[עזרה] בעיות ברשת האלחוטית + הגדרות לראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
itamarpr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאורך די הרבה זמן יש לי בעיות באינטרנט בבית.
אני מחובר לאנלימיטד בתוכנית של 200Mb (ספק אקספון). מכיוון שכמעט ללא יוצא מן הכלל החיבור הקווי עובד בסדר יצאתי מנקודת הנחה שהבעיה היא בראוטר (הוחלפו מספר ראוטרים של אנלימיטד). רכשתי ראוטר linksys wrt1900acs, ובשעה טובה הוא הגיע אלי היום.
לאחר ההתקנה בצהריים ביצעתי בדיקות מהירות: ב5g קיבלתי תוצאות מצויינות (קרוב ל200 ולפעמים קצת יותר) בכל החדרים. ב2.4 תוצאות די בינוניות (סביב ה80 ליד הראוטר ובין 20 ל60 בחדרים) גם לאחר משחק בערוצים. בחיבור הקווי הוא איכשהו הגיע ל400.
בשעה האחרונה בדקתי שוב והתוצאות ירדו משמעותית, ומה שמטריד אותי זה שזה גם ברשת ה5g. הבדיקות לפעמים מגיעות לMb בודדים. כשאני נכנס דרך המחשב (מחובר ב2.4) להגדרות לwifi status זה קופץ לפעמים מ270 ל5 (או להפך) תוך פחות מדקה.
אני לא כל כך מבין מה יכול לגרום לזה, אודה מאוד להכוונה של איך ומה לבדוק, ובכללי כל טיפ יתקבל בשמחה.

שבוע טוב :)

sushay
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1259
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

היי
אני עם הראוטר שלהם ומקבל תוצאות יציבות לחלוטין
האם בדקת ממחשב אחר? אולי בעיה של דרייבר אצלך?

itamarpr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

נבדק גם מהמחשב, גם מהפלאפון ומהמחשב של השותפה לא בדקתי אבל במפורש היו לה המון האטות... כל פעם שהיא אמרה לי שהאינטרנט לא זז אצלה בדקתי בשלי ובאמת הבדיקות היו על הפנים.

itamarpr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

דוגמה לבדיקות היום בבוקר לפי סדר הבדיקות (כל הבדיקות כמטר מהראוטר, כולן מהסרבר של SPD דרך speedtest, נעשו ברצף אחת אחרי השנייה):
מחשב 2.4: פינג: 9, הורדה: 6.22, העלאה: 13.67
מחשב קווי: פינג: 9, הורדה: 412.99, העלאה: 177.01
מחשב 2.4: פינג: 35, הורדה: 3.27, העלאה: 12.99
טלפון 5G: פינג: 9, הורדה: 206, העלאה: 190
טלפון 2.4: פינג: 9, הורדה: 22.6, העלאה: 65.1

זה יכול להיות משהו חוץ מהראוטר? מצד אחד אני לא יודע מה יכול לגרום לזה חוץ מזה, מצד שני זה כבר הראוטר החמישי שלא מתפקד כמו שצריך (בעיקר ב2.4, אבל כמו שאמרתי יש מקרים שגם ב5G), ככה שזה קצת מוזר שזה רק הראוטרים...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”