קיבלתי שואב אבק BLACK DECKER 20V והוא עם שקע 120V 60HZ , מה עושים ?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
Bostiu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

קיבלתי את השואב אבק הזה ולצערי אין לו 240V , מה שרשום על השקע זה :
120V ו-60HZ .

קישור לשואב :
https://www.blackanddecker.com/en-us/pr ... hvi320jr00

חוברת הסברה של המוצר :
http://servicenet.blackanddecker.com/do ... 1526403725

השנאי הזה יכול לעשות את העבודה :
https://www.homecenter.co.il/catalogue/product/5299

זה 26W המתאם בהום סנטר , אין לי מושג אם זה מספיק או לא לדגם שרכשתי , אני מפחד לשרוף משהו או לגרום נזק ...

תודה.

miki775
טרול
טרול
תגובות: 1844
נתן תודות: 107 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #2 

Bostiu כתב:היי,

קיבלתי את השואב אבק הזה ולצערי אין לו 240V , מה שרשום על השקע זה :
120V ו-60HZ .

קישור לשואב :
https://www.blackanddecker.com/en-us/pr ... hvi320jr00

חוברת הסברה של המוצר :
http://servicenet.blackanddecker.com/do ... 1526403725

השנאי הזה יכול לעשות את העבודה :

זה 26W המתאם בהום סנטר , אין לי מושג אם זה מספיק או לא לדגם שרכשתי , אני מפחד לשרוף משהו או לגרום נזק ...

תודה.
...
·

שלחתי לך תשובה לפרטי

Bostiu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה Miki ,

למישהו יש מושג כמה WATT צורך המכשיר הזה במקסימום ואם יש עוד המלצות גם מאינטרנט לקנייה אתם מוזמנים להגיב ...

תודה מראש.

liorp
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2352
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #4 

אולי תברר עם היצרן, יכול להיות שהמתאם הזה לא יתאים מכיוון שהוא לא ממיר את התדר של המתח ל-60 הרץ.

Bostiu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

liorp כתב:אולי תברר עם היצרן, יכול להיות שהמתאם הזה לא יתאים מכיוון שהוא לא ממיר את התדר של המתח ל-60 הרץ.
...
·שמתי לב על ממירי מתח שהכל זה 50HZ , הכוונה שלא ניתן לשנות מהמבוא למוצא את HZ אלה רק מ220V מהמתח אצלנו להמיר ל 110/120V לשואב האמריקאי , מה ניתן לעשות אם ככה?

איך כולם משתמשים בבממירים לרסיברים וכל הציודים מארה"ב שהם לא ממירים את התדר מ50HZ בישראל לארה"ב שזה 60HZ , ועדיין הכל עובד פיקס ?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #6 

כי ברסיברים ובהרבה מוצרים אחרים אין מנוע.
ברגע שיש מנוע, מאוד חשוב שתהיה התאמה בתדירות, ולא רק במתח.
ברגע שמנוע עובד בתדירות לא מתאימה לו, במקרה הטוב הוא יעבוד מהר יותר או לאט יותר.
במקרה הרע, יישרף.

Bostiu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

Amir64 כתב:כי ברסיברים ובהרבה מוצרים אחרים אין מנוע.
ברגע שיש מנוע, מאוד חשוב שתהיה התאמה בתדירות, ולא רק במתח.
ברגע שמנוע עובד בתדירות לא מתאימה לו, במקרה הטוב הוא יעבוד מהר יותר או לאט יותר.
במקרה הרע, יישרף.
...
·ובשואב אבק הזה , הוא משתמש במנוע ?

Amir64
גורו
גורו

שליחה #8 

רק עכשיו ראיתי שאתה מדבר על שואב נטען.
מכיוון שכך, המנוע עובד על DC מהסוללה, ולא קשור למתח מהרשת.
אם יש שנאי שמתחבר לקיר, פשוט קנה שנאי 220V שמוציא במוצא את אותם ערכים שמוציא השנאי שמגיע עם השואב,
ובעל אותו סוג מחבר שיש בשואב שלך.

