מחפש מודם בלי ראוטר
אז לאחרונה עברתי לראוטר של נטגיר ואת הראוטר הישן של בזק הפכתי לברידג'. מכיוון שאני לא רוצה להמשיך לשלם לבזק את דמי השכירות על הראוטר אני מעוניין לקנות מודם. בחיפוש באינטרנט לא מצאתי מודם ללא ראוטר לכן פונה לעזרתכם. אשמח להמלצות.
@blacksh
·
tplink 9970 או dlink G225, שניהם זולים יחסית ומצוינים בשימוש של מודם בלבד.
הם אמנם מודם/ראוטרים אבל אין כבר מודמים בלבד. יש את ה-DM200 שהוא מודם/ראוטר ללא רכיב אלחוטי (יכול לעבוד כמודם בלבד כמו כל מודם/ראוטר אחר), שלצערי עשיתי את הטעות וקניתי אותו. מסתבר שהוא מודם פחות טוב מאלו שציינתי לעיל - כנראה בעיקר בגלל שהוא לא תומך ב-G.INP.
למען השלמות אביא גם את "רשימה": https://www.netcheif.com/Articles/VDSL_ ... Router.htm
חושב לבחור מודם שתומך גם בווקטורינג וגם ב-G.INP.
דרך אגב, אם יש סיכוי שבשנתיים הקרובות תעבור לתשתית אחרת, כולל תשתית חדשה יותר של בזק (או הוט או סיבים אופטיים של שקר כלשהו), אז לפחות מבחינה כלכלית לא שווה לך לקנות מודם (נגיד 240 ש"ח) במקום לשלם שכירות לבזק/ספק (נגיד 10 ש"ח לחודש).
·
tplink 9970 או dlink G225, שניהם זולים יחסית ומצוינים בשימוש של מודם בלבד.
הם אמנם מודם/ראוטרים אבל אין כבר מודמים בלבד. יש את ה-DM200 שהוא מודם/ראוטר ללא רכיב אלחוטי (יכול לעבוד כמודם בלבד כמו כל מודם/ראוטר אחר), שלצערי עשיתי את הטעות וקניתי אותו. מסתבר שהוא מודם פחות טוב מאלו שציינתי לעיל - כנראה בעיקר בגלל שהוא לא תומך ב-G.INP.
למען השלמות אביא גם את "רשימה": https://www.netcheif.com/Articles/VDSL_ ... Router.htm
חושב לבחור מודם שתומך גם בווקטורינג וגם ב-G.INP.
דרך אגב, אם יש סיכוי שבשנתיים הקרובות תעבור לתשתית אחרת, כולל תשתית חדשה יותר של בזק (או הוט או סיבים אופטיים של שקר כלשהו), אז לפחות מבחינה כלכלית לא שווה לך לקנות מודם (נגיד 240 ש"ח) במקום לשלם שכירות לבזק/ספק (נגיד 10 ש"ח לחודש).
·blacksh כתב: אני מעוניין לקנות באליאקספרס ולא מצאתי שם את הדגמים שציינת. אני זוכר שהגבת לי שפוסט אחר והזכרת את הראוטר של TOTOLINK איך הוא?...
אין לי מושג לגבי הזמנה של הדגמים שציינתי או כל מודם/ראוטר אחר מחו"ל. קשה לי להאמין שבמחיר כזה יהיה הפרש משמעותי גם אם תמצא אותם בחו"ל.
לפחות בזמנו היו המלצות על קניית מודם/ראוטר משומש של CenturyLink ממש בזול מ-ebay, אני חושב שזה היה ה-C1000A אבל לא בטוח. וגם לא בטוח האם הוא תומך בווקטורינג ו-G.INP.
לגבי ה-totolink, אני לא מבין מה הקשר לנושא כאן (הרי אין לו מודם בכלל), אבל תודה על השאלה המוזמנת - בדיוק סיימתי סקירה שלו כאן.
·logk כתב:בבקשה: מודם...
זה מודם/ראוטר ללא רכיב אלחוטי. הזכרתי אותו ולמה הוא לא מומלץ 2 תגובות מעל התגובה שלך. עוד פרטים על למה לא לקנות אותו בשירשור הזה: https://www.hometheater.co.il/vt257961.html
@blacksh
·
דבר ראשון תוודא שיש סינכרון של הקו - גם כשה-9970 מוגדר כמודם בלבד חייב להיות סינכרון של ה-DSL.
