התלבטות בין 2 מודמים עבור ראוטר קיים
היי,
במסגרת המבצע שפורסם בפורום דילים קניתי את הראוטר הבא:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01 ... UTF8&psc=1
אני לא מבין כלום ברשתות ומתלבט בין 2 מודמים שיעבדו מולו. זה יחובר לבזק בינלאומי במהירות 40 מגה. כרגע מחובר מודם+ראוטר של בזק מדגם VTECH NB403
אני בעיקר מחפש משהו שיהיה פשוט להגדרה ולשימוש, יאפשר שדרוג עתידי למהירות גבוהה יותר.
אפשרות א':
https://ksp.co.il/?uin=28424
במחיר 152 באילת. לנטרל את הראוטר ולהשתמש בו כמודם בלבד.
אפשרות ב':
https://www.amazon.co.uk/NETGEAR-DM200- ... gear+modem
כ- 230 ש"ח.
האם אפשרות ב' תיתן לי משהו שאפשרות א' לא? האם מבחינת שדרוגים עתידיים (למשל ל- 100 מגה), שניהם יתמכו בזה?
כל תובנה תתקבל בברכה,
תודה!
במסגרת המבצע שפורסם בפורום דילים קניתי את הראוטר הבא:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01 ... UTF8&psc=1
אני לא מבין כלום ברשתות ומתלבט בין 2 מודמים שיעבדו מולו. זה יחובר לבזק בינלאומי במהירות 40 מגה. כרגע מחובר מודם+ראוטר של בזק מדגם VTECH NB403
אני בעיקר מחפש משהו שיהיה פשוט להגדרה ולשימוש, יאפשר שדרוג עתידי למהירות גבוהה יותר.
אפשרות א':
https://ksp.co.il/?uin=28424
במחיר 152 באילת. לנטרל את הראוטר ולהשתמש בו כמודם בלבד.
אפשרות ב':
https://www.amazon.co.uk/NETGEAR-DM200- ... gear+modem
כ- 230 ש"ח.
האם אפשרות ב' תיתן לי משהו שאפשרות א' לא? האם מבחינת שדרוגים עתידיים (למשל ל- 100 מגה), שניהם יתמכו בזה?
כל תובנה תתקבל בברכה,
תודה!
@amired13
·
בדיוק הפוך, אפשרות א' יותר טובה על אף היותה יותר זולה. עוד פרטים בפוסט שלי כאן ובתגובות האחרות בשירשור זה.
האופציה השניה לשקול היא dlink G225 (שקול ל-9970). תקנה את מה שיותר זול או את החברה שאתה יותר אוהב אם המחיר דומה (אישית אני מעדיף את tplink).
לגבי שידרוגים עתידיים, שתי האופציות תומכות ב-VDSL2 (כאשר ל-DM200 חסרה התמיכה ב-G.INP), ושניהם יעבודו על התשתית הנוכחית של בזק עד מהירות של 100 מגה. אם אתה לא בחבילה של עד 100 מגה, מומלץ לשדרג כי ממה שאני מכיר את המחירים זה לא יותר יקר ותקבל מהירות יותר גבוהה (אפילו אם זה רק 60 מגה במקום 40).
כמובן שכל תשתית אחרת, כגון סיבים שקר כלשהו, הוט או אפילו תשתית בזק חדשה שבתקווה תשווק העתיד הלא רחוק תהפוך את הציוד ללא רלוונטי. לכן מומלץ להשקיע במודם/ראוטר מינימום או אפילו יותר טוב לקחת בהשאלה/השכרה ציוד מבזק/ספק.
·
בדיוק הפוך, אפשרות א' יותר טובה על אף היותה יותר זולה. עוד פרטים בפוסט שלי כאן ובתגובות האחרות בשירשור זה.
האופציה השניה לשקול היא dlink G225 (שקול ל-9970). תקנה את מה שיותר זול או את החברה שאתה יותר אוהב אם המחיר דומה (אישית אני מעדיף את tplink).
לגבי שידרוגים עתידיים, שתי האופציות תומכות ב-VDSL2 (כאשר ל-DM200 חסרה התמיכה ב-G.INP), ושניהם יעבודו על התשתית הנוכחית של בזק עד מהירות של 100 מגה. אם אתה לא בחבילה של עד 100 מגה, מומלץ לשדרג כי ממה שאני מכיר את המחירים זה לא יותר יקר ותקבל מהירות יותר גבוהה (אפילו אם זה רק 60 מגה במקום 40).
