המסך שלי ( ( 75XE9405) חגג יום הולדת חודשיים !!
שדרוג המסך הצריך התאמה לחומרה, שרותים ותוכנה במערכות השונות.
אחרי בדיקות, עדכונים ושוב בדיקות הגעתי למסקנה שנכון להיום אין לי מסלול אחד ויחיד אופטימלי להצגת סרטים מקבצים פיזיים . הצפייה תתבצע (תלוי בפורמט הסרט במקור ) באחד מ המסלולים הבאים:
לתוכן DV בלבד נגן VIDEO בילט אין של סוני - זהו נגן מאוד בסיסי ולא מומלץ במיוחד . מופעל מחוסר ברירה לצורך צפייה בסרטי UHD עם HDR DOLBY VISION בלבד.
קבצי MKV TS בכל האיכויות - דרך ARCHOS ]: האפליקציה מותקנת על סמארט טיוי ומריצה את כל הרזולוציות עד UHD HDR10. הקבצים מופעלים מ HDD תואם USB3 בכניסת המסך USB3, החיבור הנ"ל מבטיח BITRATE מיטבי ללא BUFFERING או הפסקות ועם FF ו RW מהירים ומדוייקים להפליא. צפיתי כבר ביותר מ 10 סרטים ללא הפרעה או בעיה כלשהי. הספריה מוצגת במסך עם פוסטרים + METADATA סביר , ישנה אפשרות מצויינת להורדת כתוביות מובנית ( בדקתי עברית אנגלית - יש יותר ) . הקול ב 5.1 מועבר בהצלחה דרך ARC לפענוח ברסיבר. המסלול הזה מהווה עבורי ברירת מחדל לסרטים חדשים
קבצי MKV באיכויות HD ו FHD דרך PLEX] אפליקצית PLEX הינה מאוד איכותית ואלגנטית להקמת ספרית סרטים . עבורי מספיק כרגע המסלול החינמי שדורש התקנת ה PMS (ניהול הספריה במחשב) והתקנת "לקוח" לצפייה. בדקתי 3 בפלטפורמות שונות ( בסמארט טיוי , באפל טיוי וב HTPC) וכולן עובדות. הכתוביות מוצגות אם EMBEDDED, לא הצלחתי לחבר SRT חיצוני. אם הריפ מסודר עם אטמוס אז הקובץ לא מנוגן - מופיעה שגיאה על חוסר CODEC מתאים בPMS. המסלול הזה משמש אותי לריכוז ספריה של כמה מאות סרטים ישנים
קבצי ISO דרך POWERDVD : לצורך הספציפי הזה אני נאלץ להעיר את ה HTPC מתרדמה ולהפעיל את תוכנת ה POWERDVD גרסה 18. יתרון נוסף (בלעדי) למסלול הזה הוא תמיכה מלאה בכל הפורמטים לסאונד כולל 7.1 ואטמוס. אם המערכת לא תומכת אטמוס הקול משונמך אוטומטית לרמה הבאה וכן מנוגן. אמנם האיכות הרצת הסרט איכותית עד HDR10 ,אך התפעול ממש לא נוח דרך מקלדת + מדמה עכבר. כמו כן את "התמונה" בווינדוס צריך להעביר ידנית בין HDR ל SDR להבדיל מהזרמה במסלולים אחרים שם זה נעשה אוטומטי.
בסיכומו של דבר צריך לתעדף את המסלול המתאים לפי התוכן והנוחיות .... החיים קשים !!
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן
שליחה
@hm32hm
·
איך אתה רואה סרטים עם DV?
רימוקסים לא מאפשרים את זה.
hm32hm
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 892
שליחה
@TheCoolest
·כנראה שזה המצב כרגע.
התכנים היחידים ב DV שראיתי הם: סרט שנרכש ב ITUNES וקיבצי DEMO שהורדתי מאתרים.
ד"א כדי לוודא את הפורמט האמיתי (לא תמיד תואם את המוכרז )אני מפעיל מצב "תמונה" במסך ואז יש חיווי ל HDR רגיל או ל HDR DV
Alon_Solo
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
שליחה
היו ימים שבהם oppo פרוץ עשה את כל זה. הבעיה גם שלא ממש פרצו את 203 וגם שהפסיקו לייצר אותם. לי יש oppo 93 פרוץ שמנגן הכל אבל מוגבל לFHD.
Trickster79
חבר פעיל
תגובות: 76
שליחה
בדיוק איתך באותה סירה (עם 65XE93) משתמש בArchos ובנגן המובנה של הטלוויזיה, לשאר החומרים אני משתמש בPS4PRO שלי. ממש מבאס שאין פתרון אחד להכל
ממליץ לך לשנות את הPMS לUMS, זו קבוצה אחרת של מפתחים והם הוסיפו לא מעט שיפורים לתוכנה כמו Live subtitles, קידוד לH264 והמוצר מקבל עידכונים כל כמה חודשים.
TV - Sony Bravia 65XE93
Speakers - Sony Soundbar HTCT-291
Streamer - PS4Pro White
PC - Gaming Monster GeForce GTX 1080 Ti
hm32hm
חבר פעיל במיוחד
שליחה
@Trickster79
·
מסכים אתך.. מצב מאתגר
במרחב האפשרויות הקיימות אצלי ( HTPC , שיומי בוקס, אפל טיוי, FIRE ו ROKU ) בדקתי את PLEX על כמה פלטפורמות ואני מתכנן להמשיך עם INFUSE.
Trickster79
חבר פעיל
תגובות: 76
שליחה
@hm32hm
·
אתה משתמש בInfuse בטלוויזיה או על אחד מהסטרימרים שלך ? לא יצא לי מעולם להשתמש בו, מומלץ ?
hm32hm
חבר פעיל במיוחד
שליחה
@Trickster79
·
אני בשלב ההקמה של INFUSE על אפל טיוי .
יש שרשור במקביל (עם תגובה היום) ופרטים על INFUSE.
hm32hm
חבר פעיל במיוחד
שליחה
הפעלתי INFUSE PRO.
בדקתי בינתיים יכולות פתיחת קבצים ואיכות תמונה.
יש תוצאות טובות על הרצת:
- קבצים ISO ברזולוציה FHD
- קבצים MKV ברזולוציה UHD עם HDR10
ההמשך יבוא
gogomonkey
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
שליחה
גם אני עם INFUSE PRO. עובד מצויין בהפעלת REMUX של 4K, אבל רק כשהאפל טיוי מחובר בכבל לרשת ביתית. בוייפיי יש הרבה BUFFERING.
חיסרון יחיד הוא שהכתוביות חייבות להיות באותה תיקייה עם הסרט ועם אותו שם בדיוק, אין אפשרות לבחור ידנית קובץ כתובית מאחסון מקומי.
מצד שני הוא מוריד אוטומטית כתוביות מOPEN SUBTITLES אז בהרבה מקרים גם ככה אין צורך להתעסק עם הכתוביות
צפיד
חבר ותיק
תגובות: 2856
שליחה
למה לא LIBERELEC על מיני PC עם חומרה עדכנית?
אמור לתת לך את כל מה שאתה מבקש...
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן
שליחה
לינוקס לא תומך ב-HDR.
totlip
חבר ותיק
תגובות: 1006
שליחה
לא מבין את כל הדיון..
אני מנגן דרך הרשת שיתוף SMB ..את כל תכני ה4K HDR10 דרך מיניקס U9 ..ועובד נהדר..
גם ככה אין תכנים DV זמינים חוץ מסרטי הדגמה ..
מכשיר שעולה 500 -600 שח ומזרים הכל כולל DTSX וATMOS.
בנוסף מנגן עם KODI DS PLAYER ו MADVR ועובד פיקס..כמובן ע"ג מדיה סנטר איכותי עם GTX1080 והגדרות הגבוהות ביותר..