שרשור תגובות: מונדיליי? איך נוצר דיליי שעלול לגרום לכם לשמוע את הגול מהחדר

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78844
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #1 

למאמר: מונדיליי? איך נוצר דיליי שעלול לגרום לכם לשמוע את הגול מהחדר השני או מהשכנים

תמונה

הוט משווקים את הממיר שלהם כממיר נטול דיליי, האמנם זה המצב? מדוע יש בכלל דיליי?

good__one
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #2 

תודה

עכשיו תנסה להסביר איך בערוץ הספורט לא מצליחים מדי פעם לסנכרן את התמונה עם הקול של השדרן
כך שיש משחקים שהשדרן צועק גול (או סל) כשעדיין הכדור עושה את דרכו ליעד

השאלה היא לא טכנית, למה יש פער (תמונה מגיעה ממקור אחד, הקול של השדרן ממקור אחר)
אלא למה טכנאי לא מצליח לסנכרן את התמונה-קול!
האם זה בגלל שלא איכפת לו או בגלל שהוא לא יודע?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #3 

"שידורים מגיעים ממגוון של מקורות, במקרה של הוט החברה מקבלת את מרבית התוכן שלה משידורי לויין דרך אנטנות ענק על גבי ערוצים יעודיים שפתוחים אך ורק לספקיות טלויזיה באיזור. במקרה של המונדיאל זה מורכב עוד יותר כי בעלי התוכן הם כאן1, מרבית הסיכויים שכאן1 פשוט מאפשרים לשותפות שלה (יס, הוט, סלקום, פרטנר וכו') גישה לאותו חיבור לויין שהם מקבלים, ולכן עובדה זו איננה מוסיפה זמן דיליי.

אם השידור אינו תואם לפורמט, ובד"כ שידורי 4K אינם תואמים, משמעות הדבר שעל הספקית לפענח את הוידאו ולחלץ ממנו את הוידאו
"

הערה ראשונה - יש כאן ניסוחים מאוד בעייתים. אני מצפה ממקצוען להיות כזה גם בניסוח.
הערה שניה- לגבי ה delay, אני מניח שנקודת היחוס שלקחת היא השניה בא מגיע האות לצלחת הלווין של הוט, ולעומתה מדדת את כל העיכובים, אבל יש להזכיר שעצם זה שהאות מועבר דרך לווין כבר מייצר delay לעומת הזמן בו הדברים קורים במגרש. כמובן שזה עיכוב שלא מפריע בגלל שאין לנו דרך לשמוע את הצרחות של השכנים ברוסיה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

זה גס כי בלתי אפשרי להכנס לדקויות של למה קידוד ופוענחו של אות דיגיטלי לוקח לעיתים כמה שניות בכל שלב. זה נושא מורכב שיתכן שמצדיק מאמר בפני עצמו אבל חורג מהמסגרת של מאמר כזה.

אם אתה חושב שזה רלוונטי אשמח לפרט אבל כאמור המאמר מיועד להדגיש את ההבדלים בין השיטות ולא לנסות ולהכנס לפיענוח וקידוד של טרנסקודים בכל אחת מהשיטות.

היחס שלי היה רק לדיליי שנוצר מהרגע שהסינגל זמין בארץ (דרך הלווין). זמן התעבורה בין לויינים והקידוד המקורי זהים בכל המקרים ולכן לא רלוונטיים אלא אם אתה בשיחת טלפון קוי למישהו במגרש.

לגבי סינכרון הקול. הקריינים כנראה צופים במקור אחר ולכן כשמחברים את זה היה צריך להתאים את דיליי הקול בהתאם וזה תפקיד טכנאי השידור שככל הנראה מזניחים משימה זו.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #5 

המונדיאל עוד שבוע ו 4 ימים ויש הרבה סימני שאלה לגבי מי משדר איפה ובאיזו איכות. מביך לדעתי ופוגע בכולם בסופו של דבר.

