התלבטות על רכשית טלוויזיה 55 אינץ SMART ו4K
שלום לכולם!
לאחרונה החלטתי להחתדש בטלויזיה חדשה ולפי מחקר השוק המהיר שעשיתי, אלו האופציות האקטואליות ביותר:
1. LG 55" 55UJ630Y - מחיר 2500 שקל
2. Samsung 55" MU7000 מחיר 2900 שקל
ראיתי את שתיהן בחנות והן נראות לי מצויין!
היו עוד כמה הצעות הרבה יותר אטרקטביות מיצרנים שונים (Hisense, Metz וכולי..) שפסלתי על הסף תכלס בלי סיבה מצודקת.
מה אתם חושבים הכי משתלם?
לאחרונה החלטתי להחתדש בטלויזיה חדשה ולפי מחקר השוק המהיר שעשיתי, אלו האופציות האקטואליות ביותר:
1. LG 55" 55UJ630Y - מחיר 2500 שקל
2. Samsung 55" MU7000 מחיר 2900 שקל
ראיתי את שתיהן בחנות והן נראות לי מצויין!
היו עוד כמה הצעות הרבה יותר אטרקטביות מיצרנים שונים (Hisense, Metz וכולי..) שפסלתי על הסף תכלס בלי סיבה מצודקת.
מה אתם חושבים הכי משתלם?
ברור שה-LG יותר משתלם! זול ב-400 ש"ח
לעומת זאת, לא בטוח שזה המסך שהכי מתאים לך
תחשוב מה הדרישות שלך מבחינת: אופי הצפיה, סוג התכנים, מבנה החדר וכד'
ואז תתחיל לקרוא כאן:
https://www.hometheater.co.il/googlesea ... 00%20UJ630
לעומת זאת, לא בטוח שזה המסך שהכי מתאים לך
תחשוב מה הדרישות שלך מבחינת: אופי הצפיה, סוג התכנים, מבנה החדר וכד'
ואז תתחיל לקרוא כאן:
https://www.hometheater.co.il/googlesea ... 00%20UJ630
@good__one תודה רבה על התגובה!
קראתי המון על שני הדגמים ונותרתי עם שאלה אחת שאשמח לקבל עליה תשובה
בדגם של LG, עם פאנל IPS, חוזרת הטענה שצפייה בתנאי חושך היא נוראית - האם זו דעה או שזו מגבלה טכנלוגית של הסוג פאנל?
הטלויזיה בחדר שינה ככה שלעיתים קרובות אני אצפה בה בחדר חשוך.
תודה!
קראתי המון על שני הדגמים ונותרתי עם שאלה אחת שאשמח לקבל עליה תשובה
בדגם של LG, עם פאנל IPS, חוזרת הטענה שצפייה בתנאי חושך היא נוראית - האם זו דעה או שזו מגבלה טכנלוגית של הסוג פאנל?
הטלויזיה בחדר שינה ככה שלעיתים קרובות אני אצפה בה בחדר חשוך.
תודה!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אם יש לך מסך מחשב עם פאנל IPS, תכבה את האור בערב ותראה איך השחורים. בטלוויזיה הם יהיו לא פחות גרועים.
·AlmogKatz כתב: Samsung 55" MU7000 מחיר 2900 שקל...
אני מקווה שאתה מודע לעובדה שה-MU7000 שנמכרת בארץ היא לא באמת MU7000.
לא ברור לי איך אף אחד לא הגיש תביעה יצוגית (או רגילה) נגד היבואן, שפשוט לכאורה משקר במצח נחושה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@Enc0der
·
אף אחד לא משקר.
הדגם נקרא MU7000. זה שמבחינת מפרט הוא שונה מדגמים שנמכרים תחת אותו שם בחו"ל לא משנה.
כמו שאומרים, כשר אבל מסריח.
·
אף אחד לא משקר.
הדגם נקרא MU7000. זה שמבחינת מפרט הוא שונה מדגמים שנמכרים תחת אותו שם בחו"ל לא משנה.
כמו שאומרים, כשר אבל מסריח.
·TheCoolest כתב:@Enc0der
·
אף אחד לא משקר.
כמו שאומרים, כשר אבל מסריח....
מה זאת אומרת "נקרא MU7000"?
איפה עוד, חוץ מבישראל על ידי היבואן, הדגם הספציפי הזה עם הנתונים הספציפיים האלה נקרא "MU7000"?
למיטב הבנתי מדובר פשוט בדגם MU6300, שהם כנראה החליטו על דעת עצמם פשוט "לקרוא לו" MU7000, כאילו שזה כינוי חיבה ולא שם טכני של דגם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה מופיע על האריזה, וזה מופיע בתפריטי המסך. זה שבארץ דגם מסויים נקרא X ובמדינות אחרות הוא נקרא Y, לא אומר שום דבר.
