התייעצות לגבי רשת ביתית עם קופסאות של יס

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yairhe87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

אני עם תשתית של בזק + בזק בינלאומי בתור ספק.

עברנו לדירה חדשה וכרגע המודם ראוטר(VR600) מחובר בממ"ד. הטכנאי של יס חיבר לי את הקופסאות האלה שהאמת מתפקדות לא רע בכלל (אין כמעט איבוד של רוחב פס).

הבעיה שגם עם הראוטר הזה, הקליטה האלחוטית בבית עקב התקנתו בממ"ד היא מוגבלת.

השאלה שלי היא אם אני מחבר נקודת גישה/ראוטר/מגדיל טווח אלחוטי בצורה חוטית לאחת מהקופסאות של יס במקומות בהן הקליטה האלחוטית שלי חלשה, זה יכול להיות פתרון טוב? יעבוד יציב?

תודה,

יאיר

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #2 

@yairhe87
כן - זה בהחלט יעבוד (i)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

yairhe87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

המון תודה :)

עדיף לפי דעתך להשקיע בראוטר נוסף שישמש כנקודת גישה או אפשר להסתפק ולרכוש נקודת גישה?

אשמח גם לדגמים רלוונטים :)

המקום שאני מתכנן להוסיף את היחידה הנוספת הוא בסלון. שזה מרחב דיי פתוח בלי הרבה קירות.

עריכה:

תכלס אני יכול פשוט להשתמש במודם של בזק כמודם ולחבר את הראוטר שלי כמגדיל טווח. זה נשמע פתרון סביר? או שעדיף לקנות ציוד משלי ולזנוח את הראוטר של בזק.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@yairhe87
דעתי האישית היא בפירוש לכיוון ציוד פרטי. הציוד של בזק (שאני מכיר על כל פנים), הוא מתחת לכל ביקורת.
אפשר להשתמש נתב של בזק במודם בלבד (bridge mode) אבל הסידור הזה יחייב אותך כמובן לרכוש נתב באופן פרטי ואולי גם AP נוסף אם הטווח האלחוטי אינו מספק.
אבל ...
אם כרגע החיבור שלך יציב ועובד.. וכל מה שחסר לך הוא כיסוי אלחוטי נוסף אז קנה AP סטנדרטי, חבר אותו באופן קווי למתאם הרשת של יס ונראה לי שיהיה בסדר.
אני בדר"כ רוכש סוג כזה של ציוד ישירות בארה"ב.

yairhe87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מעולה. שוב, המון המון תודה.

תוכל להמליץ לי על דגם AP סטדנרטי? לא בא לי ליפול פה :)

מבחינתי מה שחשוב זה כיסוי אלחוטי ושיתמוך 5G.

ואם אפשר שזה יהיה חנות מהארץ - יש לי ניסיון דיי רע עם יבוא של מוצרים תקשורת.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #6 

@yairhe87
·

דבר ראשון אם כרגע יש לך גם מודם/ראוטר של בזק וגם את ה-VR600, סביר שזה מספיק טוב לצרכים שלך ללא כל השקעה נוספת. פשוט תחבר את המודם/ראוטר של בזק כראוטר הראשי (בממ"ד אם אני מבין נכון) ותחבר את ה-VR600 כ-AP מחובר קווית מחוץ לממ"ד.

אם זה לא מספק אותך, חשוב להבין בדיוק איפה הבעיה:

אם אני מבין נכון אתה מחבר (או מתכנן לחבר) את ה-AP לראוטר הראשי דרך "הקופסאות" של yes (פתרון moca של yes). אין לי ניסיון אישי, כי אני לא ולא הייתי אף פעם לקוח של yes אבל ראיתי המון תלונות כאן בפורום על הקופסאות האלה.
אם לדוגמא האינטרנט עבוד טוב בחיבור קווי ישיר לנתב של בזק ולא עובד טוב בחיבור קווי ישיר לקופסאות של yes אז אתה צריך למצוא פתרון אחר לחיבור קווי. הפתרון היחיד האמיתי הוא להעביר כבל (או כבלי) רשת בתעלות התקשורת הקיימות.

