מתג החלפה בין שני חיבורי רשת נשלט מרחוק, יש דבר כזה?
שלום
יש לי ראוטר ראשי C9 מחובר למודם הוט. אל הראוטר הזה חברתי ראוטר משני כ ACCESS POINT ובו הגדרתי DNS שונה של SMART DNS. עכשיו כל מכשיר המחובר לראוטר המשני יכול לנגן תכני נטפליקס מארצות הברית.
עד כאן הכל טוב.
אני רוצה שתיהיה לי אפשרות קלה מהירה ונוחה לעקוף את ה DNS בכדי שהמכשירים המחוברים לראוטר המשני יוכלו לנגן נטפליקס ישראל. להכנס לעמוד ההגדרות של הרוטאוטר ולשנות זה תהליך ארוך ומסורבל המצריך אתחול מחדש של הראוטר המשני.
אני מוכן להסתפק בחיבור נגן אחד. נניח APPLE TV המחובר עם כבל LAN לראוטר המשני. אז בחיבור לראוטר המשני אני מקבל נטפליקס US באפל, ואם אני מנתק פיזית ומחבר לראוטר הראשי אני מקבל נטפליקס ישראל (דורש רק סגירה ומפתיחה מחדש של האפליקציה).
אז חשבתי למצוא מכשיר שמסוגל לקבל שני כניסות ETHERNET אחת מכל ראוטר ולהוציא יציאה אחת לאפל TV. רצוי שיהיה ניתן למתג בין החיבורים מרחוק עי מחשב אם כי קשה לי להאמין שזה יהיה אפשרי. אבל גם מתג מעבר ידני יהיה פתרון מקובל.
יש דבר כזה? או שבכלל קיים פתרון טוב יותר לשינוי DNS ברמת הראוטר מרחוק ללא אתחול מחדש?
תודה
יש לי ראוטר ראשי C9 מחובר למודם הוט. אל הראוטר הזה חברתי ראוטר משני כ ACCESS POINT ובו הגדרתי DNS שונה של SMART DNS. עכשיו כל מכשיר המחובר לראוטר המשני יכול לנגן תכני נטפליקס מארצות הברית.
עד כאן הכל טוב.
אני רוצה שתיהיה לי אפשרות קלה מהירה ונוחה לעקוף את ה DNS בכדי שהמכשירים המחוברים לראוטר המשני יוכלו לנגן נטפליקס ישראל. להכנס לעמוד ההגדרות של הרוטאוטר ולשנות זה תהליך ארוך ומסורבל המצריך אתחול מחדש של הראוטר המשני.
אני מוכן להסתפק בחיבור נגן אחד. נניח APPLE TV המחובר עם כבל LAN לראוטר המשני. אז בחיבור לראוטר המשני אני מקבל נטפליקס US באפל, ואם אני מנתק פיזית ומחבר לראוטר הראשי אני מקבל נטפליקס ישראל (דורש רק סגירה ומפתיחה מחדש של האפליקציה).
אז חשבתי למצוא מכשיר שמסוגל לקבל שני כניסות ETHERNET אחת מכל ראוטר ולהוציא יציאה אחת לאפל TV. רצוי שיהיה ניתן למתג בין החיבורים מרחוק עי מחשב אם כי קשה לי להאמין שזה יהיה אפשרי. אבל גם מתג מעבר ידני יהיה פתרון מקובל.
יש דבר כזה? או שבכלל קיים פתרון טוב יותר לשינוי DNS ברמת הראוטר מרחוק ללא אתחול מחדש?
תודה
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ואם תגדיר כתובת dns ב apple tv יקרה אסון?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
רק אם הוא תומך OpenWRT וגם אז תצטרך לכתוב סקריפט שעושה את זה.Rekcuf כתב:תודה. האם יש גם דרך לעשות את זה בתוכנה? שינוי מהיר של כתובת DNS בראוטר?...
·Borderline1 כתב:ואם תגדיר כתובת dns ב apple tv יקרה אסון?...