כמובן שכל תשתית אחרת, כגון סיבים שקר כלשהו, הוט או אפילו תשתית בזק חדשה שבתקווה תשווק העתיד הלא רחוק תהפוך את הציוד ללא רלוונטי. לכן מומלץ להשקיע במודם/ראוטר מינימום או אפילו יותר טוב לקחת בהשאלה/השכרה ציוד מבזק/ספק.
עברתי על הפוסט שקישרת אליו וראיתי בעיקר בעיות ואכזבות, אז כנראה שאלך על אופציה א' מ- KSP. בעיקר לא ידעתי האם הTPLINK יאפשר לי שדרוג בעתיד ואם אמרת שכן אז מבחינתי זה אחלהeran405 כתב:@amired13
·
כמובן שכל תשתית אחרת, כגון סיבים שקר כלשהו, הוט או אפילו תשתית בזק חדשה שבתקווה תשווק העתיד הלא רחוק תהפוך את הציוד ללא רלוונטי. לכן מומלץ להשקיע במודם/ראוטר מינימום או אפילו יותר טוב לקחת בהשאלה/השכרה ציוד מבזק/ספק....
הבניין שאני גר בו הוא ישן והתשתית תומכת לצערי רק עד 40 מגה (ככה נאמר לי גם על ידי סלקום וגם על ידי בזק, אז אני מאמין שזה נכון)
יכול להרחיב או לשלוח אותי להסבר על המשפט האחרון שכתבת? לא כ"כ מובן לי למה המודם או הראוטר יהפכו ללא רלוונטיים. אין שום כוונה לעבור למשהו שהוא לא בזק בינ"ל (בטח לא הוט..)
המון תודה!
·
@amired13
·
בזק בינלאומי הוא ספק ולא תשתית (לדוגמא אתה יכול להיות בתשתית הוט עם ספק בזב"ל).
השאלה כמה זמן תישאר בתשתית הארכאית והסופר בעייתית הנוכחית של בזק. כבר היום התשתית של הוט הרבה יותר טובה מבחינה טכנית (גילוי נאות: אני גם לא סובל את החברה הזו ולכן כרגע עם תשתית בזק), וחברות כמו אנלימטד, פרטנר וסלקום התחילו בשנים האחרונות לפרוס סיבים לבניינים פרטיים. לדעתי קרוב היום שבזק יצטרכו להתקדם, כנראה לתשתית סיבים שהם כבר פרסו בצורה נרחבת בעשור האחרון.
שם לב שהמודמים שאנחנו מדברים עליהם מתאימים אך ורק לתשתית הנוכחית של בזק - לא להוט, לא לסיבים ואפילו לא ל-g.fast או VDSL plus (שהייתה "שמועה" שבזק אולי יפעילו כצעד זמני עד לסיבים שלהם). לכן אמרתי שלדעתי היום יותר פשוט להשאיל/לשכור מודם מבזק/ספק ובעיה שלהם אם וכאשר התשתית משדרגת.
·
השאלה כמה זמן תישאר בתשתית הארכאית והסופר בעייתית הנוכחית של בזק. כבר היום התשתית של הוט הרבה יותר טובה מבחינה טכנית (גילוי נאות: אני גם לא סובל את החברה הזו ולכן כרגע עם תשתית בזק), וחברות כמו אנלימטד, פרטנר וסלקום התחילו בשנים האחרונות לפרוס סיבים לבניינים פרטיים. לדעתי קרוב היום שבזק יצטרכו להתקדם, כנראה לתשתית סיבים שהם כבר פרסו בצורה נרחבת בעשור האחרון.
שם לב שהמודמים שאנחנו מדברים עליהם מתאימים אך ורק לתשתית הנוכחית של בזק - לא להוט, לא לסיבים ואפילו לא ל-g.fast או VDSL plus (שהייתה "שמועה" שבזק אולי יפעילו כצעד זמני עד לסיבים שלהם). לכן אמרתי שלדעתי היום יותר פשוט להשאיל/לשכור מודם מבזק/ספק ובעיה שלהם אם וכאשר התשתית משדרגת.