Bostiu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

Amir64 כתב:רק עכשיו ראיתי שאתה מדבר על שואב נטען.
מכיוון שכך, המנוע עובד על DC מהסוללה, ולא קשור למתח מהרשת.
אם יש שנאי שמתחבר לקיר, פשוט קנה שנאי 220V שמוציא במוצא את אותם ערכים שמוציא השנאי שמגיע עם השואב,
ובעל אותו סוג מחבר שיש בשואב שלך.
...
·הכוונה שאם המנוע עובד על DC של הסוללה , אז אני יכול לקנות שנאי שממיר מ 220V 50HZ ל-110V עם 50HZ ללא 60HZ שזה התדר ולא תיהיה בעיה למנוע ?

לגבי שנאי , איך זה :[/b] ( זה מקבל 220V עם 50HZ מהרשת החשמל שלנו וממיר למתאם של ארה"ב כ220V אבל כ50HZ כמו אצלנו ולא 60HZ כמו שרשום בחוברת ועל התקע שלהם שמגיע עם המוצר )

https://www.homecenter.co.il/catalogue/product/5299?

אם יש לך משהו אחר להמליץ זה יהיה מעולה

תודה וחג שמח .

Amir64
גורו
גורו

שליחה #10 

לא.
תראה מה כתוב ערכי ה- output בשנאי שהגיע עם השואב.
אתה צריך שנאי מ- 220V לערכים שכתוב בשנאי המקורי.
לא מ- 220V ל- 110V.

נניח כתוב על השנאי המקורי:
Input - 110V 60Hz
Output 12V 2A - זו דוגמה בלבד!

אתה צריך לקנות שנאי:
Input - 220V 50Hz
Output 12V 2A

עם אותו סוג מחבר יציאה שמתחבר מהשנאי לשואב.

Bostiu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

Amir64 כתב:לא.
תראה מה כתוב ערכי ה- output בשנאי שהגיע עם השואב.
אתה צריך שנאי מ- 220V לערכים שכתוב בשנאי המקורי.
לא מ- 220V ל- 110V.

נניח כתוב על השנאי המקורי:
Input - 110V 60Hz
Output 12V 2A - זו דוגמה בלבד!

אתה צריך לקנות שנאי:
Input - 220V 50Hz
Output 12V 2A

עם אותו סוג מחבר יציאה שמתחבר מהשנאי לשואב.
...
·צילמתי תמונה של הפלאג שהגיע לי עם המכשיר :
https://ibb.co/bzBFt8

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #12 

Bostiu כתב:
...
...
·שמתי לב על ממירי מתח שהכל זה 50HZ , הכוונה שלא ניתן לשנות מהמבוא למוצא את HZ אלה רק מ220V מהמתח אצלנו להמיר ל 110/120V לשואב האמריקאי , מה ניתן לעשות אם ככה?

איך כולם משתמשים בבממירים לרסיברים וכל הציודים מארה"ב שהם לא ממירים את התדר מ50HZ בישראל לארה"ב שזה 60HZ , ועדיין הכל עובד פיקס ?
...
·

זה שזה עובד זה ממש לא אומר שה פיקס. גם ברסיבר שמופעל בתדר 50 במקום 60 יש בעיות. השנאי הפנימי מתאמץ יותר בגלל התדר הנמוך שמכניס אותו לאזור רוויה, וגם אדוות מתח ה DC בפנים עולה ב 20 אחוז כי הספק תוכנן ל 60 הרץ. בכלל לא מומלץ לעבוד עם שנאי עבור שום מוצר להספק גבוה כמו מגבר. עבור מוצרי אלקטרוניקה אחרים שם לרוב יש ספק לא ליניארי שמסתדר גם עם 50 הרץ.

לעניין השואב, זה יכול לעבוד עם שנאי ויכול שלא. זה תלוי בתכנון השואף. אם הוא כולל מנוע DC א לא תרגיש בהבדל עם שנאי, פרט שחיי השואב יתקצרו אם כי לא ברור בכמה ואם בכלל תהיה השפעה. אם המנוע הפנימי AC שתלוי בתדר הרשת, אז הוא יעבוד לאט יותר ב כ 20 אחוז.

