה אותו המחיר של מוצר שאין לא כבר עדכונים לבעיות אבטחה במצב שמסביב משתוללים איומים שמנסים לפגוע במוצר זה ודרכו בכל הרשת שלך ובחומר שנמצא במחשבים שלך ובכל בפעולות שאתה מבצע ברשת, כולל גם את היירוט של התקשורת שלך שכוללת את הסיסמאות וכו'.
בקשר לזה שאתה כותב שאתה יודע להגדיר אותו. אז השלב הראשון של ההגדרות שלו הוא עדכון ה IOS שלו לגרסה מעודכנת. השאלה מהיכן אתה מתכוון להשיג את ה IOS זה. כי באתר של CISCO לצורך זה אתה צריך להיות רשום כלקוח וגם למוצר זה לא זמינה תמיכה, כולל גם של תוכנות ישנות שלו.
השלב הבא בהגדרות זה נושא של התמודדות עם חולשות אבטחה שהתגלו במוצר זה. למשל מהמפורסמות שהתגלו לא מזמן, היא זו:
Critical flaw leaves thousands of Cisco Switches vulnerable to remote acking
https://embedi.com/blog/cisco-smart-ins ... execution/
השאלה, מה אתה מתכוון לעשות בשביל למנוע את איום זה? רמז: זה שהמתג לא זמין מכיוון האינטרנט או זה שאתה תכבה את המנגנון של Smart Install בו לא יעזרו לזה. וכמובן שמדובר על חולשה אחת מן הרבות שהתגלו במוצר זה בשש שנים שהוא כבר במצב שלא בין החיים.
בקשר לזה שאתה כותב שאתה יודע להגדיר אותו. אז השלב הראשון של ההגדרות שלו הוא עדכון ה IOS שלו לגרסה מעודכנת. השאלה מהיכן אתה מתכוון להשיג את ה IOS זה. כי באתר של CISCO לצורך זה אתה צריך להיות רשום כלקוח וגם למוצר זה לא זמינה תמיכה, כולל גם של תוכנות ישנות שלו.
השלב הבא בהגדרות זה נושא של התמודדות עם חולשות אבטחה שהתגלו במוצר זה. למשל מהמפורסמות שהתגלו לא מזמן, היא זו:
השאלה, מה אתה מתכוון לעשות בשביל למנוע את איום זה? רמז: זה שהמתג לא זמין מכיוון האינטרנט או זה שאתה תכבה את המנגנון של Smart Install בו לא יעזרו לזה. וכמובן שמדובר על חולשה אחת מן הרבות שהתגלו במוצר זה בשש שנים שהוא כבר במצב שלא בין החיים.
וולאק אתה, הורדת אותי מהרעיון שלהשתמש בו בביתsys_admin כתב:כמובן שאתה קונה יד שנייה, כי כפי שכבר הסברתי מוצר כזה הוא אסור למכירה כבר יותר משש שנים. ואתה צריך להבין שהמחיר שאתה תשלם, זה לא רק ובעיקר לא רק המחיר של רכישת המוצר, אלה שהמחיר הכולל שאתה תשלם יהיה אותו המחיר של מוצר שאין לא כבר עדכונים לבעיות אבטחה במצב שמסביב משתוללים איומים שמנסים לפגוע במוצר זה ודרכו בכל הרשת שלך ובחומר שנמצא במחשבים שלך ובכל בפעולות שאתה מבצע ברשת, כולל גם את היירוט של התקשורת שלך שכוללת את הסיסמאות וכו'.
השאלה, מה אתה מתכוון לעשות בשביל למנוע את איום זה? רמז: זה שהמתג לא זמין מכיוון האינטרנט או זה שאתה תכבה את המנגנון של Smart Install בו לא יעזרו לזה. וכמובן שמדובר על חולשה אחת מן הרבות שהתגלו במוצר זה בשש שנים שהוא כבר במצב שלא בין החיים....
אני פשוט אנה אותו בשביל להתאמן..
על איזה סוויץ אתה ממליץ 16 פורטים? לא מנוהל אני מאמין שעדיף
·
אפשר לדעת בכמה מצאתה את ה RV340?
מחיפוש ב EBAY מוכרים אותו במינימום 250$ לא כולל משלוח...
למה לא ללכת על משהוא כזה שמריץ pfsense או כל דבר אחר שתבחר:
https://www.aliexpress.com/item/Eglobal ... 80431.html
או אחד המוצרים של ubiquiti
או אחד המוצרים של ubiquiti
·אתה לא צריך לקנות סויטש כדי להתאמן זה לא יתן לך כלום חוץ מהפיצרים שיש לאותו ספיץ ישן וספציפי זהoplemen כתב:וולאק אתה, הורדת אותי מהרעיון שלהשתמש בו בבית......
אני פשוט אנה אותו בשביל להתאמן..
·...
יש מספיק סימולטורים שמדמים סביבת עבודה עם ציוד סיסקו (יש גם של חברות אחרות) ואתה יכול להתאמן על מה שתרצה וממש לבנות ארגון שלם ולראות מה עובד ומה לא.
·300rm1 כתב:אפשר לדעת בכמה מצאתה את ה RV340?
או אחד המוצרים של ubiquiti...
טוב תודה כלכולם על העזרה