שנית (בהנחה שיש סינכרון ועדיין אתה לא מצליח להתחבר עם ה-R7000), תחבר מחשב ישירות ל-9970 (תנתק את הראוטר ככה שהמחשב זה הדבר היחיד שמחובר ל-9970) ותבדוק האם חייגן pppoe במחשב עובד לך. בהנחה שכן הבעיה בהגדרה של החייגן pppoe ב-R7000.
אם גם בחיבור מול מחשב אתה לא מצליח להתחבר, הייתי מנסה לעשות factory reset ואז אתה מקבל שוב את ה-wizard שלהם ותבחר מראש מצב פעולה של מודם בלבד.
מיותר לציין שתמיד כדאי להשתמש בגירסת קושחה הכי מועדכנת. אם אין לך את הגירסא הכי מעודכנת, תעדכן ותעשה factory reset (לא בטוח שחייבים אבל בטוח לא מזיק).
·
דבר ראשון תוודא שיש סינכרון של הקו - גם כשה-9970 מוגדר כמודם בלבד חייב להיות סינכרון של ה-DSL.
שנית (בהנחה שיש סינכרון ועדיין אתה לא מצליח להתחבר עם ה-R7000), תחבר מחשב ישירות ל-9970 (תנתק את הראוטר ככה שהמחשב זה הדבר היחיד שמחובר ל-9970) ותבדוק האם חייגן pppoe במחשב עובד לך. בהנחה שכן הבעיה בהגדרה של החייגן pppoe ב-R7000.
אם גם בחיבור מול מחשב אתה לא מצליח להתחבר, הייתי מנסה לעשות factory reset ואז אתה מקבל שוב את ה-wizard שלהם ותבחר מראש מצב פעולה של מודם בלבד.
מיותר לציין שתמיד כדאי להשתמש בגירסת קושחה הכי מועדכנת. אם אין לך את הגירסא הכי מעודכנת, תעדכן ותעשה factory reset (לא בטוח שחייבים אבל בטוח לא מזיק).
@eran405
·
איך לבדוק אם ה-pppoe עובד?
יש לציין שכרגע עם הראוטר של בזק שמוגדר כברידג' הכל עובד. אז הבעיה כנראה ב-9970 למרות שאם אני מגדיר אותו רגיל (לא כברידג') יש אינטרנט. אז זה כנראה משהו בהגדרות או בסנכרון בין ה9970 ל-R7000 אבל אין לי מושג מה.
·
איך לבדוק אם ה-pppoe עובד?
יש לציין שכרגע עם הראוטר של בזק שמוגדר כברידג' הכל עובד. אז הבעיה כנראה ב-9970 למרות שאם אני מגדיר אותו רגיל (לא כברידג') יש אינטרנט. אז זה כנראה משהו בהגדרות או בסנכרון בין ה9970 ל-R7000 אבל אין לי מושג מה.
@blacksh
·
החייגן pppoe בראוטר הראשי (R7000) או במחשב (אם אתה מחבר מחשב במקום הראוטר לבדיקה) ושם אפשר לראות האם ה-pppoe מצליח להתחבר.
אני דיברתי על משהו אחר וזה לבדוק בממשק של ה-9970 האם יש סינכרון של ה-DSL. ברגע שאתה הופך את ה-9970 למודם בלבד אז החייגן pppoe כבר לא מוגדר בו ולכן הדבר היחיד לבדוק ב-9970 זה סינכרון של ה-DSL ושהוא אכן מוגדר כמודם בלבד.
היות שאתה אומר שעם המודם של בזק זה עובד לך, הכי הגיוני שלא הגדרת את ה-9970 כמודם בלבד. תנסה לעדכן לקושחא האחרונה ותעשה factory reset. אחרי זה אתה אמור לקבל כמו wizard כזה ותבחר שיהיה מודם בלבד. תוודא שיש סינכרון ואם אתה רוצה גם שחייגן pppoe מהמחשב עובד. אחרי זה תנתק את המחשב ותחבר רק את הראוטר הראשי (כניסת WAN ב-R7000 לפורט כלשהו ב-9970 וזה הדבר היחיד שמתחבר ל-9970). תגדיר חייגן בראוטר הראשי והכל אמור לעבוד.
·
החייגן pppoe בראוטר הראשי (R7000) או במחשב (אם אתה מחבר מחשב במקום הראוטר לבדיקה) ושם אפשר לראות האם ה-pppoe מצליח להתחבר.
