איכות MASTER ב אפלקצית TIDAL לדסקטופ - MQA עם פענוח פנימי של האפלקציה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #1 

שלום

למי שלא שמע, MQA זה קיצור של Master Quality Authenticated שזה קבצי FLAC או כל פורמט לא דחוס אחר בקצב דגימה מקורי של 48 קילו הרץ ו 17 סביות (כן 17 במקום 16) כאשר בניגון עי נגן רגיל שלא תומך תהיה התעלמות מהסיבית הנוספת. אבל זה לא הכל.

הקובץ מקודד בשיטה ייחודית בה כל המידע המקורי של 48 קילהץ דגימה ו 17 סביות נשאר כמו שהוא, ומידע משלים מספקטרום תדרים גבוה מעל ל 24 קילוהרץ כמו גם תחום דינאמי מקודד בשיטה שהם קוראים לה אוריגאמי בו הספקטרום הגבוה "מקופל" מספר פעמים ומקודד לתוך התחום 20 הרץ עד 24 קילוהרץ מתחת לסף הרעש...

ב DAC תומך או תוכנה תומכת MQA המידע הזה מפוענך או כפי שהם מכנים UNFOLD ואז כביכול המאזין מקבל סטרים איכות מאסטר השווה בתכונותיו הספקטרליות והדינאמיות לאיכות 24 סביות ודגימה של 96 קילוהרץ. וכל זה בגודל קובץ מעט גדול מקובץ FALC איכות CD. ה MQA למעשה משלב LOSSLESS באיכות בסיס של CD עם דחיסה שהיא LOSSY בכדי לשחזר איכות קרובה למאסטר אולפני.

כמובן שכל זה לא יותר מתירוץ עלוב להוסיף עוד שיטת DRM עבור משתמשי הקצה וגם לסחוט עוד כסף על ציוד תומך שמצריך רשיונות וכמובן אודיו-פולים ימהרו לרכוש את כל האלבומים מחדש בגרסת MQA וגם על הדרך לרכוש כבל קומקום וכבל רשת תומכים MQA באלפי דולרים...

אבל זו לא מטרת השרשור, היום שמתי לב שהאפלקציה החדשה של TIDAL אשר מננית מבין תומכות ה MQA כוללת הגדרות אודיו מענינות.

1. ניתן לבחור התקן השמעה מהמחשב ולבחור ב EXCLUSIVE ACCESS שזה שקול לניגון BIT4BIT בדומה WASAPI או ASIO בו הסטרים מנותב ישירות להתקן השמע - כרטיס קול למשל.

2. אפשר לבחור אם לפענח MQA בתוכנה או לבצע PASS-THROUGH. ברור שעדיף לבחור פענוח בתוכנה כי לאף אחד מאיתנו אין עדיין DAC תומך ב MQA.

מבחן התוצאה: ניגנתי מוסיקה קלאסית וגם פופ מ TIDAL שמסומנת עי M המצין איכות מאסטר זמינה עם וללא MQA דרך יציאת ה HDMI של ה NVIDIA ישירות לרסיבר שלי במצב PURE DIRECT. האם הרגשתי בהבדל? לא!! כפי שאמרתי, הכל חרטא של תעשיית המוסיקה.

אבל ברגע שאני מאפשר MQA בתוכנה ומנגן, אני כבר יכול ללכוד את הסטרים ישירות מהתקן וירטואלי עי תוכנה כמו AUDITION של ADOBE ואז לבצע ניתוח ספקטראלי של הסטרים. כאן אכן יש הבדל, תחום התדרים עם MQA אכן מתרחב עד ל 45 קילוהרץ במינוס 30 דצי בל לעומת מינוס 180 דציבל ב 45 קילו הרץ כאשר ה MQA לא מופעל (מצב PASSTHROUGH).

מצרף תמונות המחשה
מוסיקה מ TIDAL עם תמיכה ב MQA
 מוסיקה מ TIDAL עם תמיכה ב MQA
בחירת איכות השמעה (כמובן דרוש מנוי HIFI)
 בחירת איכות השמעה (כמובן דרוש מנוי HIFI)
בחירת התקן השמעה מהמחשב (אם היה לי DAC USB תומך MQA הוא היה מופיע שם)
 בחירת התקן השמעה מהמחשב (אם היה לי DAC USB תומך MQA הוא היה מופיע שם)

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #2 

תומונות נוספות

כמובן שניתן להוריד קבצי FLAC עם קידוד MQA שמתנגנים רגיל בכל נגן ורק ממתינים שהפיראטים יפיצו תוכנה שיכולה לפרוש את הקובץ לאיכות מאסטר. יש לי כבר כמה אלפי קבצים כאלו שהורדתי מ TIDAL ואני רק ממתין שתהיה תוכנץ פענוח או נגן חופשי שינגן אותם תוך כדי פריסה בזמן אמת כמו נגן של TIDAL..
הגדרות אודיו מתקדמות - מומלץ ווליום קבוע וגישה אקסקלוסיבית לאיכות מרבית גם ללא MQA
 הגדרות אודיו מתקדמות - מומלץ ווליום קבוע וגישה אקסקלוסיבית לאיכות מרבית גם ללא MQA
ניתוח ספקטרום של מוסיקה באיכות MQA בזמן אמת עי לכידה של הסטרים לאחר פענוח ברמת כרטיס הקול
 ניתוח ספקטרום של מוסיקה באיכות MQA בזמן אמת עי לכידה של הסטרים לאחר פענוח ברמת כרטיס הקול

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #3 

ה TAG של קובץ FLAC בקידוד מאסטר שהורד ישירות מהשרתים של TIDAL כפי שהוא נקרא עי FOOBAR2000

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #4 

MQA זו הצעקה האחרונה בנוכלות בתחום האודיו.
מפה אפשר להגיע להרבה מידע חשוב בנושא:
https://www.reddit.com/r/audiophile/com ... ac/dyuspo5

וכבונוס הנה מאמר חשוב מאת היוצרים של FLAC על חוסר התכלית של Hi-Res Audio בכלל:
https://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

MQA זה לדעתי קומבינה אחת גדולה שנועדה אך ורק להכניס מזומנים לכיסים של חברת Meridian הקורסת כלכליתת ולחשבון הבנק של מייסדה.

