כיצד השימוש ב ZOOM משפיע על איכות התמונה בכיול ראשוני ?
היי ,
שאלה שלא כל כך ברורה לי ,
שיחקתי עם המחשבון ב project central על מקרן Panasonic AX100 וניסיתי למקם אותו בחדר שאני מתעד לבנות (5.5 אורך חדר , כ 3.6 מרחק ישיבה מהמסך).
ששיחקתי עם הנתונים שמתי לב שאם אני מעלה את הזום של המקרן ל 1.22 אני מגיע למסך 110" ממרחק צפיה מומלץ של לפחות 3.4 מטר (11")
למה זה נראה לי גדול מידי למרחק הנ"ל ולא הגיוני ?
ואם כך , איך באמת מכוונים את מרחק הצפיה לגודל התמונה הרצויה?
שאלה שלא כל כך ברורה לי ,
שיחקתי עם המחשבון ב project central על מקרן Panasonic AX100 וניסיתי למקם אותו בחדר שאני מתעד לבנות (5.5 אורך חדר , כ 3.6 מרחק ישיבה מהמסך).
ששיחקתי עם הנתונים שמתי לב שאם אני מעלה את הזום של המקרן ל 1.22 אני מגיע למסך 110" ממרחק צפיה מומלץ של לפחות 3.4 מטר (11")
למה זה נראה לי גדול מידי למרחק הנ"ל ולא הגיוני ?
ואם כך , איך באמת מכוונים את מרחק הצפיה לגודל התמונה הרצויה?
שאלה קצת בנאלית , אבל אלו סרטים אני רואה ב THX ?moco כתב:שרשור קשור לנושא: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 00&start=0...
כל הסדרות שמשודרות ב HD בארה"ב וכל סרטי ה DVD למינהם הם הרי 16:9 לא ?
אבל עד כמה התקן הזה אקטואלי בכיוון המקרן בבית ?moco כתב:THX זה לא סוג של סרט.
זה תקן לבתי קולנוע, שמתיחס בין השאר, לזויות צפייה....
(הוא לא קשור לפורמט מסך 1:2.35 (או משהו כזה..)
וחוץ מזה , בקולנוע , השורה הראשונה מאוד לא נוחה לצפיה בסרט , בד"כ החל מהשורה הרביעית והלאה ניתן לצפות בסרט בצורה נורמלית , עד כמה זה משפיע בחישוב הנ"ל ?
alophind,
קראת את השרשור שנתתי לך?
הנושא נטחן שם היטב.
בסופו של דבר מדובר בהעדפות אישיות. היתרון שלך בבית הוא שאין לך שום צורך להשיג תו תקן של THX או בכלל לדאוג להעדפות הציבור.
בבית שלך אתה עושה בדיוק מה שטוב לך.
קראת את השרשור שנתתי לך?
הנושא נטחן שם היטב.
בסופו של דבר מדובר בהעדפות אישיות. היתרון שלך בבית הוא שאין לך שום צורך להשיג תו תקן של THX או בכלל לדאוג להעדפות הציבור.
בבית שלך אתה עושה בדיוק מה שטוב לך.
משה
קראתי עד עמוד 2-3 בערך... אבל מה שלא הבנתי הוא , איך מראש לפני אני יודע איפה לשים את המקרן על התקרה ואיזה גודל תמונה הוא יקרין לי על הקיר כדי שלאנשים שיושבים במרחק X מסויים מהמקרן יהיה נוח לראות את כל התמונה והם לא יתרוצצו עם העיניים על המסך.moco כתב:alophind,
קראת את השרשור שנתתי לך?
הנושא נטחן שם היטב.
בבית שלך אתה עושה בדיוק מה שטוב לך....
אני לא בטוח עד כמה הנוסחה של 1:1.8 מדוייקת ונכונה לכל מקרן/חדר .
תראה, בשביל לדעת מה נוח לאנשים צריך לשאול אותם
זה כמובן לא מעשי אבל מה שחשוב זה מה שנוח לך ולשם כך אתה צריך פשוט לבדוק על ידי צפייה.
האחרים יסתדרו, בדיוק כמו שהם מסתדרים כשאין כרטיסים בדיוק לשורה המועדפת עליהם בקולנוע
זה כמובן לא מעשי אבל מה שחשוב זה מה שנוח לך ולשם כך אתה צריך פשוט לבדוק על ידי צפייה.
האחרים יסתדרו, בדיוק כמו שהם מסתדרים כשאין כרטיסים בדיוק לשורה המועדפת עליהם בקולנוע
משה
אז אני מביא חבר גבוה , אומר לו "תחזיק את המקרן מעל הראש ותתחיל להתרחק עד שאני אומר לך דיי" ועוצר אותו שהתמונה נראית לי סבבה ?moco כתב:תראה, בשביל לדעת מה נוח לאנשים צריך לשאול אותם![]()
האחרים יסתדרו, בדיוק כמו שהם מסתדרים כשאין כרטיסים בדיוק לשורה המועדפת עליהם בקולנוע...
