שאלה טכנית על ממיר "מיני פייברבוקס" mini fiberbox

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
jagheadg פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1185
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #1 

שאלה טכנית על ממיר "מיני פייברבוקס" mini fiberbox.
לא מצאתי בפורום משהו שיענה לי על השאלה הבאה.

הקדמה: יש לנו בבית את הפייברבוקס FiberBox. עובד מעולה.
היום הוספנו את המיני. יש לציין שהשידור האלחוטי שלו גם מצויין (אפילו משדר ברוחב של 80MHz).

העניין הוא כזה. הטכנאי הוסיף מתאם מוקה לפני כניסת הפייבר הראשי וחיבור רשת מאחת היציאות בפייבר לתוך המוקה.
בממיר המיני יש חיבור רשת בודד שכרגע משמש לחיבור אינטרנט למסך שליד המיני.
התשתית בבית היא כזו שיש בנוסף חיבור רשת קווית בקיר (שגם מחובר לפייבר הראשי) ליד אותו ממיר המיני.

השאלה שלי היא כזו:
האם חייבים את המוקה לפני הפייבר?
האם המיני יכול לקבל את האינטרנט שלו דרך שקע הרשת במקום דרך כבל הקואקס? המטרה היא לבטל את חיבור המוקה.
כלומר, האם שקע הרשת בממיר המיני הוא "דו כיווני" כלומר יכול לספק חיבור אינטרנט למיני במקום דרך הקואקס (המוקה)?
אפשרות שנייה, אם לא, אפשר להעביר את המוקה ליד המיני (אחרי הפייבר), את האינטרנט המוקה תקבל מהפייבר דרך שקע הרשת בקיר?

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #2 

האם חייבים את המוקה לפני הפייבר?
--- כן, במיני זה מובנה, בפייבר אין ולכן צריך מוקה חיצוני.

האם המיני יכול לקבל את האינטרנט שלו דרך שקע הרשת במקום דרך כבל הקואקס? המטרה היא לבטל את חיבור המוקה.
כלומר, האם שקע הרשת בממיר המיני הוא "דו כיווני" כלומר יכול לספק חיבור אינטרנט למיני במקום דרך הקואקס (המוקה)?
--- אם תבטל את הקואקס המיני לא יקבל שירותי טלויזיה למיניהן, תוכל לנסות ולנתק את הקואקס ולבדוק אם יעבוד דרך שקע הרשת "שלך" (לדעתי לא יעבוד).

אפשרות שנייה, אם לא, אפשר להעביר את המוקה ליד המיני (אחרי הפייבר), את האינטרנט המוקה תקבל מהפייבר דרך שקע הרשת בקיר?
--- שתי התשובות הקודמות עונות לשאלה זו.

אנא דווח על תוצאות ניסוייך למען נחכים כולנו, תודה!

.

Paradoxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

אין שום סיבה שלא תוכל לנסות בעצמך ולהחזיר לצורה הנוכחית במקרה שלא יעבוד.
לא כל הטכנאים באמת יודעים מה הם עושים ומה הציוד עושה, פשוט מחברים על אוטומט לפי הנוהל.
פרטנר התקינו אצלי מוקה ועכשיו גיליתי שלא התקינו שום פילטר, ומסתבר שגם לא אצל השכנים עם הוט, אני רואה את כל הרשת שלהם, זה פשוט עצוב.

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
שם מלא: עזי
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #4 

אצלי הפייבר-בוקס משמש כמודם בלבד ובתמיכה של הוט אמרו לי שאני לא יכול לחבר מיני פייבר בתצורה זו. התחושה שלי היא שהם לא ממש יודעים את התשובה וזו היתה הדרך שלהם להסתיר את חוסר הידיעה.
אם תנסה לחבר את המיני עם כבל רשת לקיר ולנתק את המוקה, אשמח אם תשתף בתוצאות.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”