ובכל זאת, להבנתי מדובר בדגם MU6300 שפשוט קיבל שם אחר אך ורק בישראל. האם זה לא נכון?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
הם מפרסמים מפרט עם המסך, ככה שזה לא משנה איך הם קוראים למסך, כל עוד המסך בקופסה תואם למפרט שהם רושמים הם יכולים לקרוא למסך גם Samsung One וזה תקין, אין שום קשר למסכים במדינות אחרות..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
@NK
התקציב כאן הוא 3K.
הטלוייזיה ממוקמת בחדר שינה שהוא גם סלון, אז מצד אחד מול המיטה קיים בערך 3.3 מטר ומול הספה מדובר על 4.2 מטר.
הדבר היחיד שאני חושש ממנו בLG זה ההתנהגות של הIPS במצבי חושך - הטלויזיה בחדר שינה ולעיתים קרובות אני אצפה בה בחדר חשוך.
לפי מה שקראתי כאן - לפאנל IPS יש קושי להתמודד עם חושך אז הכיוון הוא ללכת על הסמסונג למרות החסרונות (זווית צרה ואחריות נוראית)
אני פשוט לא בדיוק יכול לבדוק את היכולות של הLG בחושך לפני הרכישה.
התקציב כאן הוא 3K.
הטלוייזיה ממוקמת בחדר שינה שהוא גם סלון, אז מצד אחד מול המיטה קיים בערך 3.3 מטר ומול הספה מדובר על 4.2 מטר.
הדבר היחיד שאני חושש ממנו בLG זה ההתנהגות של הIPS במצבי חושך - הטלויזיה בחדר שינה ולעיתים קרובות אני אצפה בה בחדר חשוך.
לפי מה שקראתי כאן - לפאנל IPS יש קושי להתמודד עם חושך אז הכיוון הוא ללכת על הסמסונג למרות החסרונות (זווית צרה ואחריות נוראית)
אני פשוט לא בדיוק יכול לבדוק את היכולות של הLG בחושך לפני הרכישה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
עד כמה שידוע לי יש לך 60 יום להתחרט ולהחזיר את המסך במידה ולא תהיה מרוצה מה-LG.
לטעמי זוית צפיה בעייתית זה הרבה יותר גרוע משחור "לא מוחלט" בחדר חשוך.
אני כבר שנים עם מסך מחשב IPS, שנחשבים למומלצים ביותר, ואני לא רואה שום בעיה בצפיה בתכנים חשוכים כשהחדר חשוך. נכון שהמסך לא "כבוי" לגמרי כמו במסכי AMOLED / OLED (למשל בטלפונים של סמסונג) והשחור עדיין "מואר" כביכול, אבל עדיין - זה לא אפור או משהו, זה שחור by all means.
האם חווית הצפיה היתה יכולה להשתפר אם השחור היה אטום ומוחלט לחלוטין? ייתכן מאוד. אבל אם זה יבוא על חשבון זוית הצפיה - אני אישית אוותר על התענוג המפוקפק... היה לי לפטופ עם זוית צפיה בעייתית ועיוותי צבע קשים אם לא מסתכלים עליו בזוית ישירה - זה היה סיוט נוראי.
אני כבר שנים עם מסך מחשב IPS, שנחשבים למומלצים ביותר, ואני לא רואה שום בעיה בצפיה בתכנים חשוכים כשהחדר חשוך. נכון שהמסך לא "כבוי" לגמרי כמו במסכי AMOLED / OLED (למשל בטלפונים של סמסונג) והשחור עדיין "מואר" כביכול, אבל עדיין - זה לא אפור או משהו, זה שחור by all means.
האם חווית הצפיה היתה יכולה להשתפר אם השחור היה אטום ומוחלט לחלוטין? ייתכן מאוד. אבל אם זה יבוא על חשבון זוית הצפיה - אני אישית אוותר על התענוג המפוקפק... היה לי לפטופ עם זוית צפיה בעייתית ועיוותי צבע קשים אם לא מסתכלים עליו בזוית ישירה - זה היה סיוט נוראי.
השחורים של LG הם לא "נוראיים" אלא פחות טובים מסמסונג. מי שקונה טלויזיה צריך להחליט אם זה יותר חשוב מפרמטרים אחרים, כמו זווית צפיה או אחריות.
לי למשל זה לא מפריע בכלל. הסצנות החשוכות בתוכן שאני צופה בו נמשכים כמה שניות בקושי, זה לא פקטור בכלל בהחלטה שלי.
לי יש LG 670.
לי למשל זה לא מפריע בכלל. הסצנות החשוכות בתוכן שאני צופה בו נמשכים כמה שניות בקושי, זה לא פקטור בכלל בהחלטה שלי.
לי יש LG 670.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
אני מסכים שזוויות צפיה מאוד חשובות, במיוחד במקום כמו חדר שינה שאין איזו כורסה שיושבים עליה מול הטלוויזיה. להבדלים בשחורים רוב האנשים לא ישימו לב אלא אם יגידו להם ולרובם גם לא ממש ישנה גם אחרי שיגידו להם. בנוסף, אומנם הקונטקסט ב IPS נמוך משמעותית אך הצבעים הרבה יותר טבעיים.