אני דיברתי על משהו אחר וזה לבדוק בממשק של ה-9970 האם יש סינכרון של ה-DSL. ברגע שאתה הופך את ה-9970 למודם בלבד אז החייגן pppoe כבר לא מוגדר בו ולכן הדבר היחיד לבדוק ב-9970 זה סינכרון של ה-DSL ושהוא אכן מוגדר כמודם בלבד.
היות שאתה אומר שעם המודם של בזק זה עובד לך, הכי הגיוני שלא הגדרת את ה-9970 כמודם בלבד. תנסה לעדכן לקושחא האחרונה ותעשה factory reset. אחרי זה אתה אמור לקבל כמו wizard כזה ותבחר שיהיה מודם בלבד. תוודא שיש סינכרון ואם אתה רוצה גם שחייגן pppoe מהמחשב עובד. אחרי זה תנתק את המחשב ותחבר רק את הראוטר הראשי (כניסת WAN ב-R7000 לפורט כלשהו ב-9970 וזה הדבר היחיד שמתחבר ל-9970). תגדיר חייגן בראוטר הראשי והכל אמור לעבוד.
@eran405
·
ניסיתי להפוך את ה-9970 למודם ראוטר כש-R7000 מנותק, הכל היה תקין, נורת הDSL דלקה והיה אינטרנט. אחכ שוב החלפתי ל-bridge mode נורת ה-dsl גם דלקה, חיברתי ל-R7000 ושוב לא עבד. ניסיתי לשחק עם ההגדרות ב-9970 וה-R7000 וכלום. עכשיו ניסיתי להתחבר לראוטר של בזק שמוגדר אצלי כ-bridge כדי לראות את ההגדרות בו אבל הוא לא נותן לי. צירפתי תמונה של ההגדות של ה-9970 אולי זה יעזור.
·
ניסיתי להפוך את ה-9970 למודם ראוטר כש-R7000 מנותק, הכל היה תקין, נורת הDSL דלקה והיה אינטרנט. אחכ שוב החלפתי ל-bridge mode נורת ה-dsl גם דלקה, חיברתי ל-R7000 ושוב לא עבד. ניסיתי לשחק עם ההגדרות ב-9970 וה-R7000 וכלום. עכשיו ניסיתי להתחבר לראוטר של בזק שמוגדר אצלי כ-bridge כדי לראות את ההגדרות בו אבל הוא לא נותן לי. צירפתי תמונה של ההגדות של ה-9970 אולי זה יעזור.
@blacksh
·
אני מנחש שאפשר באמת להגדיר את ה-9970 כמודם/ראוטר משולב ואחרי זה לשנות הגדרות ככה שיהיה מודם בלבד אבל אני די בטוח שאני אף פעם לא עשיתי את זה אז אין מושג מה נדרש בשביל זה.
בזמנו כשאני השתמשתי ב-9970 כמודם בלבד, יותר מפעם אחת, עשיתי reset to factory defaults ואז ב-wizard שמקבלים בעליה ראשונה בחרתי שיהיה מודם בלבד וזה תמיד עבד לי בלי בעיות. אם זה לא עובד לך אין לי מושג מה הבעיה. כאמור בשביל בידוד התקלה הייתי מתחיל מההוראות לעיל + הגדרת חייגן pppoe במחשב (כאשר רק מחשב מחובר ל-9970).
·
אני מנחש שאפשר באמת להגדיר את ה-9970 כמודם/ראוטר משולב ואחרי זה לשנות הגדרות ככה שיהיה מודם בלבד אבל אני די בטוח שאני אף פעם לא עשיתי את זה אז אין מושג מה נדרש בשביל זה.
בזמנו כשאני השתמשתי ב-9970 כמודם בלבד, יותר מפעם אחת, עשיתי reset to factory defaults ואז ב-wizard שמקבלים בעליה ראשונה בחרתי שיהיה מודם בלבד וזה תמיד עבד לי בלי בעיות. אם זה לא עובד לך אין לי מושג מה הבעיה. כאמור בשביל בידוד התקלה הייתי מתחיל מההוראות לעיל + הגדרת חייגן pppoe במחשב (כאשר רק מחשב מחובר ל-9970).
@blacksh
·
אני לא זוכר איך בדיוק קוראים לאופציות, bridge mode נשמע הגיוני. הדבר היחיד שאני כן זוכר שתמיד עשיתי factory defaults ואז קיבלתי כמו wizard ואחת השאלות שם זה באיזה מוד הוא עובד (האם זה אותו דבר כמו לשנות בהגדרות ל-bridge mode בלי ה-wizard הזה אין לי מושג).
