Scott 350C פרויקט שיפוץ
חברים
נמצא בארהב בנסיעות עבודה ונתקלתי פה בסנסואי 7070 למכירה ב 290 דולר (אפשר יהיה להוריד אותו עוד קצת).
מדובר ביחידת multi voltage תקינה שמורה ללא שריטות או בעיות קוסמטיות.
המזוודה שלי די ריקה, שווה את המאמץ?.
תודה.
נמצא בארהב בנסיעות עבודה ונתקלתי פה בסנסואי 7070 למכירה ב 290 דולר (אפשר יהיה להוריד אותו עוד קצת).
מדובר ביחידת multi voltage תקינה שמורה ללא שריטות או בעיות קוסמטיות.
המזוודה שלי די ריקה, שווה את המאמץ?.
תודה.
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 29/05/2018 0:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
קונה ציוד אודיו תקול.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
ה-7070 הוא יופי של רסיבר (בהנחה שהוא תקין) אבל לא עלולה להיות לך בעיית משקל בהטסה שלו לכאן?
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
16 קילו לפי מפרט, אל תוך מזוודה ריקה (אעמיס את השאר בטרולי), גבולי אבל יעבור.
השאלה אם שווה את המאמץ במחיר הזה.
המכשיר ילך לאוסף במחסן, בסלון יש כבר את הפיונר sx850 שמרוצה ממנו עד הגג.
השאלה אם שווה את המאמץ במחיר הזה.
המכשיר ילך לאוסף במחסן, בסלון יש כבר את הפיונר sx850 שמרוצה ממנו עד הגג.
קונה ציוד אודיו תקול.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אם הוא שמור היטב ותקין לגמרי, נשמע לי מחיר סביר וקנייה טובה. אבל בכל מקרה זה לא מומלץ לשמור אותו במחסן ללא הפעלה כלל. רצוי לחברו ולהפעילו לשעה-שעתיים אחת לחודש או משהו כזה. אחסון ממושך ללא הפעלה כלל לא מיטיב עם מכשירים כאלה. בהצלחה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
טוב אז ה 7070 היה במצב לא משהוא.. צד אחד היה עמום והטיונר בכלל לא עבד.
המוכר לא הסכים להוריד למחיר שהיה שווה לי את ההתעסקות.
בחנות של המוכר היה טונה של ציוד סטיראו אחר אז בסוף בשביל בכז לא לחזור עם מזוודה ריקה קניתי על בלינד טיונר שפופרות של סקוט מדגם 350c
שילמתי 60 דולר.
צרפתי תמונה..
מישהוא מכיר את הדגם?.
שמוליק
המוכר לא הסכים להוריד למחיר שהיה שווה לי את ההתעסקות.
בחנות של המוכר היה טונה של ציוד סטיראו אחר אז בסוף בשביל בכז לא לחזור עם מזוודה ריקה קניתי על בלינד טיונר שפופרות של סקוט מדגם 350c
שילמתי 60 דולר.
צרפתי תמונה..
מישהוא מכיר את הדגם?.
שמוליק
קונה ציוד אודיו תקול.
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
סקוט טיונר - איזה יופי!!
shoko555
קנית טיונר מצויין עם מפענח סטריאו מובנה (MPX או מולטיפלקס - מנורתי גם כן)
אלו טיונרים נחשבים ונקראו LABRATORY SERIES בזמנו
באותם זמנים סקוט (SCOTT) ייצרה חלק ניכר מהמכשירים שלה גם כקיטים, כמו הרבה חברות באותה תקופה, שכן WORKMANSHIP הייתה מרכיב יקר בעלות ומטרת מובילי השוק היתה להנגיש את הציוד לקהל כמה שיותר רחב.
