בניית מחשב שישמש כשרת PLEX
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 850
- שם מלא: אמיר חן
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
שלום לכולם.
יש לי שרת NAS של חברת QNAP ויש אפשרות להתקין עליו שרת PLEX אבל הוא לא מספיק חזק.
יש לי גם מחשב MACMINI שמשמש כרגע כשרת PLEX אבל גם הוא לא מספיק חזק להזרמת תכני 4K (תכנים אחרים עובד ללא בעיה).
כיוון שרכשתי טלוויזית 4K (גודל 65) עם אפליקציית PLEX מובנית אני רוצה שתהיה לי האפשרות של צפייה בתוכן 4K דרך PLEX.
מה הדרישות משרת PLEX שיוכל להזרים תכני 4K?
(מחשב ה-MACMINI הוא עם מעבד I5 ו-8 גי'גה זיכרון ותכני 4K הוא לא מצליח לנגן).
האם כדאי להישאר עם מעבדי INTEL או כדאי ללכת על מעבדי AMD החדשים?
תודה.
יש לי שרת NAS של חברת QNAP ויש אפשרות להתקין עליו שרת PLEX אבל הוא לא מספיק חזק.
יש לי גם מחשב MACMINI שמשמש כרגע כשרת PLEX אבל גם הוא לא מספיק חזק להזרמת תכני 4K (תכנים אחרים עובד ללא בעיה).
כיוון שרכשתי טלוויזית 4K (גודל 65) עם אפליקציית PLEX מובנית אני רוצה שתהיה לי האפשרות של צפייה בתוכן 4K דרך PLEX.
מה הדרישות משרת PLEX שיוכל להזרים תכני 4K?
(מחשב ה-MACMINI הוא עם מעבד I5 ו-8 גי'גה זיכרון ותכני 4K הוא לא מצליח לנגן).
האם כדאי להישאר עם מעבדי INTEL או כדאי ללכת על מעבדי AMD החדשים?
תודה.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@amirchen
יכולות העיבוד של המחשב באות לידי ביטוי כשהתוכן צריך לעבור transcoding - בוודאי אם יש יותר מ stream אחד…
מנגד - אם מדובר בתוכן 4K ונגן שיודע לטפל ב 4K (ובפס הקול התואם) אזי אין שום סיבה שתצטרך transcoding.
גם מחשב סטנדרטי לחלוטין יוכל לעמוד במשימה.
יש לך רסיבר או שהתוכן נשלח ישירות למסך ?
יכולות העיבוד של המחשב באות לידי ביטוי כשהתוכן צריך לעבור transcoding - בוודאי אם יש יותר מ stream אחד…
מנגד - אם מדובר בתוכן 4K ונגן שיודע לטפל ב 4K (ובפס הקול התואם) אזי אין שום סיבה שתצטרך transcoding.
גם מחשב סטנדרטי לחלוטין יוכל לעמוד במשימה.
יש לך רסיבר או שהתוכן נשלח ישירות למסך ?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- sigamore
- חבר מביא חבר

@amirchen
אם כך אני מניח שפס הקול (Dolby True-HD , DTS-MA וכו׳) שנלווה לכותרים החדשים הוא הטריגר ל transcoding שעושה המחשב.
באיזה מסך טלוויזיה מדובר ?
אם כך אני מניח שפס הקול (Dolby True-HD , DTS-MA וכו׳) שנלווה לכותרים החדשים הוא הטריגר ל transcoding שעושה המחשב.
באיזה מסך טלוויזיה מדובר ?
אני מחזיק גם קודי וגם פלקס, ומוצא שבתוך הבית קודי עדיף כי אינו עושה Transcoding,
והשרת פנוי לעשות Transcoding לטובת חברי משפחה שנמצאים מחוץ לבית.
ה-HTPC שלי הוא NUC עם מעבד i3.
השרת לא נבנה עם כוונה להריץ עליו Plex ולכן חלש יחסית (Xeon D-1518, ציון passmark 4700),
ובד"כ משרת לקוח יחיד של Transcoding. מעבר לכך כנראה יגרום ל-Buffering אצל הקליינטים.
ההנחייה של Plex היא 2000 Passmark לכל לקוח Transcoding של מדיה של 1080p. לא יודע כמה עבור 4K.
והשרת פנוי לעשות Transcoding לטובת חברי משפחה שנמצאים מחוץ לבית.
ה-HTPC שלי הוא NUC עם מעבד i3.
השרת לא נבנה עם כוונה להריץ עליו Plex ולכן חלש יחסית (Xeon D-1518, ציון passmark 4700),
ובד"כ משרת לקוח יחיד של Transcoding. מעבר לכך כנראה יגרום ל-Buffering אצל הקליינטים.
ההנחייה של Plex היא 2000 Passmark לכל לקוח Transcoding של מדיה של 1080p. לא יודע כמה עבור 4K.
- sigamore
- חבר מביא חבר

