מיילים חוזרים מ PAYPAL...
-
winer-r
- חבר ותיק

- תגובות: 1652
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
שלום,
לאחרונה אי מקבל כל מיני מיילים מחברת PAYPAL ובהם כל מיני "דרישות":
"אשר שאתה הבעלים של חשבון זה" , "שמנו לב לפעילות חריגה בחשבונך והם מודאגים מגישה בלתי מורשית" או כל מיני הודעות בנוסח דומה.
החשבון חדש יחסית ולא יצא לי לעבוד איתו עדיין....
אני חושש ללחוץ על איזה לינק שלא יגנבו מידע ממני או וירוס או משהו בסגנון.
האם אני חושש סתם או שיש סכנה בהודעות האלו ( לדעתי הן מזויפות )
תודה
לאחרונה אי מקבל כל מיני מיילים מחברת PAYPAL ובהם כל מיני "דרישות":
"אשר שאתה הבעלים של חשבון זה" , "שמנו לב לפעילות חריגה בחשבונך והם מודאגים מגישה בלתי מורשית" או כל מיני הודעות בנוסח דומה.
החשבון חדש יחסית ולא יצא לי לעבוד איתו עדיין....
אני חושש ללחוץ על איזה לינק שלא יגנבו מידע ממני או וירוס או משהו בסגנון.
האם אני חושש סתם או שיש סכנה בהודעות האלו ( לדעתי הן מזויפות )
תודה
-
winer-r
- חבר ותיק

@evgenetic
מוזר- אתמול עשיתי רכישה מאמזון ושילמתי בכרטיס אשראי לא ב PAYPAL והבוקר קיבלתי מאותה כתובת מייל הודעה שישנה פעילות חשודה בחשבון שלי:
Dear Customer [E-mail Address] ,
We Detected suspicious activity in your account and multiple password used for access your Account.
אכן התבלבלתי עם הסיסמא אבל איפסתי אותה לפני הרכישה.
הכתובת ממנה נשלח המיי:
מ AMAZON:
Amazon Service <[email protected]>
ומ PAYPAL:
PaypaI Service <[email protected]>
·
תודה
מוזר- אתמול עשיתי רכישה מאמזון ושילמתי בכרטיס אשראי לא ב PAYPAL והבוקר קיבלתי מאותה כתובת מייל הודעה שישנה פעילות חשודה בחשבון שלי:
Dear Customer [E-mail Address] ,
We Detected suspicious activity in your account and multiple password used for access your Account.
אכן התבלבלתי עם הסיסמא אבל איפסתי אותה לפני הרכישה.
הכתובת ממנה נשלח המיי:
מ AMAZON:
Amazon Service <[email protected]>
ומ PAYPAL:
PaypaI Service <[email protected]>
·
תודה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@winer-r
אלו ברוב המקרים מיילים של "פישינג" אשר מנסים לגנוב לך את הפרטים האישיים. הכתובות שצירפת מהן נשלחו אליך המיילים נראות לי כמאששות את זה שמדובר בפישינג.
כתובת עם משהו משהו "cloud427767-1.lcncloud.com@" נראה כמו משהו הכי מפוקפק בערך שאפשר לדמיין. אין מצב שחברות בקליבר הזה משתמשות בשרתים עם כתובת כזו אקראית. מה גם שנראה כאילו קבלת גם מיילים מאמזון וגם מיילים מפייפאל ושניהם הגיעו מאותו השולח.
נראה לי שמישהו ניסה (או הצליח?) לעקוץ לך את פרטי החשבון ו/או כרטיס האשראי.
מה שאתה לא עושה - אל תלחץ על קישורים (לינקים) באימיילים הללו ואל תפעל בשום אופן על פי ההוראות שקבלת שם. כנס לכל האתרים שקשורים לחשבון שלך (אמזון, איביי, פייפאל, חברת אשראי וכו') והחלף ססמא. אני מדגיש - באופן עצמאי וידני ומומלץ מאד ממחשב מאובטח. זה הזמן גם לעבור על חיובי האשראי וחיובי הפייפל שלך ולוודא שלא הספיקו לעקוץ אותך בחיובים. אם כן, צור מהר קשר עם החברות הרלוונטיות ודווח.
אלו ברוב המקרים מיילים של "פישינג" אשר מנסים לגנוב לך את הפרטים האישיים. הכתובות שצירפת מהן נשלחו אליך המיילים נראות לי כמאששות את זה שמדובר בפישינג.
כתובת עם משהו משהו "cloud427767-1.lcncloud.com@" נראה כמו משהו הכי מפוקפק בערך שאפשר לדמיין. אין מצב שחברות בקליבר הזה משתמשות בשרתים עם כתובת כזו אקראית. מה גם שנראה כאילו קבלת גם מיילים מאמזון וגם מיילים מפייפאל ושניהם הגיעו מאותו השולח.
נראה לי שמישהו ניסה (או הצליח?) לעקוץ לך את פרטי החשבון ו/או כרטיס האשראי.
מה שאתה לא עושה - אל תלחץ על קישורים (לינקים) באימיילים הללו ואל תפעל בשום אופן על פי ההוראות שקבלת שם. כנס לכל האתרים שקשורים לחשבון שלך (אמזון, איביי, פייפאל, חברת אשראי וכו') והחלף ססמא. אני מדגיש - באופן עצמאי וידני ומומלץ מאד ממחשב מאובטח. זה הזמן גם לעבור על חיובי האשראי וחיובי הפייפל שלך ולוודא שלא הספיקו לעקוץ אותך בחיובים. אם כן, צור מהר קשר עם החברות הרלוונטיות ודווח.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
winer-r
- חבר ותיק

