סאונד בר yamaha
היי,
מעוניין לקנות סאונד בר של ימאהה, אך מכיוון שהמחירים בארץ אינם שפויים בעליל לעומת המחירים בחול אני רוצה להזמין אותו מחול.
יש את האופציה האמריקאית אך שם מדובר ב110 וולט ואני משתדל להמנע מזה.
יש את הגרסא האוסטרליות שלפי ה user manual תומכת ב AC 240 V, 50Hz, האם זה יעבוד בארץ ללא ממירי מתח?(אנחנו תומכים ב 220 ולא ב240 לפי מה שידוע לי).
הסיבה שאני לא הולך על הגרסא האירופאית היא כי לא מצאתי מקום שמוכר אותה ושולח לארץ.
הדגם הינו yamaha yas 107.
תודה.
מעוניין לקנות סאונד בר של ימאהה, אך מכיוון שהמחירים בארץ אינם שפויים בעליל לעומת המחירים בחול אני רוצה להזמין אותו מחול.
יש את האופציה האמריקאית אך שם מדובר ב110 וולט ואני משתדל להמנע מזה.
יש את הגרסא האוסטרליות שלפי ה user manual תומכת ב AC 240 V, 50Hz, האם זה יעבוד בארץ ללא ממירי מתח?(אנחנו תומכים ב 220 ולא ב240 לפי מה שידוע לי).
הסיבה שאני לא הולך על הגרסא האירופאית היא כי לא מצאתי מקום שמוכר אותה ושולח לארץ.
הדגם הינו yamaha yas 107.
תודה.
מתח הרשת בישראל הוא בין 210 עד 240 וולט לכן מכשיר חשמלי מאוסטרליה יעבוד כאן מצויין .
סאונד בר של ימאהה אני קניתי ביבוא מארה"ב לפני 11 שנים הדגם yamaha ysp-1100 אז בזמנו עלה 16000 שח מטורף
הוזמן מ B&H בעלות כוללת עד לבית 6100ש"ח .
כמובן רכשתי ממיר מתח שיעמוד בדרישות ההספק שדורש המכשיר אז עלותו הייתה 750 שח .
תאמת הנאה צרופה עד היום עובד פצצה
אל תהסס אם זה מה שאתה רוצה
תהנה
סאונד בר של ימאהה אני קניתי ביבוא מארה"ב לפני 11 שנים הדגם yamaha ysp-1100 אז בזמנו עלה 16000 שח מטורף
תהנה
מצויןoskaramir כתב:מתח הרשת בישראל הוא בין 210 עד 240 וולט לכן מכשיר חשמלי מאוסטרליה יעבוד כאן מצויין .
תהנה...
תוכל להמליץ על הספק? כמה וואט אצטרך בשביל הימאהה YAS 107?
אולי אני קצת מטורף אבל את סוג הספק אתה צריך לרכוש לפי הדרישה של המכשיר שאתה רוצה להפעיל איתו
אצלי הסאונדבאר זקוק ל 500W
יש הטוענים שצריך ספק שנותן יותר ב*20-30%
אני קניתי ספק שמוציא 1500W לכול צרה שלא תבוא
כמו שאמרתי בזמנו זה 11 שנים לאחור עלה לי 750₪ היום לדעתי ספק כזה יעלה 1000 לפחות
תבדוק בנתונים של המכשיר שלך באיזה הזפק הוא צריךצלעבוד ולפי זה תחליט מה הכי מתאים לך
אצלי הסאונדבאר זקוק ל 500W
יש הטוענים שצריך ספק שנותן יותר ב*20-30%
אני קניתי ספק שמוציא 1500W לכול צרה שלא תבוא
כמו שאמרתי בזמנו זה 11 שנים לאחור עלה לי 750₪ היום לדעתי ספק כזה יעלה 1000 לפחות
תבדוק בנתונים של המכשיר שלך באיזה הזפק הוא צריךצלעבוד ולפי זה תחליט מה הכי מתאים לך
צריך לזכור שיש גם המרת מתח, כלומר זה שהספק נותן X וואט לא אומר שזה מה שהוא נטו מושך מהקיר תמיד. ספקים טובים שמדורגים 80+ Gold ימשכו לפחות 80% מקיבולת הספק ב-90% מהזמן, יש גם Silver ו-Bronze שימשכו 80% מההספק 70%-80% מהזמן אם אני לא טועה.
מומלץ לקחת טווח בטחון של 100W לכל מקרה. ספק של 1500W מיותר לחלוטין, והאמת שזה גם יכול להזיק לספק עם כזו קיבולת אם הוא מושך רק 30%-40% מההספק שלו בטווח הארוך.