זה אומר להכנס להגדרות ולהקליד ידנית ואז לאתחל את המכשיר כי ללא אתחול זה לא תמיד עובד. לא מצאתי אפלקצית אפל שמאפשרת לשנות גדרות רשת בלחיצת כפתור כמו שיש לאנדרויד, גם לא מצאתי אפלקציה לשמירת טקסט שניתן להתקין על אפל TV אז לשמור בה את הכתובות DNS בכדי לבצע העתק-הדבק... באפל החיים קשים ומאד מוגבלים...
·NegativeIQ כתב:רק אם הוא תומך OpenWRT וגם אז תצטרך לכתוב סקריפט שעושה את זה..........
תודה. הוא כן תומך. יש אולי איזה מדריך למתחילים או אולי סקריפט לדוגמה שמשנה DNS? כמובן הסבר איך תטעון סקריפט כזה. לחלונות יש תוכנה חינמית בשם DNSJUMPER שעובדת מצויין ומחליפה DNSים ללא צורך באתחול כולל ביצע FLUSH DNS ובדיקות מהירות לרשימת שרתים. ייתכן ולאייפון יש, אבל לא מצאתי אפלקציה שניתן להתקין על אפל TV (אני משתמש באפל רק בגלל פריצת אבטחה בדור 4 שמאפשרת להקליט גם פס קול 5.1 לכרטיס לכידה תומך, אחרת לא ההיתי טורח עם שום מוצר מהחברה הזאת).
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אני לא מכיר בכלל את Apple TV (אין לי בעצם שום נסיון עם אפל, אפילו לא אייפון), אבל אם הוא פרוץ תבדוק אם יש ב-Cydia משהו רלוונטי. אם אין אז אין מנוס מלכתוב אפליקציה בעצמך. בכל מקרה אם אתה מעוניין לשלוט על ה-DNS מהשלט של ה-Apple TV אז אתה חייב אפליקציה כלשהי בשבילו. כעיקרון חבילה כמו OpenWRT מאפשרת פיתוח תוכנה לראוטר וקל יחסית לכתוב משהו שמחליף DNS, אבל אתה עדיין תצטרך משהו שייתן את הפקודה לאפליקציה להחליף DNS (לראוטר אין שלט רחוק, הוא יכול לקבל פקודות רק מהרשת או מהכפתורים הפיסיים הבודדים שיש עליו), כלומר גם אז תצטרך אפליקציה כלשהי על הטלויזיה.Rekcuf כתב:·......
תודה. הוא כן תומך. יש אולי איזה מדריך למתחילים או אולי סקריפט לדוגמה שמשנה DNS? כמובן הסבר איך תטעון סקריפט כזה. לחלונות יש תוכנה חינמית בשם DNSJUMPER שעובדת מצויין ומחליפה DNSים ללא צורך באתחול כולל ביצע FLUSH DNS ובדיקות מהירות לרשימת שרתים. ייתכן ולאייפון יש, אבל לא מצאתי אפלקציה שניתן להתקין על אפל TV (אני משתמש באפל רק בגלל פריצת אבטחה בדור 4 שמאפשרת להקליט גם פס קול 5.1 לכרטיס לכידה תומך, אחרת לא ההיתי טורח עם שום מוצר מהחברה הזאת)....
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אם היית מגדיר את הראוטר הראשי עם dns רגיל והמשני עם dns של סמרט
את המכשירים המחוברים למשני היית מגדיר ידנית ל dns ישראלי הבעיה היתה נפתרת- לא?
אם היית משתמש ב- open vpn
היית יכול להגדיר בנתב אלו ip יעברו דרך הvpn ואלו לא
על ידי הגדרת policy based routing
את המכשירים המחוברים למשני היית מגדיר ידנית ל dns ישראלי הבעיה היתה נפתרת- לא?
אם היית משתמש ב- open vpn
היית יכול להגדיר בנתב אלו ip יעברו דרך הvpn ואלו לא
על ידי הגדרת policy based routing