האם כדאי להוריד אפליקציה שדורשת הרשאות גישה לכל מקום בפלאפון?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
זרובבלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

כחלק מחברות במועדון הלקוחות של רשת "ג'פניקה", יש צורך להוריד את האפליקציה שלהם - האפליקציה דורשת גישה לכל מקום בפלאפון, הרשאות מוגזמות שחודרות לפרטיות.
נכון, לחלק מההרשאות יש הסבר אבל לרוב פשוט מדובר במעקב וחדירה מוגזמת לפרטיות.
האם הייתם מורידים אפליקציה כזאת? האם כדאי לאפשר לרשת מסעדות גישה לכל חור בפלאפון שלי?

תודה רבה.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #2 

זו שאלה פילוסופית מעניינת. כי רמת ההרשאות של הרבה מהאפליקציות בהן את משתמשת ביום יום (gmail, וואטסאפ, פייסבוק, בנקים וכו') לא פחותה מזו של האפליקציה הזו. עצם השימוש במערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל חודר לפרטיות, גם אם לא התקנת אף אפליקציה, מעצם היותה מערכת הפעלה של חברת גוגל שאוספת הרבה נתונים על המשתמשים.

אני אנסח את זה אחרת - אם לגוגל יש גישה לכל המידע בטלפון שלך, אז מה זה כבר משנה שגם למסעדה תהיה גישה?

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #3 

@זרובבלה

אם יש לך אנדרואיד 6.0 ומעלה פשוט תבטלי את ההרשאות הספציפיות באפליקציה שלדעתך פוגעות בפרטיות שלך.

אני הייתי מתחיל בביטול הרשאות הגישה לאנשי הקשר, המיקום והמצלמה בתור מינימום.

זרובבלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@liorp
·
בימינו, השימוש בגוגל הוא הכרחי. לעומת זאת, מדוע מסעדה צריכה לרגל אחריי?
הרשאת גישה למצלמה זה דבר מאוד מרתיע (בין שאר ההרשאות שהם מבקשים).
זו בדיוק הסיבה שאיני מורידה אפליקציות של רשתות שונות, אבל במקרה הזה לחברי מועדון יש צבירת נקודות משמעותית ומשתלמת.
השאלה היא מה המחיר שאני אשלם על כך?

@starrywolf

יש לי גרסה נמוכה יותר וטרם עשיתי עדכון תוכנה, אני לא בטוחה אם כדאי לעשות עדכון בגלל השינויים שיחולו, האם תמיד מומלץ לעדכן תוכנה?

אני מאוד מודה לכם.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לדעתי השימוש בגוגל הוא לא תמיד הכרחי, יש עוד מנועי חיפוש.
וגם אם נניח שהוא הכרחי, זה מצדיק שלגוגל כן מותר לרגל אחריך, לעומת המסעדה?
לגוגל יש גם הרשאת גישה למצלמה מעצם היות כל מערכת ההפעלה של גוגל.

זרובבלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

לא, בהחלט לא מצדיק.
אבל מה לעשות, זה יותר מרתיע כשמסעדה מקומית מבקשת לעקוב אחריי, מלבד העובדה שהם יכולים לבצע שינויים בפלאפון שלך מבלי שתדע על כך, תחשוב על זה שמישהו שם יחליט שהוא רוצה לראות מה הלקוח עושה ברגע הנתון ויפעיל את המצלמה כדי לבדוק.
פסיכולוגית, זה הרבה יותר מרתיע שאיזשהו עובד ג'פניקה יצפה בי בשידור חי מאשר עובד גוגל.
מדוע אין הגבלות על מפתחי אפליקציות? לא הגיוני שכל אחד מרשה לעצמו לבקש הרשאות כאלה.
אני תוהה אם מישהו פה הוריד את האפליקציה ויש לו ניסיון איתה..

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מעניין, למה זה יותר מרתיע? יש סיכויים שחלק מהסטודנטים שממלצרים עכשיו בג'פניקה, יעבדו בעתיד בגוגל :D
למה אין הגבלות? תשאלי את גוגל, הם אלה ששולטים בכל האנדרואיד. ברצותם מגבילים את המפתחים וברצותם לא.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #8 

לא.
liorp כתב:אם לגוגל יש גישה לכל המידע בטלפון שלך, אז מה זה כבר משנה שגם למסעדה תהיה גישה?
...
אי אפשר להשוות את רמת האבטחה, הבקרה, היכולת הטכנית של, וגם תשומת הלב הרגולטורית על, גוגל, לעומת מסעדה עלומה. וגם לגוגל אני ממש לא שמח לתת נתונים.

זרובבלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@liorp
·
בדיוק כפי שכתב @jtk, אי אפשר להשוות בין ענקית גוגל ורמת הבקרה שלה לעסק קטן ומקומי.
ולמה יותר מרתיע? מכיוון שגוגל הענקית לא ניתנת להשגה, אתה לא תשוחח עם נציג גוגל אחד על אחד ובטח שאתה לא תשוחח בטלפון עם שום נציג מגוגל, יש ריחוק, יש גבולות.
בעוד שעם עובדי ג'פניקה אתה יכול לשוחח בטלפון, אחד על אחד, לשמוע את קולם, הם יודעים עם מי הם מדברים, הם מכירים את קולך, אלה יחסי קרבה שאין עם גוגל וזה מאוד מטריד.
עובד ג'פניקה ששוחח איתך באופן אישי, יכול להחליט שבא לו לברר קצת יותר עליך, אולי לבדוק מה אתה עושה בזמן שאתה מחכה למשלוח והוא יכול להחליט שבא לו להפעיל את המצלמה שלך ולצפות בך, אולי אפילו עם שאר העובדים, לעשות מסיבת צפייה.
אתה מבין? זה לא גוגל הבלתי מושגת אלא עובד מסעדה שנמצא לא רחוק מהבית שלך, אדם שאתה יכול לפגוש בקלות אם תרצה בכך, רק תצטרך להגיע למסעדה. קריפי.

ובכל זאת, אשמח לדעת האם מישהו פה התנסה באפליקציה? תודה רבה.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

המלצר של גפניקה לא יכול להפעיל את המצלמה בתוכנה. מי שמתפעל את האפליקציה זו חברת תוכנה חיצונית.

לדעתי שני המקרים, בין אם זה עובד רחוק של גוגל או קרוב של מסעדה, הם לא ראויים שיקרו. אני לא רואה הרבה הבדל.

ברגע שהסכמנו לשאת איתנו לכל מקום מצלמה ומיקרופון שמחוברים 24/7 לחברה מסחרית אמריקאית, אנחנו צריכים לשאת בהשלכות. עוד אפליקציה של מסעדה או פחות אפליקציה לא באמת תשנה, לדעתי.

גיקית157
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

@זרובבלה
זה לא שאלה שקשורה רק לג׳פניקה אלא לכל האפליקציות שיש היום...

הבחירה בידינו, אם להשתמש או לא. אם את לא רוצה שיהיה למישהו איפשהו מידע עלייך את צריכה להפסיק להשתמש באינטרנט כליל.

ידעת שלגוגל יש פרופיל שלך? הם יודעים מה את אוהבת ומה לא. תוצאות החיפוש שלך מסוננות ומותאמות למה שגוגל צופים שמתאים לך.

פייסבוק גם אוספים עלינו מידע... אולי בתנאי השימוש איפשהו מתחבא סעיף כזה שהסכמנו עליו כי אף אחד לא טורח לקרוא, אבל בכל מקרה אסור להם לשתף את המידע הזה לגופים חיצוניים אבל עובדה, זה קרה.

ghost_rider
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

קודם כל את לא חייבת להסכים לכל זה ובטוח אפשר לבטל את זה אבל גם אם לא עצם זה שאת מחזיקה סמארטפון את כבר נותנת לפרטיות שלך להיפרץ אז לא הייתי נתפס על אפליקציה אחת של סושי :)

נויהשדה
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #13 

תתקשרי למוקד שלהם לשאול אולי יש אפשרות לנטרל חלק מהאפשרויות לגישה אבל בכל מקרה זה משהו שיש בכל אפליקציה באופן אוטומטי זה לא שג'פניקה חריגים בנוף מהבחינה הזו. לפי מה שאני יודעת זה גם ממש לא בכזאת קלות לחדור למידע בטח לא על ידי עובדים.. בסופו של דבר שיקול שלך

זרובבלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

אני מודה לכם.
וברור שאיני חייבת להסכים לזה - השאלה היא למי כדאי לאפשר גישה, צריך לבחור את מלחמותינו.
אם אתם זוכרים, האפליקציות של "שופרסל" ו"סופר פארם" הגיעו לכותרות בגלל ההרשאות שהן ביקשו (גישה למיקרופון, בין השאר).

