האם כבל אופטי spdif, יתן את מה שכבל HDMI נותן לי מבחינת שמע? #אין לי ברירה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 613
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

היי,
יש לי טלוויזיה פלזמה של LG שמחוברת למגבר של Yamaha, וכשאני משתמש ב cec שלה, כלומר מדליק את כל המערכת ע"י לחיצה על השלט של הסטרימר למשל, אז הטלוויזיה גונבת את השמע מהמגבר.
הצלחתי למצוא בהגדרות שמע של הטלוויזיה, אפשרות להוציא סאונד לכבל אופטי במקרים כאלה, אבל אין אפשרות להוציא ל HDMI .
השאלה, אם אחבר כבל אופטי, האם אני מפסיד כאן איכות לעומת אם הייתי שומע מ HDMI?

אגב, האם עוד מישהו נתקל בבעיה הזו?
אם אני מפעיל הכל ידנית, אין בעיה והשמע נמצא במגבר, הבעיה רק ב cec.

תודה!

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7401
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

אופטי גם טוב שנים השתמשנו כולנו עד שיצא hd
Sony 1040
Monitor mass

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #3 

כבל אופטי הוא פתרון פשוט ומאוד איכותי! בשביל המדיה הדיגיטלית.
התקן של כבל איכותי עבור HDMI הוא מאוד גבוה במיוחד אם הוא ארוך .
כבל אופטי הוא פתרון הרבה יותר זול וגם מאוד איכותי מדובר על תקן שלא תלוי בהפרעות חשמל.

יתכן שהאופטי יצמצם אותך רק ל 5.1 ערוצים, אז תבדוק בהגדרות מה הוא מציע, ויש לו יכולת דחיסה נמוכה יותר מהמקסימום שיש היום, אבל עדיין מדובר איכות מאוד גבוהה.
מדובר על תקן מדהים שאני לא מבין מה הסיבה שלא המשיכו לפתח אותו. כי לא תמיד נחוץ לנו להעביר ווידאו דרך HDMI כדי לשמוע מוזיקה

erire70
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
שם מלא: אדי רפאלוב
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

לא כל כך ברור לי מה הכוונה ב"הטלוויזיה גונבת את השמע מהמגבר".
האם הבעיה היא שאתה לא שומע מהרמקולים שמחוברים לרסיבר?
רק כדי לוודא - כל הנגנים (מחשב/סטרימר/ממיר) מחוברים לכניסות HDMI ברסיבר, והטלוויזיה מחוברת ליציאת ה HDMI מהרסיבר?
אם לא, זה צריך להיות השינוי הראשון שלך.
הסיבה היחידה שבשבילה אתה יכול לרצות להשתמש בכבל SPDIF להוצאת אודיו מהטלוויזיה למגבר היא אם מקור המדיה שלך הוא הטלוויזיה (ערוצי עידן פלוס או טלוויזיה חכמה).
גם אז כדאי קודם כל להשתמש ב-ARC על גבי כבל ה HDMI הקיים.
במקרה שלא כל הרכיבים תומכים, אפשר גם SPDIF, למרות שלא תהיה תמיכה בפורמטים מעבר ל 7.1 דחוס.
בהצלחה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #5 

אופטי לא מעביר 7.1 ולא מעביר HD Audio

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

העברה דרך כבל אופטי מוגבלת ברוחב הפס שלה ויכולה לשאת או שני ערוצי אודיו לא דחוסים באיכות CD, או 5.1 ערוצים דחוסים בפורמט DD או DTS.

במקרה שלך זה לא ממש משנה כי הטלביזיה כנראה מעבירה החוצה רק 2 ערוצי אודיו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

erire70 כתב:לא כל כך ברור לי מה הכוונה ב"הטלוויזיה גונבת את השמע מהמגבר".
האם הבעיה היא שאתה לא שומע מהרמקולים שמחוברים לרסיבר?
נכון, אבל רק בשימוש עם CEC, למשל, יש לי Chromecast שמחובר לרסיבר (כלום לא מחובר לטלוויזיה פרט לרסיבר), אז אם אני משדר משהו מהטלפון למשל, הכרומקאסט גורם לכל המערכת להידלק, כלומר לרסיבר ולטלוויזיה, אבל אז השמע דרך הטלוויזיה ולא דרך המגבר. אין לי מושג למה.

רק כדי לוודא - כל הנגנים (מחשב/סטרימר/ממיר) מחוברים לכניסות HDMI ברסיבר, והטלוויזיה מחוברת ליציאת ה HDMI מהרסיבר?
אכן כן.

אם לא, זה צריך להיות השינוי הראשון שלך.
הסיבה היחידה שבשבילה אתה יכול לרצות להשתמש בכבל SPDIF להוצאת אודיו מהטלוויזיה למגבר היא אם מקור המדיה שלך הוא הטלוויזיה (ערוצי עידן פלוס או טלוויזיה חכמה).
הוא לא. כאמור זה קורה רק כשאחד הרכיבים (סטרימר או כרומקאסט) , מפעיל את הטלוויזיה והמגבר אוטומטית ע"י CEC, רק אז השמע משום מה בטלוויזיה.

