יש לי ראןטר של בזק בינלאומי Vtech IAD605D
-
ראובן77
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 117
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
בסך הכל מתפקד,כרגע חינמי עד ספטמבר לשנה.
יש טעם לקנות באופן פרטי אם יש איכותי יותר מעבר לעניין הכספי האפשרי בעתיד?
לדבריהם לפחות זה האיכותי שיש להם.
תודה ושבוע טוב.
יש טעם לקנות באופן פרטי אם יש איכותי יותר מעבר לעניין הכספי האפשרי בעתיד?
לדבריהם לפחות זה האיכותי שיש להם.
תודה ושבוע טוב.
אם זה הולך כמוו ברווז,מגעגע כמו ברווז ונראה כמו ברווז-כנראה שזה ברווז
@ראובן77
·
אם הוא עונה כרגע לצרכים שלך, חבל על הכסף. ככל שתדחה את הקניה תקבל ראוטר יותר טוב באותו המחיר.
אם וכאשר תצטרך ראוטר יותר חזק - בעיקר מבחינת יציבות ו/או המהירות שאתה מקבל באלחוטי - תקנה ראוטר פרטי ללא מודם ותהפוך את הציוד של בזק/ספק למודם בלבד. במקרה של ציוד של vtech מומלץ לוודא קודם שאכן אפשר להפוך אותו למודם בלבד (מצב bridge).
לדעתי הכי שווה לקנות ראוטר מהאמזונים באירופה (או ארה"ב אם אתה מוצא ראוטרים שהם מוכנים לשלוח לארץ). הדגמים המובילים של netgear, asus או linksys הם כרגיל בחירה טובה. לחילופין אם אתה מחפש משהו זול, אפשר לשקול totolink AC1200 מ-aliexpress.
·
אם הוא עונה כרגע לצרכים שלך, חבל על הכסף. ככל שתדחה את הקניה תקבל ראוטר יותר טוב באותו המחיר.
אם וכאשר תצטרך ראוטר יותר חזק - בעיקר מבחינת יציבות ו/או המהירות שאתה מקבל באלחוטי - תקנה ראוטר פרטי ללא מודם ותהפוך את הציוד של בזק/ספק למודם בלבד. במקרה של ציוד של vtech מומלץ לוודא קודם שאכן אפשר להפוך אותו למודם בלבד (מצב bridge).
לדעתי הכי שווה לקנות ראוטר מהאמזונים באירופה (או ארה"ב אם אתה מוצא ראוטרים שהם מוכנים לשלוח לארץ). הדגמים המובילים של netgear, asus או linksys הם כרגיל בחירה טובה. לחילופין אם אתה מחפש משהו זול, אפשר לשקול totolink AC1200 מ-aliexpress.
@ראובן77
·
זה נכון שברגע בצריך לשלם, נגיד 10 שקל בחודש, יש דילמה. בעבר היה די ברור שיותר ששווה לקנות מודם/ראוטר פרטי אבל היום זה פחות ברור.
הבעיה שקניית ציוד VDSL2 לא ממש נראית כמו השקעה שווה לעתיד: ציוד כזה מתאים אך ורק לתשתית בזק הנוכחית ולא לתשתיות הסיב החדשות כגון הסיבים של פרטנר/סלקום/unlimited או תשתית חדשה של בזק שבתקווה בקרוב תשווק או אפילו התשתית הקיימת של הוט שדורשת שימוש ב-hotbox כמודם.
קניית מודם/ראוטר בשביל שימוש כמודם + ראוטר (בניגוד לשימוש כמודם בלבד) היא בעייתית. גם בכלל שזה מקטין בצורה דרסטית את המבחר ומוריד את התמורה למחיר וגם בגלל שיש סיכון שהציוד לא יעבוד טוב כראוטר אוניברסלי - כלומר לנטרל את המודם המובנה ולהפוך את אחד מפורטי ה-LAN ל-WAN.