ariesjer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #6 

הכל ידוע, משדרים את הרוב הגדול של המשחקים בכאן 11, מספר משחקים בערוץ הספורט ו2 בקשת(יש רשימות בכל אתר ספורט ואתר חדשות), יההי ערוץ 4K בכל הספקיות ודרך האתר של כאן. על לא דבר.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

ariesjer כתב:הכל ידוע, משדרים את הרוב הגדול של המשחקים בכאן 11, מספר משחקים בערוץ הספורט ו2 בקשת(יש רשימות בכל אתר ספורט ואתר חדשות), יההי ערוץ 4K בכל הספקיות ודרך האתר של כאן. על לא דבר.
...
ממש לא הכל ידוע
- כאן שחררו שבוע שעבר אפליקציה לסמסונג (טייזן) אבל לא ידוע אם ומתי ישחררו ל LG (ווב אוס)
- לא ברור איפה ואיך סלקום יתנו 4K, עופר כתב בעצמו פה שבאפליקציה על אפלTV ואולי ב LG אבל רב הנסתר על הגלוי כולל פניות אליהם שלא נענו
- כאן עוד לא ממש שחררו מידע רשמי על היכן ישדרו 4K - אתר? יוטיוב? אפליקציות לניידים / אנדרוידTV / אפלTV?

ariesjer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #8 

אתר.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

יאמר לזכותם שהם מנסים לענות על השאלות:
https://www.kan.org.il/Item/?itemId=32015

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #10 

האם אפליקציית "כאן" דרך ה- XIOMI /Google play של סלקום לא אמורה לתת 4K?
למה כל הזמן מזכירים רק Apple TV בהקשר של סלקום ומונדיאל ב 4K ?
...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #11 

עפר - אני מסכים עם מה שנכתב לגבי הקושי במילים שידור וקליטה.
אם נעשה סדר. ה"שידור" מתחיל ברוסיה. עובר לישראל בדרך זו או אחרת.
הדיליי בין החברות השונות מתחיל בעצם בנקודה הפרללית בה השידורים מתפצלים.
כלומר, ולא אסגיר מי נותן השירות לתאגיד בתחום קליטה והעברת השידור לכל הספקיות, ערוץ ה4K מגיע לכולם מאותו ספק, ומשם מתחיל מירוץ המהירות, שתלוי במגוון הסוגיות שהעלת. ד"א - יכול להיות עוד גורמים בדרך - כמו שרתי האפליקציה, מהירות התגובה של הנגן וכד'.
היום ד"א יש טכנולוגיות שכולם רודפים אחריה - Low Latency CDN שיכולה בOTT לתת DELAY כמו בDTT.
אבל יש לזה כמובן עלות ומחירים אחרים.

תשומת הלב שהבאפר - לא משפיע על הדיליי, אלא על תחילת הניגון. זה כבר תלוי בגודל הקבצים שצריכים לרדת בשביל למלא הבאפר, זה מתקשה למהירות שיש לך באותה הרגע. כמובן יש עוד סוגיות. אבל זאת תהיה הרצאת CDN שלמה :).

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #12 

@Itay_Pollak
·

אז מה הצפי שלך?

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

איתי,

האם במקרה זה גוף שידורים שמופיע "במקרה" בצילומים של המאמר?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #14 

עפר - נראה לי שכן.

@dilbert78 - מה שכאן יחשפו. אני לא משער, אנחנו ספקים שלהם. :)

haim1960
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 244
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #15 

למחוק

משהפרפר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #16 

תודה רבה לעפר, על שהעלית את הנושא המעניין הזה, וכדרכך, כתבת זאת בצורה מקיפה ומפורטת.
הסיפור בהחלט מעניין. ואני הקטן, אשאל, מה לגבי שידורי ה'עידן פלוס'? האם ניתן להעביר באמצעותם תכני 4K? או שכל בעלי מסכי ה-4K, ייאלצו להיעזר בספקי הכבלים, הלווין או המרשתת?

Joha132
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #17 

הערכה שלי לגבי המונדיאל (שידורי אינטרנט של החברות):
פרטנר סלקום וסטינג ברשותי.