אחרי זה תוודא שאתה מקבל נתוני סנכרון תקינים (נתוני ה-DSL בממשק ניהול תחת status קצת יותר אינפורמטיביים מהנורת DSL). כשיש נתוני DSL תקינים מה קורה שאתה מגדיר ומפעיל חייגן pppoe ב-windows? אתה לא מצליח להתחבר ומקבל שגיאה מסוימת?
·
אני לא זוכר איך בדיוק קוראים לאופציות, bridge mode נשמע הגיוני. הדבר היחיד שאני כן זוכר שתמיד עשיתי factory defaults ואז קיבלתי כמו wizard ואחת השאלות שם זה באיזה מוד הוא עובד (האם זה אותו דבר כמו לשנות בהגדרות ל-bridge mode בלי ה-wizard הזה אין לי מושג).
אחרי זה תוודא שאתה מקבל נתוני סנכרון תקינים (נתוני ה-DSL בממשק ניהול תחת status קצת יותר אינפורמטיביים מהנורת DSL). כשיש נתוני DSL תקינים מה קורה שאתה מגדיר ומפעיל חייגן pppoe ב-windows? אתה לא מצליח להתחבר ומקבל שגיאה מסוימת?
היי חבר'ה, הצלחתם לפתור את הבעיה?
אני רוצה לעבור מהוט לבזק ולכן רוצה לקנות מודם מה-2 שהוזכרו למעלה:
tplink 9970 או dlink G225
האם יש עדיפות לאחד מהם?
אני מתכנן גם לקנות ראוטר חזק חדש, מסתכל כרגע על ה- ASUS RT3200AC , אבל אולי כדאי לי לקנות ראוטר VDSL חזק?
אני רוצה לעבור מהוט לבזק ולכן רוצה לקנות מודם מה-2 שהוזכרו למעלה:
tplink 9970 או dlink G225
האם יש עדיפות לאחד מהם?
אני מתכנן גם לקנות ראוטר חזק חדש, מסתכל כרגע על ה- ASUS RT3200AC , אבל אולי כדאי לי לקנות ראוטר VDSL חזק?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
3200 די ענתיקה
3100 או 2900 הרבה יותר טובים.
לדעתי לא היתה בעיה מלכתחילה המסתבך לא הגדיר נכון חייגן ppoe בראוטר שלו
3100 או 2900 הרבה יותר טובים.
לדעתי לא היתה בעיה מלכתחילה המסתבך לא הגדיר נכון חייגן ppoe בראוטר שלו
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
WRT3200ACM הוא מפלצת מטורפת אבל המחיר שלו בהתאם וכדאי לציין גם שקושחת היצרן שלו לא מנצלת חצי ממה שיש לחומרה להציע. הראוטר הזה פחות או יותר נוצר עבור קושחות צד ג'.raoul כתב:@Borderline1
·
וואו חידשת לי לגבי הראוטר. הייתי בטוח שהוא אחד הראוטרים הכי טובים שיש .
אז אתה אומר ש-2 אול שציינת הם חדישים יותר , אבל אני רואה שיש להם רק 3 אנטנות בעוד שב-3200 יש 6.
מה לגבי ה- Linksys WRT3200ACM?...
@NegativeIQ
·
כן , כמעט קניתי את הדגם ל-GAMING ואז הבנתי שהרגיל דווקא יותר יתאים לצרכים שלי.
מה לגבי הדגם מתחת AC1900?
אני מחפש ראוטר חזק שיחזיק הרבה שנים קדימה, לבית 2 קומות , עם די הרבה מכישירים מחוברים לרשת, אם זה בחוטי או ב-WIFI
חשוב לי שיהיה PARENTAL CONTROL כי יש ילדים .
יש המלצות?
·
אני מחפש ראוטר חזק שיחזיק הרבה שנים קדימה, לבית 2 קומות , עם די הרבה מכישירים מחוברים לרשת, אם זה בחוטי או ב-WIFI
יש המלצות?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא יודע מה זה הדגם מתחת ל-1900, תגיד דגם מדוייק ואני אתן לך חו"ד.raoul כתב:@NegativeIQ
·
יש המלצות?...
