Sony XBR75X900F vs LG 75SJ955Y
אהלן חברים,
מחפש לרכוש מסך 75״ בתקציב של עד 20,000 ש״ח.
מסקירות שעשיתי, הגעתי למסקנה ששני הדגמים הרלוונטיים ביותר עבורי הינם הדגמים המצויינים בנושא.
לגבי שני הדגמים האלו עולות התהיות הבאות, אשמח לעזרתכם:
1. לפי מספר חנויות יש כרגע בעיית מלאי של האל.ג׳י
2. אל.ג׳י אמורים להוציא את סדרת 2018 SK ויש שטוענים ששיפרו משמעותית את אחידות הצבעים והקונטרסט (חזרה ל- FALD) - נשמע שממש כדאי לחכות
3. את הסוני מוכרים בארץ רק בחנות אחת בכרמיאל, בייבוא מקביל (מה שלא מטריד אותי בפני עצמו) - ואין שום אופציה לראות את המסך לפני קניה או להחזירו במידה ולא מרוצים. שאלתי את המוכר בטלפון ״אז, במחיר של 18 אלף, אני קונה חתול בשק בלי שום אופציה לבדוק אותו לפני?״ ותשובתו היתה ״ככה כל ישראל קונים״ - הכצעקתה?
מחפש לרכוש מסך 75״ בתקציב של עד 20,000 ש״ח.
מסקירות שעשיתי, הגעתי למסקנה ששני הדגמים הרלוונטיים ביותר עבורי הינם הדגמים המצויינים בנושא.
לגבי שני הדגמים האלו עולות התהיות הבאות, אשמח לעזרתכם:
1. לפי מספר חנויות יש כרגע בעיית מלאי של האל.ג׳י
2. אל.ג׳י אמורים להוציא את סדרת 2018 SK ויש שטוענים ששיפרו משמעותית את אחידות הצבעים והקונטרסט (חזרה ל- FALD) - נשמע שממש כדאי לחכות
3. את הסוני מוכרים בארץ רק בחנות אחת בכרמיאל, בייבוא מקביל (מה שלא מטריד אותי בפני עצמו) - ואין שום אופציה לראות את המסך לפני קניה או להחזירו במידה ולא מרוצים. שאלתי את המוכר בטלפון ״אז, במחיר של 18 אלף, אני קונה חתול בשק בלי שום אופציה לבדוק אותו לפני?״ ותשובתו היתה ״ככה כל ישראל קונים״ - הכצעקתה?
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אין כאן ממש תחרות.
הסוני יותר טובה.
ודרך אגב, אפשר לרכוש את המסך גם אצל עוד יבואנים מקבילים/חנויות אחרות.
בתקציב הזה הייתי בודק גם את הסמסונג החדשה Q9FN או ה Q8FN
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung
הסוני יותר טובה.
ודרך אגב, אפשר לרכוש את המסך גם אצל עוד יבואנים מקבילים/חנויות אחרות.
בתקציב הזה הייתי בודק גם את הסמסונג החדשה Q9FN או ה Q8FN
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אישית, הייתי הולך על הסוני בלי לחשוב יותר מדי.
בנוגע לסדרת SK, אז FALD עם IPS זה לא שוס כזה גדול. זה בהחלט משפר את חווית הצפייה, אבל זה לא פותר את בעיית ה-IPS לחלוטין, בעיקר בצפייה בחדר חשוך. ויש לי מסך כזה בבית (IPS +FALD), כך שאני מדבר מנסיון.
לתוכן SDR, אמנם אפשר להסתדר, אבל ל-HDR זה דיי על הפנים.
אם אתה לא מתכנן לצפות בה בחושך, אז אולי ה-LG לא תהיה רעה.
בנוגע לסדרת SK, אז FALD עם IPS זה לא שוס כזה גדול. זה בהחלט משפר את חווית הצפייה, אבל זה לא פותר את בעיית ה-IPS לחלוטין, בעיקר בצפייה בחדר חשוך. ויש לי מסך כזה בבית (IPS +FALD), כך שאני מדבר מנסיון.
לתוכן SDR, אמנם אפשר להסתדר, אבל ל-HDR זה דיי על הפנים.
אם אתה לא מתכנן לצפות בה בחושך, אז אולי ה-LG לא תהיה רעה.
@טלHD
לא מצאתי ברשת יבואנים אחרים שמוכרים את ה- 900f - אשמח להכוונה
לגבי סמסונג - לא אוהב את הצבעים שלהם, לפחות לא בכל שאר הדגמים שראיתי (את הדגם שהזכרת לא ראיתי) וגם הזווית צפייה ב- QLED, לפחות אלו שראיתי, הייתה על הפנים
לא מצאתי ברשת יבואנים אחרים שמוכרים את ה- 900f - אשמח להכוונה
לגבי סמסונג - לא אוהב את הצבעים שלהם, לפחות לא בכל שאר הדגמים שראיתי (את הדגם שהזכרת לא ראיתי) וגם הזווית צפייה ב- QLED, לפחות אלו שראיתי, הייתה על הפנים
ה-XBR75X900F הוא הדגם האמריקאי, והוא מגיע לארץ רק ביבוא מקביל. ולא, לא תוכל לראות אותו גם אם תיסע לכרמיאל... DVD Center הוא עסק אינטרנטי במהותו, אבל מקצועי, אמין, יעיל ותחרותי.
הדגם האירופי המקביל הוא ה-KD75XE9005, המיובא ע"י ישפאר, והוא נמכר בחנויות המובילות... אבל הבדלי המחיר מול הדגם האמריקאי משמעותיים מאד מאד !!!
את השירות של ישפאר ל- 4 / 3 1 שנים הם נותנים באמצעות קבלן משנה, שהדעות לגביו חלוקות (יש כאן בפורום דיי הרבה פוסטים בעניין).
DVD Center נותנים אחריות לשנה, ונותנים שירות בבית הלקוח במסגרת האחריות.
במבחן המחיר - ה-9005 במחיר שמעל 20,000 ש"ח. ה-XBR900F ביבוא מקביל, מתחת ל- 20,000.
לא בטוח שהאחריות ל-3/4 שנים מצדיקה את פער המחיר...
הדגם האירופי המקביל הוא ה-KD75XE9005, המיובא ע"י ישפאר, והוא נמכר בחנויות המובילות... אבל הבדלי המחיר מול הדגם האמריקאי משמעותיים מאד מאד !!!
את השירות של ישפאר ל- 4 / 3 1 שנים הם נותנים באמצעות קבלן משנה, שהדעות לגביו חלוקות (יש כאן בפורום דיי הרבה פוסטים בעניין).
DVD Center נותנים אחריות לשנה, ונותנים שירות בבית הלקוח במסגרת האחריות.
במבחן המחיר - ה-9005 במחיר שמעל 20,000 ש"ח. ה-XBR900F ביבוא מקביל, מתחת ל- 20,000.
לא בטוח שהאחריות ל-3/4 שנים מצדיקה את פער המחיר...