OVERSAMPLING בנגני CD

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

לשם מה נחוץ OVERSAMPLING בנגני CD? הרי CD מוקלטים ב-16 ביט ו-44.1khz.(פרט ל-HDCD).מה מועיל שיש בנגן DAC של 192/24 למשל? ומה הכוונה ב"מחזוריות" של הOVERSAMPLING? למשל בנגן דנון DCD600 ישן שיש לי רשום עליו 2 TIMES OVERSAMPLING DIGITAL FILTER..והיום יש כאלו עם 8 OVERSAMPLING..
http://cgi.ebay.de/denon-DCD-600-cd-pla ... dZViewItem
בנגני CD ישנים של סוני למשל ראיתי שרשום SUPER LINEAR CONVERTER..
בדנון החדש שקניתי לפני כמה ימים
http://www.denon.co.uk/site/frames_main ... il&Pid=287 רשום
AL24 PROCCESSING המסתורי הזה..
האם כל המונחים האלה שיצרני הנגנים כותבים על המכשירים באמת נכונים או שהם ממבו ג'מבו?האם יש באמת טכניקות "להעלות" דרגת דגימה של CD לטובה יותר או שזהו בלוף? במספר נגני ה-CD שברשותי (תסתכלו בכרטיס האישי) יש הבדלים שמיעים בין אחד לשני (ביציאות האנלוגיות כמובן) לפי האוזניים שלי,אך האם ההבדלים נגרמים אכן כתוצאה ממגוון הטכניקות שהיצרנים הכניסו למכשירים? האם DAC של 192KHZ במכשיר CD (לא DVD)
אכן עושה UPSCALE ל-CD רק מעצם העובדה שהוא בעל קצב דגימה גבוה יותר ובלי קשר לעיבוד נוסף לסאונד שהנגן עשוי לבצע?

shay820
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #2 

אתה מרגיש הבדל בין שני הנגנים??

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

הנה מאמר שיעזור לך לעשות סדר: http://www.audioholics.com/education/au ... ital-audio

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4 

נראה לי שזה יותר מתאים לפורום עניינים טכנים.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

תודה על הלינק למאמר

שליחה #5 

הוא מלמד הרבה על העניין.בסופו של המאמר רשום שיש המעדיפים את המקור הדיגיטלי שלהם (קרי,ה-DAC) עם כמה שפחות או ללא שום עיבוד דיגיטלי נוסף בדמות ה-OVERSAMPLING או ה-UPSAMPLING..האם זה אומר שבנגני CD זולים (למשל) יהיו יותר עיבודים כאלו מאשר נגנים יקרים המיועדים לקהל האודיופילי-בהם לא יהיה בכלל עיבוד נוסף לסאונד? ומה בדבר נגני CD מבוססי מנורות כמו של חברת שאנלינג או שינדאק(כמו שיש לחבר הפורום נמר)?

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

לא יודע לגבי הOVERSAMPLING, אבל המנורות בנגן לא קשורות לעיבוד הצליל ברמת הפיענוח. הן נמצאות שם כדי להגביר ולשנות את צורתו של האות האנלוגי ביציאה, בדומה למה שעושה קדם מגבר מנורתי. כלומר הן מטפלות באות אחרי שהפך לאנלוגי (כלומר לחשמל). לפיכך, ישנם נגני מנורות (יקרים) עם האופציה המאוד חביבה לבחור בין יציאת מנורות ליציאה טרנזיסטורית.

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

ומה בעניין "היותר עיבוד" לעומת "ללא עיבוד&quo

שליחה #7 

בנגנים זולים לעומת יקרים? (מה שרשום בסופו של המאמר ב-AUDIOHOLICS)
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 28/04/2007 20:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

את הרעיון של UPSCALING בתמונה אתה מכיר ומוכיר?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

בנושא של תמונה/וידאו אין לי

שליחה #9 

בעיה להבין את הנושא של UPSCALE ואיך הוא פועל,אבל בסאונד יותר קשה לי להבין איך זה עשוי לתרום/לגרוע.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

אני אנסה להסביר ללא שרטוטים.

בוא ניקח בצורה קיצונית גל סינוס כלשהו ונדגום אותו לאורך מחזור שלם רק 4 פעמים (עפ"י חוק נייקוויסט מספיק לדגום אותו מעל פעמיים כדי להיות מסוגל לשחזרו).
עכשיו, הדגימות הללו הן במרווחים שווים, אבל יכולים להיות רנדומלית על הסינוס, שכן שעון הדגימה והאות הנדגם לא מסונכרנים.
יכול מאוד להיות שנקודה אחת אפילו תיפול בדיוק על מעבר של האות בין + ל-, כך שהערך יהיה שם 0.

עכשיו, הערכים הנדגמים, עוברים דיגטציה לפי כמות סיביות מסויים.
ככל שיהיו יותר סיביות, כך יש יותר רמות שניתן לייצג, וטעויות שניקראות - טעויות קוואנטיזציה, יהיו קטנים יותר (זה בנוגע לסיביות)
לצורך ההמחשה, נניח שיש לך רק 4 סיביות, כלומר, אתה יכול לייצג כל רמה של הסינוס (אינסוף רמות) רק ע"י 16 אפשרויות.

עכשיו תעשה אותו תרגיל, אבל כאשר אתה "ממציא" מידע בין הדגימות הללו גם בציר ה-X (זמן) וגם בציר ה-Y (מתח), כאשר ההמצאה הזו היא לא בהכרח" רק מיצוע (זהו השיטה הכי פרימיטיבית של UPSCALING ו-UPSAMPLING). יש גם שיטות מתוחכמות מאוד עם אלגוריתמים מאוד מתוחכמים בתורת הקול שמסתכלות על המידע לפני והמידע אחרי ומתייחסות לצורה שבה אנחנו שומעים ותופסים קול וכו'.

עכשיו נותרת השאלה האם זה ההבדל שגורם לנגן להיות טוב מאחר או, למשל, איכות הספק שתכניס פחות רעשים לסיגנל יהיה יותר קריטי, האם זה יותר חשוב מאיכות ה-DAC או האם בכלל זה שמיע?
זה כבר עיניין אחר שאני לא אכנס אליו כי אני חושב שכל מקרה לגופו.
הנגן שלי למשל, עושה UPSAMPLING ל-768KHZ ו-UPSCALING ל-48 BIT.

האם זו הסיבה שקניתי אותו? - לא.
האם זו הסיבה שהוא נשמע יותר טוב? - לא יודע.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

תודה מרטין

שליחה #11