האם HTPC יכול להחליף גם את הרסיבר/טיונר ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
huldaid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
יש לי מערכת סאונד ישנה מאד ואני רוצה להחליפה.
בנוסף רוצה להיכנס לתחום ה HTPC שכן כבר קניתי מקרן המסוגל להקרין חומר HD ואני משתוקק להכניסו לפעולה עם חומר איכותי (שקלתי לקנות "סטרימר" כמו TVIX500 וחבריו אך אני מתחיל לפזול לכיוונים אחרים).
שאלתי הינה האם ניתן ב HTPC להחליף את כל הפונקציות של מערכת השמע (למעט רמקולים כמובן) - רסיבר + טיונר + CD(נראה לי לא בעייתי) ולצאת ממנו ישירות לרמקולים באיכות טובה לסרטים (5.1 או 7.1 ) ובאיכות מספקת למוזיקה (אינני אודיופיל רציני).
אם הדבר אפשרי אוכל להשקיע יותר ב HTPC וגם לזכות לשלום בית ע"י "רידוד" שלל המכשירים בסלון.
אם ישנו שרשור בנושא אנא הפנו אותי לשם (חיפשתי ולא מצאתי).
תודה מראש
דן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

חוץ, כמובן, מההגברה הנחוצה להזנת הרמקולים בסלון שלך, ה-HTPC יכול להחליף את כל הפונקציות האחרות שרסיבר ממוצע ו"שלל המכשירים" מסביב נותנים:

1. נגן DVD - כמובן, מכונן ה-DVD של המחשב.
2. רדיו - יש כרטיסי FM זולים, כרטיסי טלוויזיה שכוללים גם FM, כרטיסי DVB-S המאפשרים לקלוט תחנות רדיו ישירות מהלוויין, או כמובן מהממיר של יס או הוט דרך כרטיס הטלוויזיה.
3. מיתוגים שונים של וידאו ואודיו - אין צורך כי כל המדיה מרוכזת במחשב.

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #3 

ישנו מגבר מיוחד למדיה סנטר אבל עולה כמה מאות דולרים. הרבה יותר קטן ודיגיטלי. תראה ב pcalchemy
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

iamtal
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262

אילו רמקולים יש לך כרגע?

שליחה #4 

אילו רמקולים יש לך כרגע? כי אם יש לך משהו לא ממש טוב, ואתה שוקל להחליף גם אותם, ומעוניין להיפטר מה-Reciever, אתה יכול לקנות רמקולים ל-PC, אני לא מתכוון כמובן לרמקולי פלסטיק ב-20 ש"ח, אלא לכאלה של Altec Lansing/Creative מהסדרות הטובות יותר. הם איכותיים למדי ומגיעים עם הגברה משלהם כך שהם לא זקוקים למגבר נפרד.

אבל בכל מקרה כדי לקבל איכות קול טובה, תמיד עדיף לקנות מגבר ברמה גבוהה + רמקולים תואמים.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

בקיצור HTPC לא מחליף רסיבר, כיום הוא יכול להחליף רק DVD/סטרימר נתפלל שבעתיד הוא גם יוכל להחליף את הממיר אבל נכון להיום זאת רק פנטזיה.
HiFiMusic IL

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”