ONKYO TX-NR787 החדש . התרשמות ראשונית.
-
mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
לפני כשבוע בזמן ביקור בגרמניה [ Munich High-End 2018 ] עם חברים [ גרמנים ] קיבל אחד
מהם הודעה שהרסיברים החדשים של - ONKYO הגיעו לחנות של חבר שלו. הוא שאל אותנו אם אנחנו
מעוניינים לבדוק אותם . האמת היא שמאחר ומדובר במכשירים מהסידרה הנמוכה של ONKYO לא היתה
התלהבות גדולה . אבל היתי סקרן לגבי ה TX-NR787 החדש ואמרתי שאני מעוניין . ביקשו מאיתנו להגיע רק
למחרת מאחר ורק עכשיו הם מתקינים את הרסיברים ומחברים אותם למערכת השליטה באחד מחדרי
ההאזנה/צפיה.
הסבר קצר מדוע הסקרנות לגבי ה TX-NR787 . כפי שעדכנתי באתר הרסיבר הוא 9.2 ערוצים. ונכון להיום לא
היה קיים רסיבר 9.2 [ 9 ערוצים מוגברים ] בסידרה נמוכה של אף יצרן . ובנוסף הוא גם THX מוסמך.
סיבה נוספת היא המחיר . ONKYO.US תמחרו את הרסיבר ב - 700$ . חייבים להוסיף בין 800$ ל 1.000$
נוספים כדי למצוא 9 ערוצים מוגברים של יצרן אחר. כך שהיתי סקרן לשמוע את הרסיבר ומה הוא מציע בתמורה למחיר.
כשהגענו למחרת לחנות הוסבר לנו שהרסיבר כוייל כיול מלא ונחסם כדי למנוע מלקוחות לשנות את ההגדרות. אבל
אם נרצה הם יפתחו עבורנו את הכיול. [ החבר הוא VIP ] לא טרחנו . הקשבנו ע'י שימוש ב 2 מערכות רמקולים שונות.
מערכת של KEF ומערכת של KLIPSCH . השתמשנו ב 2 סאבים של HSU 15 [ מצויינים ] .
הקשבנו ל 5 קטעים מסרטים שונים כולם מ - BD . בדקנו 7.2.2 וגם 5.2.4 והעדפנו את ה 5.2.4
כולנו [ 5 ] הופתענו לטובה. הרסיבר נשמע מצויין והעביר את פסי הקול של כל הסרטים באופן מפורט ברור
ועוצמתי. זה דבר שלא ציפינו לו מרסיבר של 700$ . עד כמה טוב הוא נשמע . השווינו ל SONY 1080
ואין מה להשוות [ וה SONY לא מסוגל ל 9.2 ] דבר נוסף שימחיש טוב יותר. בהשוואה באותו חדר אותם תכנים
ואותם רמקולים הוא לא נשמע פחות טוב מה - 2070 A.
דבר נוסף זה שמערכת הכיול החדשה עושה עבודה הרבה הרבה יותר טובה מאשר בשנים קודמות.
חסרון אחד בולט זה שלא קיימים PREOUTS ברסיבר. [ אבל במחיר הזה לא ציפינו ]
רק כדי להבהיר זאת לא סקירה אמיתית של הרסיבר היות ולא היה לנו מספיק זמן כדי לבדוק את כל היכולות
האחרות של המכשיר . אבל מבחינת שמע בחדר הנתון עם מערכות הרמקולים שציינתי ובמחיר הנ''ל הרסיבר
הוא כנראה מציאה עבור מי שלא זקוק ליותר מכך. וזה כניראה הכיוון החדש של ONKYO
מהם הודעה שהרסיברים החדשים של - ONKYO הגיעו לחנות של חבר שלו. הוא שאל אותנו אם אנחנו
מעוניינים לבדוק אותם . האמת היא שמאחר ומדובר במכשירים מהסידרה הנמוכה של ONKYO לא היתה
התלהבות גדולה . אבל היתי סקרן לגבי ה TX-NR787 החדש ואמרתי שאני מעוניין . ביקשו מאיתנו להגיע רק
למחרת מאחר ורק עכשיו הם מתקינים את הרסיברים ומחברים אותם למערכת השליטה באחד מחדרי
ההאזנה/צפיה.