הדגם שיש אצלי הוא קיט לשעבר, (דגם 340 ??) דומה מאוד לדעתי אם לא זהה לדגם שאצלך עם שינויים קסמטיים קלים (כפתורי פלסטיק מעוטרים בכרום ולא כפתורי כרום מלאים וכיו"ב)
אני מאוד אוהב את הסאונד שהטיונר הזה מאפשר.. הוא לא מאוד רגיש אבל עם אנטנה חיצונית הוא בהחלט מספק - תתחדש!!!
60 דולאר הוא מציאה של ממש לדעתי הם נימכרים בערכים של פי 2 ו 3 ...
אגב גם למארז העץ המקורי יש ערך אספני - מארז כזה עם הרשת המתכתית המקורית יכול להמכר לבדו ב כ 120 דולאר אם הוא במצב טוב
אגב- המגבר התואם של הטיונר הזה הוא הסקוט 222 (היו A B ו C בשינויים מינוריים אחד מהשני) כולם טובים גם כן ומבוססי EL84 סופיות עם הספק של כ ~18 וואט לצד
עוד פרטים כאן:
http://www.fmamradios.com/AmpSpecs.html
http://hhscott.com/integrated_amps_stereo.htm
ה 299 "האח הגדול" סיפק כ 30 וואט לצד מצמד 7591
http://stereonomono.blogspot.co.il/2011 ... -1966.html
תתחדש!!
קנית טיונר מצויין עם מפענח סטריאו מובנה (MPX או מולטיפלקס - מנורתי גם כן)
אלו טיונרים נחשבים ונקראו LABRATORY SERIES בזמנו
באותם זמנים סקוט (SCOTT) ייצרה חלק ניכר מהמכשירים שלה גם כקיטים, כמו הרבה חברות באותה תקופה, שכן WORKMANSHIP הייתה מרכיב יקר בעלות ומטרת מובילי השוק היתה להנגיש את הציוד לקהל כמה שיותר רחב.
הדגם שיש אצלי הוא קיט לשעבר, (דגם 340 ??) דומה מאוד לדעתי אם לא זהה לדגם שאצלך עם שינויים קסמטיים קלים (כפתורי פלסטיק מעוטרים בכרום ולא כפתורי כרום מלאים וכיו"ב)
אני מאוד אוהב את הסאונד שהטיונר הזה מאפשר.. הוא לא מאוד רגיש אבל עם אנטנה חיצונית הוא בהחלט מספק - תתחדש!!!
60 דולאר הוא מציאה של ממש לדעתי הם נימכרים בערכים של פי 2 ו 3 ...
אגב גם למארז העץ המקורי יש ערך אספני - מארז כזה עם הרשת המתכתית המקורית יכול להמכר לבדו ב כ 120 דולאר אם הוא במצב טוב
אגב- המגבר התואם של הטיונר הזה הוא הסקוט 222 (היו A B ו C בשינויים מינוריים אחד מהשני) כולם טובים גם כן ומבוססי EL84 סופיות עם הספק של כ ~18 וואט לצד
עוד פרטים כאן:
http://www.fmamradios.com/AmpSpecs.html
http://hhscott.com/integrated_amps_stereo.htm
ה 299 "האח הגדול" סיפק כ 30 וואט לצד מצמד 7591
http://stereonomono.blogspot.co.il/2011 ... -1966.html
תתחדש!!
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
עוד עדכון - חדשות לא טובות.
נחתתי אתמול ב 2200 והמזוודה היחידה ששלחתי לא הגיעה
הטיונר בפנים ועוד כל מיני שטיוית שקניתי.
מקווה שימצאו אותה אבל מנסין שיש לי מזוודות שמגיעות יום יומיים למחורת בדרך כלל מגיעות חבוטות פתוחות עם פריטים חסרים.
בעסה (ירד כל המצב רוח).
נחתתי אתמול ב 2200 והמזוודה היחידה ששלחתי לא הגיעה
הטיונר בפנים ועוד כל מיני שטיוית שקניתי.
מקווה שימצאו אותה אבל מנסין שיש לי מזוודות שמגיעות יום יומיים למחורת בדרך כלל מגיעות חבוטות פתוחות עם פריטים חסרים.
