מסתבך עם הגדרת סאונד מהטלויזיה
הי,
ברשותי מרנץ 5010 וטלויזיה של סמסונג.
מיצאת ה arc בטלויזיה יוצא כבל hdmi לרסיבר.
במקביל מהיציאה האופטית בטלויזיה יוצא גם כבל לכניסה אופטית ברסיבר.
כשהרסיבר מכובה אני שומע מהרמקול ב Tv.. מצויין.
כשמדליק את הרסיבר, ההגדרות tv קופצות אוטומטית לסאונד דרך hdmi, הרסיבר קופץ אוטמטית ל tv audio. גם אחלה אבל בסטריאו.
כשאני בוחר בטלויזיה את היציאה האופטית כדי ליהנות מ5.1, יש שקט, אין סאונד.
מה עושים?
ברשותי מרנץ 5010 וטלויזיה של סמסונג.
מיצאת ה arc בטלויזיה יוצא כבל hdmi לרסיבר.
במקביל מהיציאה האופטית בטלויזיה יוצא גם כבל לכניסה אופטית ברסיבר.
כשהרסיבר מכובה אני שומע מהרמקול ב Tv.. מצויין.
כשמדליק את הרסיבר, ההגדרות tv קופצות אוטומטית לסאונד דרך hdmi, הרסיבר קופץ אוטמטית ל tv audio. גם אחלה אבל בסטריאו.
כשאני בוחר בטלויזיה את היציאה האופטית כדי ליהנות מ5.1, יש שקט, אין סאונד.
מה עושים?
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5178
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
הגדרת במרנץ שיעבוד עם האופטי?
אם אתה עובד עם ARC אז מה הסיבה לחיבור כבל אופטי?
ה ARC נותן לך פיתרון בשביל לא להשתמש באופטי.
מה תכלס אתה מנסה לעשות?
מה דגם המסך שלך?
זה קופץ לסטריאו, זה אמור לתת לך את הסאונד שהמסך תומך בו לדעתי
לומרות שאתה מחובר עם רסיבר, זה יעבוד לפי התוכן שאתה מריץ על המסך, יש לך אפשרויות dsp/מצבי סאונד שונים ברסיבר...
אם אתה עובד עם ARC אז מה הסיבה לחיבור כבל אופטי?
ה ARC נותן לך פיתרון בשביל לא להשתמש באופטי.
מה תכלס אתה מנסה לעשות?
מה דגם המסך שלך?
זה קופץ לסטריאו, זה אמור לתת לך את הסאונד שהמסך תומך בו לדעתי
לומרות שאתה מחובר עם רסיבר, זה יעבוד לפי התוכן שאתה מריץ על המסך, יש לך אפשרויות dsp/מצבי סאונד שונים ברסיבר...
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

מעביר בוודאי..
שאלתי אם אתה עובד עם ARC אז למה לחבר כבל אופטי?
ובגלל זה שאלתי מה אתה מנסה לעשות...
שאלתי אם אתה עובד עם ARC אז למה לחבר כבל אופטי?
ובגלל זה שאלתי מה אתה מנסה לעשות...
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

OSD על המסך אתה תראה כאשר תשתמש ב אינפוט של HDMI
ממיר מחשב נגנים וכו', כלומר כל מה שנכנס לרסיבר... אתה כרגע משתמש ביציאה אז מין הסתם שתראה את הגדרות הרסיבר רק על מסך הרסיבר ולא על מסך ה TV
ממיר מחשב נגנים וכו', כלומר כל מה שנכנס לרסיבר... אתה כרגע משתמש ביציאה אז מין הסתם שתראה את הגדרות הרסיבר רק על מסך הרסיבר ולא על מסך ה TV
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
גם את הממיר חיברתי ישרות לרסיבר, ואת הרסיבר לטלויזיה.
עדיין לא רואה osd באופן מלא על רקע המקור המוקרן, אלא יש השהיה ואז זה מוקרן על רקע שחור.
את הווליום בכלל לא רואה בחלק מהמקורות...
מייאש
עם הטלויזיה הקודמת זה לא היה ככה.
עדיין לא רואה osd באופן מלא על רקע המקור המוקרן, אלא יש השהיה ואז זה מוקרן על רקע שחור.
את הווליום בכלל לא רואה בחלק מהמקורות...
מייאש
עם הטלויזיה הקודמת זה לא היה ככה.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

איזה מסך יש לך?
לי היה מרנץ 5010 וגם היית את הבעיה הזאת אבל אצלי כאשר חיברתי את ה htpc ל-setup שלי ושם היית מוגדרת תמונה על תדר 60hz אז הרסיבר
לא הצליח לשדר תפריטים ב osd מפני שזאת המגבלה של הרסיבר, הוא
לא יודע להציג תמונה כאשר הוא מגדירים לו 4k 60hz יכול להיות שזה גם המצב אצלך? בגלל זה אני שואל אותך איזה מסך יש לך?
התקלה שלך היא כזאת?
