הגיעה המכונה החדשה: דוד כפול + שני ראשי חליטה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #1 

טוב, לא אמרתי שכל אלה קיימים במכונה הזו (Alexia Evo). אבל כן אם סופרים גם את המכונה הישנה (אלקטרה מנוף), וזו לא הולכת לשום מקום.
המקום על השיש אמנם הולך ומצטמצם, אבל עם קצת יצירתיות אני חושב שאני אצליח להתמודד עם זה 8)
נערך לאחרונה על ידי boren ב 14/05/2022 0:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

תתחדש נראה סט כיפי ממש :D

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

זה גם פרופיל לחץ משתנה

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

חלום שלי ... שאתה מגשים אותו. תהנה.

שליחה #4 

'ובחלומי.... '

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

שליחה #5 

@boren
·

תתחדש!!

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #6 

כותרת הודעה מגניבה...
יופי של סט, האלקטרה יפיפיה (יש לי חולשה לאלקטרות...)
מעניין אם תהיה לך העדפה ברורה לאחד מהראשים בהמשך.
כמו כן, אם אני לא טועה, בהופר של המטחנה יש די הרבה קפה, האם הוא מחכה שם לאורך זמן? אם כן, כדאי אולי לשמור עליו בקופסה/שקית סגורה ולהשתמש רק במעט קפה כל פעם לכמות הנדרשת לחליטה. הוא נחשף בהופר ליותר מדי חמצן שמדרדר את איכותו...
תתחדש! ובהצלחה

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

תתחדש ותיהנה
נראה אחלה, בעיקר הדוד הימני ☺

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #8 

יפה יפה תתת תתחדש ותהנה.

tzvielbd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 333
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #9 

תתחדש! פינה יפה במיוחד!

תוכל לפרט על השיקוך להוסיף עוד מכונה? מה לא היה מספק באלקטרה?
או יותר נכון, מה מוסיפה האלקסה?

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

תודה לכולם על האיחולים! :-)
מיץ_פטל כתב: מעניין אם תהיה לך העדפה ברורה לאחד מהראשים בהמשך.
...
אני אעשה מתישהו השוואה אחת ליד השניה עם פולים מסוגים שונים, אבל כרגע באופן טבעי אני בעיקר משתמש במכונה החדשה.
כמו כן, אם אני לא טועה, בהופר של המטחנה יש די הרבה קפה, האם הוא מחכה שם לאורך זמן? אם כן, כדאי אולי לשמור עליו בקופסה/שקית סגורה ולהשתמש רק במעט קפה כל פעם לכמות הנדרשת לחליטה. הוא נחשף בהופר ליותר מדי חמצן שמדרדר את איכותו...
...
אני קולה בבית (עם ג'ין) אז כל באטצ' הוא יחסית קטן ונגמר לפני שהקפה ממש מתיישן, אבל יכול להיות שכדאי לאחסן את רוב הפולים בנפרד. אתה מאחסן אותם בהקפאה או בוואקום?
tzvielbd כתב:תוכל לפרט על השיקוך להוסיף עוד מכונה? מה לא היה מספק באלקטרה?
או יותר נכון, מה מוסיפה האלקסה?
...
תמיד רציתי מכונת E61 בנוסף לאלקטרה, כי הקפה שונה מאוד ואני אוהב לגוון. מה שהיית צריך זה תירוץ מספיק טוב, והועבדה שבשנתיים האחרונות הוצאתי כמעט 2000 ש"ח על תיקונים של האלקטרה (אצל היבואן הרשמי, שאליו לא אחזור לעולם) גרמה לי להחליט שאחרי 8 שנים עם המכונה הגיע הזמן להתחיל דף חדש (או דף נוסף).

גם היום יש בעיה עם האלקטרה שלא הצלחתי לפתור, והיא שהידית קופצת החוצה בזמן חליטה. אבל עכשיו שיש לי מכונה חדשה אני גם לא מתכוון לנסות לפתור את הבעיה הזו. הסיבה היא שהמכונה תשמש בעיקר כדוד שני להקצפת חלב, ומדי פעם כשאכין בה אספרסו פשוט אחזיק את הידית בזמן חליטה וכמובן לא אנסה להקציף במקביל. כשהאלקטרה אינה המכונה העקרית שבה אכין אספרסו זו פשרה שאני מוכן לעשות ושאני לא חושב שתעצבן אותי יותר מדי.

אגב, בחצי השנה האחרונה השתמשתי בה רק להקצפה והכנתי קפה עם מכונת אספרסו נטולת דוד ונטולת משאבה שנקראת Flair. תהליך הכנת הקפה יחסית ארוך אבל היא נתנה לי את האפשרות להחליט על המכונה החדשה בצורה סבלנית ואחרי הרבה מחקר, ומבלי להתפשר על איכות הקפה ביום יום (ה-Flair מעולה בעיני).

