'צריבה' בפלזמה, ובעיית המרווח בין הפיקסלים - כמה חמור העניין

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
GGuyZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם.

מחר נלך עם סבי לקנות טלוויזית פלזמה\LCD, בגודל 42 אינץ'. קראתי בפורומים וגם את המדריך באתר, אך עדיין הדילמה קשה. בגדול הטלוויזיה תיועד בעיקר לשידורי HOT, ולכן הצורך בתמיכת HD הינה חשובה, אך משנית באופן יחסי.

אנו נוטים לפלזמה, אך מודאגים משתי בעיות: 1. עניין הצריבה. קראתי במדריך על הבעייה אך לא פורט מספיק לטעמי. כמה גדולה הסכנה ותוך כמה זמן אנו צפויים להתקל בבעייה אם בכלל? האם הלוגו של ערוץ 2\1\10 עלולים לעורר צריבה?
כמו כן, כדי להמנע מפסים שחורים אני מניח שצריך לצפות במצב מתוח כל הזמן. האם זה נראה נורא(כולם 'מתוחים' ו'שמנים')?

הבעייה השנייה המטרידה(אך פחות) הינה המרווח בין הפיקסלים. אומנם בכמעט כל המובנים עדיף לרכוש טלוויזית פלזמה, אך יש לציין שמרחק הצפייה בסלון הינו לא גדול(כ-3 מטרים). לכן אני גם טועה על הבעייה השנייה הנפוצה בפלזמה - ה'ריק' בין הפיקסלים שנראה כמו 'רשת'.

אשמח לקבל את תשובתכם המהירה, משום שמחר אנו הולכים לחנות. אודה לכם אם תענו לשאלות ששאלתי ולא מסביב, משום שאת שאר הטיפים והדרישות כבר הפנמתי.

בברכה,
גיא.

laad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

אני מקווה שאני לא פותח במלחמת עולם, אבל לדעתי בעיית הצריבה משמעותית. הדבר נכון שבעתיים כשהמשתמשים בטלויזיה הם "הדיוטות טכנולוגיים" ועלולים להשאיר את הטלויזיה על אותו ערוץ במשך זמן מוגזם. אם יש לך ילדים או עוזר/ת בית, הפלזמה בסכנה.
קרה לי כבר מספר פעמים ששכחתי תפריט של DVD על המסך במשך כמה שעות, ובאופן מפתיע ה-DVD לא כיבה את עצמו. למזלי יש לי LCD כך שהבעיה לא קיימת (לפחות לא בעוצמה כזו).

yossi11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה #3 

גיא...
קודם כל תירגע...
תעזוב אותך משטויות אבל לא סתם שטויות אלא שטויות במיץ עגבניות...
ועכשיו ברצינות, בקשר לצריבות, לא תהיה לך שום צריבה לא מערוץ 2 או 10 כי הסמלים שלהם שקופים יחסית ובפרסמות הם משנים את הצורה של הסמל, בקשר לפסים השחורים לא צריך להימנע מזה פשוט צריך לראות גם תכנים עם מסך מלא, אני רואה DVD עם הפסים השחורים (מה שניתן לבטל ע"י הגדרות ה-DVD) וכבלים במצב רגיל ללא פסים, לא יקרה שום דבר לפלזמה.
אבל, תיזהר מערוצי הילדים עם הסמלים הכהים שלא זזים ממקומם, מה שאני אומר זה אל תתן לילדים "להתנחל" על הפלזמה, לגבי העוזרת, אז זה כבר אתה תחליט, ולגבי ה-DVD יש לו שומר מסך שמופעל אוטומטית אחרי כמה דקות.
לגבי הרשתות ולא הבנתי מה רשמת שם על קירב ופיקסל שנראה כמו רשת,
טוב,
אני לא מכיר דבר כזה גם אם אני אשב קרוב למסך שלי אז אל תדאג....
והכי חשוב ולסיכום וזוהי גם המלצתי
אתה אולי יושב קרוב מידי בשביל 42 אינץ' אבל בשבילי אין קרוב מידי, אפילו אם המסך היה בגודל הקיר, מתרגלי לגודל המסך מהר ואז הוא נראה קטן...
וכן, תלך על הפלזמה (לא על כל אחת כי יש סתם פשוטות כמו ב-LCD) היא נותנת תמונה מדהימה בכל התכנים אפילו בכדור רגל מה שה-LCD לא יודעת לעשות.
תהנה ותעדכן אותנו בהחלטתך......