במידה וכן יהיה השדרוג הנ"ל, האם הראוטר יעבוד? הבעייתיות היא רק במודם? אין לי בעיה להשקיע 150 שקל במודם שאולי לא יעבוד בקרוב, אבל אם זה גם הראוטר אולי כדאי לשקול שוב את הקנייה ולהישאר בינתיים עם ה VTECH.eran405 כתב:@amired13
·
השאלה כמה זמן תישאר בתשתית הארכאית והסופר בעייתית הנוכחית של בזק. כבר היום התשתית של הוט הרבה יותר טובה מבחינה טכנית (גילוי נאות: אני גם לא סובל את החברה הזו ולכן כרגע עם תשתית בזק), וחברות כמו אנלימטד, פרטנר סלקום התחילו בשנים האחרונות לפרוס סיבים לבניינים פרטיים. לדעתי קרוב היום שבזק יצטרכו להתקדם, כנראה לתשתית סיבים שהם פרסו בצורה נרחבת בעשור האחרון.
שם לב שהמודמים שאנחנו מדברים עליהם מתאימים אך ורק לתשתית הנוכחית של בזק - לא להוט, לא לסיבים ואפילו לא ל-g.fast או VDSL plus (שהייתה "שמועה" שבזק אולי יפעילו כצעד זמני עד לסיבים שלהם). לכן אמרתי שלדעתי היום יותר פשוט להשאיל/לשכור מודם מבזק/ספק ובעיה שלהם אם וכאשר התשתית משדרגת....
האם קיים מכשיר פשוט שעדיף שאקנה, שכן יעבוד גם בבזק וגם בתשתיות של הוט והשאר, שה9970 לא עובד בהן?
בזק בינלאומי הוא הספק והתשתית היא גם של בזק.
את סלקום ניסיתי לפני שנה וחצי (במסגרת תכנית הטריפל שלהם), האינטרנט שלהם בקושי התחבר לי, הם ניסו לפתור את התקלה במשך כחודש ללא הצלחה ולכן התנתקתי ועברתי לבזק.
·
@amired13
·
דבר ראשון, כן הראוטר הזה טוב (ה-R6400). מה שאתה עושה הוא לחבר את "המודם" לכניסת WAN שלו ואם צריך מגדיר חייגן ב-R6400 (בבזק חייגן pppoe, בהוט אין חייגן אלא פשוט חיבור dynamic/dhcp). בתשתיות בזק או הוט אתה הופך את המודם/ראוטר או את ההוטבוקס בהתאמה למודם בלבד (הרבה פעמים מופיע כמצב bridge בממשק ניהול). בתשתיות סיבים זה מגיע ישר בחיבור רשת (אנלימטד) או בסיב אופטי ואתה מקבל מהם מתאם אופטי שממנו יוצא חיבור רשת (סלקום/פרטנר). בכל מקרה אתה מסודר וכל ראוטר אוניברסלי כמו ה-R6400 מתאים וזו גם הקונפיגרוציה הכי גמישה ומומלצת.
לגבי התשתית של סלקום, אתה בטוח שאתה מדבר על סיבים אופטיים? במיוחד לאור זה שאמרת שאתה גר בבניין ישן אני מנחש שאין אצלכם סיבים של סלקום (כמה שידוע לי בשלב זה הם מחברים רק רבי קומות עם הרבה דירות). לדעתי אתה שוב מבלבל בין ספק לתשתית.
בהנחה שאתה רוצה תשתית של בזק, אתה יכול לקבל את התשתית גם דרך הספק (נגיד סלקום). זאת בדיוק אותה התשתית שאתה מקבל מבזק ישירות רק בפחות כסף. אין לי מושג מה סלקום עשו אצלך בזמנו שהיו בעיות, אבל אם היום התשתית אצלך יציבה ואתה יכול לחסוך כסף ע"י מעבר לטריפל של סלקום הייתי נותן להם עוד צאנס (רק בגלל השיקול הכלכלי כמובן). תקפיד לא להתנתק מבזק אלא לנייד את הקו, וזה אמורה להיות בדיוק אותה התשתית ללא כל שינוי.
·
דבר ראשון, כן הראוטר הזה טוב (ה-R6400). מה שאתה עושה הוא לחבר את "המודם" לכניסת WAN שלו ואם צריך מגדיר חייגן ב-R6400 (בבזק חייגן pppoe, בהוט אין חייגן אלא פשוט חיבור dynamic/dhcp). בתשתיות בזק או הוט אתה הופך את המודם/ראוטר או את ההוטבוקס בהתאמה למודם בלבד (הרבה פעמים מופיע כמצב bridge בממשק ניהול). בתשתיות סיבים זה מגיע ישר בחיבור רשת (אנלימטד) או בסיב אופטי ואתה מקבל מהם מתאם אופטי שממנו יוצא חיבור רשת (סלקום/פרטנר). בכל מקרה אתה מסודר וכל ראוטר אוניברסלי כמו ה-R6400 מתאים וזו גם הקונפיגרוציה הכי גמישה ומומלצת.
