ה- BBC ישדרו את את המונדיאל גם באיכות 3840X2160p50 HLG דרך ה- iPlayer

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #1 

בעוד שאצלנו בעיקר מדברים על שידור 4K של המונדיאל, ה- BBC פירסם אתמול שהם ישדרו 29 משחקים
גם ב- 4K, אך הרבה יותר חשוב מזה לדעתי, ב- HDR ובקצב פריימים של 50 FPS דרך נגן ה- iPlayer שלהם.

נתוני הסטרים באיכות הכי טובה שהם אמורים לשדר היה ב- 3840x2160p50 36Mbit/s עם HDR ב- HLG.

הנה קישור לכתבה של ה- BBC :

https://www.bbc.com/news/technology-44308154

ועוד כתבה שבה מספקים נתונים טכנים :

https://www.bbc.co.uk/rd/blog/2018-05-u ... d_cup_2018

shinshin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 359
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

מה שמדהים זה השידור ב- VR עם אפליקציות יעודיות שיאפשר מבט מכמה זוויות במגרש!
הצטרפו לאתר ה- Cash Back עם ההחזרים הכי טובים שיש:
http://www.topcashback.com/ref/eladbs/

Cleaner
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1191
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 170 פעמים

שליחה #3 

ממה שהבנתי זה מעין פיילוט, לכל משחק יש הגבלה של מספר צופים ככה שאם הצטרפת למשחק והמכסה מלאה לא תזכה לראות את המשחק ב 4K.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

@Cleaner

אתה צודק. זה נכון שתהיה הגבלה למספר הצופים, אך לפחות הם מנסים לספק שידור שבאמת היה בעל איכות תמונה
שמשודרגת בדברים הנכונים (אפילו אם זה היה לכמות מוגבלת של צופים) במקום מה שעושים כאן וזה למכור לאנשים
ששידור ב- 4K בלבד (שבו התוספת לאיכות היא מינימלית) זה הדבר החשוב.
נערך לאחרונה על ידי rwg1 ב 01/06/2018 14:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

Black_Eagle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 270
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

מישהו יודע איך אפשר להפעיל את האפליקציה שלהם על אנדרואיד TV עם ה-4K? כמובן שיש לי VPN והכל

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #6 

חשוב לציין שלא כל הטלויזיות תומכות בשידור הזה.

למשל הטלויזיה ה-"עתיקה" שלי של LG משנת 2015 לא נתמכת אבל טלויזיות של BUSH ו-FINLUX מאותה שנה כן נתמכות. :roll:

כמו כן טלויזיות של הייסנס למשל בכלל לא נכללות ברשימת הטלויזיות הנתמכות באתר של ה-BBC.

בשורה התחתונה אין כרגע הרבה ממה להתלהב.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #7 

השידור ב-4K יהיה מוגבל רק לכמה עשרות אלפים. במונחים של אנגליה זה נשמע מעט יחסית, אני מניח שחלק מהאוהדים הבריטים לא יהיו ממש מרוצים :D
גם ל-BBC זו פעם ראשונה שהם מעבירים מונדיאל ב-4K דרך האינטרנט.
מעניין אם גם כאן 11 יפעילו מגבלה. אולי שידור 4K איכותי למעט אנשים עדיף על פני שידור מקרטע להרבה אנשים.

אגב, לכל המתלוננים על האינטרנט האיטי בישראל, בממלכה המצב לא יותר טוב, לפי ה-BBC ברוב הבתים מהירות האינטרנט נמוכה מ-40 מגה.
To enjoy the optimum experience, the BBC says audiences will need a 40 megabit per second (Mbit/s) internet connection - which is faster than that to which most households have access.
...

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@liorp

אם תבדוק בתגובות הקודמות תראה ש- @Cleaner כבר כתב שהשידור יהיה מוגבל לכמות צופים מסויימת. אני גם
הגבתי לזה כשכתבתי שהוא צודק אבל לדעתי העניין כאן הוא שלפחות יש מאמץ של ה- BBC לספק שידור שהוא לא
רק ב- 4K. ואז אתה ממשיך ומתייחס רק לעניין ה- 4K שהוא (לדעתי) העניין הכי זניח כאן.