תכלס, שואבי אבק נועדו לעבוד עם מנוע מאד מהיר. ברוב המקרים זהו מנוע DC בעירור טורי אשר נקרא גם מנוע אוניברסאלי, שכן הוא יעבוד גם בהזנת מתתח ישר DC או מתח חילופין AC ולתדר מתח ה AC לא תהיה כל השפעה על מהירות הסיבוב, כי מדובר במנוע DC - מהירותו תלוי רק בערך המתח ולא בתדירות. כמובן שאם מדובר בשואב נטען אז הוא יעבוד עם שנאי חיצוני, לכמה שנים? אין לדעת. אם המטען הוא ספק ממותג, אז סביר להניח שלא תהיה כל השפעה...

כפי אתה מבין, ל 99% מחברי הפורום הזה אין שמץ של מושג טכני, ולכן אתה מקבל המון תשובות סותרות. אז לסיכום, אם אין לך אפשרות להחזיר את המוצר, ושנאי מתח לא יקר לך, תקנה ותנסה. לשרוף אותו אתה לא. ייתכן וזה יעבוד מצויין תטעמך, ואז הכל הסתדר. אם יש בעיה כגון רעש או זמזום פנימי, אז אין ברירה אלא להחזיר או לזרוק לפח...

תתחדש

Bostiu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

Rekcuf כתב:
...
...
·

זה שזה עובד זה ממש לא אומר שה פיקס. גם ברסיבר שמופעל בתדר 50 במקום 60 יש בעיות. השנאי הפנימי מתאמץ יותר בגלל התדר הנמוך שמכניס אותו לאזור רוויה, וגם אדוות מתח ה DC בפנים עולה ב 20 אחוז כי הספק תוכנן ל 60 הרץ. בכלל לא מומלץ לעבוד עם שנאי עבור שום מוצר להספק גבוה כמו מגבר. עבור מוצרי אלקטרוניקה אחרים שם לרוב יש ספק לא ליניארי שמסתדר גם עם 50 הרץ.

לעניין השואב, זה יכול לעבוד עם שנאי ויכול שלא. זה תלוי בתכנון השואף. אם הוא כולל מנוע DC א לא תרגיש בהבדל עם שנאי, פרט שחיי השואב יתקצרו אם כי לא ברור בכמה ואם בכלל תהיה השפעה. אם המנוע הפנימי AC שתלוי בתדר הרשת, אז הוא יעבוד לאט יותר ב כ 20 אחוז.

תכלס, שואבי אבק נועדו לעבוד עם מנוע מאד מהיר. ברוב המקרים זהו מנוע DC בעירור טורי אשר נקרא גם מנוע אוניברסאלי, שכן הוא יעבוד גם בהזנת מתתח ישר DC או מתח חילופין AC ולתדר מתח ה AC לא תהיה כל השפעה על מהירות הסיבוב, כי מדובר במנוע DC - מהירותו תלוי רק בערך המתח ולא בתדירות. כמובן שאם מדובר בשואב נטען אז הוא יעבוד עם שנאי חיצוני, לכמה שנים? אין לדעת. אם המטען הוא ספק ממותג, אז סביר להניח שלא תהיה כל השפעה...

כפי אתה מבין, ל 99% מחברי הפורום הזה אין שמץ של מושג טכני, ולכן אתה מקבל המון תשובות סותרות. אז לסיכום, אם אין לך אפשרות להחזיר את המוצר, ושנאי מתח לא יקר לך, תקנה ותנסה. לשרוף אותו אתה לא. ייתכן וזה יעבוד מצויין תטעמך, ואז הכל הסתדר. אם יש בעיה כגון רעש או זמזום פנימי, אז אין ברירה אלא להחזיר או לזרוק לפח...

תתחדש
...
·ואם אני רוצה להבא להזמין מוצרים שאין ברירה להביא מארה"ב , איך אני יודע אם המנוע שבפנים עובד DC ואז אין בעיה עם HZ בהטענה או שהוא AC ואז יש לי בעיה , יש דרך לקטלג את זה ?

