שלום לכולם
אני רוצה לקנות מכונת קפה ידנית לבית אחרי שגיליתי את נפלאות המכונה הידנית ממכונה במשרד.
כרגע יש לי נספרסו בבית וזה לא מתקרב לטעם.
המחשבה היא לקנות מכונה עד אזור ה-1500 שקל.
כרגע מתלטבט בין:
1. פסקל כרום בייסיק (תואמת למכונה של המשרד).
2. Gaggia Carezza Deluxe.
הגאג'יה נראית איכותית יותר מהפסקל אבל הביקורות עליה לא בשמיים מבחינת תפעול.
אשמח לעזרה בבחירה
תודה
התלבטות על מכונת קפה ידנית ראשונה
- oronwerner
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 380
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
@RoeyZ
·
ברוך הבא לפורום! אין ספק שתוכל להפיק ממכונה ידנית הרבה יותר מאשר עם נספרסו.
אני לא יודע לתת דעה על אחת המכונות שכתבת, אבל אני כן יכול להאיר על עניין חשוב אחר, בייחוד למי שמעוניין להיכנס לתחום - הכנת קפה ידני בבית ממש לא מסתכמת ברכישת מכונה.
מלבד המכונה, נדרשת גם מטחנה איכותית (שהיא חלק חשוב לא פחות, ולרוב יותר, מאשר מכונת הקפה עצמה),
נדרשים כלים בסיסיים (טמפר לדחיסת הקפה, כד הקצפה אם אתה שותה משקאות חלב) ומכאן, כמו כל תחביב, הדברים רק עולים ומתווספים
.
נכון, יש פתרונות אחרים כמו לקנות קפה שנטחן בחנות, אבל פתרון כזה ייתן תוצאות עגומות מאוד, בלשון המעטה.
על מנת שחברי הפורום יוכלו לעזור לך, וגם אתה תוכל לעזור לעצמך - אני מציע שתנסה 2 דברים:
1.הגדר קצת יותר במדוייק מה אתה צריך, כלומר:
- איזה סוג משקאות את שותה (רק אספרסו / לפעמים עם חלב)
- כמה כוסות אתה מתכנן להכין ביום
- לכמה אנשים
- האם מוצרים יד שנייה הם אופציה? יש פורום נהדר למכירה ביד שנייה כאן.
- והכי חשוב - מה התקציב הכולל שאתה מוכן להוציא עבור הכניסה לתחום
(האם 1500 ש"ח שציינת עבור מכונה הן רק עבור מכונה או כלל הסכום עד שיהיה לך קפה בכוס?)
2. בצע חיפוש קצר בפורום - יש המון שרשורים שכבר נפתחו ונענו בנושא ע"י הרבה אנשים. תוכל ללמוד מכך המון וגם לקבל מושג על התחום. שום דבר גדול לא השתנה בעולם הקפה עבור מה שאתה מחפש ועל כן גם שרשורים בני מספר שנים עדיין רלוונטים.
בהצלחה!
·
ברוך הבא לפורום! אין ספק שתוכל להפיק ממכונה ידנית הרבה יותר מאשר עם נספרסו.
אני לא יודע לתת דעה על אחת המכונות שכתבת, אבל אני כן יכול להאיר על עניין חשוב אחר, בייחוד למי שמעוניין להיכנס לתחום - הכנת קפה ידני בבית ממש לא מסתכמת ברכישת מכונה.
מלבד המכונה, נדרשת גם מטחנה איכותית (שהיא חלק חשוב לא פחות, ולרוב יותר, מאשר מכונת הקפה עצמה),
נדרשים כלים בסיסיים (טמפר לדחיסת הקפה, כד הקצפה אם אתה שותה משקאות חלב) ומכאן, כמו כל תחביב, הדברים רק עולים ומתווספים
נכון, יש פתרונות אחרים כמו לקנות קפה שנטחן בחנות, אבל פתרון כזה ייתן תוצאות עגומות מאוד, בלשון המעטה.
על מנת שחברי הפורום יוכלו לעזור לך, וגם אתה תוכל לעזור לעצמך - אני מציע שתנסה 2 דברים:
1.הגדר קצת יותר במדוייק מה אתה צריך, כלומר:
- איזה סוג משקאות את שותה (רק אספרסו / לפעמים עם חלב)
- כמה כוסות אתה מתכנן להכין ביום
- לכמה אנשים
- האם מוצרים יד שנייה הם אופציה? יש פורום נהדר למכירה ביד שנייה כאן.
- והכי חשוב - מה התקציב הכולל שאתה מוכן להוציא עבור הכניסה לתחום
(האם 1500 ש"ח שציינת עבור מכונה הן רק עבור מכונה או כלל הסכום עד שיהיה לך קפה בכוס?)
2. בצע חיפוש קצר בפורום - יש המון שרשורים שכבר נפתחו ונענו בנושא ע"י הרבה אנשים. תוכל ללמוד מכך המון וגם לקבל מושג על התחום. שום דבר גדול לא השתנה בעולם הקפה עבור מה שאתה מחפש ועל כן גם שרשורים בני מספר שנים עדיין רלוונטים.
בהצלחה!
@oronwerner
·
היי אורון
נכון לעכשיו (ולמכונה שהיתה לנו במשרד ונפחה את נשמתה), קניתי פולים טחונים בקדמה ברמת ישי.
וכן, הבנתי שההבדל בטעמים עצום אם טוחנים בבית בעצמנו.
עקרונית הקפה שאנחנו שותים בבית זה אספרסו/אמריקנו והפוך בשביל אשתי.
מבחינת כמות כוסות ביום, מניח שזה באזור ה-4-5 מקסימום, ל-2-4 אנשים. אני לא צריך מכונה מטורפת.
הייתי מעדיף לרכוש מכונה חדשה ולא יד 2, למרות שבהחלט אציץ במה שיש בפורום כאן.
ולגבי התקציב, 1500 זה עבור המכונה, לא כלל הסכום.
תודה על העזרה
רועי
·
היי אורון
נכון לעכשיו (ולמכונה שהיתה לנו במשרד ונפחה את נשמתה), קניתי פולים טחונים בקדמה ברמת ישי.
וכן, הבנתי שההבדל בטעמים עצום אם טוחנים בבית בעצמנו.
עקרונית הקפה שאנחנו שותים בבית זה אספרסו/אמריקנו והפוך בשביל אשתי.
מבחינת כמות כוסות ביום, מניח שזה באזור ה-4-5 מקסימום, ל-2-4 אנשים. אני לא צריך מכונה מטורפת.
הייתי מעדיף לרכוש מכונה חדשה ולא יד 2, למרות שבהחלט אציץ במה שיש בפורום כאן.
ולגבי התקציב, 1500 זה עבור המכונה, לא כלל הסכום.
תודה על העזרה
רועי