הוט דרשה לפסול את הקמפיין משידור בערוצי הרשות השנייה, בטענה שפרטנר לא יכולה להבטיח 4K מפני שתשתית האינטרנט הישראלית (של בזק והוט) לא תעמוד בעומס.
מהות הטענה של HOT נעוצה באיכות השידור של שידור על גבי אינטרנט - כפי שפועלות פרטנר TV וסלקום TV. במצב כזה, אומרים בחברה, שידור על גבי אינטרנט מצריך מינימום של 12 מגה, כאשר חברות האינטרנט לא יכולות להתחייב לעמוד באופן קבוע ברמה זו. כך למעשה פרטנר אינה יכולה להתחייב לשידור 4K, כשבפועל השידור עשוי להיות באיכות נמוכה מזו.
יפה על האומץ של פרטנר להבטיח 4K בשידור חי בסטרימינג באינטרנט ללקוחות רבים, אפילו ל-BBC אין עוד נסיון בשידור 4K המוני באינטרנט. מישהו יודע באיזה מוצר של איזו חברה פרטנר משתמשת להפעלת השידורים שלה?
יפה שהוט, חברה ששולטת בקרוב ל40% מהתשתית אינטרנט בארץ (עפ נתון מ2013 שבזק שולטת ב63% והשאר לא באמת נחשבים) וספקית אינטרנט בעצמה, אומרת בגלוי שהיא לא יכולה לספק ללקוחות אינטרנט כמו שצריך.
@shayp
·שידור אינטרנטי מורכב לא רק מרוחב פס מקומי שלך אלא גם בין הספקיות ולשרתים. זה יוניקאסט ולכן בניגוד לתשתית הוט ויס (שהוא מולטיקאסט) אם יש 50,000 צופים בקצב של 10Mbps, זה 500Gbps לשרתים.... בשביל 4K רצוי לכוון ל-15Mbps וכנראה יהיה מאות אלפי צופים אז אתה יכול להבין איזה קצבים זה יכול להגיע...
לפרטנר טיוי 77 אלף לקוחות. הרייטינג של גמר מונדיאל 2014 היה 36%. כלומר 27 אלף לקוחות של פרטנר צפויים לצפות בגמר. נניח שלחצי מהם יש טלוויזיה 4k והשאר יסתפקו ב-HD. כלומר 13.5k*15M+13.5k*5M=270Gbps. נניח שרק חצי מהלקוחות מחוברים בתשתית הוט.
התשתית הארצית של הוט לא מסוגלת להעביר 135Gbps לאורך שעתיים?
שאר המשחקים סביר להניח ברייטינג נמוך יותר.
לא מזמן היה גמר אירווזיון עם 40 אחוז רייטינג ונאום טראמפ עם 50 אחוז רייטינג ופרטנר שרדו יופי. פרטנר יודעים כמה לקוחות יש להם ב4k ומן הסתם זה לא הרוב, לי זה לא נראה כזה דרמטי.
האמת שאני על הסיבים שלהם, ועם כל ההפחדות האלה של הוט אני מרוצה עוד יותר שעברתי. תם עידן.