בחירת HARD DISK
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אם אתה לא מתכוון לנייד אותו אז תמיד עדיף פנימי כי המהירות היא פי כמה יותר גבוהה
אבל אם אתה הולך על חיצוני ישנם HDD שתומכים בחיבור רשת / פיירוויר ואז את יכול להגדיר אותו ככונן רשת
ומלבד זאת יש "קופסאות" מיחדות לHDD שהופכות אותו לחיצוני.
אבל אם אתה הולך על חיצוני ישנם HDD שתומכים בחיבור רשת / פיירוויר ואז את יכול להגדיר אותו ככונן רשת
ומלבד זאת יש "קופסאות" מיחדות לHDD שהופכות אותו לחיצוני.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הכוונה היא שדיסקים חיצוניים בדרך כלל מתחברים דרך USB שהוא איטי יותר מחיבור SATA פנימי
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
FIREWIRE אמנם מהיר יותר מ USB1 , אבל USB 2 מהיר ממנו
בכול מקרה SATA מהיר יותר משינהם
בלי קשר - אין טעם להיכנע למילים כמו SATA2 וכו, ההבדל במהירות הוא זניח! צוואר הבקבוק מאז ומעולם לא היה בחיבור ולכן אם תשאל אותי, IDE יספק לך את מה שאתה צריך
בכול מקרה SATA מהיר יותר משינהם
בלי קשר - אין טעם להיכנע למילים כמו SATA2 וכו, ההבדל במהירות הוא זניח! צוואר הבקבוק מאז ומעולם לא היה בחיבור ולכן אם תשאל אותי, IDE יספק לך את מה שאתה צריך
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
לדעתי, חיבור FireWire עדיף לדיסק חיצוני לניגון/הקלטה של סרטים היות והוא מסיגל לשמור על מהירות העברת נתונים קבועה ללא קשר לעומס על המחשב לעומת ה-USB2 שנותן רגעית מהירות מעט יותר כבוהה אבל תכלס, בהעברת קבצים גדולים מהירותו נמוכה והוא פחות יציב מ-FW.
אורן.
אורן.
- protools_operator
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- קיבל תודות: 0
המכניות של הכונן הקשיח היא לאו דווקא פקק הבקבוק מכוון שתקן תקשורת מהיר יותר בין הדיסק הקשיח ללוח האם יאפשר העברת נתונים מהירה יותר ממטמון הדיסק.
לגבי מארז חיצוני או דיסק פנימי, לפי SPCR עדיף תמיד דיסק חיצוני מוחבא באיזה ארון עם פתחי אוורור קטנים מבחינת שקט.
מבחינת מהירות - תוכל לקבל את המהירות בתקן הביתי הכי גבוה עם מארזים שתומכים בESATA ובכלל אם הם שקטים כמו הANTEC MX-1 החדש שהוא נחשב בין השקטים ביותר ותומך בESATA ובUSB. מקבלים איתו גם BRACKET של ESATA לחבר למארז המחשב באם אין לך כזה. (עדיין לא ניתן להשיג אותו בארץ).
לגבי הדיסק עצמו לא משנה אם הוא פנימי או חיצוני, אומנם אין עדיין ביקורות אובייקטיביות רבות עליהם, אבל הכי שקטים נכון להיום בנפחים 200-400GB נחשבים ה:
WD3200AAKS של WESTERN DIGITAL (הAA מציין פלטות של 160GB)
T7K500 של HITACHI בנפח 320GB (הדגם עם ה16MB CACHE אמור גם לתת ביצועים מעט יותר טובים משל הWD)
-נועם
לגבי מארז חיצוני או דיסק פנימי, לפי SPCR עדיף תמיד דיסק חיצוני מוחבא באיזה ארון עם פתחי אוורור קטנים מבחינת שקט.
מבחינת מהירות - תוכל לקבל את המהירות בתקן הביתי הכי גבוה עם מארזים שתומכים בESATA ובכלל אם הם שקטים כמו הANTEC MX-1 החדש שהוא נחשב בין השקטים ביותר ותומך בESATA ובUSB. מקבלים איתו גם BRACKET של ESATA לחבר למארז המחשב באם אין לך כזה. (עדיין לא ניתן להשיג אותו בארץ).
לגבי הדיסק עצמו לא משנה אם הוא פנימי או חיצוני, אומנם אין עדיין ביקורות אובייקטיביות רבות עליהם, אבל הכי שקטים נכון להיום בנפחים 200-400GB נחשבים ה:
WD3200AAKS של WESTERN DIGITAL (הAA מציין פלטות של 160GB)
T7K500 של HITACHI בנפח 320GB (הדגם עם ה16MB CACHE אמור גם לתת ביצועים מעט יותר טובים משל הWD)
-נועם
- protools_operator
-
- חבר שרק התחיל

אכן eSATA חיבור חיצוני וSATA חיבור פנימי אבל חשוב לדעת גם מה התקן (SATA, SATA2) שהצ'יפסט תומך בו.
בגדול לא תרגיש הרבה הבדל אלא אם כן אתה מגדיר מספר דיסקים לעבוד בRAID.
בגדול לא תרגיש הרבה הבדל אלא אם כן אתה מגדיר מספר דיסקים לעבוד בRAID.
- protools_operator
-
- חבר שרק התחיל

רעיון טוב.
אני, אם הייתי במקומך הייתי הולך על פנימי WD1600AAKS
וחיצוני הייתי מחכה קצת כדאי שהמחירים של הסדרות השקטות החדשות ירדו ויהיו יותר ביקורות מה עדיף ווסטרן או היטאצ'י. עושה הרושם שהסדרות החדשות של היטאצ'י מספקות שקט יוצא מן הכלל וביצועים טובים גם כן.
אם יש לך תקציב לקחת חיצוני/פנימי 2.5 אינץ' עם מארז (דיסק של ניידים) אתה רק תרויח השאלה כמה שקט אתה מחפש וכמה רעש יש כרגע.
אני, אם הייתי במקומך הייתי הולך על פנימי WD1600AAKS
וחיצוני הייתי מחכה קצת כדאי שהמחירים של הסדרות השקטות החדשות ירדו ויהיו יותר ביקורות מה עדיף ווסטרן או היטאצ'י. עושה הרושם שהסדרות החדשות של היטאצ'י מספקות שקט יוצא מן הכלל וביצועים טובים גם כן.
אם יש לך תקציב לקחת חיצוני/פנימי 2.5 אינץ' עם מארז (דיסק של ניידים) אתה רק תרויח השאלה כמה שקט אתה מחפש וכמה רעש יש כרגע.