@amirchen
יפה
לגבי ה Shiled -- תתחדש ..! החלטה נבונה בלי קשר ל PLEX
הנגן ב LEVEL אחר מכל מה שמסתובב שם בחוץ.
לכשיגיע תעלה כאן במידה וצריך עזרה בהגדרות וכו'
יפה
לגבי ה Shiled -- תתחדש ..! החלטה נבונה בלי קשר ל PLEX
לכשיגיע תעלה כאן במידה וצריך עזרה בהגדרות וכו'
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

·התקנתי את PLEX כשרת על ה-SHIELD , התחברתי לשרת ה-NAS שלי (דרך ההגדרות של הסטרימר) אבל הוא לא מצליח לסרוק את התיקיות.sigamore כתב:@amirchen
יפה![]()
לגבי ה Shiled -- תתחדש ..! החלטה נבונה בלי קשר ל PLEXהנגן ב LEVEL אחר מכל מה שמסתובב שם בחוץ.
לכשיגיע תעלה כאן במידה וצריך עזרה בהגדרות וכו'...
מה אני עושה לא נכון?
תודה.
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

@sigamore
·
עליתי על הבעיה. הממשק זיהה את השרת בתור Localhost. אחרי שביצעתי CLAIM לשרת ונתתי לו שם הכל הסתדר.
כרגע מזהה סרטים וסדרות רק עם בעיה מוזרה אחת: לא מזהה את כל הפרקים של הסדרות. כנראה בגלל מבנה שם הקובץ.
יש משחקים מומלצים לשילד?
תודה.
·
עליתי על הבעיה. הממשק זיהה את השרת בתור Localhost. אחרי שביצעתי CLAIM לשרת ונתתי לו שם הכל הסתדר.
כרגע מזהה סרטים וסדרות רק עם בעיה מוזרה אחת: לא מזהה את כל הפרקים של הסדרות. כנראה בגלל מבנה שם הקובץ.
יש משחקים מומלצים לשילד?
תודה.
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

קצת סיכום דברים :
ה-SHIELD הגיע , מכשיר מכובד עם אבזור לא פשוט. (הגיע עם שלט ו-Game Controller). הגדרתי עליו את ה-PLEX בתור שרת והצלחתי לגרום לו לסרוק את התיקיות שבשרת ה-QNAP (הייתי צריך להגדיר לשרת שם על מנת לפתור את הבעיה).
בדקתי את כוחו של ה"שרת" החדש בעזרת הזרמת סרט 4K במסר מקורות.
דרך אפליקציית PLEX בטלוויזית LG זה לא עבד טוב.
דרך אפליקיצית XPLAY בטלוויזית LG זה עובד מעולה (אחרי שהגדרתי , באפליקצייה, שינגן את המקור ללא קידוד)
דרך אפליקציית PLEX ב-MIBOX עובד מעולה.
דרך אפליקציית PLEX בטלפון עובד מעולה.
ניסיתי להתקין (שוב) את שרת ה-PLEX על ה-MACMINI שיש לי , זה גורם למחשב להתחמם ברמות מטורפות (ללא שרת הטמפרטורה סביב ה-40-50 , עם השרת מגיע ל-85 כל הזמן).
ה-SHIELD הגיע , מכשיר מכובד עם אבזור לא פשוט. (הגיע עם שלט ו-Game Controller). הגדרתי עליו את ה-PLEX בתור שרת והצלחתי לגרום לו לסרוק את התיקיות שבשרת ה-QNAP (הייתי צריך להגדיר לשרת שם על מנת לפתור את הבעיה).
בדקתי את כוחו של ה"שרת" החדש בעזרת הזרמת סרט 4K במסר מקורות.
דרך אפליקציית PLEX בטלוויזית LG זה לא עבד טוב.
דרך אפליקיצית XPLAY בטלוויזית LG זה עובד מעולה (אחרי שהגדרתי , באפליקצייה, שינגן את המקור ללא קידוד)
דרך אפליקציית PLEX ב-MIBOX עובד מעולה.
דרך אפליקציית PLEX בטלפון עובד מעולה.
ניסיתי להתקין (שוב) את שרת ה-PLEX על ה-MACMINI שיש לי , זה גורם למחשב להתחמם ברמות מטורפות (ללא שרת הטמפרטורה סביב ה-40-50 , עם השרת מגיע ל-85 כל הזמן).
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

