מעוניינת בבית חכם של Google/Apple/Amazon - איך עושים את זה?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Noashemesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי, מקווה שאני במקום הנכון :)

אנחנו בעיצומו של שיפוץ מאסיבי, כולל חפירות וכל התשתיות.
מעוניינים בבית חכם הכולל: אזעקה, אינטרקום, מצלמות, מערכת אודיו, רשת, מנעול, דוד, ותאורה (כמובן פתוחים לכל מה שעוד יתאפשר, לא כולל תריסים שאינם בתכנית).

קיבלנו הצעות מחיר מבעלי מקצוע עבור בית חכם הכולל אזעקה, אינטרקום, מצלמות, אודיו ורשת. ההצעות נעות בין 50-60K ש"ח כולל התקנה ומע"מ.

נראה שבעידן הטכנולוגי הנוכחי אין הגיון להשקיע סכומים כל כך גבוהים עבור מוצרים שגם לא בהכרח עובדים עם Google/Apple/Amazon, וכנראה ניתן להרכיב בית חכם מתקדם יותר וזול יותר ע"י שימוש במוצרי החברות הללו, אשר רק ילכו ויתפתחו בשנים הקרובות.

אשמח לשמוע דעת מומחים בנושא:
מה רמת הבשלות של המוצרים הללו?
עד כמה קל ואינטואיטיבי לרכוש את הציוד?
להתקין אותו?
לקנפג?
לתחזק?
מה לגבי חלפים?
אילו סוגי של באגים עתידים לנהל את חיינו (האם ניתקע עכשיו שעה מחוץ לבית כי המנעול בדיוק מעדכן גרסה? :))
בקיצור, אשמח לכל דעה ומחשבה בנושא.

בנוסף, מחפשת איש מקצוע המתמחה במוצרים הללו ויכול להתאים לנו את החבילה המיטבית לצרכינו וכמובן להגיע להתקין ולקנפג. אודה להמלצות.
תודה תודה תודה!!

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

@Noashemesh
·
כמעט כל מה שאת צריכה לדעת נמצא כאן
https://www.hometheater.co.il/vt236100.html
תשקיעי קצת זמן בלקרא ותחכימי.

יש חבר בפורום שעוזר מאד ומתעסק בזה @דומיקון

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

בית חכם זה מושג המכסה הרבה תחומים ויש לו משמעות שונה עבור כל אחד שמדברים איתו. כלומר, אין ממש תקנים אחידים, השילוב והאינטגרציה תמיד בעייתיים ולכן זה עדיין מהווה שוק נישה הדורש מומחיות וכפי שאת רואה בעצמך, על מומחיות דורשים לא מעט כסף.

אצלי ואני משער שאצל רוב החברים כאן, בית חכם זה תחביב. היות וזה תחביב אז קשה לי לסכם לך כמה זה עלה, והיות ואין לי שום מוטיבציה להפסיק עם התחביב אז זמן האינטגרציה שואף לאין סוף.

אפשר להתחיל באמת עם הבסיס שנותנים בגוגל או אמזון ולשלב רכיבים שיודעים לעבוד איתם. זו לא הבחירה שלי היות ואני מרגיש כמו אידיוט כשאני מדבר למכונה בחלל של חדר ריק, אבל זה לא אומר שהעסק לא יעבוד. ניקח למשל עניין של תאורה: גם אמזון וגם גוגל יודעים להתחבר לתאורה החכמה של פיליפס וניתן בשניהם לתכנן תזמונים, עוצמות תאורה וצבע האור.

יש פתרונות אחרים כמובן, למשל כאן בארץ יש קהילה די פעילה למערכת המבוססת על VERA. אני לא משתמש באותה מערכת כי לדעתי היא גם מוגבלת וגם מעצבנת, אבל שוב: זה לא אומר שאותו פתרון לא יתאים לכם.

הקישור שקודמי נתן מתרכז במערכות ואביזרים המתקשרים ביניהם באמצעות Z-Wave. זה לא בהכרח הכי טוב כי זה עונה להגדרות שלו של בית חכם וכפי שהסברתי בהתחלה - לכל אחד בתחום הזה יש הגדרות משלו. בעקרון הוא צודק דרך אגב, התקני Z-Wave הם הנפוצים ביותר בארץ לשליטה על תריסים, חיישני פתיחת חלונות ודלתות ובקרים ויש להם יכולות טובות מאוד לתקשר ביניהם. אבל יש גם התקנים הנמכרים בארץ היודעים לתקשר רק ב Wi-Fi, כמו הסוויצ'ר לדוד השמש או הסנסיבו לבקרת המזגן למשל (אמרתי כבר שהאינטגרציה תמיד קצת בעייתית?)

בתור אחד שכבר כמה שנים עובד עם מערכת המפקחת על תאורה, דלתות, אביזרים חשמליים שונים ומשונים ועם לוגיקה וחוקים אני יכול להגיד לך שהבעיה המרכזית בבית חכם זה לא המחיר אלא התחזוקה. צריך חשיבה עם ראיה מערכתית, יכולת של ניתוח תקלות וידע בסיס בתרשימי זרימה. אני מת על הזה אבל עבור רוב האנשים זה אומר שהם צריכים לזמן בכל פעם את המיישם כדי שישנה להם את התוכנית של הבית החכם. כך שהעצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך זה לא להתחיל לפני שאתם יודעים בדיוק, אבל בדיוק, מה אתם רוצים להפיק ממערכת בית חכם ומה זה אומר עבורכם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”