בעסה (ירד כל המצב רוח).
קונה ציוד אודיו תקול.
ועכשיו הטיונר
@SHMUELM
·
מה נשמע שמואל, איך הענינים שם ביפו?
נסעתי להדגמה של מערכת חדשה ללקוח.
הם מצחיקים אבל אין אין על האמריקאים במיוחד האמריקאים האמיתיים שבמרכז ולא אלה שבחוף המזרחי.
ה Kef105 שלי חיים ובועטים.
קצת עדכונים:
הגעתי הבייתה חיברתי את הטיונר לחשמל ונאדה אין כלום..
התחלתי לחפש את מקור הבעיה ומהר מאוד מצאתי שמפסק המתח לא מוציא מתח, אחרי ניקוי של המפסק הטיונר התעורר לחיים.
בדיקת מתחים:
ממעגל יצוב המתח אמורים לצאת 4 מתחים, כל השלושה נמוכים בכ 10% מהמפרט:
ה 220 וולט יוצא 200
ה 145 וולט יוצא 134
ה 135 וולט יוצא 121
וה 115 וולט יוצא 112
בכז בשביל להבין איפה אני עומד חיברתי מגבר קטן ויש סאוונד... לא רק שישי סאוונד יש אחלה סאוונד!
צלול ומפורט, מפתיע!.
החוגה עובדת כמו שצריך, מד הספק סיגנל הרדיו גם מתפקד.
בעצם מלבד נורה אחת GE 47 שרופה הכל מתפקד הייטב.
עוד מדידות שעשיתי הראו כי יש חוסר איזון ב מתחי ה DC של האנודה עבור שפופרת האודיו במוצא,
בערוץ ימין יש 63 וולט בהתאם למפרט בעוד בערוץ שמאל יש 50 וולט, שתי האנודות מקבלות מתח מאותו מקור דרך נגד באותו הערך, יש מצב שהשפוםרת הזו לקראת סוף חיה (12AT7).
אז מה עוד יש לעשות:
שואל את עצמי אם להחליף את 6 הקבלים האלק" שבכניסה (40 מיקרו 250 וולט) וגם את גשר הדיודות (סלניום ידוע לשמצה), מה דעתכם?.
יש למישהוא המלצה על דרך טובה לנקות את השלדה?, מה לגבי החזית של המכשיר? (שלא בטעות ימחק הכיתוב)
צרפתי תמונות
שמוליק
·
מה נשמע שמואל, איך הענינים שם ביפו?
נסעתי להדגמה של מערכת חדשה ללקוח.
הם מצחיקים אבל אין אין על האמריקאים במיוחד האמריקאים האמיתיים שבמרכז ולא אלה שבחוף המזרחי.
ה Kef105 שלי חיים ובועטים.
קצת עדכונים:
הגעתי הבייתה חיברתי את הטיונר לחשמל ונאדה אין כלום..
התחלתי לחפש את מקור הבעיה ומהר מאוד מצאתי שמפסק המתח לא מוציא מתח, אחרי ניקוי של המפסק הטיונר התעורר לחיים.
בדיקת מתחים:
ממעגל יצוב המתח אמורים לצאת 4 מתחים, כל השלושה נמוכים בכ 10% מהמפרט:
ה 220 וולט יוצא 200
ה 145 וולט יוצא 134
ה 135 וולט יוצא 121
וה 115 וולט יוצא 112
בכז בשביל להבין איפה אני עומד חיברתי מגבר קטן ויש סאוונד... לא רק שישי סאוונד יש אחלה סאוונד!
צלול ומפורט, מפתיע!.
החוגה עובדת כמו שצריך, מד הספק סיגנל הרדיו גם מתפקד.
בעצם מלבד נורה אחת GE 47 שרופה הכל מתפקד הייטב.
