הקרב על ה-4K: פרטנר עולה עם קמפיין חדש למונדיאל

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
liorp פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #1 

הוט דרשה לפסול את הקמפיין משידור בערוצי הרשות השנייה, בטענה שפרטנר לא יכולה להבטיח 4K מפני שתשתית האינטרנט הישראלית (של בזק והוט) לא תעמוד בעומס.

מהות הטענה של HOT נעוצה באיכות השידור של שידור על גבי אינטרנט - כפי שפועלות פרטנר TV וסלקום TV. במצב כזה, אומרים בחברה, שידור על גבי אינטרנט מצריך מינימום של 12 מגה, כאשר חברות האינטרנט לא יכולות להתחייב לעמוד באופן קבוע ברמה זו. כך למעשה פרטנר אינה יכולה להתחייב לשידור 4K, כשבפועל השידור עשוי להיות באיכות נמוכה מזו.
...
http://www.ice.co.il/media/news/article/743481

יפה על האומץ של פרטנר להבטיח 4K בשידור חי בסטרימינג באינטרנט ללקוחות רבים, אפילו ל-BBC אין עוד נסיון בשידור 4K המוני באינטרנט. מישהו יודע באיזה מוצר של איזו חברה פרטנר משתמשת להפעלת השידורים שלה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

הכל תלוי ב cdn וקצב הנתונים. אני מעריך שהם נערכו עם cdn מקומי. מניח שזה יעלה להם הרבה כסף.

liorp פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אני מניח שכבר מההתחלה ה-CDN שלהם יושב בישראל.
מסתבר שהם משתמשים בפתרון של חברת seachange:
https://www.seachange.com/news/partner- ... -platform/

זו חברה אמריקאית שיש לה לקוחות גדולים כמו BBC, קומקסט וכו'.
https://www.seachange.com/about/customers/

נראה כמו מוצר איכותי, סביר להניח שאכן לא זול.

shayp
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

יפה שהוט, חברה ששולטת בקרוב ל40% מהתשתית אינטרנט בארץ (עפ נתון מ2013 שבזק שולטת ב63% והשאר לא באמת נחשבים) וספקית אינטרנט בעצמה, אומרת בגלוי שהיא לא יכולה לספק ללקוחות אינטרנט כמו שצריך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

@shayp
·שידור אינטרנטי מורכב לא רק מרוחב פס מקומי שלך אלא גם בין הספקיות ולשרתים. זה יוניקאסט ולכן בניגוד לתשתית הוט ויס (שהוא מולטיקאסט) אם יש 50,000 צופים בקצב של 10Mbps, זה 500Gbps לשרתים.... בשביל 4K רצוי לכוון ל-15Mbps וכנראה יהיה מאות אלפי צופים אז אתה יכול להבין איזה קצבים זה יכול להגיע...

liorp פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

לפרטנר טיוי 77 אלף לקוחות. הרייטינג של גמר מונדיאל 2014 היה 36%. כלומר 27 אלף לקוחות של פרטנר צפויים לצפות בגמר. נניח שלחצי מהם יש טלוויזיה 4k והשאר יסתפקו ב-HD. כלומר 13.5k*15M+13.5k*5M=270Gbps. נניח שרק חצי מהלקוחות מחוברים בתשתית הוט.

התשתית הארצית של הוט לא מסוגלת להעביר 135Gbps לאורך שעתיים?
שאר המשחקים סביר להניח ברייטינג נמוך יותר.

helper
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #7 

לא מזמן היה גמר אירווזיון עם 40 אחוז רייטינג ונאום טראמפ עם 50 אחוז רייטינג ופרטנר שרדו יופי. פרטנר יודעים כמה לקוחות יש להם ב4k ומן הסתם זה לא הרוב, לי זה לא נראה כזה דרמטי.
האמת שאני על הסיבים שלהם, ועם כל ההפחדות האלה של הוט אני מרוצה עוד יותר שעברתי. תם עידן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #8 

אגב, היופי של cdn זה שזה מערכת גמישה שאפשר לחזק ולהחליש אותה ברמה של דקות ספורות (תשתית אלסטית).

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”