שאלות בקשר למכונת אספרסו ידנית flair

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Messier41 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

בשרשור המקינטות הוזכרה הflair ע"י boren
1.מאיפה הכי כדאי לרכוש אותה? האם נמכרת בארץ?
2.האם יש שם חלקים רגישים ומוחלשים כמו המסננת או הבוכנה למשל?
3.על פניו מצפיה ביוטיוב נראה רעיון מדהים שמעלים את כל הצרות והבעיות של כל מכונה ועדיין מוציאה שוט מעולה. האם יש לה באגים וחסרונות מנסיון של משתמשים?
4.האם הטחינה דקה כמו לאספרסו כי האיבריטל שלי כבר קצת זקנה..... וכמשתמש במקינטה לא בחנתי אותה לאחרונה בטחינה דקה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

למיטב ידיעתי המכונה לא נמכרת בארץ. אני קניתי אותה ישירות מהיצרן, והשתמשתי בקופון 15% הנחה שמצאתי בפורום home-barista.com. שלחתי אותה לכתובת של קרובת משפחה בארה"ב ואספתי אותה בטיול לשם.

אין במכונה חלקים רגישים. היא עבדה אצלי פעמיים ביום במשך יותר מחצי שנה ולא זיהיתי שום שחיקה. הדבר היחידי הוא שחתיכת הגומי שבקצה המנוף נוטה ליפול. זה לא משנה לתפקוד של המכונה ומתישהו אני אדביק אותה טוב יותר או אחליף אותה במשהו אחר.

אין באגים. פשוט צריך להקפיד שהכל יהיה חם, אחרת הקפה יוצא חמוץ. אם מקפידים על תהליך ההכנה הקפה מעולה. החיסרון הוא התהליך הארוך שהופך אותה לבלתי מתאימה לאירוח. מצד שני, לשימוש אישי (ואפילו זוגי, אם קונים את הקיט עם שני הפורטה-פילטרים) היא לגמרי סבבה. כמובן רק למי שיכול לדמיין את עצמו נהנה מתהליך הכנה כזה. היא לא מתאימה לקהל של נספרסו למרות שהקפה שהיא מייצרת טוב בכמה סדרי גודל מנספרסו וזול בהרבה (המחיר של המכונה דומה, הקפה הרבה הרבה יותר זול).

הטחינה הדרושה היא מעט יותר גסה מזו שדרושה למכונת אספרסו טיפוסית, אבל דקה יותר מזו שמשמשת לפלאנג'ר (פרנץ' פרס). לא תהיה לאיבריטל שלך שום בעיה לטחון טחינה מתאימה. אני השתמשתי בה בעיקר עם מטחנה שטוחנת גס יותר מהאיבריטל (סוליס 166 ישנה) ולא נתקלתי בשום בעיה. גם עם האיבריטל (שבינתיים מכרתי) היא תפקדה היטב.

בשורה התחתונה: מוצר נפלא למי שלא מפחד מתהליך הכנה יחסית מורכב.

Messier41 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

מה שמפשט את העניין הוא שבאותם מיים מהקומקום, מחממים את הכוס, את ראש החליטה וגם ממלאים את מי החליטה.

Mr_brown
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

@Messier41
קצת ישן, לא יודע אם עדיין רלוונטי...
מכשיר נהדר, רכשתי לפני חודשיים ואני מאוד מרוצה. לוקח 5-6 דק לקבל כוס אספרסו, כולל טחינה ידנית..
האיכות טובה יותר בעיני מהרבה בתי קפה "סטנדרטיים"
לא ככ מתאים לאירוח, כמו שנאמר אבל לשימוש אישי, למי שחי בשלום עם ה"התעסקות" במקינטה\בריקה זהו פתרון נהדר

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”