BSPOT של בזק - יעיל?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
יש לי בעיית קליטה די רצינית באינטרנט בבית...
הראוטר (של בזק N600), ממוקם בקומה השניה,
ואני רוצה להשתמש בSMART TV במרתף בבית ע"י WI-FI... רק שהקליטה גרועה. מאוד.

חשבתי לחבר ראוטר נוסף במרתף (יש נקודה תקינה שהייתה שמישה בעבר), אך הבנתי שלא ניתן לחבר שני ראוטרים על אותו שם משתמש...
בבזק הציעו לי את ה BSPOT שלהם. האם זה באמת יהיה יעיל או עוד דרך לסחוט 14.90 ש"ח כל חודש?

חבר המליץ לי על מגדיל טווח של TPLINK - האם זה יעיל באותה מידה במידה וזה אכן יהיה לי כפתרון מתאים?

תודה רבה :)

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@TetiBETTY
·

הפתרונות שאתה צריך לשקול (הסדר לפי הסיכוי שזה באמת יפתור לך את הבעיה):

1. חיבור קווי בכבל רשת. הפתרון היחיד לרשת אמינה ויציבה. אם ממש אין לך אופציה להעביר כבלי רשת אתה יכול לשקול מתאמים על רשת הטלויזיה (מתאמי moca) או מתאמים על רשת החשמל או על רשת הטלפון (bspot?) - זה עדיין יהיה יותר טוב מכל פתרון אלחוטי.
במידה ואתה צריך גם רשת אלחוטית (לדוגמא בשביל מכשירים ניידים), אתה צריך להוסיף APs לפי הצורך (לדוגמא אחד בקומה העליונה ואחד במרתף) ולחבר ביניהם קווית (עדיף ע"י כבל רשת). אם חשוב לך roaming אוטומטי בין ב-APs תחפש פתרון שתומך בזה.

2. פתרונות של mesh בחיבור אלחוטי או של מגדלי טווח. לדעתי עדיף ללכת לכיוון של mesh בעיקר בגלל הנושא של ה-roaming. שם לב שבשביל שפתרון אלחוטי יעבוד לך באופן חצי סביר חייבים שתהיה קליטה טובה בין התחנות. אם אתה פשוט שם יחידה בקומה העליונה ויחידה במרתף לא עשית כלום כי סביר שלא תהיה קליטה ליחידה במרתף (ואם יש קליטה במרתף מהיחידה הראשית אז למה בכלל אתה צריך את היחידה במרתף).
אם אתה שם יחידה ב"אמצע" הדרך ומצליח שגם תהיה לה קליטה ליחידה הראשית ושתהיה קליטה טובה ממנה במרתף זה יכול לעבוד. כמובן זה אף פעם לא יגיע ליציבות/אמינות/ביצועים של חיבור קווי טוב (כבל רשת) ויותר בעייתי קשה מאד לדעת איך תהיה הקליטה עד שיהיו לך יחידות ותנסה להפעיל אותם.

3. להחליף את הראוטר לראוטר יותר חזק כי הציוד פח של בזק. הבעיה שבסיכוי סביר גם אם ציוד איכותי וחזק לא תהיה קליטה מספקת במרתף - מגבלות פיזיקליות כמו מרחק וקירות/מכשולים מחסלות כל פתרון אלחוטי די מהיר.
עדיין יתכן ששווה לך להתחיל מראוטר/AP איכותי אחד ולראות האם הוא מכסה לך את כל הבית ואם לא להוסיף יחידות לפי הצורך (לדוגמא במרתף בחיבור קווי או בדרך למרתף בפתרון אלחוטי).

לגבי ה-bspot, אני לא מכיר אבל מהמידע בלינק שהבאת זה נשמע כמו AP זול בחיבור קווי על גבי רשת הטלפון. כלומר יש סיכוי שזה יספק את צריכך (בהנחה שיש לך שקע טלפון גם במרתף). אישית הייתי מעדיף לקנות AP פרטי ולהעביר אליו כבל רשת גם בגלל היציבות/ביצועים וגם בשביל לא להיות כבול לפתרון של בזק/ספק.

אישית הייתי מסתכל על להביא ציוד איכותי מחו"ל של חברה מובילה כגון asus, netgear, linksys, ubiquiti וכו' (נגיד מאחד האמזונים באירופה).