מה שקצת אירוני זה שדווקא כשהמכונה החדשה הייתה בדרך השקעתי כמה שעות בטיפול עצמאי באלקטרה (החלפת אטם ראש, ניקוי וגירוז של הבוכנה) והבאתי אותה למצב שבו היא מתפקדת בסדר ואפשר לחלוט שוב קפה כל זמן שמחזיקים את הידית תוך כדי החליטה. ההקצפה כמובן עבדה מצויין גם לפני הטיפול הזה.

לגבי הבחירה ב-Alexia Evo. בחרתי במכונת סינגל בוילר כי אין לי צורך בהקצפה (בזכות האלקטרה). ארבע המועמדות שהגיעו לקו הגמר היו הבזרה יוניקה, ה-ECM קלסיקה ושתי מכונות של קוויק מיל - Carola ו-Alexia Evo.

את ה-ECM הורדתי מהרשימה בגלל לא מעט ביקורות גרועות ובגלל מחיר גבוה יותר.

ה-Carola נפלה בגלל המחשבה שמכונה ללא הקצפה עלולה להיות בעייתית למכירה בעתיד, ובגלל ה-PID האחורי שחסר תצוגת טמפרטורה ומבוסס על שינוי טמפרטורה באמצעות מפסקים. היתרון שלה במימדים הקומפקטיים לא היה מכריע (כאן נתתי לבת זוגי להחליט), וההבדל במחיר (כ-100 יורו) אינו משמעותי כשרוכשים מכונה בסכום כזה.

בסופו של בחרתי ב-Alexia Evo על פני היוניקה בגלל היתרונות הבאים:
- דוד 0.75 ליטר (גדול יותר ב-50%)
- טיימר חליטה
- מד לחץ חליטה
- מפסקים בחלק העליון של המכונה ולא קרובים למיכל העודפים
- צינורית מים והקצפה שלא מתחממת (No-burn)
- מימדים קומפקטיים יותר - צרה ב-2 ס"מ, ופחות עמוקה ב-2.5 ס"מ
- אפשרות גישה למיכל המים גם כשיש ספלים על משטח החימום

כמו כן ישנם יתרונות קטנים אחרים שפחות משמעותיים לי כי אני לא מתכוון להקציף עם המכונה, אבל הם לא מזיקים:
- ברז לצינור המים וההקצפה במקום ג'ויסטיק
- מתג לחימום הדוד למצב הקצפה במקום משחק עם הכפתורים של ה-PID

גם לבזרה יש כמה יתרונות, אבל הם היו פחות משמעותיים בעיני:
- זמן חימום מהיר יותר. יש שמדדו ב-Alexia Evo זמן חימום של 50 דקות ליציבות מלאה. זה הרבה זמן, אבל עם טיימר אני לא צופה שזה יהיה בעייתי. במקרים שארצה קפה מהיר אשתמש באלקטרה (שמתחממת תוך 12 דקות)
- רגליים גבוהות ויפות יותר

אני בטוח שהייתי נהנה גם מהיוניקה, אבל אני שלם עם הבחירה שלי ומאוד נהנה ממנה.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 04/12/2021 0:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #11 

על מה לקחו לך 2000 שח?
ושים וידאו לא ברור העניין עם קופצת החוצה

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

הסכום הזה הצטבר במשך מספר טיפולים. הם כללו (אם אני זוכר נכון) החלפה של ברז קיטור, פרסוסטאט ושל מדיד המים, החלפת אטמים, ניקוי ופתיחת סתימה בין מדיד המים לדוד ועוד זוטות. כמו גם ניסיונות כושלים להתמודד עם בעיית הידית הקופצת ע"י החלפת אטם ראש והסבר שאני "טוחן דק מדי". אם הם מבקשים את הסכום הזה עבור טיפול בודד הייתי מחפש טכנאי אחר, אבל זה קרה בשלבים. בכל מקרה לא אחזור אליהם בעתיד ואשתדל לטפל בעצמי בדברים הבסיסיים (כפי שעשיתי לפני מספר ימים).

כשהידית עפה מהמכונה היא פוגעת בספל שמתחתיה ומנפצת אותו לרסיסים. אני מבין את הרצון לראות את האקסטרוואגנזה הזו ביוטיוב, אבל אני אוותר. בעקרון מה שקורה זה שאני מוריד את המנוף ולאחר מספר שניות הלחץ בראש החליטה גורם לידית להסתובב שמאלה ולהשתחרר מהראש. אם אני מחזיק אותה זה כמובן לא קורה. זה מה שהתמיכה של אלקטרה ענו לי במייל:
[left]For your information we do not have different (thicker) gasket sizes and from our experience we can suggest that the problem you described can be because of:

- Dirt or coffee residues on the group which prevent the correct closing of the portafiler

- Worn-out gasket

- Thinning of the portafilter "wings" due to the intense use and the age of the machine which no longer have a good grip.[/left]
...
אטם ראש עבה יותר היה יכול להיות פתרון פשוט ואפקטיבי, אבל הוא כנראה לא קיים. אופציה 1 ו-2 כנראה לא רלוונטיות כי הבעיה הייתה קיימת גם לאחר החלפת אטם ראש וניקוי. אופציה 3 היא אפשרות, אבל אני לא מתכוון להוציא 500 ש"ח כדי לבדוק את זה. הימים שבהם אני משקיע כסף במכונה הזו עברו. אם אני צריך להחזיק את הידית בזמן חליטה זו גזירה שאני יכול לעמוד בה.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 566
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #13 

