מה היתרונות / חסרונות בתליית מקרן מול הקרנה מהרצפה?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
קודם כל בשום אופן לא להקרין בזווית.
אתה מתכוון באיזו מגירה ולשלוף אותו כל פעם?
באופן אישי אני מעדיף לתלות גבוה, פחות אבק, פחות סיכוי שהמקרן יחטוף בעיטה, שישפך עליך משהו או שלחילופין העוזרת תחליט לשטוף גם אותו...
באופן אישי אני מעדיף לתלות גבוה, פחות אבק, פחות סיכוי שהמקרן יחטוף בעיטה, שישפך עליך משהו או שלחילופין העוזרת תחליט לשטוף גם אותו...
אין עוזרתguyezra כתב:קודם כל בשום אופן לא להקרין בזווית.
באופן אישי אני מעדיף לתלות גבוה, פחות אבק, פחות סיכוי שהמקרן יחטוף בעיטה, שישפך עליך משהו או שלחילופין העוזרת תחליט לשטוף גם אותו......
ראיתי חדרי קולנוע שהמקרן היה מונח תמידית על הרצפה (במתקן יעודי) והתמונות יצאו ישרות.. לא מוזרות.. (ראיתי את זה באחד החדרים ב AVSForum)
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הכוונה "ללא זווית" היא מקרן ממוקם אופקית לתקרה או לרצפה ( מפולס ).alophind כתב:אין עוזרתguyezra כתב:קודם כל בשום אופן לא להקרין בזווית.
באופן אישי אני מעדיף לתלות גבוה, פחות אבק, פחות סיכוי שהמקרן יחטוף בעיטה, שישפך עליך משהו או שלחילופין העוזרת תחליט לשטוף גם אותו......
ראיתי חדרי קולנוע שהמקרן היה מונח תמידית על הרצפה (במתקן יעודי) והתמונות יצאו ישרות.. לא מוזרות.. (ראיתי את זה באחד החדרים ב AVSForum)...
זווית הקרנה קיימת בכל מקרן.
יתרונות בהתקנה גבוהה
1. זה פשוט תופס פחות מקום ..
2. מיקום גבוה הוא סטאטי. עדיף לא להזיז את המכשיר הזה. כל תזוזה יכולה לקצר את חיי המנורה באופן משמעותי.
3. תליה בגובה מאפשרת ברוב המקרים מרחק הקרנה גדול יותר ( יש כאלה שפשוט ממקמים את המקרן על השולחן בסלון. זה לא מאפשר מרחק הקרנה גדול במיוחד )
4. מיקום גבוה מרחיק את המקרן מהישג ידם של ילדים ( אם יש ).
חסרונות :
1. כבילה יקרה ומסובכת יחסית ( חציבות + אורכים של כבלים )
2. מבאס לעלות כל פעם על כיסא בשביל להסיר את מגן הפלסטיק של העדשה לפני הצפייה.
3. כיוון Zoom ו focus במקרנים בהם הם אינם נשלטים מרחוק דורש שוב, עליה על כיסא - זניח בדרך כלל מבוצע פעם אחת.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
Lior_M,
לא הבנתי איך מקרן על השולחן משנה את הכבילה, רק הכבלים קצרים יותר, עדיין צריך לחצוב בריצפה או להעביר בדרך אלגנטית אחרת את הכבלים.
אצלי למשל העברתי בתיקרה עם תעלה חיצונית ללא חציבה, פחות יפה אבל הרבה פחות בלגאן.
לא הבנתי איך מקרן על השולחן משנה את הכבילה, רק הכבלים קצרים יותר, עדיין צריך לחצוב בריצפה או להעביר בדרך אלגנטית אחרת את הכבלים.
אצלי למשל העברתי בתיקרה עם תעלה חיצונית ללא חציבה, פחות יפה אבל הרבה פחות בלגאן.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

התכוונתי שמקרן על השולחן לא מחייב חציבה.guyezra כתב:Lior_M,
אצלי למשל העברתי בתיקרה עם תעלה חיצונית ללא חציבה, פחות יפה אבל הרבה פחות בלגאן....
פשוט פורסים כבלים בכל פעם שמחברים.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
שכחתם את הבעיה שאם המקרן בגובה הרצפה או השולחן אז כל פעם שמישהו יוצא לשירותים , לעשן , למטבח , למרפסת , לשכנה לרגע וכו' זה מפריע לתמונה . ואילו בתליית תיקרה יש יותר מקום למשחק .
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

גם אני לא ..guyezra כתב:Lior_M,
אני לא הייתי עושה את זה...
רק חסר שלמישהו תכנס הרגל מתחת לכבל כשהוא עובר והמקרן זוכה לפגישה מאוד לא נעימה עם הריצפה......
זה דיי ברור ממה שכתבתי לא ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כשהוא מדבר על מתחת לשולחן הוא לא מדבר על התקנה פרוביזורית שכל פעם שהוא רוצה לראות סרט הוא מוציא את המקרן ומחבר אותו.
הוא מדבר על התקנה קבועה מתחת לשולחן (זה חדר ייעודי).
לדעתי הוא ראה את זה עם מקרני CRT ששם עושים את זה כי המקרנים הללו כבדים מאוד וענקיים ככה שתלייה על התיקרה היא פחות אסטטית ולפעמים גם לא אפשרית מבחינת המשקל (בארה"ב הבתים מעץ או שחדר ההקרנה נמצא בעליית הגג עם גג רעפים וזה בעייתי וכאלה).
אני הייתי תולה על התיקרה.
בגלל:
1. אבק.
2. הפרעות כשמישהו עובר או אם עוד אנשים רוצים להצטרף ויירצו לשבת על הרצפה/פוף או משהו כזה...
3. הסיכוי להיפגע מאיזו רגל טועה, מטאטא, שואב, משהו שיישפך
לדעתי הוא ראה את זה עם מקרני CRT ששם עושים את זה כי המקרנים הללו כבדים מאוד וענקיים ככה שתלייה על התיקרה היא פחות אסטטית ולפעמים גם לא אפשרית מבחינת המשקל (בארה"ב הבתים מעץ או שחדר ההקרנה נמצא בעליית הגג עם גג רעפים וזה בעייתי וכאלה).
בגלל:
1. אבק.
2. הפרעות כשמישהו עובר או אם עוד אנשים רוצים להצטרף ויירצו לשבת על הרצפה/פוף או משהו כזה...
3. הסיכוי להיפגע מאיזו רגל טועה, מטאטא, שואב, משהו שיישפך
תודה רבה מרטין.MartinHSabag כתב:כשהוא מדבר על מתחת לשולחן הוא לא מדבר על התקנה פרוביזורית שכל פעם שהוא רוצה לראות סרט הוא מוציא את המקרן ומחבר אותו.
בגלל:
1. אבק.
3. הסיכוי להיפגע מאיזו רגל טועה, מטאטא, שואב, משהו שיישפך...
החלטתי לתלות על התקרה , אבל מסיבה אחרת... רק עכשיו נזכרתי שיש עוד מישהו בבית...
תראה , היום בסלון הוא כבר יודע למה מותר ומה אסור להתקרב.dudib כתב:alophind
עכשיו נזכרת ?
לא חשבת על מעדני הכבלים או כפתורי הפלסטיק הטעימים בשביל החמוד ?...
הוא במרחק לעיסה מהאקסבוקס , הסטרימר ומיליון הכבלים שפזורים מאחורה... אבל הוא לא מתקרב אליהם. השיקול שלי אחר דווקא , הנשירה...