מערכת סראונד לקולנוע ביתי – איכויות ועלויות

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
נירה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

שליחה

:מבולבל: אנחנו בני 55+ ללא ניסיון קודם בקולנוע ביתי ואיננו אניני טעם בהאזנה למוסיקה ובהבחנה בדקויות של איכות הקול.
מסקירה של מערכות קולנוע ביתי, נראה כי המחירים לרמקולים הם:
2 רמקולים צדדיים קדמיים בסכום של כ- 10,000ש"ח
רמקול מרכזי קידמי כ- 4000ש"ח
2 רמקוים אחוריים בעלות של כ- 1800 ₪
סאבוואפר בעלות של כ- 3600 ₪
האם הרמקולים שציינו ועלותם מצדיקים, עבורנו, הוצאה בסדר גודל שכזה? נודה על התייחסות ספציפית לכל סוג רמקול ולחשיבותו למערכת השמע.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594

שליחה

תקציב מכובד מאד, בסכום הזה ניתן לקנות מערכת רמקולים טובה בהחלט. בתור הערה: אם יעוד המערכת – קולנוע ביתי ואתם מתכוונים להשקיע ב-SUB סכום שציינתם, בתור קדמיים הייתי שוקל רמקולי מדף (אם החדר לא גדול מדי).

לגבי השאלה עד כמה ההשקעה מצדיקה את עצמה – רק אתם יכולים להחליט האם רמת ההנאה שלכם ממערכת רמקולים בסכום הנ"ל שונה דרסטית ממה שתקבלו ממערכת הרמקולים הזולה פי שניים. אתם חייבים לשמוע בעצמכם בחנויות, שום עצה לא תעזור.
ויטלי

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

שליחה

נירה,לצרכים שלכם, מיותר להשקיע סכום גבוה כל כך
20.000ש"ח בקירוב זה מוגזם.

כמובן שאפשר להסתפק ברמקולים/סטים זולים יותר.
{שמצדיקים יותר את שימושכם}

כמה שאלות:
* גודל החדר/סלון שלכם?
* עדיפות לסטים/רמקולים רצפתיים או מדפיים?{ שאלה של מקום}
* השימוש הוא לסראונד בלבד?
* רסיבר כבר יש?

כמובן שכל המלצה שלא תהיה, תחייב אותם לשמוע לבד -ולהחליט.
:קפה:

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719

שליחה

לא ציינתם גם את המסך(או התקציב למסך) שאתם מתכוונים לקנות. וידאו שונה מאודיו בתחום של "נסיון", ותמונה מדהימה תהיה תמונה מדהימה לכולם, לכן יכול להיות שמערכת בתקציב של עד 10K(כולל רסיבר, אלא אם כן לקנות רסיבר עם עיבוד וידאו), ביחד עם מסך HD גדול ואיכותי, תהיה דרך טובה הרבה יותר להוציא את המיטב מתקציבכם.

yossix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384

נירה.כשקניתי את מערכת ק"ב שלי, השקעתי בשני קדמיים

שליחה

+סנטר (שהוא הכי חשוב לסרטים) ורסיבר משהו כמו 10 א' ש"ח.
הבאתי לחנות דיסק שהכנתי,הושיבו אותי במרכז החנות מול ערימה של רמקולים וכל פעם חיברו זוג אחר עד שהגעתי לזה שנשמע לי הכי טוב.
חשוב שכל הרמקולים יהיו של אותה חברה ואם אפשר, מאותה סידרה.
הוספתי רסיבר של ימאהה וזהו.
בהצלחה.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880

שליחה

רק תיקון קטן,רמקולי סראונד -לא חשובים שיהיו מאותו
יצרן.
סנטר כן.{אפילו מאותה סידרה}
:קפה:

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8140

שליחה

נירה כתב::מבולבל: אנחנו בני 55+ ללא ניסיון קודם בקולנוע ביתי ואיננו אניני טעם בהאזנה למוסיקה ובהבחנה בדקויות של איכות הקול.
מסקירה של מערכות קולנוע ביתי, נראה כי המחירים לרמקולים הם:
2 רמקולים צדדיים קדמיים בסכום של כ- 10,000ש"ח
רמקול מרכזי קידמי כ- 4000ש"ח
2 רמקוים אחוריים בעלות של כ- 1800 ₪
סאבוואפר בעלות של כ- 3600 ₪
האם הרמקולים שציינו ועלותם מצדיקים, עבורנו, הוצאה בסדר גודל שכזה? נודה על התייחסות ספציפית לכל סוג רמקול ולחשיבותו למערכת השמע.
...
המחירים שנקבת אומנם לא בשמיים אך בהחלט מעבר לממוצע.
ניתן לדוגמא להשיג זוג קדמיים ב 5000 שקלים ( B&W 603 למשל ) ורמקול סנטר
מכובד ב 1500-2000 שקלים.
גם סאב אפשר להשיג יותר בזול.

לא יודע איזה רכיבים הציעו לך אבל או שנפלת על חנות "יקרה" או שבאמת הציעו לך
דברים מעל הממוצע.
מציע לך לפנות לחנויות נוספות בשביל להשלים את התמונה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

LAKI2222
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128

שליחה

נירה כתב:: ואיננו אניני טעם בהאזנה למוסיקה ובהבחנה בדקויות של איכות הקול.
האם הרמקולים שציינו ועלותם מצדיקים, עבורנו, הוצאה בסדר גודל שכזה? .
...
לא

ויסלחו לי כל אותם מומחים/תותחים/מורעלים/פריקים בתחום שלא הצליחו להבין את הגלוי בשאלה. השואלת כתבה עבורנו והתכוננה למה שכתבה:
ואיננו אניני טעם בהאזנה למוסיקה ובהבחנה בדקויות של איכות הקול.
...
על כן עדיף שאת כספם ישמרו למטרות יותר ראויות. אני יכול להעיד שאצלי מערכת הקול בנויה מספקים שונים וביחד מחירה לא מגיעה ל-10000 ש"ח וגם אני אינני אנין טעם בהאזנה למוסיקה ובדקויות של הקול, אבל את הסאונד של הסרטים אני שומע באיכות מצויינת גם בהספקים נמוכים. על כך יוכלו להעיד חבריי שהפכו את סלוני לאולם הקרנות של החברה ומאז תקציב הבירה אצלי נסק פלאים (לא שותה מכבי...).
בהצלחה.