אם אתה מגיע למסקנה שאתה צריך (או סתם רוצה) לשדרג את הראוטר/APs אצלך, הייתי שוקל:

א. קניה של ראוטר מלא או AP בלבד בשביל שימוש כ-AP (תקפיד כמובן שיהיה לו חיבור קווי). למיטב הבנתי כרגע מספיק לך AP אחד בשביל כיסוי כל הבית (כל עוד שהוא מחוץ לממ"ד כמובן), אבל אם אתה רואה את עצמך משתמש במספר APs בעתיד הייתי שוקל פתרון שתומך ב-roaming.
יש המון שירשורים כאן בפורום לגבי המלצות לציוד ספיציפי. בגדול כרגיל ממליצים על הדגמים המובילים של netgear, asus ו-linksys. אם אתה מחפש רק AP, תשקול גם פתרונות כמו ubiquiti unifi או יחידה אחת של מערכת mesh (נגיד של google wifi או משהו).

ב. קניה של ראוטר "קווי" ללא רכיב אלחוטי וללא switch והפיכת המודם/ראוטר של בזק למודם בלבד (ה-VR600 ישאר כ-AP שלך). ראה עוד פרטים על מה שאני מדבר כאן (שם לב שיש סיכוי סביר שתצטרך גם switch ליד ראוטר כזה, אבל switch של גיגה עולה גרושים).
בגדול זה לא פתרון לכל אחד, אבל למי שמבין יחסית ורוצה ראוטר מתקדם שיתמוך בכל דבר שירצה (בגבולות מגבלות פיזיקליות מסוימות) זה לדעתי פתרון ממש מצוין. אישית שדרגתי לאחרונה ל-edgerouter lite ואני מאד מרוצה.

לגבי איפה לקנות, זה די בעיה לקנות בארץ מהרבה סיבות שכבר נטחנו כאן בפורמים (מבחר מאד מצומצם, טווח תדרים מוגבל, מחירים בשמיים, שירות ועדכונים ברמה ירודה אם בכלל אתה מצליח לקבל שירות/עדכונים). לכן אני ממליץ בחום להזמין מאמזון. הסיכון שלך בהזמנה מאמזון היא אפס כי מקסימום אתה מחזיר לשולח ומקבל החזר.
מהניסיון שאנשים משתפים כאן בפורום, חבילות של iparcel (המשלוח של אמזון) כרגיל נכנסות לארץ בלי בעיה. מה שכן לאחרונה אמזון ארה"ב הפסיקו לשלוח ציוד תקשורת לארץ, אז כנראה שתצטרך לחפש אופציות באמזונים באירופה (אני תמיד בסוף מזמין מאמזון איטליה אבל יש לך גם את גמניה, אנגליה וכו').

בהצלחה.

yairhe87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@eran405

תודה רבה על התגובה המפורטת. כן אני גם קראתי כאן בפורום הרבה אנשים שמתלוננים על המוקה. לשמחתי כרגע(שימוש של כמה ימים בודדים בלבד) אצלי הדבר היחיד שמושפע זה איבוד של 5-6 מגה במהירות גלישה - מצד שני אני חושב שיש סיכוי גבוה יותר שאני אתקל בבעיה ברגע שאני אשתמש בנקודה גם נקודת מוצא ל AP ולא רק תכני VOD כמו שאני משתמש כרגע.

הפתרון הראשון שהצגת לפי דעתי אמור לעבוד אצלי. כרגע הבעיה היחידה שיש לי זה כיסוי אלחוטי לא מספק ברוב חלקי הדירה לכן אני אנסה בשלב זה להשתמש במודם-ראוטר של בזק כ מודם בלבד ובנתב שלי כ AP לשאר חלקי הבית.