האופציה שאני מעדיף זה להפריד את הציוד ולהשתמש בראוטר ללא מודם איכותי + מודם/ראוטר שמתפקד כמודם בלבד. מודם/ראוטר זול לשימוש כמודם בלבד (נגיד ה-9970 או ה-G225), עולה כ-240 ש"ח. אז בתשלום חודשי של 10 ש"ח לחודש השאלה האם אתה מאמין שתישאר תקוע בתשתית הנוכחית של בזק לפחות שנתים. פחות מזה כבר יותר כדאי לשלם את השכירות. וגם זה בהנחה שהמגמה הנוכחית של דמי שכירות תימשך (עד לא כל כך מזמן הייתה דווקא מגמה הפוכה שאצל רב הספקים הציוד היה בחינם, אם הבנתי נכון אתה עדיין במבצע כזה).
·
זה נכון שברגע בצריך לשלם, נגיד 10 שקל בחודש, יש דילמה. בעבר היה די ברור שיותר ששווה לקנות מודם/ראוטר פרטי אבל היום זה פחות ברור.
הבעיה שקניית ציוד VDSL2 לא ממש נראית כמו השקעה שווה לעתיד: ציוד כזה מתאים אך ורק לתשתית בזק הנוכחית ולא לתשתיות הסיב החדשות כגון הסיבים של פרטנר/סלקום/unlimited או תשתית חדשה של בזק שבתקווה בקרוב תשווק או אפילו התשתית הקיימת של הוט שדורשת שימוש ב-hotbox כמודם.
קניית מודם/ראוטר בשביל שימוש כמודם + ראוטר (בניגוד לשימוש כמודם בלבד) היא בעייתית. גם בכלל שזה מקטין בצורה דרסטית את המבחר ומוריד את התמורה למחיר וגם בגלל שיש סיכון שהציוד לא יעבוד טוב כראוטר אוניברסלי - כלומר לנטרל את המודם המובנה ולהפוך את אחד מפורטי ה-LAN ל-WAN.
האופציה שאני מעדיף זה להפריד את הציוד ולהשתמש בראוטר ללא מודם איכותי + מודם/ראוטר שמתפקד כמודם בלבד. מודם/ראוטר זול לשימוש כמודם בלבד (נגיד ה-9970 או ה-G225), עולה כ-240 ש"ח. אז בתשלום חודשי של 10 ש"ח לחודש השאלה האם אתה מאמין שתישאר תקוע בתשתית הנוכחית של בזק לפחות שנתים. פחות מזה כבר יותר כדאי לשלם את השכירות. וגם זה בהנחה שהמגמה הנוכחית של דמי שכירות תימשך (עד לא כל כך מזמן הייתה דווקא מגמה הפוכה שאצל רב הספקים הציוד היה בחינם, אם הבנתי נכון אתה עדיין במבצע כזה).
-
ראובן77
-
- חבר פעיל מאוד

האמת,הסתבכתי קצת בהסבר הטכני.
אני לא יודע כרגע אם אחליף תשתית ומקווה שדרך בזק אפשר יהיה להגיע למהירות גבוהה יותר.לא מגיע ל-100 בגלל מגבלות טכניות.
הייתי בעבר מחובר להוט.
כרגע כמו שהבנת נכון הראוטר חינמי לעוד כמה חודשים.מה היה הלאה לא ברור,אולי אשלם כמה שקלים לחודש או יהיה מבצע.לך תדע.
האם Vtech IAD605D הוא מודם/ראוטר?
אני לא יודע כרגע אם אחליף תשתית ומקווה שדרך בזק אפשר יהיה להגיע למהירות גבוהה יותר.לא מגיע ל-100 בגלל מגבלות טכניות.
הייתי בעבר מחובר להוט.
כרגע כמו שהבנת נכון הראוטר חינמי לעוד כמה חודשים.מה היה הלאה לא ברור,אולי אשלם כמה שקלים לחודש או יהיה מבצע.לך תדע.
האם Vtech IAD605D הוא מודם/ראוטר?
·לצערי את הראוטר הזה לא ניתן להפוך למודם בברידג'. יש לי אותו.eran405 כתב:אם וכאשר תצטרך ראוטר יותר חזק - בעיקר מבחינת יציבות ו/או המהירות שאתה מקבל באלחוטי - תקנה ראוטר פרטי ללא מודם ותהפוך את הציוד של בזק/ספק למודם בלבד. במקרה של ציוד של vtech מומלץ לוודא קודם שאכן אפשר להפוך אותו למודם בלבד (מצב bridge)....