לגבי "יחזיק הרבה שנים קדימה", אם הכוונה היא שפשוט לא יתקלקל אז זה פחות או יותר כל ראוטר, זה מוצר יחסית אמין ויש לי עוד WRT54GL בן 10 לפחות שעדיין עובד בלי בעיה. אני לא משתמש בו פשוט כי 54Mbps זה כבר נחשב איטי אפילו ל-WiFi וכי אני גר באזור צפוף שצריך בו את התמיכה ב-5GHz. בגדול היום יש לך קצבים סופר גבוהים ב-AC אבל תסתכל 10 שנים קדימה, בטוח שיהיו טכנולוגיות יותר מתקדמות, אז אף-אחד לא יכול להבטיח לך ב-100% שהראוטר שאתה קונה היום יישאר "לא מיושן" למשך תקופה ארוכה. עם זאת ל-3200 וגם ל-1900 יש אפשרות להגיע למהירויות שספקי אינטרנט בארץ אפילו לא מתקרבים אליהם אז יש להם "מרווח בטחון" יותר גדול מראוטרים אחרים.
לגבי בית 2 קומות, יש ראוטרים עם עוצמה חזקה יותר ופחות, אבל בשביל כיסוי טוב באמת אתה צריך AP נוסף בקומה השניה, ורצוי שיהיה מחובר לראוטר הראשי בכבל (כלומר לא מגדיל טווח אלחוטי לגמרי). שני ראוטרים פשוטים שנמצאים בשתי הקומות ומחוברים ביניהם בכבל ייתנו לך כיסוי הרבה יותר טוב מראוטר מפלצת אבל בודד. יש סיבות אחרות (כמו אלה שרשמתי קודם) שכן נחמד לקנות ראוטר טוב וחזק אבל עדיין תצטרך AP נוסף לקומה השניה, ובמקרה הזה אין שום סיבה לקנות משהו יקר.
ההמלצה שלי לרדת מהנושא של Parental Controls ברמת הראוטר, זה לא באמת עובד. אתה מקסימום יכול להשתמש בשירות Filtering DNS כדי לחסום כתובות מסויימות (זה שירות צד ג' שכנראה ידרוש ממך תשלום חודשי) אבל זה מסננת עם המון חורים. בהינתן שהיום יש נטיה מובהקת לעבור ל-HTTPS (כלומר היום הייתי אומר שרוב התקשורת באינטרנט מוצפנת), לראוטר אין באמת דרך לדעת מה עובר דרכו. פתרונות ברמת ה-Firewall הם נכון להיום נחשבים מוצרים ארגוניים והמחירים בהתאם. כנראה שהפתרון הכי טוב בנושא הזה הוא תוכנה מותקנת במחשב וקח בחשבון שאפילו זה לא הרמטי, או במילים אחרות, שום דבר לא יכניס את הילד שלך לבועה ששום דבר רע לא קורה בה ואין תחליף לחינוך בנושא הזה. אני אסכם בצורה כזאת - לא משנה מה תעשה, בסוף במוקדם או במאוחר הוא יגיע לאתרי פורנו. הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לדאוג שזאת לא תהיה הדוגמה שהוא ילמד ממנה.
@NegativeIQ
·
תודה על ההשקעה בתשובה.
אז אני באמת מחפש ראוטר טוב , והתכוונתי בשאלה שלי לדגם של LINKSYS AC1900 (כשכתבתי מתחתיו - התכוונתי מתחת ל-AC3200)
יש כרגע את ה-AC3200 במבצע באמזון, יוצא כולל הכל עד הבית 860 ש"ח. ואני שואל האם זה ראוטר שבאמת כדאי או שזה OVER KILL עצבני?
עד עכשיו הייתי די נעול על ה-ASUS 3200 אבל אני מבין שהוא דגם שרץ כבר הרבה שנים אז אולי הוא קצת מיושן.
https://www.amazon.co.uk/Linksys-WRT320 ... uabyvii-21&
·
תודה על ההשקעה בתשובה.
אז אני באמת מחפש ראוטר טוב , והתכוונתי בשאלה שלי לדגם של LINKSYS AC1900 (כשכתבתי מתחתיו - התכוונתי מתחת ל-AC3200)
יש כרגע את ה-AC3200 במבצע באמזון, יוצא כולל הכל עד הבית 860 ש"ח. ואני שואל האם זה ראוטר שבאמת כדאי או שזה OVER KILL עצבני?
עד עכשיו הייתי די נעול על ה-ASUS 3200 אבל אני מבין שהוא דגם שרץ כבר הרבה שנים אז אולי הוא קצת מיושן.
https://www.amazon.co.uk/Linksys-WRT320 ... uabyvii-21&