מקווה שזה יעבוד טוב ויציב.

ולגבי ההזמנות מאמזון, אני קונה מתמיד באתר. לא באמת חושש מקניות אונליין. פשוט פעם הזמנתי נורה שעובדת על WIFI ועיכבו לי את זה במכס במשך חודשיים בערך. בסוף שוחרר והכל הסתדר אבל עדיין זה דיי מעיק.

אנסה ללכת לפי עצתך ואעדכן לאחר כמה ימים של שימוש.

שוב, המון תודה :)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

yairhe87 כתב:@eran405
... אני אנסה בשלב זה להשתמש במודם-ראוטר של בזק כ מודם בלבד ובנתב שלי כ AP לשאר חלקי הבית.
...
·

מה שהצעתי זה להשתמש במודם/ראוטר של בזק כמודם/ראוטר (הפוך מלהשתמש בו כמודם בלבד), ולהשתמש ב-VR600 כ-AP בלבד (כלומר להתחבר לאחת מכניסות ה-LAN שלו).

כאשר מגדירים מודם/ראוטר כמודם בלבד צריך חייגן pppoe בשביל שיהיה חיבור לאינטרנט. בקונפיגרוציה כזו מחברים כרגיל אך ורק כניסת WAN של ראוטר "ראשי" למודם בלבד ומגידירים את החייגן בראוטר זה (כל שאר הציוד מחובר אחרי הראוטר הראשי ושום דבר נוסף לא מתחבר למודם/ראוטר שמוגדר כמודם בלבד).
במקרה שלך אם תגדיר את המודם/ראוטר של בזק כמודם בלבד ותגדיר את החייגן ב-VR600 שמחוץ לממ"ד ומאחורי "השרת של yes" אז לא יהיה לך אינטרנט בממ"ד ולא יהיה אינטרנט ב"רשת של yes" - כלומר יהיו לך מלא בעיות.

yairhe87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אחלה, תודה על החידוד.

הכוונה שלי היא כמו שציינת ב2 משפטים הראשונים שלך.

אני אשתמש במודם של בזק כ מודם ראוטר ואחבר לקופסאת מוקה בסלון את ה VR600 מוגדר כ AP בלבד.

אגב, יש אפשרות לבטל את היכולת האלחוטית של המודם של בזק מבלי להגדיר אותו כמודם בלבד?

סתם לא בא לי שיהיו לי 4 רשתות בבית שאפשר להתחבר אליהן .. עלול לבלבל קצת (2.4 ו 5 פעם אחת מהציוד של בזק ופעם נוספת מה AP שעתיד להיות בסלון)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

@yairhe87
·

כן. לדעתי בכל הראוטר אפשר לשלוט בכל ערוץ בנפרד (נגיד לכבות את 2.4 ולהשאיר את 5), או במקרה שלך לכבות את 2 הערוצים בציוד של בזק ולהשאיר את שניהם (או רק אחד מהם) דולק ב-VR600.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@yairhe87
רשת קווית עדיפה בכל מקרה אבל מתאמי הרשת של יס בסדר גמור.
מה תקציב הגג שלך לטובת הפרוייקט ? מניח שזה יעזור לכוון אותך לפתרון.

yairhe87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

כן.. כבר נעשה לי ברור שאין פתרון יותר טוב מקוי רשת - אבל כאמור כרגע המוקה עובד סבבה. אם תהיה בעיה ביציבות נשקול להעביר כבלים בבית.

אגב, הפתרון שהוצע כאן, לא נשמע לך סביר? כלומר במקום לרכוש AP ייעודי, להשתמש במודם ראוטר של בזק ואז בסלון לחבר לקופסאת מוקה את ה VR600 שלי.

מבחינת תקציב, VALUE FOR MONEY הכי טוב. אין ממש מגבלה אבסולוטית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”