אפשר לפצל חיבור רשת?
היי,
כבר כשבוע אני משתמש במחשב ובסטרימר בחדר השינה.
המחשב מריץ ווינדוס מאוד נוח.
הסטרימר לעומת זאת, מעולה כאשר צופים בתכני מדיה שונים כמו סרטים וסדרות(mecool pro L עם חיפוש קולי, מומלץ בחום) .
כבר כשנתיים ישנה כבילה בבית, חיבור 1 ג'יגה תיאורטי כאשר הלכה למעשה אני מקבל 100 מגה של הוט,עובד טוב ואין תלונות.
לאחר שהתחלנו להשתמש בסטרימר, כל פעם לפני הדלקת סרט כלשהו אני ניגש ומעביר את כבל הרשת מהמחשב לסטרימר וזה לא ממש נוח.
האם ניתן להרכיב מפצל בשקע האינטרנט וממנו להוציא שני כבלי רשת לשני מכשירי הקצה (מחשב וסטרימר )?
אם לא, האם ישנו פתרון אחר חוץ מהוספת שקע אינטרנט נוסף?
תודה למגיבים
כבר כשבוע אני משתמש במחשב ובסטרימר בחדר השינה.
המחשב מריץ ווינדוס מאוד נוח.
הסטרימר לעומת זאת, מעולה כאשר צופים בתכני מדיה שונים כמו סרטים וסדרות(mecool pro L עם חיפוש קולי, מומלץ בחום) .
כבר כשנתיים ישנה כבילה בבית, חיבור 1 ג'יגה תיאורטי כאשר הלכה למעשה אני מקבל 100 מגה של הוט,עובד טוב ואין תלונות.
לאחר שהתחלנו להשתמש בסטרימר, כל פעם לפני הדלקת סרט כלשהו אני ניגש ומעביר את כבל הרשת מהמחשב לסטרימר וזה לא ממש נוח.
האם ניתן להרכיב מפצל בשקע האינטרנט וממנו להוציא שני כבלי רשת לשני מכשירי הקצה (מחשב וסטרימר )?
אם לא, האם ישנו פתרון אחר חוץ מהוספת שקע אינטרנט נוסף?
תודה למגיבים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
@dada1983
כל Switch הכי פשוט (עולה 50₪ בערך) יעשה את העבודה.
רצוי שתקנה אחד שתומך במהירות 1 ג'יגה.
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-hub
בהצלחה.
כל Switch הכי פשוט (עולה 50₪ בערך) יעשה את העבודה.
רצוי שתקנה אחד שתומך במהירות 1 ג'יגה.
https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-hub
בהצלחה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
מחבר את אחד הפורטים של הסוויץ לנקודת הרשת בקיר, ואת שני המכשירים לסוויץ, אין פה חשיבות לאן.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
תודה רבה על ההסבר.
אז בעצם יש לי 2 אופציות
1.לקנות נתב ולבטל בו (במידת האפשר) חלוקת ip
2.לקנות switch
בשני המקרים רצוי ש switch /נתב יתמוך ב1G
אני צריך 3 כניסות, 2 כניסות למכשירי הקצה וכניסה שתחבר בין נקודות הרשת הקיימת בחדר השינה לswitch/נתב.
כמובן שצריך עוד שני כבלי רשת מוכנים שיחברו בין מכשירי הקצה לבין הswitch /נתב.
אז בעצם יש לי 2 אופציות
2.לקנות switch
אני צריך 3 כניסות, 2 כניסות למכשירי הקצה וכניסה שתחבר בין נקודות הרשת הקיימת בחדר השינה לswitch/נתב.
כמובן שצריך עוד שני כבלי רשת מוכנים שיחברו בין מכשירי הקצה לבין הswitch /נתב.
נערך לאחרונה על ידי dada1983 ב 27/05/2018 9:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אין שום סיבה לקנות נתב שיעשה בדיוק תפקיד של Switch, חבל על הכסף. להשתמש בנתב במקרה כזה זה רק אם יש לך אחד שמעלה אבק (ואז אין סיבה לקנות עוד משהו) או שאתה צריך בנוסף גם מגדיל טווח ל-wifi באותו מקום או שאתה צופה שתזדקק לנתב בעתיד.dada1983 כתב:תודה רבה על ההסבר.
אז בעצם יש לי 2 אופציות
2.לקנות switch
כמובן שצריך עוד שני כבלי רשת מוכנים שיחברו בין מכשירי הקצה לבין הswitch /נתב....
אין ברשותי נתב או סוויץ'.
החיבור האלחוטי משמש בעיקר את האורחים ואין תלונות ולכן אין צורך במגדיל טווח.