- ממה שאני רואה על הפלאג רשום OUTPUT : 23V 400MA , אז בחישוב של הספק הוא 9W אם חישבתי נכון.
וכאן יש בהום סנטר :

שנאי שרק רשום מוציא 110V עם 50HZ , וכמות הוואט 26 .
אין שום איזכור בOUTPUT שלו על כמות מתח וכמות הזרם , מה עושים במקרה כזה?

תודה רבה

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #14 

Bostiu כתב:
...
...
·ואם אני רוצה להבא להזמין מוצרים שאין ברירה להביא מארה"ב , איך אני יודע אם המנוע שבפנים עובד DC ואז אין בעיה עם HZ בהטענה או שהוא AC ואז יש לי בעיה , יש דרך לקטלג את זה ?

- ממה שאני רואה על הפלאג רשום OUTPUT : 23V 400MA , אז בחישוב של הספק הוא 9W אם חישבתי נכון.
וכאן יש בהום סנטר :

שנאי שרק רשום מוציא 110V עם 50HZ , וכמות הוואט 26 .
אין שום איזכור בOUTPUT שלו על כמות מתח וכמות הזרם , מה עושים במקרה כזה?

תודה רבה
...
·

טוב, לאחר שנכנסתי לעמוד המוצר, הבנתי שזה לא באמת שואב אבק, אלא דאסטבוסטר = שואב ספות ידני. הנתות 23 וולט 400 מיליאמפר מתייחס כנראה להספק התענה של הסוללה מהחשמל. אבל לפי נתוני הייצרן לוקח לו 8 שעות להטען. לא ברור אם השואב מסוגל לעבוד גם מהחשמל באופן ישיר (יש כאלה שכן), אז במקרה הזה ההספק שהוא יצרוך יהיה גבוה יותר מהחישוב הנכון שלך לגבי הספק המטען. לפי היצרן - השואב מפיק 16 וואט-אוויר במוצא שהם כ 15 וואט הספק מוצא, ובחישוב גס של 50% נצילות במקרה הגרוע, אז בעבודה מהחשמל, השואב נזקק ל 30 וואט. ולכן רצוי לקחת שנאי של כ 50 וואט בכדי להבטיח עבודה תקינה ובטוחה. שנאי כזה עולה כ 150 שח מכל חנות אקט... אם הוא לא נועד לעבוד בזמן שהוא גם נטען, אז שנאי 20 וואט יספיק לך..

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #15 

Bostiu כתב:
...
...
·צילמתי תמונה של הפלאג שהגיע לי עם המכשיר :
https://ibb.co/bzBFt8
...
·

אם ההית מציין שיש לו ספק\מטען חיצוני היה יכול לקצר את כל השרשור הזה. אתה לא צריך שנאי מגושם. ב EBAY תוכל למצוא מטען 1 אמפר 24 וולט - שזה מטען סטנדרטי. תזמין ואז תחתוך את הכבל שמתחבר לשואב או שתחפש תקע כזה ותלביש על הספק שהזמנת. זו פשוט להחליף ספק במקום להוסיף שנאי. אולי לחברה עצמה יש ספק\מטען תואם 220 וולט.. אין בעיה להשתמש בספק 24 וולט 1 אמפר במקום 400 מילי 23 וולט..

Bostiu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

Rekcuf כתב:
...
...
·

אם ההית מציין שיש לו ספק\מטען חיצוני היה יכול לקצר את כל השרשור הזה. אתה לא צריך שנאי מגושם. ב EBAY תוכל למצוא מטען 1 אמפר 24 וולט - שזה מטען סטנדרטי. תזמין ואז תחתוך את הכבל שמתחבר לשואב או שתחפש תקע כזה ותלביש על הספק שהזמנת. זו פשוט להחליף ספק במקום להוסיף שנאי. אולי לחברה עצמה יש ספק\מטען תואם 220 וולט.. אין בעיה להשתמש בספק 24 וולט 1 אמפר במקום 400 מילי 23 וולט..
...
·תודה ,
אני לא מתכוון להשתמש בו בזמן טעינה , יש לו בסיס כמו של קומקום בזמן שהוא נטען ולכן הוא לדעתי לא אמור לשימוש בזמן טעינה , בכל מקרה אני לא ישתמש בו בזמן הזה .
השאלה אם לדוגמא שנאי שרשום עליו 26W יעשה את העבודה בלי להתחשב איך מתחלק כמות הוולט וכמות הזרם , זה לא משנה לי , העיקר שהוא מספק 26W ?