כמעט בכל מה שאני קורא כאן בפורום ושקשור לשידורים (אם למונדיאל או לשידורים אחרים), מדברים רק על רזולוציה.
מתי אנשים כאן יבינו שיותר רזולוציה (יותר מ- FHD) זה הדבר האחרון שחשוב היום בשידורים. אני לא בא לומר שיותר
רזולוציה לא מוסיפה דבר, יש ליותר רזולוציה תוספת יחסית קטנה בהשוואה למשאבים שהיא צורכת (ואת התוספת שלה
ניתן לראות בעיקר כמה שהמסך יותר גדול ו\או שיושבים קרוב אליו), משאבים שאם היו משתמשים בהם לדברים אחרים
זה היה תורם הרבה יותר לאיכות התמונה.

כבר ניתן היום לראות בבירור את התוספת של HDR לאיכות התמונה. נכון שבדרך כלל HDR בא ביחד עם רזולוצית
4K, אבל אין מניעה ליישם HDR גם על שידור FHD וזה במיוחד נכון בשידורים ב- HLG כמו בשידור הזה. גם
ההשפעה של HDR על המשאבים (רוחב הפס של השידור) היא זניחה ביחס לתוספת באיכות שהיא מביאה, במיוחד
אם משווים את היחס הזה לאותו היחס שמביאה העלאת הרזולוציה של השידור ל- 4K.

דבר נוסף מאוד חשוב (במיוחד בשידור של ארועי ספורט) זה קצב הפריימים לשניה. העלאת קצב הפריימים לשניה
תורם לשיפור הרזולוציה הדינאמית (בניגוד לסוג הרזולוציה שכל הזמן מתייחסים אליה כשמדברים על 4K שזו
רזולוציה סטטית) דבר שיתרום הרבה יותר לתחושת חדות התמונה במיוחד באירועי ספורט שם המצלמה זזה
כל הזמן. בנוסף, אם חוזרים שוב לעניין העלות תועלת, העלאת קצב הפריימים לשניה (אם לוקחים בחשבון
דחיסה דיגיטלית) צורכת הרבה פחות רוחב סרט ממעבר ל- 4K ותורמת הרבה יותר לחדות התמונה (במיוחד
באירועים כאלה).

אז קשה לי להבין למה בפורום כזה של אנשים שמבינים בתחום, כמעט כל השיחה היום היא על רזולוציה, ולא
על אפשרות אולי לעלות מודעות לדברים הללו שאולי תביא ללחץ על גופי השידור לתת לנו שידור שבו משפרים
באמת את הדברים הנכונים במקום רק ללכת על דברים שהם בעיקר גימיקים.

Black_Eagle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

יש הסבר איך מפעילים את השידורים האלה של ה-BBC על אנדרואיד TV?

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #10 

הפתעה עם טעם מר הייתי אומר.
מוגבל לכמה אלפים? WTF
מה שכן ה-BBC הקשיחו כבר באפריל את החיבור אליהם ושום VPN לא עבד לי עם ה-BBC.
השידורים החיים בד"כ 720P עם ביטרייט 5100kb/s שזה הרבה יותר איכותי מיס\הוט.
קחו בחשבון שצריך להרשם עם VPN שעובד, שה-BBC לא יזהו שאתם מחוץ ל-UK, לספק כתובת באנגליה (גוגלIT, ארמון בקינגהאם :lol: )
מומלץ למחוק את העוגיות של האתר לפני הרישום, כשאתם באתר ה-BBC ללחוץ למעלה ליד שורת כתובת הדפדפן (בכרום) על המנעול הירוק -> קבצי cookie -> לסמן, למחוק ולרפרש את האתר.

רק ב-EXPRESSVPN יש מגוון רחב של שרתים ב-UK ויש כרגע כמה שעובדים.
* אם מישהו עושה מנוי לחודש, דרך הלינק מקבלים חודש נוסף מתנה אז יש כיסוי לכל המונדיאל.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

liorp כתב:אגב, לכל המתלוננים על האינטרנט האיטי בישראל, בממלכה המצב לא יותר טוב, לפי ה-BBC ברוב הבתים מהירות האינטרנט נמוכה מ-40 מגה.

