eran405 כתב:@TetiBETTY
·
אני לא בטוח שאני מבין מה לא ברור.
אם את שואלת לגבי העברת כבלי רשת, אני מנחש שזה לא משהו שתעשי בעצמך אז צריך להביא בעל מקצוע ולקבל הצעת מחיר. בגדול הוא אמור להעביר כבל רשת (כמו הכבל שמחבר בין הראוטר למחשב הנייח) בתוך הקיר ולהתקין שקעים בשני הקצוות (כמו שיש לך היום שקעי טלפון). מעבירים את הכבל/כבלים בתעלות הקיימות, התעלות שהיום החוטים של בזק עוברים בהם. תחשבי לפני שאת מזמינה בעל מקצוע האם יש עוד נקודות שתרצי (בנוסף למרתף אני משער).
אחרי שיש לך חיבור קווי מהראוטר הראשי למרתף, את פשוט מחברת "ראוטר" נוסף בנקודה במרתף ומגדירה אותו כ-AP (עוד פרטים על זה בחלק "חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי"
בקישור הזה ).
היות והראוטר השני ישמש אך ורק כ-AP (כלומר רק כמשדר/מקלט לרשת האלחוטית - בלי חייגן לאינטרנט, בלי חלקות כתובת, בלי פתיחת פורטים וכל שאר הדברים שהראוטר הראשי עושה), אפשר מראש לקנות ציוד שמוגבל רק לשימוש הזה.
הנושא של ה-roaming זה ברגע שיש שני APs או יותר (הראוטר הראשי גם נחשב), במובן הטכני לכל אחד יש רשת שונה. מסיבות טכניות, מכשירים לאוו דווקא עוברים אוטומטית מ-AP אחד לשני. יתכן מקרה שהדלקת את ה-wifi ליד הראוטר הראשון ולכן הוא התחבר אליו ועכשיו את עומדת ליד הראוטר השני אבל הוא עדיין מחובר לסינגל המאד חלש מהראוטר הראשון במקום לעבור לראוטר השני (יתכן ובמקרה של מרתף לא יהיה בכלל קליטה מהראוטר הראשי ולכן לא בטוח שזה רלוונטי).
roaming זה פשוט השם של הפתרון הטכני הכי נקי לבעיה הנ"ל. אם ה-APs תומכים ב-roaming, אז המכשירים יעברו אוטומטית בצורה שקופה בין ה-APs לפי הצורך. פתרונות אחרים, פחות טובים לדעתי, זה לדוגמא באנדרויד אפשר להשתמש באפליקציה swifi ולתת שמות שונים לרשת בכל ראוטר.
...