בתחילה לא יורגש שינוי, והחברות יחשבו "אוקיי, זה עובד" אבל בפועל ממש לא זו טעות מיסודה.
כמות צופים נמוכה (מאמין שכמוני) בתחילה, ורק לקראת שלב הknockout (ואפילו החל מרגע/חצי גמר) תהיה "תפוסה מלאה" של חובבי ספורט ובכללי.
השעות של המשחקים גם לא אטרקטיביים ולכן רק ביום הגמר/חצי גמר אנשים "יעזבו מוקדם" את מקומות העבודה לצפות במשחקים.
הגמר עצמו מתחיל בשעה 18:00 שעון ישראל, ואילו חצי הגמר בשעה סבירה 21:00 (שם תהיה בעיה גדולה כי כל ישראל בטלויזיה בשעה זו)

אין שום סיבה שהדיליי ישתנה, במיוחד לאור העובדה שכמות המשתמשים גבוהה יותר ביחס לימים אחרים.
בתור חובב ספורט ולא אדוק בכלל (כי זו דת), אני צופה רק בחצאי/גמרים.. ואני מאמין שהרבה מאיתנו לא יפספסו את הגמר גם אם הם לא חובבי ספורט מושבעים.
ההפך הוא הנכון,
גם צריכים לספק ליותר צרכנים את השידור, וגם מגדילים את השידור (הכוונה - משידור HD ל-4K שמגדיל משמעותית את המידע שמועבר).

אישית,
רכשתי אנטנה לעידן+ בזיל הזול, מקווה שהאיכות (המינימום) תהיה HD באמת - לגיבוי!
ממש לא מתכוון לפספס את הגמר בדיליי של כ-2 דקות!
וזה ממש ממש ככהכמו בפרסומות - החוויה ממש נהרסת.

משהפרפר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

טוב. אז מדבריך אני מבין, ששידורי העידן פלוס אינם מסוגלים להעביר איכות שידור טובה יותר מאשר FHD.
גם זה משהו כמובן, ולכן, מי שירצה ליהנות מה-4K, ייאלץ להתחבר לנותן שירות כלשהו בתשלום...

Joha132
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #19 

עידן+ בקושי סוחב HD. רק לאחרונה עברו לשידורי HD.
אפילו לא חושב שמדובר על FHD (כנראה 720p עם ביטרייט נמוך שעובר UPSCALE).
אבל עדיף שתקרא מאלו שכן משתמשים בזה ויכולים להעיד ממקור ראשון (את האנטנה אקבל תוך כשבוע)

וכן,
על איכות משלמים..

משהפרפר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

שמע.. אתה מזכיר לי את ממירי יס... עד לפני פחות משנה, הסתפקתי ביס מקס טוטאל וביס HD הקטנים.
הם לא נתנו (לדעתי) יותר מ-720P ובסך הכל, די נהניתי מהם. אבל אז, ביום בהיר אחד, הזמנתי את האולטרא.
אז... על אותה טלוויזיה (והייתה לי אז פלזמה PIONEER HD READY), שמתי לב, שהתמונה השתדרגה בצורה
מובחנת ובולטת לעין. הדבר הפתיע אותי מאד, ואז הבנתי, שהממיר הקודם לא הגיע אפילו לדרישה המירבית
של אותו מסך!
וגם כעת, יודעי דבר כבר אמרו לי, שה-4K שניתן להפיק מממיר האולטרא של יס, אינו 4K "אמיתי", מה שמזכיר את
ה-HD ה"מזוייף" של ממירי ה-HD מהדור הקודם.

אז יס טוענים כעת, שיש ביכולתם להעביר את תכני ה-4K של המונדיאל.
והוט טוענים שגם הם יכולים.
ופרטנר וסלקום גם הם טוענים שיעבירו.

כמובן שאין כאן "ארוחות חינם", וכנראה שאתה צודק, ו"כאן" לא יוכלו לשדר באוויר תכני 4K.

אז נצטרך "לחיות עם מה שיש", ולקוות שמכשירי הטלוויזיה יוכלו לפחות לשדרג את השידור
לתמונה הטובה ביותר שאפשר.... בהצלחה!

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”