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #4 

GGuyZ,

לא שטויות ולא במיץ עגבניות. הבעיה אמיתית וקיימת ולא כל אחד רוצה או מוכן לקחת את הסיכון הקטן והקלוש שיכול להיות שיהיו צריבות...
הרצת מסך, שומרי מסך, לוגואים שקופים, שוליים, כיולים.... תגיד את זה לאבא שלי לפני שהוא קונה מסך והוא מתעלף. בנאדם שקונה טלוויזיה לא צריך להתעסק אם כל הדברים האלה!!! הוא צריך לחבר לחשמל ולהינות.

אני באופן אישי בגלל הסיכון שבצריבה (מינימלית ככל שתהיה), לא מוכן לשקול פלזמה, אני לא רוצה להיות מוטרד מהאפשרות שאולי שכחתי איזה ערוץ עם לוגו בעייתי להרבה זמן...

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

זאת בדיוק הסיבה שאני לא קונה כרגע טלויזיה דקה.

מצד אחד אני לא רוצה לקנות פלזמה שתחייב אותי כל הזמן לשמור עליה - לדאוג שאף אחד לא שכח את הטלויזיה דלוקה בבית, לדאוג בכל פעם שיש לוגו בוהק, לדאוג בכל פעם שאני אראה סרט עם פסים שחורים, לדאוג... לדאוג... לדאוג...

מצד שני אני לא רוצה לקנות LCD ולראות שידורי טלויזיה רגילים בצורה לא טובה ואשתי לא תבין למה הוצאתי כל כך הבה כסף ובסופו של דבר היא תראה פחות טוב מהטלויזיה הישנה והחבוטה שיש לנו היום.

אני מפנטז על מסך דק ויפה לבית כבר הרבה זמן אבל לצערי לא נראה לי שאני מתכנס לאיזה שהוא פתרון שגם יאפשר לי לראות שידורי טלויזיה רגילה וגם אוכל להשאיר את הטלויזיה דלוקה בלי לחשוש כל רגע מצריבות.
אם למישהו יש פתרון למצב הזה אני מאוד מוכן לשמוע...

נ.ב - פתרון במסגרת תקציב נורמלי ולא כזה שייחייב אותי למכור את הבית :lol:

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

כבעליה של פלאזמה פנסוניק 42 , גם אני בהתחלה חששתי מעניין הצריבה, אולם המציאות חזקה יותר.
שעות שהטלווזיה דלוקה על ערוץ הילדים או הופ עם הלוגויים ההרסנים. גם סרטי DVD עם פסים שחורים מוקרנים אצלנו עוד ועוד, אולם לשמחתי לא הצלחתי להבחין בצריבה (ואני מחפש אותה).

למסך יש אמצעי הגנה שונים (לפנסוניק בכל אופן) שאם מפעילים אותם זה אמור לצמצם את התופעה.
שמוליק ו.

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #7 

גיא נראה לי התחלתה מבצע לא מלחמה :lol:
רק שלא יקומו ועדות מספיק יש לנו עם אולמרט ושו'ת
בהצלחה
אור שפע ואהבה

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #8 

shmulikwe כתב:כבעליה של פלזמה פנסוניק 42 , גם אני בהתחלה חששתי מעניין הצריבה, אולם המציאות חזקה יותר.
שעות שהטלווזיה דלוקה על ערוץ הילדים או הופ עם הלוגויים ההרסנים. גם סרטי DVD עם פסים שחורים מוקרנים אצלנו עוד ועוד, אולם לשמחתי לא הצלחתי להבחין בצריבה (ואני מחפש אותה).

למסך יש אמצעי הגנה שונים (לפנסוניק בכל אופן) שאם מפעילים אותם זה אמור לצמצם את התופעה.
...
איזה טלויזיה יש לך בדיוק?
איזה טכנולוגיות צריך לחפש בפלזמה שימנעו לי את נושא הצריבות?
האם באמת ניתן לקנות פלזמה בלי לחשוש בכלל מבעיית הצריבות?

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #9 

בלי לחשוש בכלל אי אפשר להגיד, אבל גם אין צורך להשתגע לחלוטין מהענין. לא זכור לי אלו מנגנונים יש בפנסוניק (דובר על זה באחד השרשורים), אבל בפיוניר יש שני מנגנונים- כיבוי אוטומטי בהיעדר אות במשך 15 דקות, כיבוי אוטומטי לאחר 3 שעות אם לא נעשתה פעולה. כמו כן, יש אפשרויות של energy save.

GGuyZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49

שליחה #10 

תודה על תגובותיכם! שמחתי לראות הענות כזאת!

נקנתה טלוויזית פלזמה PS42Q7H - 42 אינץ' של סמסונג.

האם גם לסמסונג יש מנגנוני הגנה בדגם המדובר(שמישהו יודע עליהם)?

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #11 

יש את המנגנונים היחודיים לסמסונג.
תציץ באתר שלהם, אמור להיות כתוב.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

אני לא בטוח שעניין הצריבה בפלאזמה יותר משמעותי מעניין הצריבה בCRT.
בכל מקרה, אחרי שנתיים של צפיה בYES על שלל הלוגואים+מאות סרטי 1:2.35, טפו טפו טפו אין שום צריבה.

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #13 

תתחדש גיא (Y)
ספר לנו איך היא בעתיד
שבת שלום לכולם

דני_פרבר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489

שליחה #14 

GGuyZ כתב:תודה על תגובותיכם! שמחתי לראות הענות כזאת!

נקנתה טלוויזית פלזמה PS42Q7H - 42 אינץ' של סמסונג.

האם גם לסמסונג יש מנגנוני הגנה בדגם המדובר(שמישהו יודע עליהם)?
...
יש לה הזזת פיקסלים ושטיפה לבנה.
תהנה (Y)

uknowmy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

ההזזת פיקסלים היא עושה לבד נכון?
אבל איך עושים את השטיפה לבנה?
גם לי יש את הQ7 50 אינצ פעם אחת הייתה לי צריבה קלה אבל העברתי ערוץ ואחרי כמה זמן זה עבר לא משהו רציני כל כך

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #16 

unknowmy, זה לא צריבה, זה IMAGE RETENTION, וזה יותר נפוץ בתחילת חייו של המסך, אין מה לדאוג לגבי זה.

yossi11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה #17 

שמחתי לגבי החלטתך לקנות פלזמה...
כמו כן שמחתי לראות שרוב האנשים באמת תומכים במה שרשמתי לגבי זה שלא צריך לדאוג כל כך הרבה....

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #18 

kisin כתב:
shmulikwe כתב:כבעליה של פלזמה פנסוניק 42 , גם אני בהתחלה חששתי מעניין הצריבה, אולם המציאות חזקה יותר.

...
איזה טלויזיה יש לך בדיוק?
איזה טכנולוגיות צריך לחפש בפלזמה שימנעו לי את נושא הצריבות?
האם באמת ניתן לקנות פלזמה בלי לחשוש בכלל מבעיית הצריבות?
...
פנסוניק 42pwd8 .
בפנסוניק יש הזזת פיקסל אוטומטית, שטיפה לבנה, הגבלת הבהירות.
גם אני חששתי מצריבה, לשמחתי לא הבחנתי בתופעה אצלי במסך.
שמוליק ו.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”