LG OLEDB7Y vs Samsung 55Q7F
-
Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
שלום,
אני מתלבט בין רכישת אחד משני הדגמים האלו. העניין הוא שבכל פורום/השוואת דגמים שראיתי/מוכר בכל חנות שבה ביקרתי, המסקנה הייתה שה-LG יותר טובה. כשהלכתי לחנות לבדוק עם עוד שני חברים, הופתעתי לגלות שהחדות בסמסונג הייתה טובה יותר בצורה ברורה והצבעים ב-LG היו עמוקים יותר.
יש סיכוי שהפער נובע מכיול המסכים/תוכן לא איכותי מספיק ששודר בהם? (לצורך ההשוואה הוקרנו במסכים תוגן מיוטיוב ומהממיר של יס שהיה בחנות, אך אני חושב שישנה ירידת אכות רצינית כי הממיר משדר לקיר שלם של מסכים במקביל ולא היה נראה מרשים במיוחד בשני המסכים).
אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר זאת, כי שלושתינו יצאנו מבולבלים בין מה שראינו לבין חוות הדעת הכללית בנוגע להשוואה בין המסכים.
תודה מראש!
אני מתלבט בין רכישת אחד משני הדגמים האלו. העניין הוא שבכל פורום/השוואת דגמים שראיתי/מוכר בכל חנות שבה ביקרתי, המסקנה הייתה שה-LG יותר טובה. כשהלכתי לחנות לבדוק עם עוד שני חברים, הופתעתי לגלות שהחדות בסמסונג הייתה טובה יותר בצורה ברורה והצבעים ב-LG היו עמוקים יותר.
יש סיכוי שהפער נובע מכיול המסכים/תוכן לא איכותי מספיק ששודר בהם? (לצורך ההשוואה הוקרנו במסכים תוגן מיוטיוב ומהממיר של יס שהיה בחנות, אך אני חושב שישנה ירידת אכות רצינית כי הממיר משדר לקיר שלם של מסכים במקביל ולא היה נראה מרשים במיוחד בשני המסכים).
אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר זאת, כי שלושתינו יצאנו מבולבלים בין מה שראינו לבין חוות הדעת הכללית בנוגע להשוואה בין המסכים.
תודה מראש!
-
Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
הכיול יכול להביא למצב שדגם אחד נראה טוב יותר מדגם אחר? לא מדובר על פער בצבעים, אלא על חדות התמונה.
בנוסף, ב-LG היו גם מין "זרמים" בהסתכלות מקרוב, רציתי לדעת אם זו תופעה מוכרת
בנוסף, ב-LG היו גם מין "זרמים" בהסתכלות מקרוב, רציתי לדעת אם זו תופעה מוכרת
אני גם מתלבט בדיוק באותו עניין.
הייתי בחנות וראיתי את שתי הטלוויזיות אחת ליד השניה. לצורך הבדיקה המוכר שם בשתי הטלווזיות תכני 4K.
בהתחלה חשבתי שאני מדמיין אבל לאחר זמן ממושך בצפייה בטלוויזיות הגעתי למסקנה חד משמעית שב Samsung רואים יותר חד.
קשה לי להאמין שבחניות נוגעים בכיול/הגדרות יצרן של הטלווזיות וגם אם כן, למה שזה ישפיע על החדות?
nils3373, ראיתי השוואות מקצועיות ב Google אבל נוכחתי לדעת שהן לא בהכרח עומדות במבחן המציאות.
האם ראית את שתי הטלווזיות בעיניים?
הייתי בחנות וראיתי את שתי הטלוויזיות אחת ליד השניה. לצורך הבדיקה המוכר שם בשתי הטלווזיות תכני 4K.
בהתחלה חשבתי שאני מדמיין אבל לאחר זמן ממושך בצפייה בטלוויזיות הגעתי למסקנה חד משמעית שב Samsung רואים יותר חד.
קשה לי להאמין שבחניות נוגעים בכיול/הגדרות יצרן של הטלווזיות וגם אם כן, למה שזה ישפיע על החדות?
nils3373, ראיתי השוואות מקצועיות ב Google אבל נוכחתי לדעת שהן לא בהכרח עומדות במבחן המציאות.
האם ראית את שתי הטלווזיות בעיניים?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
בתצוגה בחנות אני יכול בקלות לגרום למסך מדבקה שעולה כמה מאות שקלים להיראות "טוב יותר" מ- OLED. (לפחות להדיוט הממוצע שלא מבין בזה)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
או שהאינטרס של החנות זה למכור סמסונג יותר מ LG ובגלל זה הוא בכוייל בצורה גרועה
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
השאלה הזאת חוזרת פה הרבה. "נראה טוב/חד יותר/מרשים יותר/צבעוני יותר וכו'" ומסך איכותי באופן אובייקטיבי (לפחות לפי מרבית הפרמטרים החשובים) - אלו שני דברים מאד שונים שלא בהכרח מצטלבים. לאדם שמעולם לא ראה תמונה כפי שהיוצרים תכננו שהיא תראה (או לפחות משהו שמתקרב לה) אין שום נקודת ייחוס נורמלית. sharpness על 100 - "איזו חדות!!", vivid color on - "ואוו! איזה צבעים מדהימים!".
כמובן שזה נשמע מאד מתנשא, אבל אין מה לעשות, זו האמת. אם אתה מעוניין בטלוויזיה שתציג תמונה שקרובה יותר לתמונה שהיוצרים רצו שתראה אז OLEDים זו האופציה הטובה ביותר כיום. אם לא אז פשוט תבחר את מה שמרשים אותך יותר באופן סובייקטיבי.
כמובן שזה נשמע מאד מתנשא, אבל אין מה לעשות, זו האמת. אם אתה מעוניין בטלוויזיה שתציג תמונה שקרובה יותר לתמונה שהיוצרים רצו שתראה אז OLEDים זו האופציה הטובה ביותר כיום. אם לא אז פשוט תבחר את מה שמרשים אותך יותר באופן סובייקטיבי.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 21/05/2018 18:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4684
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 163 פעמים
@Chris_Barnes
·
תעבור בנתיים על הקישורים הבאים לקבל קצת מושג על ההשוואה בינהם:
https://www.avforums.com/threads/samsun ... d.2145544/
https://www.cnet.com/news/qled-vs-oled- ... -the-same/
·
תעבור בנתיים על הקישורים הבאים לקבל קצת מושג על ההשוואה בינהם:
https://www.avforums.com/threads/samsun ... d.2145544/
https://www.cnet.com/news/qled-vs-oled- ... -the-same/
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
לי יש oled, לחבר היתה סמסונג, לא זוכר את הדגם אבל גם כן 4k hdr.
אחרי שהוא ראה את התמונה אצלי הוא קנה השבוע את הoled והתבאס שלא הקשיב לי
אחרי שהוא ראה את התמונה אצלי הוא קנה השבוע את הoled והתבאס שלא הקשיב לי
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.