עוד מדידות שעשיתי הראו כי יש חוסר איזון ב מתחי ה DC של האנודה עבור שפופרת האודיו במוצא,
בערוץ ימין יש 63 וולט בהתאם למפרט בעוד בערוץ שמאל יש 50 וולט, שתי האנודות מקבלות מתח מאותו מקור דרך נגד באותו הערך, יש מצב שהשפוםרת הזו לקראת סוף חיה (12AT7).
אז מה עוד יש לעשות:
שואל את עצמי אם להחליף את 6 הקבלים האלק" שבכניסה (40 מיקרו 250 וולט) וגם את גשר הדיודות (סלניום ידוע לשמצה), מה דעתכם?.
יש למישהוא המלצה על דרך טובה לנקות את השלדה?, מה לגבי החזית של המכשיר? (שלא בטעות ימחק הכיתוב)
צרפתי תמונות
שמוליק
-
-
-
- גשר דיודות
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 29/05/2018 1:44, נערך 4 פעמים בסך הכל.
קונה ציוד אודיו תקול.
עוד
הראל תודה על המידע, מבדיקה של הסכמות והמצב בפועל נראה כי המכשיר שלי הוא איזה שהוא סוג של דור ביניים בין ה 350B ל 350C.
אליעד הטיפ שלך עם החומץ עובד מצוין!.
אז מה עשיתי היום:
הזמנתי קבלים אלקטרולוטים למעגל ספק הכוח, הכוונה היא להכניס אותם לתוך ה case המקורי של הקבלים ולשמר את המראה.
הזמנתי גשר דיודות סיליקוני חדש (3 אמפר 400 וולט).
פירקתי את כל הפנל וניקיתי עם חומץ, ניקיתי גם את השאסי והכפתורים.
התקנתי (זמנית) נורת לד לבנה מאחורי שעון ה RF Signal.
שאלה קטנה: במעגל ספק בכוח יש שני מערכי קבלים, הפחית הראשונה מכילה 4 קבלים בערך זהה של 40 מיקרו פארד ו 250 וולט.
בפחית השניה יש שני קבלים בתוספת רכיב נוסף לא ברור האם מדובר בקבל של 25 מיקרו ו 25 וולט?, שואל כי בסכמות החשמלית של ה טיור לא מופיע רכיב כזה.
צרפתי תמונות של הפחית עם הכיתוב ושל הרגליים מלמטה.
יש גם תמונות של היחידה אחרי הניקוי - המכשיר נראה מצוין.
עוד בהמשך.
שמוליק.
אליעד הטיפ שלך עם החומץ עובד מצוין!.
אז מה עשיתי היום:
הזמנתי קבלים אלקטרולוטים למעגל ספק הכוח, הכוונה היא להכניס אותם לתוך ה case המקורי של הקבלים ולשמר את המראה.
הזמנתי גשר דיודות סיליקוני חדש (3 אמפר 400 וולט).
פירקתי את כל הפנל וניקיתי עם חומץ, ניקיתי גם את השאסי והכפתורים.
התקנתי (זמנית) נורת לד לבנה מאחורי שעון ה RF Signal.
שאלה קטנה: במעגל ספק בכוח יש שני מערכי קבלים, הפחית הראשונה מכילה 4 קבלים בערך זהה של 40 מיקרו פארד ו 250 וולט.
בפחית השניה יש שני קבלים בתוספת רכיב נוסף לא ברור האם מדובר בקבל של 25 מיקרו ו 25 וולט?, שואל כי בסכמות החשמלית של ה טיור לא מופיע רכיב כזה.
צרפתי תמונות של הפחית עם הכיתוב ושל הרגליים מלמטה.
יש גם תמונות של היחידה אחרי הניקוי - המכשיר נראה מצוין.
עוד בהמשך.
שמוליק.
-
- כיתוב על הקבל
-
- הרגליים של הקבל
-
נערך לאחרונה על ידי shoko555 ב 30/05/2018 11:37, נערך 3 פעמים בסך הכל.