שאתה לוחץ על תפריט אז במקום תמונה של הגדרות (osd) זה קופץ למבך שחור לשניה וכעבור שניה קופץ תפריט על המבך .. נכון גם לא רואים את ה osd כאשא מגבירים ווליום כאמור אין את הפס על המסך שמראה לך על כמה ווליום אתה, שים לב שזה קורה תלחץ בכפתור השלט ברסיבר על i (אינפורמצייה) יתסתכל על איזה תדר תצוגה אתה נמצא.. אמור להיות 25-30hz.
לי היה מרנץ 5010 וגם היית את הבעיה הזאת אבל אצלי כאשר חיברתי את ה htpc ל-setup שלי ושם היית מוגדרת תמונה על תדר 60hz אז הרסיבר
לא הצליח לשדר תפריטים ב osd מפני שזאת המגבלה של הרסיבר, הוא
לא יודע להציג תמונה כאשר הוא מגדירים לו 4k 60hz יכול להיות שזה גם המצב אצלך? בגלל זה אני שואל אותך איזה מסך יש לך?
התקלה שלך היא כזאת?
שאתה לוחץ על תפריט אז במקום תמונה של הגדרות (osd) זה קופץ למבך שחור לשניה וכעבור שניה קופץ תפריט על המבך .. נכון גם לא רואים את ה osd כאשא מגבירים ווליום כאמור אין את הפס על המסך שמראה לך על כמה ווליום אתה, שים לב שזה קורה תלחץ בכפתור השלט ברסיבר על i (אינפורמצייה) יתסתכל על איזה תדר תצוגה אתה נמצא.. אמור להיות 25-30hz.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
@shlomibbb
לדעתי הבעיה לא בטלויזיה אלא בהגדרה ספציפית ברסיבר. יש ברסיבר הגדרה שנקראת Video Conversion, שאם אתה מבטל אותה, הרסיבר לא מתערב בהמרת הוידאו מהמקור ותופעת לוואי של זה היא שהתפריט OSD לא יכול להיות מוצג על גבי האות.
תסתכל פה: http://manuals.marantz.com/sr5010/na/en ... xuhedk.php
לך ל Settings -> Video -> Output Settings ותראה אם Video Conversion על Off. אם כן, תשנה אותו ל-On ותוכל לראות את תפריט ה-OSD על המסך.
@FastandFurious
מה שאתה מתאר רלוונטי רק אם הממיר שלו הוא 4K, בכל מקרה המרנץ הזה תומך ב-4K רק על 30Hz, הוא לא יודע לעשות אפסקייל ל-60Hz, האם זה המצב שלומי?
לדעתי הבעיה לא בטלויזיה אלא בהגדרה ספציפית ברסיבר. יש ברסיבר הגדרה שנקראת Video Conversion, שאם אתה מבטל אותה, הרסיבר לא מתערב בהמרת הוידאו מהמקור ותופעת לוואי של זה היא שהתפריט OSD לא יכול להיות מוצג על גבי האות.
תסתכל פה: http://manuals.marantz.com/sr5010/na/en ... xuhedk.php
לך ל Settings -> Video -> Output Settings ותראה אם Video Conversion על Off. אם כן, תשנה אותו ל-On ותוכל לראות את תפריט ה-OSD על המסך.
@FastandFurious
מה שאתה מתאר רלוונטי רק אם הממיר שלו הוא 4K, בכל מקרה המרנץ הזה תומך ב-4K רק על 30Hz, הוא לא יודע לעשות אפסקייל ל-60Hz, האם זה המצב שלומי?
תודה
המסך שיש לי הוא סמסונג MU9000.
הבעיה שויקטור תיאר היא אכן הבעיה שאני חווה (הכוונה למסך השחור וחוסר התצוגה).
את הבדיקה המבוקשת אוכל לבצע רק כשאהיה בבית.
צח, אכן ביטלתי VIDEO CONVERSION של הרסיבר על מנת שלא יתערב בעיבוד התמונה.
אין לי ממיר 4K .
המסך שיש לי הוא סמסונג MU9000.
הבעיה שויקטור תיאר היא אכן הבעיה שאני חווה (הכוונה למסך השחור וחוסר התצוגה).
את הבדיקה המבוקשת אוכל לבצע רק כשאהיה בבית.
צח, אכן ביטלתי VIDEO CONVERSION של הרסיבר על מנת שלא יתערב בעיבוד התמונה.
אין לי ממיר 4K .
אם ביטלת את Video Conversion זו הסיבה שאתה לא רואה את תצוגת ה-OSD על התמונה. בעצם כיבית את המרת הוידאו של הרסיבר, והוא במצב Bypass, לכן ברגע שאתה לוחץ על התפריט הוא נכנס למסך שני עם הממשק הגראפי שלו, כדי לא להתערב בתמונה... תפעיל חזרה את Video Conversion והבעיה אמורה להפתר.
זו 100% הבעיה בגלל שהממיר שלך הוא לא 4K.
זו 100% הבעיה בגלל שהממיר שלך הוא לא 4K.