נראה לי שיש לנו קצר בתקשורת 
אתה מתענין באיזה זוית צפייה לצפות. את ההעדפה הזו אתה יכול לבדוק גם לא בביתך, בחנות למשל.
אם יש לך כבר מקרן, אתה יכול להקרין זמנית משולחן, ולשבת במרחקים שונים מהמסך.
אחרי שאתה מחליט על זוית צפייה , אתה מתיחס למחשבון היטל + אילוצים שאולי יש לך בחדר ומחליט על מיקום המקרן.
אתה מתענין באיזה זוית צפייה לצפות. את ההעדפה הזו אתה יכול לבדוק גם לא בביתך, בחנות למשל.
אחרי שאתה מחליט על זוית צפייה , אתה מתיחס למחשבון היטל + אילוצים שאולי יש לך בחדר ומחליט על מיקום המקרן.
משה
הבעיה היא בורות שליmoco כתב:נראה לי שיש לנו קצר בתקשורת
אחרי שאתה מחליט על זוית צפייה , אתה מתיחס למחשבון היטל + אילוצים שאולי יש לך בחדר ומחליט על מיקום המקרן....
מה הכוונה בזוית צפיה ? גובה המקרן מהרצפה או היכן ישב הצופה יחסית לתמונה ?
חיפשתי במדריך של מרטין (מדריך לרכישת מקרן) התייחסות למושג ולא מצאתי... אולי שווה להוסיף ?
הזוית האופקית שבה אתה רואה את התמונה.
ככל שאתה יותר קרוב לתמונה (בגודל קבוע), הזוית יותר גדולה.
כשבמחשבון הם ממליצים על מרחק צפייה, זה מחושב על סמך זוית צפייה מקובל (שאיני יודע מה היא כרגע).
סיכום קצר:
מיקום המקרן והזום קובעים את גודל התמונה (כמו במחשבון).
בהינתן גדול תמונה, מיקום הצופה קובע את זוית הצפייה.
כשבמחשבון הם ממליצים על מרחק צפייה, זה מחושב על סמך זוית צפייה מקובל (שאיני יודע מה היא כרגע).
סיכום קצר:
בהינתן גדול תמונה, מיקום הצופה קובע את זוית הצפייה.
משה
אם כך , בתמונה שצירפתי לא רואים את נתון הזוית , נכון ?moco כתב:הזוית האופקית שבה אתה רואה את התמונה.
סיכום קצר:
בהינתן גדול תמונה, מיקום הצופה קובע את זוית הצפייה....
נדמה לי שקראתי איפשהו שהזוית היא 36 מעלות או משהו כזה.
נו, אז אני חוזר אחורה בשרשור: זה סוביקטיבי, תבדוק בעצמך.
אני מניח שהנתונים שלהם סבירים (כמו שתקן THX סביר) כי לרוב האנשים אותן עדיפויות.
שאר החישובים שם הם חישובים אופטיים גיאומטריים שניתן להגיד עליהם נכון (או לא נכון).
לגבי מרחק ישיבה, יש הנחה לגבי זויות צפייה סבירות.
מה הכי טוב? אם תקרא את השרשור שנתתי עד סופו, תראה שגם פה באתר לאנשים שונים עדיפויות שונות.
שאר החישובים שם הם חישובים אופטיים גיאומטריים שניתן להגיד עליהם נכון (או לא נכון).
מה הכי טוב? אם תקרא את השרשור שנתתי עד סופו, תראה שגם פה באתר לאנשים שונים עדיפויות שונות.
משה
עכשיו אישתי שואלת אותי "למה לא תשים את המקרן בסלון"....moco כתב:נו, אז אני חוזר אחורה בשרשור: זה סוביקטיבי, תבדוק בעצמך.
מה הכי טוב? אם תקרא את השרשור שנתתי עד סופו, תראה שגם פה באתר לאנשים שונים עדיפויות שונות....
לך תסביר לה שלכבות את האור בכל הבית זה לא אותו דבר כמו חדר הקרנה יעודי... (או שזה כן ואני יוצא אהבל...)
זה נכון , אבל הפלזמה תשאר בסלון כי אני לא אשבית את הפלזמה בסלון אם יש מקרן בחדר...moco כתב:חדר ייעודי תמיד עדיף.
זה נכון גם בלי אילוצים ספציפיים למקרן, גם לטלויזיה.
מאז שיש לי את האפשרות, אין לי אמצעי תצוגה בסלון והטלויזיה זה לא מרכז החיים.
עם מקרן, על אחת כמה וכמה....