הסבר קצר מדוע הסקרנות לגבי ה TX-NR787 . כפי שעדכנתי באתר הרסיבר הוא 9.2 ערוצים. ונכון להיום לא
היה קיים רסיבר 9.2 [ 9 ערוצים מוגברים ] בסידרה נמוכה של אף יצרן . ובנוסף הוא גם THX מוסמך.
סיבה נוספת היא המחיר . ONKYO.US תמחרו את הרסיבר ב - 700$ . חייבים להוסיף בין 800$ ל 1.000$
נוספים כדי למצוא 9 ערוצים מוגברים של יצרן אחר. כך שהיתי סקרן לשמוע את הרסיבר ומה הוא מציע בתמורה למחיר.
כשהגענו למחרת לחנות הוסבר לנו שהרסיבר כוייל כיול מלא ונחסם כדי למנוע מלקוחות לשנות את ההגדרות. אבל
אם נרצה הם יפתחו עבורנו את הכיול. [ החבר הוא VIP ] לא טרחנו . הקשבנו ע'י שימוש ב 2 מערכות רמקולים שונות.
מערכת של KEF ומערכת של KLIPSCH . השתמשנו ב 2 סאבים של HSU 15 [ מצויינים ] .
הקשבנו ל 5 קטעים מסרטים שונים כולם מ - BD . בדקנו 7.2.2 וגם 5.2.4 והעדפנו את ה 5.2.4
כולנו [ 5 ] הופתענו לטובה. הרסיבר נשמע מצויין והעביר את פסי הקול של כל הסרטים באופן מפורט ברור
ועוצמתי. זה דבר שלא ציפינו לו מרסיבר של 700$ . עד כמה טוב הוא נשמע . השווינו ל SONY 1080
ואין מה להשוות [ וה SONY לא מסוגל ל 9.2 ] דבר נוסף שימחיש טוב יותר. בהשוואה באותו חדר אותם תכנים
ואותם רמקולים הוא לא נשמע פחות טוב מה - 2070 A.
דבר נוסף זה שמערכת הכיול החדשה עושה עבודה הרבה הרבה יותר טובה מאשר בשנים קודמות.
חסרון אחד בולט זה שלא קיימים PREOUTS ברסיבר. [ אבל במחיר הזה לא ציפינו ]
רק כדי להבהיר זאת לא סקירה אמיתית של הרסיבר היות ולא היה לנו מספיק זמן כדי לבדוק את כל היכולות
האחרות של המכשיר . אבל מבחינת שמע בחדר הנתון עם מערכות הרמקולים שציינתי ובמחיר הנ''ל הרסיבר
הוא כנראה מציאה עבור מי שלא זקוק ליותר מכך. וזה כניראה הכיוון החדש של ONKYO
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5166
- נתן תודות: 1063 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
@mbd
·מסתבר שיש חיים אחרי אודיסי
תשמע אני עם האנתם mrx 720 חייב לציין שאני מאוד מרוצה
עשית לי חשק לבדוק רסיברים בכירים שלהם
ולא בשביל לרוץ ולרכוש, רק לצורך ההתרשמות מהמותג
שאף פעם לא בדקתי.
נ.ב. אהבתי את ההשוואה לימאהה 2070...
·מסתבר שיש חיים אחרי אודיסי
תשמע אני עם האנתם mrx 720 חייב לציין שאני מאוד מרוצה
עשית לי חשק לבדוק רסיברים בכירים שלהם
ולא בשביל לרוץ ולרכוש, רק לצורך ההתרשמות מהמותג
שאף פעם לא בדקתי.
נ.ב. אהבתי את ההשוואה לימאהה 2070...
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@IGAL4d
·לדעתי זאת באמת הסיבה...
