שירות משלוחים - לא מספקים חשבונית מס
רכשתי מכשיר שנשלח לארץ דרך חברת משלוחים. בשל המחיר הנחתי שאני צריך לשלם מעמ בכניסה לארץ כך שכשהם התקשרו וביקשו 120ש"ח על מעמ ושחרור לא התווכחתי. ביקשו שאשלם ישירות למוביל. הגיע המשלוח, שילמתי אבל לא צורפה חשבונית מס. המוביל התחמק ואמר שזה לא אצלו. התקשרתי פעמיים לחברה וביקשתי את החשבונית ופעמיים אמרו שיחזרו אלי ולא חזרו. עבר כבר שבוע ללא תגובה. אני צריך את החשבונית לצרכי העסק.
נתקלתם במצב כזה? מה אפשר לעשות? ראיתי שעל החבילה השולח רשם מחיר נמוך מהמחיר בפועל. אולי הם העבירו את זה ללא מס?
נתקלתם במצב כזה? מה אפשר לעשות? ראיתי שעל החבילה השולח רשם מחיר נמוך מהמחיר בפועל. אולי הם העבירו את זה ללא מס?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
המלשינון של רשות המיסים או "קו הצדק" כפי שהוא מכונה אצלם עומד לרשותך ולשימושך גם באינטרנט
בהצלחה
רצוי להבהיר כי אאני לא רואה איך אתה מצפה לקבל חשבונית מס ועל מה?
במקרה הטוב תהיה זכאי לרשומון יבוא
במקרה היותר סביר ומאחר והם שלמו עבורך את המס שחל אתה תהיה זכאי לקבלה על הסכום ובכל מקרה לא על מע"מ - אם הם יהיו דווקנים איתך הרי שהם צריכים לגבות מע"מ על המס ששילמת כי נתנו לך שירות - ואז הם באמת צריכים להוציא לך חשבונית
בהצלחה
רצוי להבהיר כי אאני לא רואה איך אתה מצפה לקבל חשבונית מס ועל מה?
במקרה הטוב תהיה זכאי לרשומון יבוא
במקרה היותר סביר ומאחר והם שלמו עבורך את המס שחל אתה תהיה זכאי לקבלה על הסכום ובכל מקרה לא על מע"מ - אם הם יהיו דווקנים איתך הרי שהם צריכים לגבות מע"מ על המס ששילמת כי נתנו לך שירות - ואז הם באמת צריכים להוציא לך חשבונית
אני לא בטוח שהבנתי. הסכום שנגבה ממני אמור לכלול מעמ ועל המרכיב הזה אני צריך לדווח על מנת להזדכות. איך המלשינון או איך שלא קוראים לשירות הזה ברשות המיסים יכול לעזור לי? האם יש דרך שבה אני יכול לחייב את החברה לספק לי את חשבונית המס שהם נדרשים לספק לפי חוק?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

שוב, אם לא הבנת
הם לא מכרו לך את המוצר ולכן הם לא יוציאו לך חשבונית מס כמו שאתה חושב שאתה זכאי לקבל מהם.
את שירות המשלוח רכשת ככל הנראה מחברה זרה שאינה חייבת במע"מ ולא תוציא לך חשבונית מס.
את המס ששילמת בגין היבוא במקרה הטוב אתה זכאי לקבל רשימון יבוא עמו אפשר להזדכות.
כפי שכתבתי מאחר והמס שולם עבורך על ידם הם יכולים לדרוש ממך מע"מ על המס ששולם ועליו הם ידרשו להוציא חשבונית- רק שאתה תדרש לשלם יותר- מע"מ על המס
תבקש רשימון יבוא דבר שבעייה לקבל כי כנראה היבוא נעשה באופן מרוכז ולא פרטנית עבורך- אם פרטנית אז הבעייה פשוטה ואתה אמור לקבל
הם לא מכרו לך את המוצר ולכן הם לא יוציאו לך חשבונית מס כמו שאתה חושב שאתה זכאי לקבל מהם.