גם אז כדאי קודם כל להשתמש ב-ARC על גבי כבל ה HDMI הקיים.
יכול להיות שאין לי ARC בטלוויזיה? מדובר בפלאזמה LG PA6500. אני מנחש שלא. אבל יש יציאת אודיו אופטית מהטלוויזיה, שניתן להעביר בהגדרות של הטלוויזיה את האודיו דרכה, לכן התעניינתי בכבל אופטי.כלומר שגם במקרים הנ"ל האודיו יועבר מהטלוויזיה למגבר ע"י הכבל האופטי.

במקרה שלא כל הרכיבים תומכים, אפשר גם SPDIF, למרות שלא תהיה תמיכה בפורמטים מעבר ל 7.1 דחוס.
אני משתמש מקסימום ב-5.1 כי יש לי 5 רמקולים. לגבי HD Audio אין לי מושג אם אני משתמש בזה, אני צופה בעיקר בנטפליקס , לא יודע אם יש שימוש בזה שם.

בהצלחה
...
·התשובות ב-Bold , תודה.

user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

האמת שהקטע שהכי לא ברור לי, אם כל הרכיבים מחוברים לרסיבר, למה בהפעלה של CEC ע"י כרומקאסט למשל, הסאונד עובר לטלוויזיה?
למה המגבר מאפשר את זה?
חרשתי את כל ההגדרות שלו...
זו הקונפיגורציה במגבר:

(אם אני מבטל את HDMI Control ומפעיל TV ורסיבר ידנית ואז שולח סרט מכרומקאסט, הכל תקין ושומעים מהמגבר, אבל אז אין CEC וזה מאוד שימושי מבחינתי, לכן חבל לי לוותר על זה).

user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

Catskinner כתב:העברה דרך כבל אופטי מוגבלת ברוחב הפס שלה ויכולה לשאת או שני ערוצי אודיו לא דחוסים באיכות CD, או 5.1 ערוצים דחוסים בפורמט DD או DTS.

במקרה שלך זה לא ממש משנה כי הטלביזיה כנראה מעבירה החוצה רק 2 ערוצי אודיו.
...
·כלומר, תקן אותי אם אני טועה:
כשאני מפעיל את ה-AMAZON FIRE TV, כדי לצפות בנטפליקס, זה כאמור מדליק לי את המגבר והטלוויזיה ע"י CEC ואז שומעים דרך הטלוויזיה. אני יכול להוציא את האודיו חזרה דרך כבל אופטי ולהגדיר בטלוויזיה שהאודיו יצא דרכו למגבר.
האם אז, אני אקבל מהטלוויזיה רק 2 ערוצים דרך הכבל האופטי, למרות שה-AMAZON FIRE TV עצמו מוציא 5.1?
וכל זה רק כי הסאונד עבר דרך הטלוויזיה ואז חזר למגבר?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #10 

user30000z כתב:האמת שהקטע שהכי לא ברור לי, אם כל הרכיבים מחוברים לרסיבר, למה בהפעלה של CEC ע"י כרומקאסט למשל, הסאונד עובר לטלוויזיה?
למה המגבר מאפשר את זה?
חרשתי את כל ההגדרות שלו...
זו הקונפיגורציה במגבר:

(אם אני מבטל את HDMI Control ומפעיל TV ורסיבר ידנית ואז שולח סרט מכרומקאסט, הכל תקין ושומעים מהמגבר, אבל אז אין CEC וזה מאוד שימושי מבחינתי, לכן חבל לי לוותר על זה).
...
שחק עם ה TV Audio Input, תנסה לשנות אותו למשהו אחר ותראה אם הסאונד עובר למגבר. אם זה רסיבר של ימאהה יש מצב שאתה צריך לבחור ALL AUDIO וזה אמור לפתור את הבעיה (כך היה בימאהה הישן שלי).

user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@Zachn
·
לגבי TV Audio Input: אין שם HDMI, רק בחירה בין AV1-4 או INPUT1 או INPUT2.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

לא אמרתי HDMI, אבל תנסה להחליף בין AV1-4 או INPUT 1\2 ותראה אם הסאונד מתקבל מהמגבר

user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אוקי. ניסיתי את כולם, לצערי כלום.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

מצטער לשמוע... הדבר היחיד שעולה לי בראש זה שאולי הכבל HDMI שמתחבר מהמגבר לטלויזיה לא מחובר לכניסת HDMI ARC בטלויזיה, בהנחה שאכן יש לך ARC בטלויזיה...

