רגע לפני שמנהלי הפורום מודיעים על נעילת הפוסט הזה, חשוב לי להגיע למצב של קטרזיס קליל ולבכות על איכות התמונה בשידורי ה-OTT של שני הספקים המרכזיים: פרטנר וסלקום. כלקוח של חברת הלווין yes, החלטתי לבחון את שירותיהם של שני הספקים המדוברים הרעננים משהו, סלקום ופרטנר. אציין כי בשניהם הפתיעה אותי יעילות המערכת והתפעול הפשוט למדיי (עבורי... כן? עבור בני ביתי לא היה סיכוי שכזה בהחלפת אפיק בטלוויזיה לא שיקראו לי לעשות זאת...), העובדה כי ניתן להפעיל את השירות על גבי התקנים קיימים (כל הכבוד סלקום, פרטנר, יש לכם עוד דרך ארוכה בלהיות "חופשיים" ולאפשר לנו להתקין את האפליקציה שלכם גם על אפל TV או כל מכשיר אנדרואיד TV מגרסה 6...) וההיצע הדליל, שירותי הצפייה המאוחרת, נדמה כאילו "תפרו את החליפה" הזו בדיוק בשבילי.
ברם אולם, נאום נתניהו בשבוע שעבר, הצליח להחריד את שלוות הנפש שלי, לא, לא בגלל היום האיראני, אלא בגלל שמאחורי נתניהו היה לו מסך צפוף של LED. ברשותי שני מסכי HD READY קשישים בני 12 ו-10 (רחמנא ליצלן - תחסכו ממני את השאלות, ספוילר, אני רואה בשניהם נהדר!), האחד חובר בעבר לסלקום וכעת לפרטנר, ואחיו הצעיר מחובר לyes. בשני הממירים אותו הפלט: 720P. במרקע שחובר ליס, ניתן היה לחוש בכל נורת לד והתמונה הייתה רשתית כתוצאה מהצילום החד של לשכת העיתונות הממשלתית. התחושה הייתה חיה, מהודקת וחדה באופן ראוי! במרקע שמחובר לזה של פרטנר ועמד על אתו הערוץ, כkן 11, התמונה הייתה מעורפלת, רחוקה מלהיות חדה, אנמית ואפילו הצבעים היו רחוקים מדיוק. אילו חשבתי שמדובר בתקלה באחד המסכים, ביצעתי הצלבה בין הכבלים, ולצערי אותן התוצאות הוצגו על המסכים שוב: היכן שהמסך היה מחובר לyes, איכות התמונה הייתה מעולה, וזו של פרטנר, איכזבה אותי קשות. כאחד שמרכיב משקפיים, אני יודע מה זה לראות את העולם מטושטש... לא נעים לדעת שאני משלם על כך גם כסף.
אציין כי הממיר של פרטנר תקין ועובד נהדר, ובגלישה ל-youtube מדובר בחוויה מהנה במיוחד. ברור לי גם שהסכם הג'יגות של פרטנר מול בזק הביא את החברה לחסוך בתעבורת מידע כדי לשלם פחות ומכאן שאנחנו מקבלים איכות תמונה ירודה באופן משמעותי. לצערי, הדבר לא רחוק מזה של סלקום, שם בשעתו הבחנתי באיכות מונה טובה יותר בערוצים המרכזיים עם ממיר Xiaomi, אבל עדיין ככזו הרחוקה משידורים רב-ערוציים המוכרים לנו משיטות הקידוד של NDS בממירי הלווין והכבלים.
כיצד נוכל להביא את שתי החברות הללו לשדר לנו איכות תמונה ראויה יותר למאכל אדם?