שנאי:

- זה משנה אם רשום שמה 110V ואילו אצלי בספק החיצוני רשום 120V ?

-- וזה הבדל אם יש ספק חיצוני אז אין צורך לחבר שנאי , ואם היה ספק פנימי אז כן הייתי צריך ?
הספק/מטען שמגיע עם המוצר כמו אצלי - זה בעצם שנאי ? ( סליחה על הבורות)

חג שמח :)

Amir64
גורו
גורו

שליחה #17 

כמו תמיד.
צריך לקרוא את הוראות ההפעלה של המוצר, לפני שמניחים כל מיני הנחות.
כתוב במפורש, שכשהשואב בטעינה, מתג ההפעלה חייב להיות על OFF, אחרת לא מתבצעת טעינה.
אז כמובן שאי אפשר להשתמש בשואב בזמן טעינה.

השאלה אם לדוגמא שנאי שרשום עליו 26W יעשה את העבודה בלי להתחשב איך מתחלק כמות הוולט וכמות הזרם , זה לא משנה לי , העיקר שהוא מספק 26W ?
...
נראה לך הגיוני?
ברור שמשנה המתח.

זה משנה אם רשום שמה 110V ואילו אצלי בספק החיצוני רשום 120V ?
...
לא, זה אותו דבר.
כמו שרשום בארץ 220V או 230V. אין הבדל.

וזה הבדל אם יש ספק חיצוני אז אין צורך לחבר שנאי , ואם היה ספק פנימי אז כן הייתי צריך ?
הספק/מטען שמגיע עם המוצר כמו אצלי - זה בעצם שנאי ? ( סליחה על הבורות)
...
ברור.
אם יש ספק חיצוני, שמוציא מתח וזרם מסויימים למכשיר.
שים ספק אחר שמוציא את אותו מתח וזרם, כשה- input שלו שונה לגמרי, והמכשיר יעבוד בדיוק אותו דבר.
אם הספק פנימי, כל מה שיש לך חיצוני זה כבל המתחבר לרשת החשמל.
ואז אתה צריך שנאי שיספק למכשיר את מתח הרשת שהוא מתוכנן לעבוד איתו.

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #18 

אתה צריך כזה:

https://www.ebay.com/itm/DC-24V-1A-AC-A ... -8g6O6R8Ag

שים לב להזמין את הדגם עם התקע האירופאי. זה 24 וולט עד 1 אמפר - רק תדאג לתאם את התקע והקוטביות (לרוב זה פלוס במרכז, אבל יש לבדוק). תבקש עזרה ממשהו עם רקע בחשמל... עד הבית זה כ 75 שח והרבה יותר אלגנטי ובטוח מאשר שנאי חיצוני מיותר...

Bostiu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

Amir64 כתב:כמו תמיד.
צריך לקרוא את הוראות ההפעלה של המוצר, לפני שמניחים כל מיני הנחות.
כתוב במפורש, שכשהשואב בטעינה, מתג ההפעלה חייב להיות על OFF, אחרת לא מתבצעת טעינה.
אז כמובן שאי אפשר להשתמש בשואב בזמן טעינה.

...
...
ציטוט:

נראה לך הגיוני?
ברור שמשנה המתח.
...

תודה רבה,
אני אמור לקחת בדיוק אם המספר שרשום מבחינת VOLT ו-AMPER או שניתן טווח מסויים למעלה ולמטה, אם כן מה הטווח המותר ?

·

miki775
טרול
טרול
תגובות: 1844
נתן תודות: 107 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #20 

Bostiu
אני שם לב שזה לא ייגמר...:oops:
אתה חופר יתר על המידה על מוצר פשוט שצריך שנאי מעביר מתח פשוט.
תקנה את השנאי שהמלצתי לך וזהו (i)

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”