200 מגה - רשת קווית מתנתקת עם 1GBIT FULL DUPLEX
-
efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
שלום לכולם, צריך עזרה בחיבור ל 200 מגה. בבדיקה המהירות נשארה על 100 מגה לאחר מעבר ספק + תשתית.
התמיכה הטכנית של הוט הסבירו לי לעבור ל 1GBIT FULL DUPLEX אבל הרשת מיד מתנתקת ויש הודעה שכבל הרשת לא מחובר. מדובר במחשב NUC.
הרשת מורכבת מפייברבוקס ומיני בוקס, כבל רשת כ 10מ' בין המיני בוקס למחשב.
התמיכה הטכנית של הוט הסבירו לי לעבור ל 1GBIT FULL DUPLEX אבל הרשת מיד מתנתקת ויש הודעה שכבל הרשת לא מחובר. מדובר במחשב NUC.
הרשת מורכבת מפייברבוקס ומיני בוקס, כבל רשת כ 10מ' בין המיני בוקס למחשב.
@efi1965
·
תשאיר את ההגדרות של החיבור על auto negotiate. נקודה.
אם זה מסתכרן רק על 100/100 ואתה בטוח ששני הצדדים תומכים בחיבור של גיגה אז 99% שהבעיה בכבלים/שקעים וכו' שמחברים ביניהם.
תנסה לחבר כבל ישיר קצר יחסית שאתה בטוח שהוא תקין (רק בשביל הבדיקה).
דרך אגב, אני מניח שהכרטיס רשת "מסתכרן" רק על 100 מגה (ולא על גיגה). זה הנתון שאתה צריך לבדוק. בדיקת מהירות זה רק אחרי שאתה רואה שהכרטיס מסתכרן על 1 גיגה ואם בבדיקת המהירות אתה מקבל רק 100 מגה יכולות להיות זה הרבה סיבות (אני מניח שאתה מחובר עם moca, סביר שהיא אשמה או ציוד אחר פח של הוט אצלך או התשתית של הוט או הספק וכו').
·
תשאיר את ההגדרות של החיבור על auto negotiate. נקודה.
אם זה מסתכרן רק על 100/100 ואתה בטוח ששני הצדדים תומכים בחיבור של גיגה אז 99% שהבעיה בכבלים/שקעים וכו' שמחברים ביניהם.
תנסה לחבר כבל ישיר קצר יחסית שאתה בטוח שהוא תקין (רק בשביל הבדיקה).
דרך אגב, אני מניח שהכרטיס רשת "מסתכרן" רק על 100 מגה (ולא על גיגה). זה הנתון שאתה צריך לבדוק. בדיקת מהירות זה רק אחרי שאתה רואה שהכרטיס מסתכרן על 1 גיגה ואם בבדיקת המהירות אתה מקבל רק 100 מגה יכולות להיות זה הרבה סיבות (אני מניח שאתה מחובר עם moca, סביר שהיא אשמה או ציוד אחר פח של הוט אצלך או התשתית של הוט או הספק וכו').
@efi1965
·
אין לי ניסיון אישי עם CAT7, אז קח בעירבון מוגבל את מה שאני אומר. ממה שהבנתי הוא פחות מתאים לשימוש ביתי. הוא יותר יקר, קשיח (קשה יותר להשחלה) והיתרון שלו זה סיכוך נוסף נגד רעשים מהסביבה שלא אמור להיות נדרש לסביבה הביתית.
·
אין לי ניסיון אישי עם CAT7, אז קח בעירבון מוגבל את מה שאני אומר. ממה שהבנתי הוא פחות מתאים לשימוש ביתי. הוא יותר יקר, קשיח (קשה יותר להשחלה) והיתרון שלו זה סיכוך נוסף נגד רעשים מהסביבה שלא אמור להיות נדרש לסביבה הביתית.
-
efi1965
-
- חבר ותיק

עדכון
החלפתי ל CAT6 אבל המהירות נשארת על 100 מגה. הפעם זה עובד גם עם FULL DUPLEX אבל המהירות לא משתנה.
רעיונות ? הגדרות אחרות במתאם הרשת או דרייברים לחלונות 10 ?
אולי יש הגדרות שצריך לשנות בפייברבוקס ?
החלפתי ל CAT6 אבל המהירות נשארת על 100 מגה. הפעם זה עובד גם עם FULL DUPLEX אבל המהירות לא משתנה.
רעיונות ? הגדרות אחרות במתאם הרשת או דרייברים לחלונות 10 ?
אולי יש הגדרות שצריך לשנות בפייברבוקס ?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
כדי להבין איפה הבעיה, תשיג מחשב נייד מהשנים האחרונות (שידוע בוודאות שהוא תומך ב-1G בפורט ה-LAN שלו).
תחבר את המחשב הנייד במקום המחשב שלך.
אם הנייד ננעל על 1G, זה אומר שכל התשתית כולל הכבל - תקינים, והבעיה/פתרון קשורים למחשב שלך.
אם הנייד ננעל על 100M, אז צריך לבדוק את התשתית. תתחיל מזה שתחבר אותו בכבל אחר ישירות לפייברבוקס, וכד'.
אין שום צורך ב-CAT7. גם כבל CAT5E ייתן לך 1G.
תחבר את המחשב הנייד במקום המחשב שלך.
אם הנייד ננעל על 1G, זה אומר שכל התשתית כולל הכבל - תקינים, והבעיה/פתרון קשורים למחשב שלך.
אם הנייד ננעל על 100M, אז צריך לבדוק את התשתית. תתחיל מזה שתחבר אותו בכבל אחר ישירות לפייברבוקס, וכד'.
אין שום צורך ב-CAT7. גם כבל CAT5E ייתן לך 1G.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

הכוונה לחיווי ב-Network Properties.
מה רשום ליד: (Link speed (Receive/Transmit? האם רשום 1000/1000 או 100/100?
אני לא שואל על המהירות בפועל שאתה מקבל, אלא על מה הדרייבר של כרטיס הרשת שלך מדווח.
מה רשום ליד: (Link speed (Receive/Transmit? האם רשום 1000/1000 או 100/100?
אני לא שואל על המהירות בפועל שאתה מקבל, אלא על מה הדרייבר של כרטיס הרשת שלך מדווח.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
קח פיתרון, זו בעיה רק מול הממירים של הוט.
יש להעביר ל Disable את - Large Send Offload V2 (IPv4 וגם את IPV6, ולאחר מכן להשאיר את הכרטיס על מצב של Full Duplex 100 על מנת לקבל את מלאו המהירות.
יש להעביר ל Disable את - Large Send Offload V2 (IPv4 וגם את IPV6, ולאחר מכן להשאיר את הכרטיס על מצב של Full Duplex 100 על מנת לקבל את מלאו המהירות.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
-
efi1965
-
- חבר ותיק

·תודה, אבדוק מאוחר יותר.mp3lll כתב:קח פיתרון, זו בעיה רק מול הממירים של הוט.
יש להעביר ל Disable את - Large Send Offload V2 (IPv4 וגם את IPV6, ולאחר מכן להשאיר את הכרטיס על מצב של Full Duplex 100 על מנת לקבל את מלאו המהירות....
אפשר הסבר מפורט יותר ? אתה מתכוון במאפיינים של מתאם הרשת ?
למיטב זכרוני IPV6 מנותק אצלי.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

ככל הנראה.efi1965 כתב:בדקתי באתר של הוט. אם הרשת הפנימית על 1G זה אומר שאין בעיה בכרטיס ?...
יש סיכוי שספק האינטרנט שלך מגביל אותך ל-100M. תבדוק את זה.