אבל כל עוד אתה שומע ממקור שמחובר למגבר, אני לא מבין איך הטלויזיה גונבת את הסאונד מהמגבר, זה לדעתי רק משהו בהגדרות AUDIO של הטלויזיה, ניסית לבדוק שם?

user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

בהגדרות audio של הטלוויזיה יש רק:
רמקולי טלוויזיה
יציאה אופטית
ועוד משהו שאני לא זוכר לגמרי אבל גם לא נותן סאונד למגבר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #16 

user30000z כתב:
...
...
·כלומר, תקן אותי אם אני טועה:
כשאני מפעיל את ה-AMAZON FIRE TV, כדי לצפות בנטפליקס, זה כאמור מדליק לי את המגבר והטלוויזיה ע"י CEC ואז שומעים דרך הטלוויזיה. אני יכול להוציא את האודיו חזרה דרך כבל אופטי ולהגדיר בטלוויזיה שהאודיו יצא דרכו למגבר.
האם אז, אני אקבל מהטלוויזיה רק 2 ערוצים דרך הכבל האופטי, למרות שה-AMAZON FIRE TV עצמו מוציא 5.1?
וכל זה רק כי הסאונד עבר דרך הטלוויזיה ואז חזר למגבר?
...
·הוא לא רק עובר דרך הטלביזיה וחזרה למגבר, זה לא מסלול טבעתי או pass-through. לתכונה הזו קוראים ARC (קיצור ל Audio Return Channel) והיא מערבת קידוד חוזר לאודיו בתוך הטלביזיה.

אותו קידוד הוא בדרך כלל 2 ערוצים בלבד, למרבה הצער. אנא בדוק בספר ההפעלה של הטלביזיה מה כתוב שם על ה ARC כדי לוודא שזה נכון במקרה שלך. דרך אחרת זה כמובן להציץ בחיווי של המגבר, הוא אמור להציג את מספר הערוצים ושיטת הקידוד.

דרך אגב, CEC ו ARC זה לא אותו הדבר ואחד יכול להתקיים גם בלי השני.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

Catskinner כתב:
...
...
·הוא לא רק עובר דרך הטלביזיה וחזרה למגבר, זה לא מסלול טבעתי או pass-through. לתכונה הזו קוראים ARC (קיצור ל Audio Return Channel) והיא מערבת קידוד חוזר לאודיו בתוך הטלביזיה.

אותו קידוד הוא בדרך כלל 2 ערוצים בלבד, למרבה הצער. אנא בדוק בספר ההפעלה של הטלביזיה מה כתוב שם על ה ARC כדי לוודא שזה נכון במקרה שלך. דרך אחרת זה כמובן להציץ בחיווי של המגבר, הוא אמור להציג את מספר הערוצים ושיטת הקידוד.

דרך אגב, CEC ו ARC זה לא אותו הדבר ואחד יכול להתקיים גם בלי השני.
...
1. ממש לא, הטלויזיות המודרניות יודעות לשדר DD ו-DTS על פני 5.1 דרך ARC, וב eARC החדש, יתקבלו גם פורמטי HD.

2. לא תמיד. ישנם רסיברים (כמו דנון למשל) שדורשים ש-CEC יעבוד כדי ש-ARC יעבוד, ויש רסיברים שלא מחייבים.

אבל המצב שהוא מתאר כאן בגלל לא קשור ל-ARC כי הוא לא מנסה לקבל סאונד ממקור שלא מחובר ישירות למגבר, אלא הוא אמר שברגע שהוא מפעיל את שרשרת ה-CEC כך שהמגבר נדלק עם הטלויזיה, הוא לא מקבל סאונד מהמגבר וזה מה שמוזר כאן.

user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

לפי מה שקראתי פעם, בחיבור cec הטלוויזיה היא המאסטר בעוד הרסיבר הוא סלייב. לכן אולי הטלוויזיה מתייחסת לאותו חיבור כאילו משהו שמחובר ישירות אליה?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

זה מתייחס רק לרצף ההדלקה של המכשירים, כלומר, הטלויזיה נדלקת ראשונה ואחריה הרסיבר, כנ"ל בכיבוי, הרסיבר נכבה ביחד איתה.

ה-Slave אומר שאם אתה מדליק את הרסיבר, הטלויזיה לא תידלק. בכל מקרה אין פה קשר להגדרות הסאונד.

מה שהייתי מנסה במקרה שלך זה לבטל את CEC בסטרימר שלך (כי ציינת שכשאתה מדליק אותו נדלקת הטלויזיה ואיתה ביחד הרסיבר) ולראות אם משהו משתנה ואתה מקבל סאונד מהמגבר. ייעצתי למישהו בפורום AVS שהייתה לו בעיה דומה עם NVIDIA Shield, וביטול CEC ב Shield פתר את הבעיה.

user30000z פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

כמובן, אם אני מבטל את cec במגבר, הסאונד יהיה בסדר.
פשוט חשוב לי להבין למה זה קורה, כדי שלא אקנה סתם טלוויזיה חדשה 😁

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”