בעיה מוזרה מול שרתי נטפליקס בשבוע האחרון עם בזק בינלאומי
היי,
בשבוע האחרון יש בעיה מוזרה מאוד שיש לי מול נטפליקס.
כשאני מפעיל פרק בסדרה כל שהיא ב 4K אז לוקח לפרק בערך 20-30 שניות להתחיל לנגן.
זה לא היה קורה מעולם ותמיד היה מתחיל לנגן אחרי 3-5 שניות.
אז ביצעתי בדיקה מול fast.com וזאת התופעה שאני נתקל בה:
במשך ה 15-20 השניות הראשונות המהירות היא באזור ה 8-10 מגה (סטטית, פשוט בכל בדיקה משהו שונה) ואז פתאום זה קופץ ל 70 מגה.
כדי לשלול את הבעיה, ביצעתי בדיקת המהירות ב speedtest.com ושם המהירות המתקבלת היא 65-70 מגה מהשניה הראשונה.
השאלה שלי היא האם מישהו עוד נתקבל בתופעה? האם זאת בעיה רק של בזק בינלאומי? מישהו עם בזק בינלאומי יכול לבצע גם את הבדיקה ולשתף בתוצאות?
תודה מראש.
בשבוע האחרון יש בעיה מוזרה מאוד שיש לי מול נטפליקס.
כשאני מפעיל פרק בסדרה כל שהיא ב 4K אז לוקח לפרק בערך 20-30 שניות להתחיל לנגן.
זה לא היה קורה מעולם ותמיד היה מתחיל לנגן אחרי 3-5 שניות.
אז ביצעתי בדיקה מול fast.com וזאת התופעה שאני נתקל בה:
במשך ה 15-20 השניות הראשונות המהירות היא באזור ה 8-10 מגה (סטטית, פשוט בכל בדיקה משהו שונה) ואז פתאום זה קופץ ל 70 מגה.
כדי לשלול את הבעיה, ביצעתי בדיקת המהירות ב speedtest.com ושם המהירות המתקבלת היא 65-70 מגה מהשניה הראשונה.
השאלה שלי היא האם מישהו עוד נתקבל בתופעה? האם זאת בעיה רק של בזק בינלאומי? מישהו עם בזק בינלאומי יכול לבצע גם את הבדיקה ולשתף בתוצאות?
תודה מראש.
@romanhit
·
בדיוק אותה בעיה אצלי.
אך רק אתמול עברתי לבזק בינלאומי.
אותה תופעה שאתה מתאר בדיוק, אפילו ב HD ולא ב 4K
המון זמן עד שפרק או סרט עולים בניגוד למה שהיה בעבר (עם הספק הקודם) שהכל היה עולה בשניה או שתיים.
אתמול חוויתי לראשונה אפילו סרט אחד שפשוט נתקע על 51% buffer ולא זז יותר.
בדיקה ב FAST ניראת מאוד מוזר, מתחילה בפריז ואז קופצת למהיריות גבוהות ואז שוב פריז ושוב משתחרר,
ונסגר לבסוף על משהו באיזור ה 70.
גם אצלי ב speed test הכל נראה תקין.
הצלחת לפתור את זה?
·
בדיוק אותה בעיה אצלי.
אך רק אתמול עברתי לבזק בינלאומי.
אותה תופעה שאתה מתאר בדיוק, אפילו ב HD ולא ב 4K
המון זמן עד שפרק או סרט עולים בניגוד למה שהיה בעבר (עם הספק הקודם) שהכל היה עולה בשניה או שתיים.
אתמול חוויתי לראשונה אפילו סרט אחד שפשוט נתקע על 51% buffer ולא זז יותר.
בדיקה ב FAST ניראת מאוד מוזר, מתחילה בפריז ואז קופצת למהיריות גבוהות ואז שוב פריז ושוב משתחרר,
ונסגר לבסוף על משהו באיזור ה 70.
גם אצלי ב speed test הכל נראה תקין.
הצלחת לפתור את זה?
מקרה דומה. אני עם ספק הוט נט והמהירות לשרתים של סטינג TV גם לא סדירים.
כבר כמה ימים שמתקבלת תמונה על הפנים ובבדיקת מהירות של סטינג מתקבלת מהירות של 1-3 מגה...
נראה שהספקיות מתחילות שוב פעם עם המשחקים שלהן ומתעדפות את החברות שלהן על פני המתחרות ומאטות את המהירות לאחרות.
כבר כמה ימים שמתקבלת תמונה על הפנים ובבדיקת מהירות של סטינג מתקבלת מהירות של 1-3 מגה...
נראה שהספקיות מתחילות שוב פעם עם המשחקים שלהן ומתעדפות את החברות שלהן על פני המתחרות ומאטות את המהירות לאחרות.
לנטפליקס יש שרתים בארץ אצל בזק בינלאומי, 018 ופרטנר.
זה אומר שהסרטים והסדרות (לפחות אלו שנפוצות בארץ) צריכים לרדת אליך משרת ישראלי ואתה אמור לקבל מהירות מקסימלית.
ממה שאתה מתאר - הייתי מנחש שיש הרבה משתמשי נטפליקס והשרת הזה עמוס ודורש שדרוג
הייתי מצלם את ה speed test ואז את fast ושולח לבזק בינלאומי.
זה אומר שהסרטים והסדרות (לפחות אלו שנפוצות בארץ) צריכים לרדת אליך משרת ישראלי ואתה אמור לקבל מהירות מקסימלית.
ממה שאתה מתאר - הייתי מנחש שיש הרבה משתמשי נטפליקס והשרת הזה עמוס ודורש שדרוג
הייתי מצלם את ה speed test ואז את fast ושולח לבזק בינלאומי.