על כל הנושאים שהזכרתי לעיל יש שירשורים שבמדברים בהרחבה בפורום אינטרנט ובפורום רשתות כאן.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #3 

לגבי ה-bspot, אני לא מכיר אבל מהמידע בלינק שהבאת זה נשמע כמו AP זול בחיבור קווי על גבי רשת הטלפון. כלומר יש סיכוי שזה יספק את צריכך (בהנחה שיש לך שקע טלפון גם במרתף). אישית הייתי מעדיף לקנות AP פרטי ולהעביר אליו כבל רשת גם בגלל היציבות/ביצועים וגם בשביל לא להיות כבול לפתרון של בזק/ספק.
...
על המוצר הזה בזק מבסססת את המוצר שלה

G.hn Phoneline Wi-Fi GbE Bridge

TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

eran405 כתב:1. חיבור קווי בכבל רשת. הפתרון היחיד לרשת אמינה ויציבה. אם ממש אין לך אופציה להעביר כבלי רשת אתה יכול לשקול מתאמים על רשת הטלויזיה (מתאמי moca) או מתאמים על רשת החשמל או על רשת הטלפון (bspot?) - זה עדיין יהיה יותר טוב מכל פתרון אלחוטי.
במידה ואתה צריך גם רשת אלחוטית (לדוגמא בשביל מכשירים ניידים), אתה צריך להוסיף APs לפי הצורך (לדוגמא אחד בקומה העליונה ואחד במרתף) ולחבר ביניהם קווית (עדיף ע"י כבל רשת). אם חשוב לך roaming אוטומטי בין ב-APs תחפש פתרון שתומך בזה.
...
תודה רבה קודם כל על המענה הרחב!

לגבי הפתרון הראשון..
גילוי נאות - אני לא כל כך מתמצאת במונחים המקצועיים כך שאשמח אם יהיה אפשר לפשט את ההסבר גם לפשוטי העם כמוני :)

אין לי במרתף מחשב נייח. החיבור למטה הוא רק אלחוטי כרגע, לטלויזיה ולנייד.
יש לי נקודת טלפון תקינה עם תשתית בזק, שהייתה שמישה עד שהעלנו את המחשב הנייח לקומה השניה.
איזה ציוד אני צריכה? ז"א חיבור קווי לאן מהנקודה לאן?
אשמח לפירוט קצת בעניין או לקישור לשרשור שכבר דן בנושא והביא פתרון שגם אני אוכל להבין...

שוב, תודה רבה!!

TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

ולגבי הפתרון השני - יש לי מגדיל טווח של TPLINK, לא יעיל במיוחד...לצערי הרב.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #6 

@TetiBETTY
·

אני לא בטוח שאני מבין מה לא ברור.

אם את שואלת לגבי העברת כבלי רשת, אני מנחש שזה לא משהו שתעשי בעצמך אז צריך להביא בעל מקצוע ולקבל הצעת מחיר. בגדול הוא אמור להעביר כבל רשת (כמו הכבל שמחבר בין הראוטר למחשב הנייח) בתוך הקיר ולהתקין שקעים בשני הקצוות (כמו שיש לך היום שקעי טלפון). מעבירים את הכבל/כבלים בתעלות הקיימות, התעלות שהיום החוטים של בזק עוברים בהם. תחשבי לפני שאת מזמינה בעל מקצוע האם יש עוד נקודות שתרצי (בנוסף למרתף אני משער).

אחרי שיש לך חיבור קווי מהראוטר הראשי למרתף, את פשוט מחברת "ראוטר" נוסף בנקודה במרתף ומגדירה אותו כ-AP (עוד פרטים על זה בחלק "חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי" בקישור הזה ).
היות והראוטר השני ישמש אך ורק כ-AP (כלומר רק כמשדר/מקלט לרשת האלחוטית - בלי חייגן לאינטרנט, בלי חלקות כתובת, בלי פתיחת פורטים וכל שאר הדברים שהראוטר הראשי עושה), אפשר מראש לקנות ציוד שמוגבל רק לשימוש הזה.