מומלץ לקחת טווח בטחון של 100W לכל מקרה. ספק של 1500W מיותר לחלוטין, והאמת שזה גם יכול להזיק לספק עם כזו קיבולת אם הוא מושך רק 30%-40% מההספק שלו בטווח הארוך.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מה?Zachn כתב:צריך לזכור שיש גם המרת מתח, כלומר זה שהספק נותן X וואט לא אומר שזה מה שהוא נטו מושך מהקיר תמיד. ספקים טובים שמדורגים 80+ Gold ימשכו לפחות 80% מקיבולת הספק ב-90% מהזמן, יש גם Silver ו-Bronze שימשכו 80% מההספק 70%-80% מהזמן אם אני לא טועה....
אתה טועה.
ספק לא מושך מהרשת הספק הגבוה יותר מהצריכה הפנימית שלו ושל הצרכנים שלו (כולל בזבוז)
ספקים שמוצהרים כ- 80+ הם ספקים שבכל דרגת עומס שמוצג להם, יבזבזו פחות מ- 20% מההספק הנמשך מהרשת, כחום.
בספקים כאלו, 90% מההספק יהיה הספק יעיל (כלומר 10% בזבוז אנרגיה בלבד) כאשר הספק בעומס מלא.
זה מה שהתכוונתי, אבל כנראה שאולי לא הסברתי את זה הכי נכון. לא התכוונתי שהספק מושך יותר מההספק שכתוב עליו, אלא כמובן שהוא מושך פחות, מביקורות על ספקי כח שקראתי בעבר, הבנתי את זה כך:
למשל ספק 1000W שמדורג 80+ Gold, יוכל למשוך מהקיר את ההספק הדרוש בנצילות של 90%, זאת אומרת אם הוא ב-100% עומס, הוא מסוגל למשוך 900W, כאשר 100W יתבזבזו.
למשל ספק 1000W שמדורג 80+ Gold, יוכל למשוך מהקיר את ההספק הדרוש בנצילות של 90%, זאת אומרת אם הוא ב-100% עומס, הוא מסוגל למשוך 900W, כאשר 100W יתבזבזו.
- Amir64
-
- גורו

כתבת:
ברור שספק לא ימשוך יותר מההספק שכתוב עליו.
את עניין ה- 90% הבנת לא נכון.
ספק 80+, יבזבז פחות מ- 20% מההספק שהוא מושך מהרשת, כחום.
כחלק מתנאי האישור של הספק כעומד בתקן, הספק יבזבז רק 10% כחום, אם הוא עובד בהספק מלא.
כלומר:
ספק שמועמס ב- 20%, יבזבז עד 20% מההספק שהוא משך מהרשת, כחום.
ספק שמועמס ב- 70%, יבזבז עד 20% מההספק שהוא משך מהרשת, כחום.
ספק שמועמס ב- 100%, יבזבז עד 10% מההספק שהוא משך מהרשת, כחום. (זה ה- 0.9 power factor)
כלומר זה אומר שהספק עובד בצורה הכי יעילה כשהוא נדרש להספק המקסימאלי המוצהר שלו.
ולזה התייחסתי. זה לא נכון.כלומר זה שהספק נותן X וואט לא אומר שזה מה שהוא נטו מושך מהקיר תמיד...
ברור שספק לא ימשוך יותר מההספק שכתוב עליו.
את עניין ה- 90% הבנת לא נכון.
ספק 80+, יבזבז פחות מ- 20% מההספק שהוא מושך מהרשת, כחום.
כחלק מתנאי האישור של הספק כעומד בתקן, הספק יבזבז רק 10% כחום, אם הוא עובד בהספק מלא.
כלומר:
ספק שמועמס ב- 20%, יבזבז עד 20% מההספק שהוא משך מהרשת, כחום.
ספק שמועמס ב- 70%, יבזבז עד 20% מההספק שהוא משך מהרשת, כחום.
ספק שמועמס ב- 100%, יבזבז עד 10% מההספק שהוא משך מהרשת, כחום. (זה ה- 0.9 power factor)
כלומר זה אומר שהספק עובד בצורה הכי יעילה כשהוא נדרש להספק המקסימאלי המוצהר שלו.
תודה על ההסבר, אם ככה מה שרשמתי כאן הוא נכון בהתייחס למה שהסברת לא?ספק שמועמס ב- 100%, יבזבז עד 10% מההספק שהוא משך מהרשת, כחום. (זה ה- 0.9 power factor)
כלומר זה אומר שהספק עובד בצורה הכי יעילה כשהוא נדרש להספק המקסימאלי המוצהר שלו....
למשל ספק 1000W שמדורג 80+ Gold, יוכל למשוך מהקיר את ההספק הדרוש בנצילות של 90%, זאת אומרת אם הוא ב-100% עומס, הוא מסוגל למשוך 900W, כאשר 100W יתבזבזו....
- Amir64
-
- גורו

כן, הדוגמה המספרית נכונה.