על ממיר שעובד ב-1080i לא אמור להיות שום הבדל בתמונה. ההגדרה הזו טובה יותר לאינפוטים שכוללים כרטיס מסך כמו מחשבים. במקרה שלי לדוגמא, חיברתי את המחשב לרסיבר והיו לי מריחות של צבע וקטעים מטושטשים בחלקים מהמסך, אחרי קצת התעסקות הבנתי שהבעיה הייתה נעוצה ב Video Conversion.
תחשוב על זה, המחשב משדר תמונה מסויימת, לצורך העניין 1080p @ 60Hz @ 4:4:4 אבל הרסיבר מתערב ועושה את ההמרה הפנימית שלו. ברסיבר אין לך שליטה בהגדרות הגראפיות כמו שיש לך בהגדרות כרטיס מסך במחשב ומה שמתקבל הוא סוג של הכלאה ותמונה לא מדוייקת. אני ביטלתי את Video Conversion על האינפוט של המחשב ועכשיו התמונה שלי מושלמת. המינוס היחידי בזה הוא שאני לא יכול לראות את ה-OSD על גבי התמונה כשאני משתמש במחשב, אבל זה שטויות מבחינתי.
לגבי הממיר, הרסיבר שלך לא מסוגל להציג OSD על גבי התמונה כאשר רזולוצית האות המקורית היא 4K (גם אצלי בדנון 3400H אי אפשר, וגם בדגמים גבוהים יותר), מכיוון שה-OSD שלו לא תומך ברזולוציה הזו. מה שזה אומר זה שכל פעם שתלחץ על התפריט של הרסיבר כשיש מקור 4K בשימוש, אתה תעבור למסך שחור עם התפריט. מה שקורה לך עכשיו.
תחשוב על זה, המחשב משדר תמונה מסויימת, לצורך העניין 1080p @ 60Hz @ 4:4:4 אבל הרסיבר מתערב ועושה את ההמרה הפנימית שלו. ברסיבר אין לך שליטה בהגדרות הגראפיות כמו שיש לך בהגדרות כרטיס מסך במחשב ומה שמתקבל הוא סוג של הכלאה ותמונה לא מדוייקת. אני ביטלתי את Video Conversion על האינפוט של המחשב ועכשיו התמונה שלי מושלמת. המינוס היחידי בזה הוא שאני לא יכול לראות את ה-OSD על גבי התמונה כשאני משתמש במחשב, אבל זה שטויות מבחינתי.
לגבי הממיר, הרסיבר שלך לא מסוגל להציג OSD על גבי התמונה כאשר רזולוצית האות המקורית היא 4K (גם אצלי בדנון 3400H אי אפשר, וגם בדגמים גבוהים יותר), מכיוון שה-OSD שלו לא תומך ברזולוציה הזו. מה שזה אומר זה שכל פעם שתלחץ על התפריט של הרסיבר כשיש מקור 4K בשימוש, אתה תעבור למסך שחור עם התפריט. מה שקורה לך עכשיו.
·לגבי הממיר, הרסיבר שלך לא מסוגל להציג OSD על גבי התמונה כאשר רזולוצית האות המקורית היא 4K (גם אצלי בדנון 3400H אי אפשר, וגם בדגמים גבוהים יותר), מכיוון שה-OSD שלו לא תומך ברזולוציה הזו. מה שזה אומר זה שכל פעם שתלחץ על התפריט של הרסיבר כשיש מקור 4K בשימוש, אתה תעבור למסך שחור עם התפריט. מה שקורה לך עכשיו....
אבל הרזולוציה המקורית היא לא 4K אז מה הבעיה אם כך?
ודבר נוסף כתבת שאצלך ביטלת את המרת הוידאו של הרסיבר על האינפוט של המחשב.
ידוע לך אם אצלי ניתן גם כן לבטל עבור כל אינפוט בנפרד?
תודה רבה
כמו שהסברתי, ביטלת את Video Conversion, ולכן הרסיבר לא מסוגל להציג OSD על גבי התמונה כשהפיצ'ר הזה כבוי, זה כתוב גם בתפריט של הרסיבר מתחת להגדרה בהערות.אבל הרזולוציה המקורית היא לא 4K אז מה הבעיה אם כך?...
כן, התפריטים של דנון ומרנץ זהים, ההגדרה היא מקומית פר כל כניסת HDMIודבר נוסף כתבת שאצלך ביטלת את המרת הוידאו של הרסיבר על האינפוט של המחשב.
ידוע לך אם אצלי ניתן גם כן לבטל עבור כל אינפוט בנפרד?...
מעדכן ששיניתי את ההגדרות כפי שהצעתם ועכשיו רואים את התצוגה של הרסיבר על גבי התמונה.
תודה
באותו נושא:
האם ישנה דרך לראות את ה OSD על תמונה של אפליקציה מובנית במסך (נטפליקס, יוטיוב וכו')?
ההיגיון אומר שלא כי הרסיבר מזין את המסך בתמונה ולא הפוך, אבל אולי פיספספתי פה משהו...
תודה
באותו נושא:
האם ישנה דרך לראות את ה OSD על תמונה של אפליקציה מובנית במסך (נטפליקס, יוטיוב וכו')?
ההיגיון אומר שלא כי הרסיבר מזין את המסך בתמונה ולא הפוך, אבל אולי פיספספתי פה משהו...