הנושא של ה-roaming זה ברגע שיש שני APs או יותר (הראוטר הראשי גם נחשב), במובן הטכני לכל אחד יש רשת שונה. מסיבות טכניות, מכשירים לאוו דווקא עוברים אוטומטית מ-AP אחד לשני. יתכן מקרה שהדלקת את ה-wifi ליד הראוטר הראשון ולכן הוא התחבר אליו ועכשיו את עומדת ליד הראוטר השני אבל הוא עדיין מחובר לסינגל המאד חלש מהראוטר הראשון במקום לעבור לראוטר השני (יתכן ובמקרה של מרתף לא יהיה בכלל קליטה מהראוטר הראשי ולכן לא בטוח שזה רלוונטי).

roaming זה פשוט השם של הפתרון הטכני הכי נקי לבעיה הנ"ל. אם ה-APs תומכים ב-roaming, אז המכשירים יעברו אוטומטית בצורה שקופה בין ה-APs לפי הצורך. פתרונות אחרים, פחות טובים לדעתי, זה לדוגמא באנדרויד אפשר להשתמש באפליקציה swifi ולתת שמות שונים לרשת בכל ראוטר.

TetiBETTY פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

eran405 כתב:@TetiBETTY
·

אני לא בטוח שאני מבין מה לא ברור.

אם את שואלת לגבי העברת כבלי רשת, אני מנחש שזה לא משהו שתעשי בעצמך אז צריך להביא בעל מקצוע ולקבל הצעת מחיר. בגדול הוא אמור להעביר כבל רשת (כמו הכבל שמחבר בין הראוטר למחשב הנייח) בתוך הקיר ולהתקין שקעים בשני הקצוות (כמו שיש לך היום שקעי טלפון). מעבירים את הכבל/כבלים בתעלות הקיימות, התעלות שהיום החוטים של בזק עוברים בהם. תחשבי לפני שאת מזמינה בעל מקצוע האם יש עוד נקודות שתרצי (בנוסף למרתף אני משער).

אחרי שיש לך חיבור קווי מהראוטר הראשי למרתף, את פשוט מחברת "ראוטר" נוסף בנקודה במרתף ומגדירה אותו כ-AP (עוד פרטים על זה בחלק "חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי" בקישור הזה ).
היות והראוטר השני ישמש אך ורק כ-AP (כלומר רק כמשדר/מקלט לרשת האלחוטית - בלי חייגן לאינטרנט, בלי חלקות כתובת, בלי פתיחת פורטים וכל שאר הדברים שהראוטר הראשי עושה), אפשר מראש לקנות ציוד שמוגבל רק לשימוש הזה.

הנושא של ה-roaming זה ברגע שיש שני APs או יותר (הראוטר הראשי גם נחשב), במובן הטכני לכל אחד יש רשת שונה. מסיבות טכניות, מכשירים לאוו דווקא עוברים אוטומטית מ-AP אחד לשני. יתכן מקרה שהדלקת את ה-wifi ליד הראוטר הראשון ולכן הוא התחבר אליו ועכשיו את עומדת ליד הראוטר השני אבל הוא עדיין מחובר לסינגל המאד חלש מהראוטר הראשון במקום לעבור לראוטר השני (יתכן ובמקרה של מרתף לא יהיה בכלל קליטה מהראוטר הראשי ולכן לא בטוח שזה רלוונטי).

roaming זה פשוט השם של הפתרון הטכני הכי נקי לבעיה הנ"ל. אם ה-APs תומכים ב-roaming, אז המכשירים יעברו אוטומטית בצורה שקופה בין ה-APs לפי הצורך. פתרונות אחרים, פחות טובים לדעתי, זה לדוגמא באנדרויד אפשר להשתמש באפליקציה swifi ולתת שמות שונים לרשת בכל ראוטר.
...
·

תודה רבה! עזרת לי מאוד!!

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #8 

אם לסכם בצורה פשוטה - ה BSPOT של בזק טוב בעיקר לחשבון הבנק של עומר אדם.

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783
נתן תודות: 1143 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #9 

גיל37 כתב:אם לסכם בצורה פשוטה - ה BSPOT של בזק טוב בעיקר לחשבון הבנק של עומר אדם.
...
Bezeq/videos/10160542199645046[/fb]/]4K?
מה בזק לא תעשה כדי לשווק את המוצר הכושל שלה (W)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”