הוא בינוני, מספק WIFI בקליטה טובה, אולם נוטה לניתוקים בעיקר ב- 5GHZ, וקווי טובה מאד.
אני קניתי אסוס RT88 ומודם G225 התגובתיות והקליטה הרבה יותר טובים. בקרוב אשיב את הויטק לבזב"ל.
בהצלחה!
@lasik
·
אני לא 100%, אבל מהודעות אחרות כאן בפורום אני חושד שבזב"ל חוסמים את האופציה להפוך את הציוד שלהם ל-bridge, כנראה ע"י קושחה מיוחדת. אני די בטוח שראיתי הודעות לגבי אנשים שכן הצליחו להפוך vtech 605 ל-bridge, אני מנחש שמדובר או בציוד מבזק (ולא בזב"ל) או ציוד של בזב"ל לפני שהתחילו לחסום. אני יכול להגיד מניסיון אישי שלפני כשנה וחצי אפשר היה להפוך vtech 403 של בזב"ל ל- bridge בלי בעיה ולפי שירשור עדכני היום כבר אי-אפשר.
מעניין אם אפשר לעדכן קושחה של בזק על הציוד של בזב"ל ואולי אז כן יהיה אפשר להפוך אותו ל-bridge? אם מישהו מנסה את זה, זה על אחריותו בלבד (אני לא באמת יודע איזה חסימות בזב"ל עושים לציוד שלהם ובאיזה אופן).
·
אני לא 100%, אבל מהודעות אחרות כאן בפורום אני חושד שבזב"ל חוסמים את האופציה להפוך את הציוד שלהם ל-bridge, כנראה ע"י קושחה מיוחדת. אני די בטוח שראיתי הודעות לגבי אנשים שכן הצליחו להפוך vtech 605 ל-bridge, אני מנחש שמדובר או בציוד מבזק (ולא בזב"ל) או ציוד של בזב"ל לפני שהתחילו לחסום. אני יכול להגיד מניסיון אישי שלפני כשנה וחצי אפשר היה להפוך vtech 403 של בזב"ל ל- bridge בלי בעיה ולפי שירשור עדכני היום כבר אי-אפשר.
מעניין אם אפשר לעדכן קושחה של בזק על הציוד של בזב"ל ואולי אז כן יהיה אפשר להפוך אותו ל-bridge? אם מישהו מנסה את זה, זה על אחריותו בלבד (אני לא באמת יודע איזה חסימות בזב"ל עושים לציוד שלהם ובאיזה אופן).
-
ראובן77
-
- חבר פעיל מאוד

קצת מורכב לי הנושא הזה.
בפועל-
הגלישה בויי פיי טובה במחשב בחדר אחר מזה בו נמצא הvtech
בטלוויזיה דרך סטרימר וכבל רשת קצר גלישה באתרים שאינם סרטים -בסדר,באתר כמו 'סדרות' לפעמים נתקעים עם העיגול המעצבן. השאלה אם זו מגבלת ציוד (לא לגמרי הבנתי את מצב bridge) או עומס על שרתי האתר ולעתים קרובות יש.התמונה טובה.
באתרי סרטים אונליין כמו ספארו-בטלוויזיה זה קטסטרופה,במחשב ממש טוב למרות שאמור להיות להפך.טכנאי שמתעסק בנושאים אומר שזו יכולה להיות בעיית רזולוציה או העדר כוח עיבוד של הטלווזיה שיש במחשב.
קודי-כשמצליח,הוא כנראה מיושן ולא עובד כהלכה וכנראה יהיה עלי להתקינו מחדש-המצב טוב בהרבה.
השאלה אם להיכנס לעניין החלפת ציוד (לפי עצת ערן) או להסתדר עם הקיים.לא כ"כ מובנים לי המונחים הטכניים כמו bridge ומודם/ראוטר
כרגע מחובר בתדר 2.4
שבוע טוב ותודה לכל מי שייעץ.
בפועל-
הגלישה בויי פיי טובה במחשב בחדר אחר מזה בו נמצא הvtech
בטלוויזיה דרך סטרימר וכבל רשת קצר גלישה באתרים שאינם סרטים -בסדר,באתר כמו 'סדרות' לפעמים נתקעים עם העיגול המעצבן. השאלה אם זו מגבלת ציוד (לא לגמרי הבנתי את מצב bridge) או עומס על שרתי האתר ולעתים קרובות יש.התמונה טובה.