להפתעתי הרבה, חיבור קווי מניב רק כ35 מגה כ10 מטרים מהנתב ורק כ65 מגה בצמוד לנתב.
בבדיקה האחרונה לפני כחצי שנה, בשני המקרים speedtest הראה 99.9 ולעיתים אף 101 מגה
חבילת הגלישה באינטרנט ללא שינוי כבר כשנתיים.
המנוי הוא הוט +הוטנט 100מגה
החיבור האלחוטי משמש בעיקר את האורחים ואין תלונות ולכן אין צורך במגדיל טווח.
להפתעתי הרבה, חיבור קווי מניב רק כ35 מגה כ10 מטרים מהנתב ורק כ65 מגה בצמוד לנתב.
בבדיקה האחרונה לפני כחצי שנה, בשני המקרים speedtest הראה 99.9 ולעיתים אף 101 מגה
חבילת הגלישה באינטרנט ללא שינוי כבר כשנתיים.
המנוי הוא הוט +הוטנט 100מגה
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אתה יכול לחבר שני מחברים לכביסה הקיימת אבל תשלם על זה מחיר, החיבורים יהיו של 100 מגה כל אחד.
ותדרוש לעשות פיצול מקביל בצד השני של הכבילה כך שלנתב יתחברו שני תקעים
אם 100 מספיק לך ברשת הפנימית זה פיתרון בלי חיבור לחשמל ובלי רכישה של אביזרים מלבד שקעים תקעים ואביזרי חיווט
עלויות שכבר מתקרבות לרכישת סוויץ כשאני חושב על זה
ותדרוש לעשות פיצול מקביל בצד השני של הכבילה כך שלנתב יתחברו שני תקעים
אם 100 מספיק לך ברשת הפנימית זה פיתרון בלי חיבור לחשמל ובלי רכישה של אביזרים מלבד שקעים תקעים ואביזרי חיווט
עלויות שכבר מתקרבות לרכישת סוויץ כשאני חושב על זה
המהירות לא אמורה לרדת, ואתה לא אמור לבדוק אותה מול האינטרנט, אלא מול מחשב אחר ברשת המקומית.
בלינק הזה אמורים להיות כלים לבדיקה:
https://www.raymond.cc/blog/network-ben ... ork-speed/
בלינק הזה אמורים להיות כלים לבדיקה:
https://www.raymond.cc/blog/network-ben ... ork-speed/
הכלים הנ"ל מיועדים לבדיקת הרשת המקומית, הרשת בבית. SPEEDTEST הוא כלי לבדיקת מהירות הגלישה ברשת החיצונית שהיא רשת האת'רנט . מדובר בשתי רשתות נפרדות ,אני כמשתמש נמצא בשתיהן .
המהירות עבורה אני משלם להוט מיועדת לרשת החיצונית וזו ירדה מ100 ל30-60
לדעתי זה לא הגיוני, תקנו אותי אם אני טועה
לדעתי זה לא הגיוני, תקנו אותי אם אני טועה
@dada1983
·
אם בחיבור קווי ישירות להוטבוקס, כאשר אין שום מכשיר או תוכנה אחרת שמשתמשים באינטרנט אתה מקבל בבדיקת מהירות באתר של הוט מהירות נגיד 30 מגה במקום 100 מגה אז באמת יש לך סיבה לפנות לתמיכה הטכנית של הוט. במיוחד אם בעבר קיבלת מהיריות יותר גבוהות.
חשוב להקפיד לבדוק בבדיקת מהירות מול התשתית או הספק שלך. אם אתה נגיד עושה speedtest מול איזה שרת בחו"ל או מול שרת "אקראי" בארץ אז יותר סביר שזו מגבלת מהירות של שרת הבדיקה או של החיבור בין הספק לשרת זה. במקרה של speedtest יתכנו תוצאות יותר גבוהות ויותר נכונות בשימוש בתוכנה שלהם ל-desktop (מול הבדיקה דרך הדפדפן).
מה הסיכוי שבאמת תצליח שהוט יתקנו את הבעיה קשה להגיד. באופן כללי החברות לא ממש מוכנות לטפל במקרים שהם לא שחור/לבן (נגיד אין לך אינטרנט בכלל). הם כרגיל פשוט יטענו שהכל תקין ושהחבילה שלך לא מבטיחה מהירות מינימלית (טכנית משרד התקשורת מאלץ אותם להבטיח משהו, אז מובטח לך איזה 0.01 מגה או משהו כזה שאתה בטוח כן מקבל).
עדיין שווה לנסות ותמיד אפשר לקוות לטובה. כך בחשבון שהתשתית של הוט מאד "משותפת", ולכן יתכן שבכלל אין תקלה אלא פשוט ש"יותר מידי" מהשכנים שלך גם עברו להוט והתשתית המשותפת שלהם כבר לא עומדת במהירות (פחות הגיוני אם אתה באמת מקבל 30 במקום 100 אבל מאד הגיוני אם אתה נגיד מקבל 90 מגה במקום 100).