אז לסיכום המרוץ אחרי ה-PLEX:
בהתחלה עבדתי עם שרת QNAP שהותקן עליו שרת PLEX ועם סטרימר של XIOAMI עם אפליקיציית PLEX.
עבר בסדר ברוב המקרים אבל קבצים גדולים הוא לא הצליח להזרים.
אחרי שהחלפתי טלוויזיה (LG 65 ) ראיתי שיש אפשרות להתקין נגן PLEX על הטלוויזיה אבל הוא ממש לא מוצלח (מאוד איטי).
המליצו לי על XPLAY וזה עזר קצת.
ראיתי ששרת ה-PLEX על ה-QNAP יחסית חלש אז החלטתי לנסות להתקין שרת PLEX על ה-MACMINI שיש לי.
זה עבד טוב יותר אבל שמתי לב שהרצת שרת PLEX על ה-MAC גרם לו להתחמם בטירוף (עמד על 85-90 מעלות במקום 45-50).
כיוון שלא רציתי לטגן את המחשב החלטתי לבנות שרת PLEX ייעודי (זו הסיבה לתחילת השרשור הזה) ובסופו של דבר החלטתי לקנות את ה-Nvidia Shield במקום ולהשתמש בו הן כשרת PLEX והן כסטרימר (לא נפלתי מה-SMART של ה-LG).
הוא עבד בסדר בתור שרת PLEX אבל להפעיל אותו בתור שרת PLEX וגם בתור סטרימר זה לא זה. הוא ממש לא זז.
אז אתמול ניסיתי משהו אחרון לפני שאני חוזר לקודי. לקחתי מחשב נייד ישן (לנובו עם מעבד i3 ו-8 ג'יגה זיכרון שמריץ חלונות 7) והתקנתי עליו את שרת ה-PLEX. הוא מחובר לרשת ב-WIFI (כי כרטיס הרשת שלו כבר לא עובד) ומצליח לנגן את כל הסרטים ללא בעיה.
אני מחפש להוריד איזה קובץ 4K גדול על מנת לנסות לראות איך הוא יתמודד איתו.
לא מצליח להבין את PLEX שמחשב עם מעבד i5 ו-8 גי'גה זיכרון משנת 2014 (ה-MAC) לא יעמוד בעומס שלפטופ בן 8 כן עומד בו.
לכל בעלי שרתי ה-PLEX מה החומרה של השרת שלכם?
האם הוא מספיק חזק לנגן 4K?
בהתחלה עבדתי עם שרת QNAP שהותקן עליו שרת PLEX ועם סטרימר של XIOAMI עם אפליקיציית PLEX.
עבר בסדר ברוב המקרים אבל קבצים גדולים הוא לא הצליח להזרים.
אחרי שהחלפתי טלוויזיה (LG 65 ) ראיתי שיש אפשרות להתקין נגן PLEX על הטלוויזיה אבל הוא ממש לא מוצלח (מאוד איטי).
המליצו לי על XPLAY וזה עזר קצת.
ראיתי ששרת ה-PLEX על ה-QNAP יחסית חלש אז החלטתי לנסות להתקין שרת PLEX על ה-MACMINI שיש לי.
זה עבד טוב יותר אבל שמתי לב שהרצת שרת PLEX על ה-MAC גרם לו להתחמם בטירוף (עמד על 85-90 מעלות במקום 45-50).
כיוון שלא רציתי לטגן את המחשב החלטתי לבנות שרת PLEX ייעודי (זו הסיבה לתחילת השרשור הזה) ובסופו של דבר החלטתי לקנות את ה-Nvidia Shield במקום ולהשתמש בו הן כשרת PLEX והן כסטרימר (לא נפלתי מה-SMART של ה-LG).
הוא עבד בסדר בתור שרת PLEX אבל להפעיל אותו בתור שרת PLEX וגם בתור סטרימר זה לא זה. הוא ממש לא זז.
אז אתמול ניסיתי משהו אחרון לפני שאני חוזר לקודי. לקחתי מחשב נייד ישן (לנובו עם מעבד i3 ו-8 ג'יגה זיכרון שמריץ חלונות 7) והתקנתי עליו את שרת ה-PLEX. הוא מחובר לרשת ב-WIFI (כי כרטיס הרשת שלו כבר לא עובד) ומצליח לנגן את כל הסרטים ללא בעיה.
אני מחפש להוריד איזה קובץ 4K גדול על מנת לנסות לראות איך הוא יתמודד איתו.
לא מצליח להבין את PLEX שמחשב עם מעבד i5 ו-8 גי'גה זיכרון משנת 2014 (ה-MAC) לא יעמוד בעומס שלפטופ בן 8 כן עומד בו.
לכל בעלי שרתי ה-PLEX מה החומרה של השרת שלכם?
האם הוא מספיק חזק לנגן 4K?
- sigamore
- חבר מביא חבר