באתרי סרטים אונליין כמו ספארו-בטלוויזיה זה קטסטרופה,במחשב ממש טוב למרות שאמור להיות להפך.טכנאי שמתעסק בנושאים אומר שזו יכולה להיות בעיית רזולוציה או העדר כוח עיבוד של הטלווזיה שיש במחשב.
קודי-כשמצליח,הוא כנראה מיושן ולא עובד כהלכה וכנראה יהיה עלי להתקינו מחדש-המצב טוב בהרבה.
השאלה אם להיכנס לעניין החלפת ציוד (לפי עצת ערן) או להסתדר עם הקיים.לא כ"כ מובנים לי המונחים הטכניים כמו bridge ומודם/ראוטר
כרגע מחובר בתדר 2.4
שבוע טוב ותודה לכל מי שייעץ.
@Nir50
·
אכן אפשר גם לעבוד בתצורה של double-NAT. בשביל double-NAT יעבוד טוב יש קצת הגדרות שצריך לעשות (כמו לדאוג לטווחי כתובת שונים ולהפנות את כל הפורטים מהראוטר הראשון לראוטר השני) וכבר יותר פשוט והרבה פחות בעייתי להפוך את המודם/ראוטר למצב ברידג' וזהו.
באופן כללי עבודה במצב ברידג' היא המומלצת (חלוקת תפקידים שונים לציודים שונים) לעומת ה-double-NAT שלא הכי בריא (תפקידים חופפים לציודים שונים שקל שתגרום לבעיות).
עדיין אם יש סיבה שמונעת הגדרת ברידג', במיוחד למי שיודע להגדיר את זה כמו שצריך, אין סיבה ש-double-NAT לא יעבוד בצורה טובה.
הערה: אני מניח שחיברת את פורט ה-WAN בראוטר הפרטי. אם אתה מחבר את אחד מפורטי ה-LAN בראוטר הפרטי לציוד של בזק אז זה אתה משתמש בציוד של בזק כראוטר ראשי ובציוד הפרטי כ-AP. כמובן גם זו אופציה ויש לה את השימושים שלה.
·
אכן אפשר גם לעבוד בתצורה של double-NAT. בשביל double-NAT יעבוד טוב יש קצת הגדרות שצריך לעשות (כמו לדאוג לטווחי כתובת שונים ולהפנות את כל הפורטים מהראוטר הראשון לראוטר השני) וכבר יותר פשוט והרבה פחות בעייתי להפוך את המודם/ראוטר למצב ברידג' וזהו.
באופן כללי עבודה במצב ברידג' היא המומלצת (חלוקת תפקידים שונים לציודים שונים) לעומת ה-double-NAT שלא הכי בריא (תפקידים חופפים לציודים שונים שקל שתגרום לבעיות).
עדיין אם יש סיבה שמונעת הגדרת ברידג', במיוחד למי שיודע להגדיר את זה כמו שצריך, אין סיבה ש-double-NAT לא יעבוד בצורה טובה.
הערה: אני מניח שחיברת את פורט ה-WAN בראוטר הפרטי. אם אתה מחבר את אחד מפורטי ה-LAN בראוטר הפרטי לציוד של בזק אז זה אתה משתמש בציוד של בזק כראוטר ראשי ובציוד הפרטי כ-AP. כמובן גם זו אופציה ויש לה את השימושים שלה.
·קודם כל אל תניח.eran405 כתב:@Nir50
·
הערה: אני מניח שחיברת את פורט ה-WAN בראוטר הפרטי. אם אתה מחבר את אחד מפורטי ה-LAN בראוטר הפרטי לציוד של בזק אז זה אתה משתמש בציוד של בזק כראוטר ראשי ובציוד הפרטי כ-AP. כמובן גם זו אופציה ויש לה את השימושים שלה....
אני מתאר במדויק מה עשיתי חיברתי LAN לLAN.
בראוטר של בזק הגדרתי טווח כתובות פנימי DHCP.
.
בראוטר הפרטי הגדרתי כתובת קבועה שלו.
טווח כתובות על אותה רשת כמובן DHCP.
DNS של הISP.