...
...
...
אין לי מושג מאיפה ה-BBC לקח את הנתון הזה אבל ל-95% מהבתים כאן יש אפשרות להתחבר לאינטרנט FIBRE במהירות של 30+ מגה ולחלק גדול מהם למהירות הרבה יותר גבוהה מזו - זה שאנשים לא מתחברים לשרות הזה ונשארים עם Broadband במהירות מוגבלת של 17-23 מגה זו כבר בעיה שלהם (או אילוץ במקרים מסויימים).

אני כבר לא מדבר על הפריסה של האינטרנט במהירות גיגה בבריטניה שמבוצעת על ידי כמה חברות באזורים שונים בממלכה בקצב מהיר משמעותית מקצב הפריסה בארץ. זמן ההמתנה הוא בערך שנה מרגע שיש התעניינות ועד ההתקנה בפועל (לפחות כך זה היה במקרה שלי). בארץ חבר שלי מחכה להתקנה כבר שנתיים... :roll:

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #12 

@starrywolf
המונדיאל ישודר ב-4k גם בערוץ בכבלים או בלווין בבריטניה? או שרק דרך האינטרנט לאפליקציית ה-BBC?

נראה שה-BBC מאוד זהיר בנושא, מגדיר את זה כניסוי ונראה שלא רוצה שיתלו בשידור מונדיאל 4k דרך האינטרנט הרבה ציפיות. הם אפילו אומרים שהם לא יודעים איך רשת האינטרנט הבריטית תתמודד עם נפח התעבורה הזה.

בעוד שבישראל יש 4 גופים שישדרו מונדיאל 4k באינטרנט - פרטנר, סלקום, סטינג והתאגיד עצמו. חלקם מאוד מפרסמים את הנושא, כך שנוצר רושם שהם לא פוחדים מקשיים טכניים שעלולים להתעורר.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #13 

minime כתב:הפתעה עם טעם מר הייתי אומר.
מוגבל לכמה אלפים? WTF
מה שכן ה-BBC הקשיחו כבר באפריל את החיבור אליהם ושום VPN לא עבד לי עם ה-BBC.
השידורים החיים בד"כ 720P עם ביטרייט 5100kb/s שזה הרבה יותר איכותי מיס\הוט.
קחו בחשבון שצריך להרשם עם VPN שעובד, שה-BBC לא יזהו שאתם מחוץ ל-UK, לספק כתובת באנגליה (גוגלIT, ארמון בקינגהאם :lol: )
מומלץ למחוק את העוגיות של האתר לפני הרישום, כשאתם באתר ה-BBC ללחוץ למעלה ליד שורת כתובת הדפדפן (בכרום) על המנעול הירוק -> קבצי cookie -> לסמן, למחוק ולרפרש את האתר.

רק ב-EXPRESSVPN יש מגוון רחב של שרתים ב-UK ויש כרגע כמה שעובדים.
* אם מישהו עושה מנוי לחודש, דרך הלינק מקבלים חודש נוסף מתנה אז יש כיסוי לכל המונדיאל.
...
·איך אתה מודד ביטרייט של שידור?

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #14 

פשוט מאוד בדפדפן לחצן ימני
באפליקציה לא הצלחתי.
יש גם את ה-IPLAYER כהרחבה בלתי רשמית לקודי, אז יותר קל O" במקלדת אנדרואיד.
שרת DOCKLANDS עובד מעולה.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

liorp כתב:@starrywolf
המונדיאל ישודר ב-4k גם בערוץ בכבלים או בלווין בבריטניה? או שרק דרך האינטרנט לאפליקציית ה-BBC?
...
עד כמה שאני יודע זה משודר ב-4k רק דרך iPlayer של ה-BBC

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

וידאו מערוץ היוטיוב של HDTVTest שהתפרסם היום לגבי השידור של ה- BBC.

Black_Eagle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

מנסה להבין איך אפשר לצפות בזה בארץ. בעיקרון אני עם TCL עם אנדרואיד TV מובנה. חוץ מלהתחבר עם VPN, איזו אפקליציה צריך להוריד? חוץ מזה שהמכשיר שלי לא נמצא ברשימה, השאלה אם בכל זאת זה אפשרי (כי הוא תומך ב-4K ו-HDR)

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”