אולי מישהו יודע כיצד ניתן לבטל את ההרשאות למי שאין מרשמלו?
אולי בעזרת אפליקציה שמיועדת לכך? וכן, אני מודעת לאירוניה שאפליקציה כזאת גם דורשת הרשאות גישה לכל מקום :-)
תודה!

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אני לא חושב שתצליחי לבטל את ההרשאות בלי לשדרג למרשמלו לפחות או לפרוץ את הטלפון.

אני כן חושב, בניגוד לדעת רבים פה, שאת צודקת לגבי החשש שלך מפני החדירה לפרטיות.

מבחינתי ברגע שאין הסבר הגיוני לדרישה להרשאה מסויימת - אין לי בעצם סיבה וצורך לתת אותה.

אני יכול איכשהו להבין את הצורך לדעת איפה את בשביל לשלוח לך מבצעים והנחות אם את קרובה לסניף של ג'פניקה למשל.

אני יכול אולי להבין את הצורך לדעת מי אנשי הקשר שלך כדי נגיד לשלוח להם גם הודעות על מבצעים והנחות.

מה שאני לא מבין זה את הצורך בהרשאה למצלמה. אין שום סיבה הגיונית שהאפליקציה שלהם תצטרך גישה למצלמה שבטלפון.

בעיניי אפליקציה שלא עושה שימוש במצלמה לא צריכה הרשאות למצלמה.

זרובבלה פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@starrywolf
·
תודה רבה.
נראה שאתה צודק ובסופו של דבר אאלץ לעדכן למרשמלו.
להרבה אפליקציות אין סיבה הגיונית לחלק מההרשאות, המפתחים מבקשים אותן - פשוט כי הם יכולים.
כדי שכל האופציות יהיו פתוחות בפניהם, כסת"ח, מהסיבה הפשוטה שמותר להם, אף אחד לא מפקח עליהם, לצערינו.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

זרובבלה כתב:@liorp

בימינו, השימוש בגוגל הוא הכרחי. לעומת זאת, מדוע מסעדה צריכה לרגל אחריי?
...
צודק liorp בכך שאומר שיש מנועי חיפוש אחרים - נסי את DuckDuckGo למשל.

ייקח לך קצת זמן להתרגל אליו ולתוצאות שלו בהתחלה אבל אחרי כמה זמן לא תביני איך השתמשת במנוע החיפוש של גוגל כל השנים האלה.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

רק להבהיר - אני גם חושב שיש הצדקה לחשוש מפגיעה בפרטיות מאפליקציה שדורשת הרשאות שלא נראה שיש בהם צורך.
אבל אני חושב שמעצם השימוש בטלפון סלולרי עם מערכת הפעלה אנדרואיד של גוגל יש פגיעה בפרטיות, מכיוון שלגוגל נשלח מידע ויש לה גישה לכל הרשאות הטלפון כולל המצלמה, השיחות, הגלישה וכו'. אז מה זה כבר משנה עוד אפליקציה או פחות אפליקציה.

זה כמו לטבול בים המלח ולחשוש ממישהו ששופך קצת מלח ממלחייה - אתה גם ככה נמצא בסביבה מלאה מלח.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #19 

אני לא רואה את ההקבלה.

בבנק רוצים ממני צילום תעודת זהות, אז מה זה כבר משנה אם אני אתן את זה גם לקיוסק כשאני קונה מים מינרליים.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

אני לא מבין איך אנשים נרתעים מהרשאות שחלק מהאפליקציות דורשות ובאותה נשימה מקבלים בהסכמה והכנעה את ההרשאות והשליטה המלאה של גוגל בכל הטלפון שלהם, מעצם שמערכת ההפעלה היא של גוגל.

אני רק אזכיר שבמחשבים ניידים לתוכנות יש הרשאות לגישה לכל המחשב. אפילו מארק צוקרברג שם מדבקה על המצלמה במחשב האישי שלו.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”