לגבי חיבור אלחוטי וכו', מומלץ לבדוק את זה בנפרד מהבדיקה של מהירות האינטרנט. לצורך זה מומלץ להשתמש בתוכנות לבדיקה מהירות ברשת המקומית ולבדוק בין מחשב שמחובר קווית ישירות לראוטר למחשב שמחובר אלחוטית. אני משתמש וממליץ על iperf3 מכאן:
https://iperf.fr/iperf-download.php
·
אם בחיבור קווי ישירות להוטבוקס, כאשר אין שום מכשיר או תוכנה אחרת שמשתמשים באינטרנט אתה מקבל בבדיקת מהירות באתר של הוט מהירות נגיד 30 מגה במקום 100 מגה אז באמת יש לך סיבה לפנות לתמיכה הטכנית של הוט. במיוחד אם בעבר קיבלת מהיריות יותר גבוהות.
חשוב להקפיד לבדוק בבדיקת מהירות מול התשתית או הספק שלך. אם אתה נגיד עושה speedtest מול איזה שרת בחו"ל או מול שרת "אקראי" בארץ אז יותר סביר שזו מגבלת מהירות של שרת הבדיקה או של החיבור בין הספק לשרת זה. במקרה של speedtest יתכנו תוצאות יותר גבוהות ויותר נכונות בשימוש בתוכנה שלהם ל-desktop (מול הבדיקה דרך הדפדפן).
מה הסיכוי שבאמת תצליח שהוט יתקנו את הבעיה קשה להגיד. באופן כללי החברות לא ממש מוכנות לטפל במקרים שהם לא שחור/לבן (נגיד אין לך אינטרנט בכלל). הם כרגיל פשוט יטענו שהכל תקין ושהחבילה שלך לא מבטיחה מהירות מינימלית (טכנית משרד התקשורת מאלץ אותם להבטיח משהו, אז מובטח לך איזה 0.01 מגה או משהו כזה שאתה בטוח כן מקבל).
עדיין שווה לנסות ותמיד אפשר לקוות לטובה. כך בחשבון שהתשתית של הוט מאד "משותפת", ולכן יתכן שבכלל אין תקלה אלא פשוט ש"יותר מידי" מהשכנים שלך גם עברו להוט והתשתית המשותפת שלהם כבר לא עומדת במהירות (פחות הגיוני אם אתה באמת מקבל 30 במקום 100 אבל מאד הגיוני אם אתה נגיד מקבל 90 מגה במקום 100).
לגבי חיבור אלחוטי וכו', מומלץ לבדוק את זה בנפרד מהבדיקה של מהירות האינטרנט. לצורך זה מומלץ להשתמש בתוכנות לבדיקה מהירות ברשת המקומית ולבדוק בין מחשב שמחובר קווית ישירות לראוטר למחשב שמחובר אלחוטית. אני משתמש וממליץ על iperf3 מכאן:
https://iperf.fr/iperf-download.php
·dada1983 כתב:הכלים הנ"ל מיועדים לבדיקת הרשת המקומית, הרשת בבית. SPEEDTEST הוא כלי לבדיקת מהירות הגלישה ברשת החיצונית שהיא רשת האת'רנט . מדובר בשתי רשתות נפרדות ,אני כמשתמש נמצא בשתיהן .
לדעתי זה לא הגיוני, תקנו אותי אם אני טועה...
אתה טועה.
קודם כל, אתה מבלבל בין רשת ה internet היא באמת הרשת העולמית, לבין פרוטוקול etherent שקיים בחיבור בין מחשבים שנמצאים באותה רשת, או ליתר דיוק, פרוטוקול תקשורת בשכבה 2. מילים דומות, דברים שונים.
ברשת 'קווית פנימית, לא אמור להיות הבדל במהירות בין מחשבים. זה לא כמו WIFI. לפני שאתה עושה SPEEDTEST, כדאי לעשות בדיקה בין שני מחשבים בפנימית, לפי עקרון אריה במדבר, אם אתה מכיר.
אם יש מחשב שהתקשורת שלו ברשת הפנימית איטית- ברור שגם ב SPEEDTEST הוא יהיה איטי.
סיבות אפשריות לאיטיות ברשת פנימית קווית (לפחות כאלה שאני יכול לחשוב עליהן) - כבילה בעייתית, שימוש במתאמי רשת על חשמל, או רשת על תשתית קואקס (כבלים).
בקיצור, לפני שאתה רץ לספידטסט, תבדוק פנימית.
http://www.differencebetween.net/techno ... -ethernet/