עדיף 4 אטמוס כי בתצורה הזאת מבחינת הפורמט זה יעבוד יותר טוב מאשר רק זוג אטמוס, לדעתי הבסיס של 5.1 ועליו מולבש האטמוס ועוד בתוספת סב (כאמור 5.2.4) אמור לתת סאונד משביע רצון יותר מ 7.2.2 רק מהסיבה
שקיים בסטאפ הזה רק זוג אטמוס וזה פחות נותן את האפקט אליו מקוונים
בכול אופן אני תמיד אמרתי 7.2.4 זה מה שהיה מרגיע אותי עד הפורמט שמע הבא שיבוא
·לדעתי זאת באמת הסיבה...
עדיף 4 אטמוס כי בתצורה הזאת מבחינת הפורמט זה יעבוד יותר טוב מאשר רק זוג אטמוס, לדעתי הבסיס של 5.1 ועליו מולבש האטמוס ועוד בתוספת סב (כאמור 5.2.4) אמור לתת סאונד משביע רצון יותר מ 7.2.2 רק מהסיבה
שקיים בסטאפ הזה רק זוג אטמוס וזה פחות נותן את האפקט אליו מקוונים
בכול אופן אני תמיד אמרתי 7.2.4 זה מה שהיה מרגיע אותי עד הפורמט שמע הבא שיבוא
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ה 7.2.2 נדיר יותר יחסית משום שהוא מתאפשר רק בחדרים בהם יש מספיק מרחק בין אזור הישיבה לרמקולים האחוריhם.IGAL4d כתב:מה הסיבה לדעתך שהעדפתם את ה 5.2.4 על ה 7.2.2 ? כי 4 למעלה זה עדיף על 2 למעלה, או ש 5 למטה עדיף על 7 למטה? (כנראה בגלל שעדיף 4 למעלה מאשר 2, אבל רציתי לוודא...)...
למעשה אם מיקום הישיבה הוא על הקיר או קרוב אליו אין שום משמעות ל 7.2.
לכן לדעתי, ה 5.2.4 עדיף על ה 7.2.2 אלא אם אתה בונה חדר ייעודי ומתכנן אותו מראש שיתאים ל 7.2.2 או 7.2.4
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
mbd
- חבר מביא חבר

·עופרפולק כתב:מי אמר שהוא סידרה נמוכה ? רק בגלל שהוא 700 דולר בשבילי אחד כזה הוא בינוני ומעלה כמו הסוני 1040 שיש לי שבשנת 2014 זכה במגבר השנה למחיר שלו...
ONKYO - אומרים.
SR = מכשיר כניסה = SR383 מכשיר 7.2 ערוצים ללא ATMOS .
NR = סידרה נמוכה. כולל ATMOS+DTS-X .
RZ = סידרה גבוהה. כולל ATMOS+DTS-X .
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

·סדרת RZ יצאה כבר למכירות?mbd כתב:·......
ONKYO - אומרים.
SR = מכשיר כניסה = SR383 מכשיר 7.2 ערוצים ללא ATMOS .
NR = סידרה נמוכה. כולל ATMOS+DTS-X .
RZ = סידרה גבוהה. כולל ATMOS+DTS-X ....
אם לא, יש צפי?
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
-
mbd
- חבר מביא חבר

·IGAL4d כתב:מה הסיבה לדעתך שהעדפתם את ה 5.2.4 על ה 7.2.2 ? כי 4 למעלה זה עדיף על 2 למעלה, או ש 5 למטה עדיף על 7 למטה? (כנראה בגלל שעדיף 4 למעלה מאשר 2, אבל רציתי לוודא...)...
במבט טהור של ATMOS בחדר נתון. 2 רמקולים בתיקרה מסוגלים לספק
תנועה אך ורק מצד ימין לשמאל או הפוך [ כמו סטריאו ] אבל 4 רמקולים
מספקים תנועה מצד לצד קדימה ואחורה לשני הכיוונים. וזה מה שהופך
את הפס קול להרבה יותר טיבעי / ריאלי . וזאת המטרה העיקרית של המערכת.
6 רמקולים בתיקרה זה כבר עולם שונה.