לגבי התשתית של סלקום, אתה בטוח שאתה מדבר על סיבים אופטיים? במיוחד לאור זה שאמרת שאתה גר בבניין ישן אני מנחש שאין אצלכם סיבים של סלקום (כמה שידוע לי בשלב זה הם מחברים רק רבי קומות עם הרבה דירות). לדעתי אתה שוב מבלבל בין ספק לתשתית.
בהנחה שאתה רוצה תשתית של בזק, אתה יכול לקבל את התשתית גם דרך הספק (נגיד סלקום). זאת בדיוק אותה התשתית שאתה מקבל מבזק ישירות רק בפחות כסף. אין לי מושג מה סלקום עשו אצלך בזמנו שהיו בעיות, אבל אם היום התשתית אצלך יציבה ואתה יכול לחסוך כסף ע"י מעבר לטריפל של סלקום הייתי נותן להם עוד צאנס (רק בגלל השיקול הכלכלי כמובן). תקפיד לא להתנתק מבזק אלא לנייד את הקו, וזה אמורה להיות בדיוק אותה התשתית ללא כל שינוי.
שוב המון תודה על ההסברים!eran405 כתב:@amired13
·
בהנחה שאתה רוצה תשתית של בזק, אתה יכול לקבל את התשתית גם דרך הספק (נגיד סלקום). זאת בדיוק אותה התשתית שאתה מקבל מבזק ישירות רק בפחות כסף. אין לי מושג מה סלקום עשו אצלך בזמנו שהיו בעיות, אבל אם היום התשתית אצלך יציבה ואתה יכול לחסוך כסף ע"י מעבר לטריפל של סלקום הייתי נותן להם עוד צאנס (רק בגלל השיקול הכלכלי כמובן). תקפיד לא להתנתק מבזק אלא לנייד את הקו, וזה אמורה להיות בדיוק אותה התשתית ללא כל שינוי....
לא מבלבל בין ספק לתשתית, לדעתי התשתית תמיד הייתה של בזק וסלקום כספק עשו לי בעיות. כלומר כשעברתי מסלקום לבזק בינלאומי לא החלפתי תשתית, רק ספק
אני בטוח שאני לא מדבר על סיבים אופטיים, כמו שציינת זה בניין ישן ואין בו תשתיות אינטרנט חדשות, רק ציינתי מה החוויה שלי עם סלקום הייתה.. לא היו שינויים בתשתית במעבר אז אני מאמין שהבעיה אצל סלקום ולכן לא אחזור אליהם :\
כרגע אני משלם 10 ש"ח בחודש על הVTECH, אז אם השינוי הזה לא יקרה בשנה וקצת הקרובה ההוצאה של 150 שקל על ה 9970 מחזירה את עצמה
·
@eran405
אני כבר שבוע וחצי עם הW9970 בתור מודם + ראוטר. החוויה לא מאוד טובה,
מחובר ב- WIFI וחווה המון ניתוקים ברמה שאני שוקל לחזור לVTECH של בזק (מזל שעוד לא החזרתי אותו אליהם...)
ההגדרה שלו הייתה סטנדרטית ולא עשיתי שום דבר מיוחד, המרחק הוא כמה מטרים בודדים (אותו מרחק שהיה לי עם הVTECH)
יש לך רעיון למה זה קורה?
תודה
אני כבר שבוע וחצי עם הW9970 בתור מודם + ראוטר. החוויה לא מאוד טובה,
מחובר ב- WIFI וחווה המון ניתוקים ברמה שאני שוקל לחזור לVTECH של בזק (מזל שעוד לא החזרתי אותו אליהם...)
ההגדרה שלו הייתה סטנדרטית ולא עשיתי שום דבר מיוחד, המרחק הוא כמה מטרים בודדים (אותו מרחק שהיה לי עם הVTECH)
יש לך רעיון למה זה קורה?
תודה
@amired13
·
לא ממש, אצל קרוב שלי הוא עובד כמודם + ראוטר ללא שום בעיות (המהירות ב-wifi כמובן יחסית נמוכה אבל זה ברור; אצלי הוא תמיד עבד כמודם בלבד).
מה בדיוק אתה מתכוון ניתוקים? האם זה קורה גם בחיבור קווי או רק באלחוטי? האם הסנכרון של המודם נופל? האם החיבור של ה-wifi נופל? וכו'.
