קניית כיריים גז - למה צריך לשים לב?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
yiggie פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני רוצה לקנות כיריים חדשות, של 4 להבות.
בהתחלה חשבתי על חשמליות/אינדוקציה כי הן שטוחות וקלות לניקוי, אבל לאינדקוציה צריך כלים מיוחדים והן יקרות משמעותית, ובחשמליות קשה יותר לקבוע את מידת החום, ובסופו של דבר זה יותר חשוב מקלות הניקיון לדעתי, אז חשבתי על גז.

בגז, חשבתי על זכוכית (צבע כה/שחור), כי להבנתי זה חומר שיחסית קל יותר לניקוי מחומרים אחרים, היא נראית הכי מודרני,
וגם אני חושב שזה הסוג היחיד בו יש דגמים שמגיעים עם רשתות ברזל אישיות לכל להבה, מה שאמור לדעתי להקל על הניקיון.

מצד שני עולות עוד כמה שאלות -
- הבנתי שעל זכוכית כהה מצטבר יותר אבק נראה לעין
- קראתי על דגמים בהם הזכוכית פשוט התנפצה לה יום אחד
- האם על רשתות ברזל אישיות, יותר קשה לייצב את הסירים?
- האם עדיף שהכפתורים יהיה מצד שמאל, וככה יעוף עליהם פחות לכלוך שיקשה עליהם להסתובב?

ובאופן כללי, אני לא יודע איזה חברה עדיפה ומאיזה להתרחק. קראתי שבהרבה דגמים גופי החימום קרובים מדי ואי אפשר להניח שני כלים בו זמנית, קראתי שבהרבה דגמים פתחי ההצתה נסתמים תוך זמן קצר, ועוד צרות..

חשבתי על כירים של סאוטר:
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=964989

אבל אני רואה שעל דגם דומה למדי שלהם יש הרבה ביקורות גרועות:
https://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=733690

ככה שחזרתי שוב לנקודת ההתחלה.. למישהו יש תובנות?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

בית חדש או קיים?

yiggie פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

חדש

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

היו לי כיריים על גז, חשמל/קרמי רגיל ואינדוקציה. לכל אחת מהן היו יתרונות וחסרונות. היום אני עם אינדוקציה בגלל שמהירות התגובה קרובה מאוד לגז ולי אין בעיה של כלים כי תמיד בישלתי עם כלים מפלדה או ברזל.

בגדול אין הרבה הבדל בין כל החברות והמוצרים, בעיקר בכיריים גז ששם מדובר בטכנולוגיה ידועה וותיקה ומה שיש זה מה שיש, אין עוד הרבה למה לשאוף לשפר. הבעיה זה כמובן השירות, גם זה של טכנאי הגז וגם זה של מי שנותן שירות לכיריים.

אפשר לא להסכים למה שאני הולך לטעון, אבל בכל זאת כדאי לשקול לפני שמבטלים כך סתם: כיריים זה אביזר מתכלה. זו הוצאה ולא השקעה ולכן יש לשאוף לצמצם אותה ככל האפשר כך שכשיש תקלה מחליפים ולא מתקנים. אני אישית מציב לעצמי יעד של 700 ש"ח לשנה, כך שאם אני חושב שכיריים (או מכונת כביסה) יחזיקו מעמד שנתיים בלבד לפני ביקור של טכנאי אני לא אשלם יותר מ 1400 ש"ח לחדש או 2100 אם נראה לי שזה יחזיק מעמד 3 שנים. בינתיים זה הוכיח אתת עצמו.

העצה המעשית היחידה שאני יכול לתת מבוססת על הפעם היחידה שבה נאלצתי להתעסק עם השירות של מוצרי אלקטרולוקס. אני לא יודע אם הם מייצגים נאמנה את תרבות השירות בארץ אבל מנסיוני שלי, לא שווה להתעסק איתם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #5 

אנחנו לאחרונה הזמנו את אלו, הכל מיוצר באיטליה, והן פשוט מדהימות. הרבה יותר טובות מהסאוטר שהיו לנו קודם:

http://www.sol.co.il/items/1416249-%D7% ... GW-056-SOL

אפשר להשיג אותן משמעותית יותר זול מאשר באתר היבואן (ראה זאפ). אנחנו קיבלנו מחיר טוב יותר מזאפ באולסייל:

https://www.olsale.co.il/ItemDetails.as ... d=22988830

יש איכויות שונות של כיריים בשוק. קודם כל איכות המבערים. בכיריים האלו רואים מייד שאיכות וגימור המבערים ברמה גבוהה. בנוסף, רשתות יצוקות עמידות יותר ומעבירות ומחזיקות חום טוב יותר. כמובן שיש לזה מחיר.

צריך גם לשים לב למיקום המבערים וסוגי המבערים. אנחנו רצינו 4 סוגי מבערים (לפחות שניים חזקים מאוד להרתחות מהירות). רוב הכיריים בשוק באות היום עם מבער קטן, מבער טורבו ושני מבערים בינוניים מה שאנחנו לא אהבנו (עניין של הרגלי בישול, אז צריך לשים לב). יש גם קונפיגורציות שונות מבחינת מיקומים (למשל של הטורבו). הכיריים הספציפיות התאימו מבחינה זו למבנה ומגבלות המקום שבו ממוקמים הכיריים.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #6 

ותשים לב טוב טוב במפרט לעוצמת המבערים. יש למשל "טורבו" ויש טורבו.

yiggie פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

דווקא חברת SOL נשמעת לי די אנונימית, אני חושב שראיתי אותן בחנות ושמתי לב שהלהבות קרובות מדי ככה שאי אפשר למקם שני סירים גדולים יחד בנוחות.

בהתחלה חשבתי על זכוכית, אבל בזכוכית אין שוליים מוגבהים, ככה שאם משהו נשפך, זה יכול בקלות להגיע לשיש שהייתי מעדיף לשמור עליו נקי, שלא יווצרו סימנים. לכן אני חושב כרגע על אמייל (חשוב לי שהצבע יהיה שחור/כהה), אבל אין כמעט מבחר וכמעט על כל דגם אני רואה בעיקר ביקורות גרועות.....

saraguru
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #8 

סול זו חברת מדבקה. היבואן שאוליאן סחר קונים מוצרים מחברות שונות עם המותג שלהם.
לפעמים זה מצליח ולפעמים לא. אני עם כיריים קרמיות שלהם כבר 7-8 שנים ולא היתה שום תקלה. מצד שני, גם דאגתי לאיוורור רציני מתחת ומלפני הכיריים.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”