קונה ציוד אודיו תקול.
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
הי שמוליק
קודם כל תתחדש.
זה כניראה קבל משולש
40 מיקרו פרד 250 וולט בין הרגל עם סימון הריבוע לאדמה.
אותו דבר בין הרגל עם סימון המשולש לאדמה
25 מיקרו פרד 25 וולט בין הרגל הנוספת לאדמה.
למיטב זיכרוני באחד המאמרים של טומי, הכל על קבלים הוא נתן דוגמא לקבל כזה.
https://www.hometheater.co.il/vt174827. ... %A7-%D7%90
https://www.hometheater.co.il/vt174954. ... %A7-%D7%91
בהצלחה
קודם כל תתחדש.
זה כניראה קבל משולש
40 מיקרו פרד 250 וולט בין הרגל עם סימון הריבוע לאדמה.
אותו דבר בין הרגל עם סימון המשולש לאדמה
25 מיקרו פרד 25 וולט בין הרגל הנוספת לאדמה.
למיטב זיכרוני באחד המאמרים של טומי, הכל על קבלים הוא נתן דוגמא לקבל כזה.
https://www.hometheater.co.il/vt174827. ... %A7-%D7%90
https://www.hometheater.co.il/vt174954. ... %A7-%D7%91
בהצלחה
- capten
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 511
- נתן תודות: 105 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
ציטוט מהכל על קבלים חלק ג
מאת טומי סילברמן
בסוג הקבלים בעלי ארבע הרגליים פגשנו כבר כשדיברנו על קבלי Snap In ואנו יודעים ששניים מתוך ארבעת הטרמינלים הם רגלי דמה למטרות ייצוב. עם זאת, קיים סוג של קבלים שהיה נפוץ פעם והוא נדיר מאוד היום שבהם ארבע רגליים מתפקדות. בקבלים אלה יש למעשה שני קבלים נפרדים בעלי קיבולת ומאפיינים שונים שלכל אחד מהם יש שני טרמינלים שונים. קוטב חיוב ושלילי עבור הראשון, וקוטב חיובי ושלילי עבור השני. למרות שהקבל נראה כגליל אחד - בתוך תוכו הוא למעשה מכיל שני קבלים שונים. מדובר על קבלים ישנים מאוד, ממלח"ע ה-2 ועד לסוף שנות ה-60' והם נפוצים בעיקר במגברי מנורות ישנים יותר. באופן אישי, מעולם לא נתקלתי באחד כזה, והחלפתם, כך נראה לי, בקבלים מודרניים רגילים, צריכה להעשות תוך כדי היוועצות קפדנית במדריך השירות הרלוונטי.
מאת טומי סילברמן
בסוג הקבלים בעלי ארבע הרגליים פגשנו כבר כשדיברנו על קבלי Snap In ואנו יודעים ששניים מתוך ארבעת הטרמינלים הם רגלי דמה למטרות ייצוב. עם זאת, קיים סוג של קבלים שהיה נפוץ פעם והוא נדיר מאוד היום שבהם ארבע רגליים מתפקדות. בקבלים אלה יש למעשה שני קבלים נפרדים בעלי קיבולת ומאפיינים שונים שלכל אחד מהם יש שני טרמינלים שונים. קוטב חיוב ושלילי עבור הראשון, וקוטב חיובי ושלילי עבור השני. למרות שהקבל נראה כגליל אחד - בתוך תוכו הוא למעשה מכיל שני קבלים שונים. מדובר על קבלים ישנים מאוד, ממלח"ע ה-2 ועד לסוף שנות ה-60' והם נפוצים בעיקר במגברי מנורות ישנים יותר. באופן אישי, מעולם לא נתקלתי באחד כזה, והחלפתם, כך נראה לי, בקבלים מודרניים רגילים, צריכה להעשות תוך כדי היוועצות קפדנית במדריך השירות הרלוונטי.