כבלים - הטוב הרע והמכוער

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
A-D-A-M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.

שרשורים רבים הנוגעים לאיכויות של כבלים המשמשים לשרשורים שונים במערכות הביתיות עולים לא פעם בפורום!
לאחרונה שיפרתי את רוב הציוד אצלי בחדר (הגברה, מסך, מחשב PC ורמקולים)
המשימה האחרונה היא רכישה של כבלים איכותים לשרשור כלל המרכיבים.
הייתי רוצה לדעת כמה דברים ברשותכם.

1. כיצד מוגדר כבל איכותי ואיך אני אזהה אותו .(הכוונה היא מעבר לנתונים המקצועיים משום שבחלק מהעטיפות פשוט רשומים שטויות!!)
2. האם הם ניתן לרכישה בכל חנות אלקטרוניקה או עשה זאת בעצמך הקרובה לבית(כגון הום סנטר ACE וכו')
3. איך אני אדע שלא עובדים עלי עם עטיפות צבעוניות כבלים "עבים" וחברות מדבקה שנשמעות טוב לאוזן.
4.כנראה המשתנה החשוב ביותר הוא - מהיא התמורה הטובה ביותר ביחס להשקעה

עזרתכם בבקשה!

תודה מראש.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

אחרי לא מעט נבירה בתחום,אני יותר ממליץ לך לבנות לבד.
אין לי ספק שכבל איכותי הוא יאה וראוי למערכת HI END ,מסיבות של רעשים(שכרגע יש לי...) ואולי גם קצת ויזואלית זה נראה יותר טוב מכבל מACE.
אני לא שומע הבדלי איכויות בין כבלים ולכן חושב שלהוציא סכומים על כבלים הוא בזבוז.
אני גם אחרי שדרוג המערכת ואני מאוד רוצה לבנות אינטקונקטים XLR ואף כבל חשמל כפיניש לשדרוג.
אני מציע לך לעשות חיפוש בפורום על אינטרקונקטים,קואקס,כבלים לרמקולים ותמצא חלק מהתשובות.
משהו אחד יש להגיד לך-במחיר של אינטרקונקט איכותי אתה יכול לבנות סט כבלים לכל המערכת שלך-יש שיגידו לך שאין מה להשוות בין כבל DIY לכבל איכותי וחלק יגידו לך שאתה לא תשמע הבדלים,בתור נסיון אני מציע לך לבנות כבל אחד ולהשוות מול כבל איכותי,מצאת שהוא משפר פלאים ...תתחיל לחסוך כסף להשקיע בהם,לא שמעת הבדל....תבנה לבד.

A-D-A-M פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

הרעיון הוא מצוין.
אבל אני משער שכמו לרובנו הבעיה היא פונקציה של זמן (לימודים ועבודה חונקים את השבוע).

האם יש לך את הידע בנושאי עלויות, מהיכן אני משיג חומר ועוד?

תודה מראש.
life is a game, play it.

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”