@amirchen
כאמור תודה על העדכונים השוטפים
הכל קשור לדרישות ה transcoding ולמספר הסטרימים במקביל (אם בכלל).
יש ברשת המוני מדריכים שיראו לך איזו חומרה תואמת אילו דרישות.
אבל אם יורשה לי לשאול --- מדוע אתה כ"כ מתעקש על ה PLEX ?
בהנחה ויש לך חיבור מהיר ויציב בין ה NAS וה SHIELD / טלויזיה, אז למה שלא תתקין KODI ותצפה בהנאה ?
כאמור תודה על העדכונים השוטפים
הכל קשור לדרישות ה transcoding ולמספר הסטרימים במקביל (אם בכלל).
יש ברשת המוני מדריכים שיראו לך איזו חומרה תואמת אילו דרישות.
אבל אם יורשה לי לשאול --- מדוע אתה כ"כ מתעקש על ה PLEX ?
בהנחה ויש לך חיבור מהיר ויציב בין ה NAS וה SHIELD / טלויזיה, אז למה שלא תתקין KODI ותצפה בהנאה ?
-
amirchen
- חבר פעיל במיוחד

זה התחיל אך ורק לבדוק איך PLEX לעומת קודי והתגלגל לאן שהתגלגל.
אני אוהב את הממשק של PLEX .
נכון , אין לי שום סיבה (כעת) לעבוד עם PLEX. אשמח לשמוע אם יש מעטפת לקודי שמזכירה את הממשק של PLEX.
אני אוהב את הממשק של PLEX .
נכון , אין לי שום סיבה (כעת) לעבוד עם PLEX. אשמח לשמוע אם יש מעטפת לקודי שמזכירה את הממשק של PLEX.
- sigamore
- חבר מביא חבר

@amirchen
מציע שתנסה את ה Plex for Kodi addon ...
חוויה די מעניינת שיתכן ותפתור לך את הבעייה.
https://kodi.tv/addon/scripts-video-add-ons/plex
מציע שתנסה את ה Plex for Kodi addon ...
https://kodi.tv/addon/scripts-video-add-ons/plex
- Aviv943
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 610
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
שרת הפלקס יושב אצלי על מחשב nuc i3 של אינטל (דור 7), טלוויזיה B7Y.
מהאפליקציה של פלקס על LG תוכן 4K רץ גרוע, גם אין HDR.
Xplay עובד מעולה על ה LG, הבעיה היחידה שלי איתו שאין אופציה לתזמן את הכתוביות.
מהאפליקציה של פלקס על LG תוכן 4K רץ גרוע, גם אין HDR.
Xplay עובד מעולה על ה LG, הבעיה היחידה שלי איתו שאין אופציה לתזמן את הכתוביות.