"כל באטצ' הוא יחסית קטן ונגמר לפני שהקפה ממש מתיישן, אבל יכול להיות שכדאי לאחסן את רוב הפולים בנפרד.."
אני ליתר ביטחון מכסה את קופסית האחסון שבמטחנה k3 (הופר?) בנייר כסף מסביב מחוזק עם צלוטייפ, ומשאיר פס אורכי בצד שאינו פונה לאור...בתקווה שזה עוזר להאט את החמצון של פולי הקפה..את יתר הפולים אני שומר בקופסת וואקום בתוך או לא בתוך המקרר- תלוי כמה יש. עדיפות למחוץ המקרר בואקום.בדרך כלל המלאי מתחדש בתוך שלושה שבועות ברוטו.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

כדי לבדוק אם אופציה 3 נכונה (אוזניים של פורטפילטר שנשחקו)
אתה יכול להדביק עם דבק דו"צ דק יריעה דקה, למשל חתיכה מדף פלסטי שמשמש למשל בתיוק ולנסות
אם זה עובד, אז זו הבעיה
כדי לקבל פתרון לטווה ארוך אתה יכול להדביק (עם אפוקסי טוב) פיסות מתכת דקיקות (שימס) או
לגשת לרתך, להוסיף חומר ולשייף ידנית או בכרסומת/מלטשת לקבלת המידה הרצוייה.
אני הייתי מתחיל בהדבקת פיסות פלסטיק כדי לאמת בכלל אם זו אכן הבעיה.

אפשר כמובן להשוות מידות עובי אוזניים עם מישהו אחר בפורום שיש לו פורטפילטר זהה.
למי יש? תעלו מידות של עובי האוזן בחלק הדק והעבה ויהיה ליגאל רפרנס. 8)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #15 

לא הספקתי לענות עד כה, אז אני משיב עתה:
לגבי קפה, אני חושב שהוא מתחמצן בהופר כל עוד הוא חשוף לחמצן וגם קרינה לא מועילה. הנסיון שלי אומר שככל שתיטיב להשאירו בשקית סגורה שהוצאת ממנה את האויר במידת האפשר ויש לה נשם למקרה שהקפה פולט פחמן דו חמצני, זה עדיף. שקית שמומלצת בעיניי היא למשל השקית שבה גלעד מוכר את הקפה שלו, עם סגירת זיפלוק ונשם חד כיווני, אפשר לרכוש או לשים את היד על שקיות דומות ולאחסן את הקפה מטחינה לטחינה בשקית הזאת, בארון או מקום חשוך וקריר ולא בקירור ובטח שלא בואקום ששואב לקפה את הנשמה.
אני דוגל בגישת סינגל דוסינג, בכל פעם לשים בהופר את כמות הקפה שמיועדת לטחינה מיידית לשוט/ים הרצוי/ים. אם יש לך סבלנות לזה, נסה ואולי תראה שזה משפר את הקפה שלך.

לגבי היציאה של הפורטפילטר של אלקטרה בזמן חליטה אנסה לכתוב בקרוב, לא בטוח אם יש לי תשובה, זה קרה לי פעם או פעמיים...

בהצלחה

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

מיץ_פטל כתב:לגבי קפה, אני חושב שהוא מתחמצן בהופר כל עוד הוא חשוף לחמצן וגם קרינה לא מועילה. הנסיון שלי אומר שככל שתיטיב להשאירו בשקית סגורה שהוצאת ממנה את האויר במידת האפשר ויש לה נשם למקרה שהקפה פולט פחמן דו חמצני, זה עדיף. שקית שמומלצת בעיניי היא למשל השקית שבה גלעד מוכר את הקפה שלו, עם סגירת זיפלוק ונשם חד כיווני, אפשר לרכוש או לשים את היד על שקיות דומות ולאחסן את הקפה מטחינה לטחינה בשקית הזאת, בארון או מקום חשוך וקריר ולא בקירור ובטח שלא בואקום ששואב לקפה את הנשמה.
...
תודה על ההמלצות, אני אבדוק את זה. לגבי פחמן דו חמצני, אם הוא נפלט מהפולים אז הוא מן הסתם לא עובר איתם אל הספל, לא?
אני דוגל בגישת סינגל דוסינג, בכל פעם לשים בהופר את כמות הקפה שמיועדת לטחינה מיידית לשוט/ים הרצוי/ים. אם יש לך סבלנות לזה, נסה ואולי תראה שזה משפר את הקפה שלך.
...
אני עושה את זה עם קפה שאני טוחן עבור ה-Espresso Flair במטחנת סוליס 166 ישנה, אבל מעדיף להמנע מזה במטחנה העקרית שלי (עד לאחרונה איבריטל והיום K3) כי אני חושש (אולי שלא בצדק) שטחינה על ריק לא בריאה למטחנה, בעיקר כשדיסקיות הטחינה כל כך קרובות זו לזו.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”