מתלבט בין שני מודם ראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי חבר'ה,

אשמח לקבל המלצה וחוות דעת עבור המודמים הבאים:
Asus AC68U ו- Fritzbox 3490.

בנוסף לא ממש מצאתי מקומות מהם אפשר להזמין את הראוטרים מחו"ל. אשמח לקבל קישור במידה ויש.

תודה !
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@yan
·

דבר ראשון למיטב הבנתי אתה מדבר על קניית מודם/ראוטר בשביל שימוש כמודם + ראוטר. אני מציע לשקול בחיוב את האופציה להפריד ציוד ולהשתמש בראוטר ללא מודם, במיוחד לאור זה שבתקווה בעתיד הלא יותר מידי רחוק מודם VDSL כבר לא יהיה רלוונטי.
יש הרבה שירשורים בנושא, כגון:
https://www.hometheater.co.il/vp2796431#2796431
ראה גם את הדיון הארוך שמתחיל כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2802231#2802231

במקרה שאתה לוקח ראוטר ללא מודם, אתה יכול להשאר עם המודם/ראוטר של בזק/ספק כמודם בלבד או לקנות מודם/ראוטר זול כגון ה-tplink 9970 או ה-dlink G225 כמודם בלבד. שם לב שהדגמים האילו, על אף היותם זולים, הם מודמים מצוינים לתשתית בזק הנוכחית ויש להם תמיכה טובה ובדוקה גם בווקטורינג וגם ב-G.INP. אני לא בטוח האם ה-DSL-AC68U ו/או ה-Fritzbox יתפקדו באותה רמה מבחינת רכיב המודם שלהם (לדוגמא אני עשיתי את הטעות "לשדרג" מ-9970 ל-DM200 רק בשביל לגלות שה-9970 מודם הרבה יותר טוב).

לגבי הדגמים שציינת, אני לא מכיר את ה-Fritzbox אבל ה-RT-AC68U (הדגם ללא המודם) נחשב מצוין.

שם לב שאם אתה לוקח ראוטר ללא מודם יש לך מבחר יחסית גדול של ציוד איכותי, כולל לדוגמא ה-RT-AC66U_B1 שמאד דומה ל-AC68U אבל יותר זול (אפשר אפילו להתקין עליו את ה-merlin של ה-AC68U) ודגמים מובילים אחרים של asus כמו גם של netgear ו-Linksys.

לבסוף מבחינת איפה לקנות, הכי בטוח זה מאמזון:
א. לדעת "הפורום" הסיכוי של משלוחי iparcel של אמזון להכנס לארץ בלי להעצר במכס יותר גדולה.
ב. אם זה נעצר אתה יכול להחזיר לאמזון ולקבל החזר כספי.
ממה שראיתי לאחרונה אמזון ארה"ב כבר לא שולחים לארץ ציוד תקשורת, מה שמשאיר לך לחפש באמזונים באירופה (אנגליה, גרמניה, איטליה, יש עוד?).

yan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

תודה על המידע.

במידה ואני קונה מודם וראוטר בנפרד, מה מומלץ?

מבחינת מודם, אין לי מושג. אשמח להמלצה גם לקנייה מחו"ל.
בנוגע לראוטר, מצאתי 3 דגמים מעניינים:
Linksys EA8500 , Asus RT-AC87U, Netgear 7800.

מה מומלץ מביניהם?
Denon x2800h
Monitor Audio Mass 10
Velodyne Impact 10
Homatics Box R 4K Plus
רשימת הציוד: Monitor Audio Mass 10 - 5 speakers | Velodyne Impact 10 | Denon x2800h | TCL 65C855 | Homatics box r 4k plus | PC: Harman Kardon 430b + Dali Zensor 1

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #4 

@yan
·

לגבי מודם האופציות העיקריות שאני מכיר זה לקנות בארץ tplink 9970 או dlink G225. שניהם מודמים מצוינים ומוכחים לתשתית בזק הנוכחית ושניהם זולים יחסית - עולים בסביבות ה-240 ש"ח. אני מנחש שאם אתה מוצא אותם בחו"ל זה גם בסדר (כל עוד שמודבר על חיבור VDSL ולא ADSL שם יש עניין של annex ואולי עוד דברים שאני לא מכיר).
יש כאלה שמביאים C1000A משומשים מ-ebay או משהו כזה בזול וטוענים שגם הוא מודם/ראוטר טוב. אין לי ניסיון אישי אז אני לא יכול להגיד. בכל מקרה תוודא שהמודם שאתה קונה תומך גם בווקטורינג וגם ב-G.INP (ה-9970 וה-G225 תומכים בוודאות). למען השלמות יש כאן רשימה "מלאה".

לגבי ראוטר אני חושב שכל הדגמים שציינת טובים. אצל linksys סדרת ה-WRT היא סדרת הדגל, אז אם אתה הולך על linksys כדאי לשקול דגם מהסדרה הזו (כמו WRT1900AC או WRT1900ACS).

Linksys זאת האופציה בשביל קושחות opensource כגון LEDE (אני מדבר על סדרת ה-WRT של linksys אני לא בטוח לגבי ה-EA8500; לדעתי לראוטרים האחרים שציינת יש תמיכה חלקית בלבד אם בכלל). עבור Asus יש Merlin שזו הרחבה של הקושחה המקורית הכבר מצוינת של asus.

חוץ מזה אני חושב שזה עניין של טעם אישי.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”