בעיה בחיבור התקן שליטה על דוד החשמל דרך הווי פיי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
quick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי בקר של sonoff ששולט על הדלקת דוד החשמל מרחוק (דרך רשת ה- WIFI)

זכור לי שמהלך הגדרת הרכיב וחיבורו לרשת היה מייגע, ולקח לי מספר נסיונות עד שהוא התחבר. אבל מרגע שהוא חובר וזיהה את רשת ה- WIFI הכל עבד בצורה דיי תקינה.

השבוע החלפתי בבית את ממירי ההוט מגי'ק בממירי פייבר בוקס ומיני פייבר. (חבילת טריפל)
הממירים מתחברים בניהם וזקוקים לרשת אינטרנט לצורך עבודה תקינה.

הטכנאי הודיע לי שאין אפשרות שמשדרי ה-WIFI שיש לי (יש לי 2, אחד בכל קומה) הם לא שימשו כנתבים אלא חוברו דרך ה-HUB ולמעשה אך ורק סיפקו רשת WIFI. בכל אופן הטכנאי פסק שחיבור שלהם לרשת האינטרנט (שמחוברת דרך הפייבר בוקס תגרום לבעיות ולאיבוד כתובות של הממירים ולכן עלי לנתק אותם ולהשתמש ברשת האלחוטית של הפייבר בוקס.

מאז שעשיתי זאת, איני מצליח לחבר את ה- SONOFF, אולי יש בעיה לחבר אותו לרשת האלחוטית של הפייבר בוקס של הוט?

האם הטכנאי צודק וחיבור משדרי ה-WIFI שיש לי של חברת TPLINK ויצירת עוד רשת WIFI משבשת את העבודה התקינה של הממירים של הוט. לדבריו לא הרשת האלחוטית משבשת, אלא החיבור הקווי שלה , דרך ה- HUB על רשת האינטרנט של הוט.

אשמח לשמוע פתרונות והכוונה איך לחבר את ה- SONOFF.
והאם יש איזו מניעה לחבר את משדרי ה- WIFI לתשתית של הוט- לפייבר

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

לחבר ככה סונוף בלי פחת, יש לך הרבה אומץ, מקוה שזו הגירסה השניה.

לגבי הראוטר של הוט, מאחר והוא גרוע תבדוק שאתה באמת מתחבר לשרת 2.5
ולא אמור להיות בעיה לשרשר לו ראוטר נוספים, זה כמו כל ראוטר אחר.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #3 

ואיך בדיוק הגעת למסקנה שאין לו פחת במערכת שעלייה מחובר אותו SONOFF ?
ודרך אגב, מהתמונה רואים בפרוש שמדובר כאן על גרסה הראשונה של SONOFF POW וגם אין לו שום צורך או הכרח בגרסה השנייה של המוצר, לפי מה שהוא פירט כאן.

quick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

עדכון, הבוקר ה-SONOFF עבד, אני מעריך שפשוט לאחר אין ספור ניסיונות,

שליחה #4 

כנראה שלקח לו יותר מכמה דקות "להתאפס על הרשת"
אז אחרי הלילה, הבוקר ניסתי את האפליקציה והופתעתי לראות שהבקר מגיב ומקבל פקודות.

אז בשלב זה לא אנסה לחבר את משדרי ה- WIFI שהיו לי, אתן הזדמנות לרשת של הוט. (למרות חוות הדעת הלא חיובית עליו)
ובעיקר מהחשש שהמגברים של TP LINK מוציאים כתובות "שמשגעות" את הרשת של הוט.
אני לא איש רשתות, ולא מומחה גדול בתחום, אבל אין לי מושג אם הטכנאי צודק, ואם כן, בטח ניתן להפוך את המשדרים לעבוד בתצורת משדר בלבד מבלי להפיץ כתובות (כמו ראוטר) וסליחה מראש אם אני כותב שטויות.

אגב למי שתהה, ה- SONOFF מוזן ממתח שמגיע דרך המאמ"ת של הדוד, הוא מחובר במקביל לחיווט של מפסק ההדלקה של הדוד, כך שבמקרה של כשל, (חוסר תקשורת) ניתן להדליק את גוף החימום של הדוד באופן ידני באמצעות מפסק דוד רגיל שמותקן בסמוך ללוח החשמל.

ואם יש תקלה בבקר, תמיד ניתן להוריד את המאמ"ת שלו בלוח החשמל ולבצע תיקון והחלפה מבלי להפיל את כל רשת החשמל בבית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”