דבר אחד שאני יכול לחשוב עליו זה תוודא שיש לך גירסת קושחה עדכנית (בפעם היחידה שניסיתי להשתמש בו ללא עדכון קושחה בכלל לא היה לי אינטרנט...).
בכל מקרה ה-9970 לא מומלץ לשימוש כראוטר + מודם כי הוא מאד מיושן ולכן גם חלש יחסית. הדבר המומלץ הוא להפוך אותו למודם בלבד ולחבר אליו ראוטר ללא מודם. מה קרה עם ה-R6400 שדיברנו עליו קודם?
·
לא ממש, אצל קרוב שלי הוא עובד כמודם + ראוטר ללא שום בעיות (המהירות ב-wifi כמובן יחסית נמוכה אבל זה ברור; אצלי הוא תמיד עבד כמודם בלבד).
מה בדיוק אתה מתכוון ניתוקים? האם זה קורה גם בחיבור קווי או רק באלחוטי? האם הסנכרון של המודם נופל? האם החיבור של ה-wifi נופל? וכו'.
דבר אחד שאני יכול לחשוב עליו זה תוודא שיש לך גירסת קושחה עדכנית (בפעם היחידה שניסיתי להשתמש בו ללא עדכון קושחה בכלל לא היה לי אינטרנט...).
בכל מקרה ה-9970 לא מומלץ לשימוש כראוטר + מודם כי הוא מאד מיושן ולכן גם חלש יחסית. הדבר המומלץ הוא להפוך אותו למודם בלבד ולחבר אליו ראוטר ללא מודם. מה קרה עם ה-R6400 שדיברנו עליו קודם?
·ניתוקים הכוונה שהחיבור עדיין עובד (מבחינת המחשב הוא עדיין מחובר לאינטרנט, יש קליטה וכו') אבל האינטרנט לא עובד. אתרים לא נטענים, בפועל אין אינטרנט למרות שהמחשב חושב שיש. זה רגעי, אחרי שניה-שתיים האינטרנט חוזר.eran405 כתב:@amired13
·
בכל מקרה ה-9970 לא מומלץ לשימוש כראוטר + מודם כי הוא מאד מיושן ולכן גם חלש יחסית. הדבר המומלץ הוא להפוך אותו למודם בלבד ולחבר אליו ראוטר ללא מודם. מה קרה עם ה-R6400 שדיברנו עליו קודם?...
בחיבור קווי לא נראה שזה קורה. הדבר היחיד שמחובר בחיבור קווי זה הממיר של סלקום TV, ואין ניתוקים או בעיות בצפייה.
אנסה לעדכן, תודה!
עוד לא פתחתי את הR6400, יכול להיות שהבעיות של הW9970 הן רק בחלק ה"ראוטרי" שלו ואם אשתמש בו רק כמודם זה יהיה בסדר?
@amired13
·
מה שמקובל היום זה להשתמש בו כמודם בלבד ולחבר אליו ראוטר ללא מודם יותר "נורמלי".
אם יש לך R6400 בקופסא או משהו, למה אתה מחכה? בהחלט יותר טוב להשתמש בו כראוטר וב-9970 כמודם בלבד.
אני מזכיר:
א. האם במחשב בחיבור קווי יש חיבור 100% תקין ויציב לאינטרנט?
ב. האם יש נפילות בחיבור האלחוטי?
ונמשיך משם.
·
·
מה שמקובל היום זה להשתמש בו כמודם בלבד ולחבר אליו ראוטר ללא מודם יותר "נורמלי".
אם יש לך R6400 בקופסא או משהו, למה אתה מחכה? בהחלט יותר טוב להשתמש בו כראוטר וב-9970 כמודם בלבד.
אני מזכיר:
דרך אגב הפרטים של מה שמתאר בניתוקים לא ממש עושה לי הגיון. בתקווה בשימוש ב-R6400 לא יהיו לך בעיות אבל אם כן אנא וודא:eran405 כתב: ... מה שאתה עושה הוא לחבר את "המודם" לכניסת WAN שלו ואם צריך מגדיר חייגן ב-R6400 (בבזק חייגן pppoe, בהוט אין חייגן אלא פשוט חיבור dynamic/dhcp)....
א. האם במחשב בחיבור קווי יש חיבור 100% תקין ויציב לאינטרנט?
ב. האם יש נפילות בחיבור האלחוטי?
ונמשיך משם.
·