את שירות המשלוח רכשת ככל הנראה מחברה זרה שאינה חייבת במע"מ ולא תוציא לך חשבונית מס.
את המס ששילמת בגין היבוא במקרה הטוב אתה זכאי לקבל רשימון יבוא עמו אפשר להזדכות.
כפי שכתבתי מאחר והמס שולם עבורך על ידם הם יכולים לדרוש ממך מע"מ על המס ששולם ועליו הם ידרשו להוציא חשבונית- רק שאתה תדרש לשלם יותר- מע"מ על המס
תבקש רשימון יבוא דבר שבעייה לקבל כי כנראה היבוא נעשה באופן מרוכז ולא פרטנית עבורך- אם פרטנית אז הבעייה פשוטה ואתה אמור לקבל
אולי לא הסברתי היטב - המוצר נרכש בחו"ל ונשלח ארצה כשמחיר המוצר וכל דמי המשלוח שולמו מראש לשולח. עם זאת, כאשר התקבלה החבילה בארץ, הגורם המשלח בארץ בקש ממני לשלם עבור שחרור החבילה סכום הכולל לדבריו מעמ בגין שווי החבילה ודמי שחרור כלשהם. זה הסכום אותו התבקשתי לשלם בארץ למוביל ועבורו אני צריך חשבונית מס - כמו כל שירות אחר שנעשה בארץ. המסמך צריך לציין את המעמ ששולם עבור המוצר על מנת שאפשר יהיה להזדכות עליו.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

שוב
אם קיבלת שירות בתמורה מהם תקבל חשבונית
אם נגבו ממך מיסים ואגרות שהם שילמו עבורך או שאתה העברת להם כדי שישלמו לרשות המיסים אתה לא זכאי לחשבונית מס מהם - אולי לקבלה אבל לא לחשבונית מס
וכפי שכבר אמרתי המדקדקים יחייבו אותם לגבות ממך מע"מ בנוסף על ההוצאות אם הם שלמו אותן עבורך ורק גבו אחר כך
וגם במקרה הזה אתה תקבל חשבונית מס על המיסים והאגרות ותדרש לשלם בנוסף להם מע"מ לחברת העמילות- ואני מניח שלא לזה אתה מתכוון.
לא קיבלת שרות בארץ והם לא מכרו לך את המוצר אז לא תקבל מהם חשבונית על עלות המוצר בתוספת מע"מ ואין סיבה שיתנו לך.
רשומות יבוא זה המקסימום שאתה יכול לבקש.
יש לך רואה חשבון או יועץ מס דבר איתם והם יסבירו לך יותר טוב ממני ואולי גם יתפרנסו ויוציאו לך חשבונית מס על זה
אם קיבלת שירות בתמורה מהם תקבל חשבונית
אם נגבו ממך מיסים ואגרות שהם שילמו עבורך או שאתה העברת להם כדי שישלמו לרשות המיסים אתה לא זכאי לחשבונית מס מהם - אולי לקבלה אבל לא לחשבונית מס
וכפי שכבר אמרתי המדקדקים יחייבו אותם לגבות ממך מע"מ בנוסף על ההוצאות אם הם שלמו אותן עבורך ורק גבו אחר כך
וגם במקרה הזה אתה תקבל חשבונית מס על המיסים והאגרות ותדרש לשלם בנוסף להם מע"מ לחברת העמילות- ואני מניח שלא לזה אתה מתכוון.
לא קיבלת שרות בארץ והם לא מכרו לך את המוצר אז לא תקבל מהם חשבונית על עלות המוצר בתוספת מע"מ ואין סיבה שיתנו לך.
רשומות יבוא זה המקסימום שאתה יכול לבקש.
יש לך רואה חשבון או יועץ מס דבר איתם והם יסבירו לך יותר טוב ממני ואולי גם יתפרנסו ויוציאו לך חשבונית מס על זה