Dlink dir-880L האם ניתן לצרוב dd-wrt למרות נעילת 5ghz לתדר הישראלי?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
er557 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

הראוטר הנ"ל נקנה בארץ, אגב, יש לי גם tplink archer c9 שגם נקנה בארץ ושם dd-wrt עובד יפה. השאלה אם ניתן לצרוב גם את הדי לינק, כי מנסיוני הקושחות צד שלישי יותר יציבות מאשר קושחת היצרן וגם יותר אופציות. פשוט ב -tplink יש מחלה בכל הנתבים של אי יציבות לטווח ארוך או פונקציונליות לא מספיק מלאה. בדי לינק זה קיים גם?

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
שם מלא: דור
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

אין נעילה של תדר 5GHZ בארץ. יש לי ראוטר ("ישראלי") מדגם אחר של DLINK ועובד מעולה ה 5GHZ

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #3 

@dor4x
·
לא מובן איך הגעת לתובנה כזו, כי מדובר על נושא ידוע מזה זמן רב, מוכר וככזה שכבר נטחן כאן עד דק. אם תבדוק במכשיר שיש לך תגלה שרוב הערוצים בתחום של 5GHZ שזמינים לשימוש בחו''ל הם לא יהיו זמינים בהגבלת רישוי תדרים שמותרים לשימוש בישראל, דבר שמייתר את השימוש בתחום תדרים זה ומונע את האפשרות של מחזור תדרים. מצורף צילום מסך של מנקודת גישה שלי שרואים בו חלק מהערוצים שזמינים בחו''ל בתחום תדרים של 5GHZ. עכשיו אתה יכול לבדוק במכשיר שלך ולהשוות כמה מהם זמינים לך לפי הגבלות רישוי ישראליות. זו גם הסיבה למה מוצרים שכוללים שימוש בתחום תדרים של 5GHZ שמוזמנים מחו''ל הם נתקעים במכס.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@er557

לא בדקתי אישית, אבל למוצר זה קיימת גרסת DD-WRT שאתה יכול לנסות, למששל זו:
ftp://ftp.dd-wrt.com/betas/2018/06-01-2 ... k-dir880l/
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 06/06/2018 8:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

יש אולי תדרים נעולים אבל בגדול 5G עובד מעולה אצלי עם מהירויות גבוהות במיוחד
לי לא ממש משנה על איזה תדר זה עובד ועל איזה לא

זה מבדיקת מהירות בנייד של עכשיו
http://www.speedtest.net/my-result/a/3975174260

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@dor4x
·
לך אולי זה לא משנה איזה תדר זה עובד ואיזה לא, ואת זה שרוב התדרים הם לא זמינים לך, אבל כבר הסברתי במדויק את חלק מהבעיות של אי זמינות התדרים הנדרשים ולמה בצורה כזו זה לא יעבוד לאורך זמן, כולל גם אצלך. מספיק שכמה מהשכנים שלך ירכשו גם הם ציוד שעובד על ערוצים אלה ממש וכבר יהיו לך ניתוקים בלתי פוסקים ותופעות משונות אחרות. מדובר כאן על דברים הכי בסיסיים של תקשורת אלחוטית.

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

רק יכול להגיד שאני ועוד 30 שכנים לפחות עם הראוטר הזה (אותו דגם לכולם) מחודש אוקטובר. מעולם לא היו לי ניתוקים.

er557 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

סבבה, אני אבדוק בפורום של dd-wrt לגבי הגירסה שהתייחסת אליה, מישהו פעם אמר שם שיש גירסאות שעושות בריק לנתב זה אז צריך להיזהר.
דור, איך התמיכה של די לינק מבחינת עדכוני גירסה ויציבות לאורך זמן

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

@dor4x
·
יכול להיות שעל הבניין שלכם חוקי פיזיקה לא חלים בכלל ובפרט לא עובדת שם תורת אור וגלים ( יש לכם שם סוג של משולש ברמודה או צורה גאומטרית אחרת ) :lol: , אבל בשאר העולם ברגע שמספר של מכשירים משדרים על תדר זהה באוויר ובאזור צפוף כך שנוצר מצב שהשידור זה עובר משכן לשכן דרך חלונות של המבנים, ושהשידורים האלה מתנגשים אחד בשני, אז התקשורת של כל אחד מהם לא תהייה מי יודע מה. יותר מזה לצורך תקשורת אלחוטית תקינה נקודות גישה ישנות השתמשו ב 4 ערוצים סמוכים רצופים ובשנים האחרונות הן כבר צריכות 8 ערוצים כאלה. כל זה דבר שלא מתאפשר במסגרת המגבלות של תדרים אלה בישראל.
גם מעניין מה הוא אותו כרטיס רשת אלחוטי שאייתו אתה מקבל קצב תקשורת של יותר 425MBPS, כי מהירות כזו מתקבלת בנתב זה רק עם כרטיסי רשת חיצוניים, למשל בחיבור USB, דבר שלא נוח לשימוש בציוד נייד ?

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

כן, ידוע שבפתח תקווה חוקי הפיזיקה לא עובדים..
זה ראוטר שקיבלתי מפרטנר. מבחינתי העל עובד מעולה אז אין צורך לעשות עדכוני תוכנה (וגם לא בטוח שאפשר)

הבדיקה התבצעה מהטלפון הנייד שלי
נערך לאחרונה על ידי dor4x ב 06/06/2018 12:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

er557 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

הגבלה זו של התדרים יכולה לגרום לנעילה פיזית בקושחה, דבר שמונע כל שדרוג לקושחה צד שלישי. אבל עובדה שב- archer c9 זה כן עבד, אבל הקושחה הייתה לא ישראלית עדיין כי הוא נקנה בתקופה מוקדמת יותר. ייתכן ו- dd wrt יוכלו לעקוף זאת אם הם מודעים לזה, אחרת איך הקושחות הבינלאומיות של היצרן מתלבשות על הנתבים הישראליים בלי בעיה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”