זו טכנולוגיה שתמיד נכשלת במבחן התוצאה, אלא אם כן זה מתרחש בהדגמות שבהם התנאים והקהל נבחרו בקפידה. זו גם טכנולוגיה שהמומחיות הגדולה שלה זה לירות סיסמאות ומילים מפוצצות לכל כיוון כדי ליצור מסך עשן.

ברם, יש טכניקה מאוד פשוטה העוזרת לנפות את הקשקושים מהעובדות וזה להסתכל על מה שאותה טכנולוגיה אינה עושה במקום להתרכז במה שהיא טוענת שהיא עושה.

MQA אינה מעבירה אודיו נאמן למקור. גם ההצהרה של בדיקת נאמנות היא קשקוש היות וזה מתבצע ע"י אלגוריתם ולא על ידי הקשבה.

MQA אינה חוסכת בעלויות. היא דורשת עוד כמה שלבי עבודה בזמן הייצור ועד כמה שידוע לי אף אחד לא עובד בחינם ולכן אותן עלויות יגולגלו בסופו של דבר על הצרכן.

MQA אינה משפרת את האודיו. למעשה היא עושה כל האפשר כדי למנוע כל אפשרות של שיפור היות והיא לא תאפשר שום DSP כמו Room EQ שאינו חילק משרשרת הפילטרים שבו היא עצמה משתמשת.

הדבר היחיד שהיא כן עושה בוודאות זה משהו שהיוצרים שלה טוענים שהוא לא מזיק או לא קיים: הגנתת זכויות באמצעות DRM. ברוכים הבאים לגרסת המאה ה 21 של Macrovision!
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #6 

Catskinner כתב:MQA

הדבר היחיד שהיא כן עושה בוודאות זה משהו שהיוצרים שלה טוענים שהוא לא מזיק או לא קיים: הגנתת זכויות באמצעות DRM. ברוכים הבאים לגרסת המאה ה 21 של Macrovision!
...
·

קבצים מקודדים ב MQA כמו גם סטרים מקודד ב MQA עובדים כרגיל עם ציוד רגיל שאינו תומך ב MQA. כאן אין כל מניעה להשתמש ב DSP ואין DRM מעבר ל DRM של אותו שירות. ה DRM הנוסף של ה MQA וההגבלות חלות רק על ציוד שמפענח את ה MQA וכביכול מפיק אות פרוס ב "רזולוציה גבוהה". מניח שאם השטוט הזאת תתפוס ותאומץ עי רוב היצרנים וחברות המוסיקה, ידיעו פתרונות פראטיים שיאפשרו לעקוף את המגבלות הללו. אגב אונקיו הולכת להיות הראשונה כנראה להוסיף תמיכה ב MQA ברסיברי הקולנוע ביתי שלה. לפי מה שקראתי פענוח MQA יתאפשר רק במצב PURE AUDIO בו ה DSP מושבת מלבד ניהול באסים. היא כבר אמצה את השיטה עבור חברת הבת שלה שעוסקת בהפצת מוסיקה:

https://onkyomusic.com/US/artist/fleetw ... ed-7282501

אז ה MQA למעשה מנסה למכור לנו איכות מאסטר ברמת 24-96 בגודל קבצים של 16-44.1 ועל הדרך מוסיף מגבלות DRM ואפקט פסיכולוגי שרק MQA מאפשר להאזין לעותק נאמן למקור ומהנדס האולפן... הבעיה היא שחברות המוסיקה ויצרני הציוד קונים את זה כי זה גם משרת אינטרסים שלהם כמו מכירה מחודשת של אותם אלבומים, כמו גם שדרוג ציוד מצד לקוחות נאמנים... אני משוכנע שעד שנת 2021 כל רסיבר קולנוע ביתי בתקן HDMI 2.1 יגיע עם תמיכה ב MQA בנגן המדיה המובנה שלו. אחרי הכל, כל הרסיברים הללו כוללים תמיכה ב TIDAL ואלו מבין מובילי קמפיין ה MQA. בכל אופן, אני כבר כמה ימים עורך השוואות של האזנה לקובץ באיכות CD ואז לאותו קובץ בפענוח MQA מנגן של TIDAL ואז אותו קובץ באיכות מאסטר 24-96 שהורד מאתר HDTRACKS. המסקנה כרגע, שלא ניתן להרגיש בהבדלים בין השלושה, אם כי קבץ HD מקורי נוטה קצת להשמע טוב יותר מבחינת תחום דינאמי במעבר מקטעים שקטים לרועשים. כנראה ש MQA מצליח אולי לשחזר ספקטרום רחב יותר, אבל לא תחום דינאמי כמו של מקור HD אמיתי...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”