המלצה למגבר לKEF LS50

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
TheOne23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים
הייתי מעוניין לדעת איזה מגבר
רצוי לשדך לרמקולים האלה, והאם תקציב של
4500-5000 פלוס מינוס יכול להתאים או שחייב משהו יותר יקר?
אשמח גם לשמוע על אופציות יד2.
תודה!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אצלי הם מחוברים ל Integrated של TEAC שאני אישית מאוד אוהב. אבל אצלי ה LS50 הם חלק ממערכת משנית מחוברת למחשב ולכן חייב DAC. אם אתה מחפש Integrated יותר מוכר אז יש לפי סדר ההעדפות שלי:
  • Rega Brio. יש נציג בארץ, אלגזי אודיו ודגם ה R האחרון עולה מעל ל 5,000 ש"ח. אני מניח שאפשר להתמקח וגם ניתן לשקול אופציה יד2
  • Parasound Halo. אין נציג בארץ עד כמה שידוע לי ולכן זה מפנה לאיביי ושם המחיר בדרך כלל פחות מ 4 אלפים, לא כולל משלוח ומכס כמובן. אופציה בהחלט שווה לדעתי.
  • Yamaha. סדרת ה A האחרונה שלהם מאוד מוצלחת. יצא לי להקשיב ל A-S501 ובאמת שלא היה לי שום דבר רע להגיד.
לא יצא לי להקשיב ל Integrated עם מנורות, לי אישית הם לא עושים אתת זה אבל יש להם קהל מעריצים מאוד ווקאלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #3 

@TheOne23
זה שהרמקולים קצת יותר יקרים מהממוצע לא אומר שהם צריכים מגבר שלא מהעולם הזה. כל מגבר נקי (THD וsignal to noise ratio נמוכים, FR ישר וכו') יעשה את העבודה כמו שצריך, ויש רבים כאלה. אם אתה רוצה ללכת לפי המקסימום של דרישות היצרן אז לך על מגבר שייתן 100 וואט ב8 אוהם.

הקטע הזה של "שידוך" מגברים לרמקולים במטרה להפיק מהם סאונד שונה לא באמת קיים (לפחות לא במגברי solid state נורמליים), זוהי פשוט המצאה של משווקים שאודיופילים בורים משחזרים כבר עשורים. מגבר נורמלי פשוט יגביר את האות מבלי להכניס לתוכו מה שלא אמור להיות בו, וזה ממש לא סיפור כל כך מסובך ויקר. אין שום סיבה למגבר power 100 watt לעלות יותר מכמה מאות דולרים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

עוד לא יצא לשמוע שני מגברים SS אחד ליד השני שנשמעו אותו הדבר, אבל מה אני כבר יודע...

שכחתי עוד נציג למגבר integrated משכמו ומעלה. ה I80a של תדי פרדו. הבעיה כמובן שהוא לא בתקציב. היתרון הוא שתדי גר ועובד בהוד השרון וסביר שהוא יהיה מוכן להשאיל יחידה לבדיקה ואז תוכל לבדוק בעצמך אם שני מגברים Integrated SS נשמעים אותו הדבר כל עוד הם בתחום הספציפיקציות של היצרן ועם מפרט דומה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #5 

Catskinner כתב:עוד לא יצא לשמוע שני מגברים SS אחד ליד השני שנשמעו אותו הדבר, אבל מה אני כבר יודע...
...
·

כן, זה קורה לאנשים הרבה אם הם לא דואגים ליצור את התנאים המתאימים לבדיקות מן הסוג. בבדיקה לא עיוורת וללא התאמת ווליום המגבר היקר יותר תמיד נשמע יותר טוב... אבל כשיוצרים את התנאים המתאימים התוצאות הן בדרך כלל כאלה: http://matrixhifi.com/ENG_contenedor_ppec.htm

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”