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516

שליחה

יש תקציב, והוא מאפשר להביא דברים יפים.

בתקציב הנ"ל הייתי משנה דבר אחד:

10 לקדמיים ו 4 לסאב....
הייתי משנה את זה ל 6 לקדמיים ו 8 לסאב.

סאב PW של פאראדיים או THX של B&W.

לגבי קדמיים, הייתי הולך על פאראדיים מוניטור + סנטר 470CC או 350CC שהוא גם מספיק לטעמי.

אחוריים פאראדיים טיטאן או אטום.

לעניין ההגברה - הייתי הולך רק על NAD או ROTEL - בהתאם לתקציב.

בכל אופן, אם תעשה כן, תקבל מערכת טובה,עד טובה מאוד(שוב...תלוי למי).

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756

שליחה

שלום נירה,
באופן כללי, סדר החשיבות (מבחינת הרמקולים) בתחום הקולנוע הבייתי הוא כך:
1. רמקולים קדמיים (המשמשים גם לשמיעת מוזיקה).
2. הגברה - רסיבר קולנוע בייתי איכותי - כאן השאלה היא האם אתם זקוקים רק לסאונד או שאתם גם זקוקים ליכולות בתחום הוידיאו של הרסיבר. ואז זה מייקר את מחיר הרסיבר.
3. סאב - למרות שאצלי בבית אין סאב, זה קצת חסר, אבל אני עדיין נהנה מסרטים גם בלי שהמעיים שלי מתהפכים.
4. רמקולים אחוריים/ סנטר - הרמקולים האחוריים נותנים את אפקט ה"סביבה" של הסצנה בסרט ובלעדיהם אין משמעות לסראונד.
סנטר - מדגיש את הדיבור והדו שיח של השחקנים - אם יש רמקולים קדמיים טובים והמרחק בניהם לא גדול ניתן לוותר עליו לדעתי.

נראה לי שהסכומים שציינתם הם אסטרונומיים (אלא אם כן מראש התכוונתם להשקיע סכום כזה). אם מראש לא ידעתם למה אתם נכנסים ונפלתם "קורבן" למוכר שראה "פוטנציאל" אצלכם, אז אני רק יכול לומר שבשביל להינות מסרט טוב לא צריך ציוד ב 20000 ש"ח. גם ב 6000 אפשר להינות מסרט ברמה שלא הייתם רגילים אליה...

עוד משהו, קחו בחשבון שבסרטים תשומת הלב אינה מופנית לניואנסים של הסאונד ולרוב הצופה מרוכז בסרט.
לעומת זאת, במוזיקה השמיעה היא קריטית יותר, לכן אם אתם תהיו גם מעוניינים לשמוע מוזיקה במערכת הייתי לוקח את התקציב ומשקיע בעיקר בזוג רצפתיים ובמגבר דו ערוצי טוב (סטריאו) שיכול להיות משודך לרסיבר הקולנוע.
כך בעצם תהינו גם ממוזיקה ברמה גבוהה וגם מקולנוע ברמה גבוהה בלי לחורר את הכיס יותר מדי...

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי

שליחה

נירה
הסכום יפה ביותר , אבל אין כמו ניסיון שמיעה אישי , יכול להיות שתאהבי רמקולים זולים יותר ויכול להיות שתשמעי רמקולים יקרים יותר שלא תאהבי .את יכולה לקבל כאן דעות ועצות , חלקן טובות יותר וחלקן פחות .
אם שמת לב לעצות , הם שונות אחת מהשניה וכל אחת לפי טעמו של הכותב (סאב גדול על פני קדמיים או רמקולים מדפיים על פני רצפתיים וכו' ).
אל תינעלי על רמקול מול מחיר. מאחר ויש לך את הסכום הנ"ל להוציא על הרמקולים אין לך ברירה אלא להינות מסיבוב האזנה בחנויות
ולשמוע מה מוצא חן בעינייך (אולי תגלי את הרמקולים האהובים עלייך בהרבה פחות כסף). ושוב , במחיר הזה עשי סקר שוק בין חנויות
ולא לקנות בפזיזות.

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290

שליחה

נירה,

זהו תקציב גדול מאד עבור אנשים עם נסיון\דרישות מוזיקליות ממוצעות.
אבל - אם התקציב קיים ולא מהווה "בעיה" עבורכם, אין ספק שניתן לקנות בו מערכת טובה מאד (כמובן שחייבים להשוות ולבדוק - כמו בכל מוצר).

ליאור.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

נירה פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

Media center

שליחה

האם ניתן להפוך מחשב רגיל שישמש בתור מדיה סנטר?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

כן.
מדיה סנטר הוא מחשב רגיל, רק שאם רוצים שהוא יינגן HD אז הוא בד"כ חזק יותר ממחשב ממוצע (רגיל?) ומכיון שהוא בסלון בד"כ הוא יותר יפה ושקט מהממוצע (רגיל?), אבל לא חובה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”