·זה מה שנראה לי מהתחלה...השאלה היא איך אני יכול לבדוק ?jacko-il כתב:@winer-r
נראה לי שמישהו ניסה (או הצליח?) לעקוץ לך את פרטי החשבון ו/או כרטיס האשראי....
לאחרונה החלפתי סיסמאות של רוב האתרים שאני משתמש.
הורדתי Bitwarden גם לסלולר וגם למחשב ביתי. זו תוכנה/אפליקציה שמיצרת ושומרת סיסמאות ונעזרתי בה כדי ליצור ולשמור סיסמאות מורכבות....
שוב: האם יש דרך לבדוק אם מישהו עקץ אותי ?
תודה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

רשמתי,
כנס ידנית לכל האתרים שקשורים לחיובים ועסקאות ובדוק. זה אומר לעבור על עסקאות בפייפל, על חיובים בכרטיס אשראי וכו'..
כנס ידנית לכל האתרים שקשורים לחיובים ועסקאות ובדוק. זה אומר לעבור על עסקאות בפייפל, על חיובים בכרטיס אשראי וכו'..
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

אני לא יודע איך אתה עוקב אחרי כרטיסי האשראי שלך, אבל בדרך כלל אפשר להיכנס לפורפיל/חשבון שלך באתר חברת האשראי ולבדוק שם הכל - עסקאות אחרונות והיסטוריה. לגבי פייפאל - לא עולה לך כסף לבדוק. אותו כנ"ל - להיכנס לחשבון שלך בפייפאל ולבחון את היסטוריית העסקאות שלך.
בהצלחה
בהצלחה
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1893
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
·winer-r כתב:@evgenetic
מוזר- אתמול עשיתי רכישה מאמזון ושילמתי בכרטיס אשראי לא ב PAYPAL...
הסר דאגה מלבך - אתה לא יכול לרכוש באמאזון ולשלם באמצעות פייפאל - שניהם גופים שונים.
לגבי המיילים שלך - תסתכל איך מייל של פייפאל רשמי מגיע,ואיך המיילים האחרונים הגיעו אליך (רמז,שונה בהתחלה כבר עם שם\שם משפחה)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty