רעש מוזר מרמקול גם כשהוא מחובר רק לחשמל, קניתי רמקול חדש דגם אחר-אותה תקלה
יש לי רמקולים 2.1 של מחשב שעלו לי 300 שקל בחנות
מאז שעברתי דירה, יש בהם רעש בזזזזז כזה מעצבן ובנוסף מהסאב וופר שלהם
יש רעש של "תיק... תיק.... תיק.... תיק...."
הנחתי שהתקלה ברמקולים, קניתי חדשים, דגם אחר גם 2.1
אבל אותה בעיה בדיוק!
הם היו מחוברים עם כבל מאריך באורך של 3 מטר של 6 שקעים אז חיברתי רק את הסאב וופר שלהם
ישירות לשקע חשמל בקיר ואין רעש, אז קניתי כבל מאריך 6 שקעים אחר - יש רעש !
(גם כאשר רק הרמקולים מחוברים לכבל המאריך וכל שאר המוצרים האלקטרונים מנותקים)
אז התקלה היא רק בכבל המאריך?
איך זה שקניתי עוד כבל מאריך מסוג אחר ועדיין אותה תקלה?
יש אולי איזה מתאם שאפשר לחבר לתקע של הסאב וופר שיפתור את הבעיה
במקום לחפש כבל מאריך אחר?
תודה
מאז שעברתי דירה, יש בהם רעש בזזזזז כזה מעצבן ובנוסף מהסאב וופר שלהם
יש רעש של "תיק... תיק.... תיק.... תיק...."
הנחתי שהתקלה ברמקולים, קניתי חדשים, דגם אחר גם 2.1
אבל אותה בעיה בדיוק!
הם היו מחוברים עם כבל מאריך באורך של 3 מטר של 6 שקעים אז חיברתי רק את הסאב וופר שלהם
ישירות לשקע חשמל בקיר ואין רעש, אז קניתי כבל מאריך 6 שקעים אחר - יש רעש !
(גם כאשר רק הרמקולים מחוברים לכבל המאריך וכל שאר המוצרים האלקטרונים מנותקים)
אז התקלה היא רק בכבל המאריך?
איך זה שקניתי עוד כבל מאריך מסוג אחר ועדיין אותה תקלה?
יש אולי איזה מתאם שאפשר לחבר לתקע של הסאב וופר שיפתור את הבעיה
במקום לחפש כבל מאריך אחר?
תודה
זה לא קשור לכבלי החשמל.
יש סיכוי שזה:
- חיבור האאודיו עצמו שלא מחובר טוב, תנסה לגעת במגעים של חיבור האאודיו כשהרמקול דלוק ותבין שאם יש ליקוי בחיבור אז יהיו רעשים (אבל זה צריך להיות ליקוי רציני). בגלל זה החיבורים צריכים להיות תקינים גם למאריך וגם מחוברים למקור טוב.
- יכול להות שסאונד ההגברה הבווסט הוא על 100% ולכן יש רעשי רקע גם כשהרמקול לא מחובר לשום מקור.
יש סיכוי שזה:
- חיבור האאודיו עצמו שלא מחובר טוב, תנסה לגעת במגעים של חיבור האאודיו כשהרמקול דלוק ותבין שאם יש ליקוי בחיבור אז יהיו רעשים (אבל זה צריך להיות ליקוי רציני). בגלל זה החיבורים צריכים להיות תקינים גם למאריך וגם מחוברים למקור טוב.
- יכול להות שסאונד ההגברה הבווסט הוא על 100% ולכן יש רעשי רקע גם כשהרמקול לא מחובר לשום מקור.
· אין לי שום כבלי אודיו לשחק איתם כי גם כשהרמקולים מנותקים מהסאב וופר הוא עושה רעש.legopart כתב:זה לא קשור לכבלי החשמל.
יש סיכוי שזה:
- יכול להות שסאונד ההגברה הבווסט הוא על 100% ולכן יש רעשי רקע גם כשהרמקול לא מחובר לשום מקור....
סאונד ההגברה הוא על 90% בערך, אבל גם כשאני מנסה להנמיך אני שומע את הרעש וזה מעצבן.
ואגב כפי שציינתי בדירה הקודמת זה עבד ככה הרבה זמן בצורה תקינה בלי הרעשים.
הוצאתי עם פלייר את הצ'ופצ'יק של הפאזה מהתקע של הכבל המאריך והתקלה תוקנה!
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·אז...אין לך עכשיו חשמל ואין לך גם רעש. אוקי, פתרון מעניין. אתה יכול באותה המידע לכבות את הרמקולים וגם אז לא תהיה בעיה.TZAHI10 כתב:הוצאתי עם פלייר את הצ'ופצ'יק של הפאזה מהתקע של הכבל המאריך והתקלה תוקנה!...
@BUGY
·
יש לי חשמל, הרמקולים עובדים, החשמל עובר דרך התקע, בתקע יש 3 כאלה ברזלים שיוצאים ממנו
שאותם תוקעים בשקע של החשמל נכון?
אז את הברזל התחתון של הארקה, אותו הוצאתי עם פלייר וחיברתי את התקע לשקע רק עם 2 הברזלים האלה חח
·
יש לי חשמל, הרמקולים עובדים, החשמל עובר דרך התקע, בתקע יש 3 כאלה ברזלים שיוצאים ממנו
אז את הברזל התחתון של הארקה, אותו הוצאתי עם פלייר וחיברתי את התקע לשקע רק עם 2 הברזלים האלה חח
אישית תמיד חשבתי שה GND של פלאג האאודיו הוא גם ההארקה של הבית.
אבל משום מה במכשירי האאודיו הפשוטים יותר כשהחיבורים באים במגע, כלומר ה GND של החיבור האנלוגי (LEFT RIGHT) אז משום מה זה דופק את הסאונד שיוצא בהפרעות מזדמנות.
אם הייתה מנתק את כבל הסאונד ומחבר אותו במקום המחשב לאיזה מקור צף כמו MP3 או פלאפון אני מנחש שלא הייתה נתקל בבעיה הזו.
שמע... אתה ממש סופרמן, לא חשבתי שאפשר לשבור את ההארקה בכזאת קלות.
איך הגעת למסקנה שזה בגללה?
אבל משום מה במכשירי האאודיו הפשוטים יותר כשהחיבורים באים במגע, כלומר ה GND של החיבור האנלוגי (LEFT RIGHT) אז משום מה זה דופק את הסאונד שיוצא בהפרעות מזדמנות.
אם הייתה מנתק את כבל הסאונד ומחבר אותו במקום המחשב לאיזה מקור צף כמו MP3 או פלאפון אני מנחש שלא הייתה נתקל בבעיה הזו.
שמע... אתה ממש סופרמן, לא חשבתי שאפשר לשבור את ההארקה בכזאת קלות.
איך הגעת למסקנה שזה בגללה?
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·כתבת פאזה. בלי פאזה לא יהיה לך חשמל אבל אתה אומר שהוצאת את ההארקה, טוב אני מקווה שהמכשיר לעלום לא יתקלקל ולא ירטב ולא יקצר, אחרת אתה בעיה. שתבין, יכול להיות מצב שאתה לא בבעיה, הרמקולים מקצרים ושורפים לך את הבית. כמובן שלא תקבל שקל במהביטוח אחרי שימצאו שזה כתוצאה משינוי לא חוקיים בחשמל. אז אם החיים לא חשובים לך, לפחות תחשוב על כסף לפני שאתה מתעסק בחשמל בלי להבין מה ההבל בין פאזה להארקה.TZAHI10 כתב:@BUGY
·
אז את הברזל התחתון של הארקה, אותו הוצאתי עם פלייר וחיברתי את התקע לשקע רק עם 2 הברזלים האלה חח...