דיפולט גייטווי של כתובת הרשת הפנימית של הנתב של בזק.(שגם אותה שניתי מהמקורית)
לא משנה אם טווח הכתובות בשניהם ׁחופף או לא (ניסיתי את זה וזה עבד ללא דופי) אך למען הסדר הטוב חילקתי.
בנוסף יש לי מאריך טווח לWIFI ׁ(מיציאת LAN של הראוטר הפרטי דרך רשת החשמל חיבור קווי ומפיץ קווי וWIFIׂ) שמשמש DNS בפני עצמו למכשירים שהוא תומך בהם.
יש לי בבית מערכת אזעקה מבוססת WIFI מצלמות אבטחה מחשבים ניידים וקבועים סמרטפונים (משהו כמו 20 התקן) וכולם מוגדרים DHCP מטעמי נוחות(בעבר היו לי כמה עם כתובות קבועות)
בקינפוג הזה גם עבדתי עם ההוטבוקס ששימש רק כגישה לאינטרנט.
אין לי צורך בהפניית פורטים החיבורים לשרתי המצלמות והאזעקה מתבצעים ללא פורט פורוורד-מעולם לא נזקקתי לזה.
אגב ביטלתי פיירוול בראוטר של בזק חוסר צרות יש לי מספיק הגנות במחשבים עצמם וסיסמאות חזקות במצלמות ובאזעקה.
כל הקינפוג הזה עובד מעולה במשך שנים ללא ניתוקים ובעיות כלשהן גם עם הוט ובחודש האחרון כשהחלפתי לבזק.
@Nir50
·
האמת קצת קשה לי לעקוב אחרי מה שכתבת אבל למיטב הבנתי אתה אומר שאתה משתמש ב-2 שרתי DHCP על אותה הרשת. בשלב זה או אחר זה יעשה לך צרות גדלות. כמו הרבה דברים טכניים, על אף שזו קונפיגורציה לחלוטין לא תקינה זה יכול "במקרה" לעבוד אפילו לתקופות זמן ארוכות אבל שלא יהיה לך ספק זה לא תקין ובשלב מסוים אתה תכווה מזה.
·
האמת קצת קשה לי לעקוב אחרי מה שכתבת אבל למיטב הבנתי אתה אומר שאתה משתמש ב-2 שרתי DHCP על אותה הרשת. בשלב זה או אחר זה יעשה לך צרות גדלות. כמו הרבה דברים טכניים, על אף שזו קונפיגורציה לחלוטין לא תקינה זה יכול "במקרה" לעבוד אפילו לתקופות זמן ארוכות אבל שלא יהיה לך ספק זה לא תקין ובשלב מסוים אתה תכווה מזה.
·סליחה על החפירה:)eran405 כתב:@Nir50
·
האמת קצת קשה לי לעקוב אחרי מה שכתבת אבל למיטב הבנתי אתה אומר שאתה משתמש ב-2 שרתי DHCP על אותה הרשת. בשלב זה או אחר זה יעשה לך צרות גדלות. כמו הרבה דברים טכניים, על אף שזו קונפיגורציה לחלוטין לא תקינה זה יכול "במקרה" לעבוד אפילו לתקופות זמן ארוכות אבל שלא יהיה לך ספק זה לא תקין ובשלב מסוים אתה תכווה מזה....
פשוט ראיתי שמתחבטים כאן הרבה בנושא הגדרת מודם כברידג' דבר שעם הציוד שלי(TP LINK 1043) לא נחוץ לכן היה חשוב לי לפרט למען חברי הפורום.
לא קראת את המשפט האחרון שכתבתי:
"כל הקינפוג הזה עובד מעולה במשך שנים ללא ניתוקים ובעיות כלשהן גם עם הוט ובחודש האחרון כשהחלפתי לבזק."
למעשה מ2011 ומאז עוד הוספתי התקנים.
@Nir50
·
אני דווקא כן קראתי את כל מה שכתבת וחשוב לי להדגיש בשביל משתמשים אחרים:
שני שרתי DHCP על אותה הרשת זו לא קונפיגורציה תקינה ובמוקדם או מאוחר יהיו בעיות. כמובן אפשר ובמקרים מאד מסוימים גם עדיף להשתמש בציוד של בזק/ספק כראוטר ראשי (במקום כ-bridge) ובראוטר הפרטי רק כ-AP. לדוגמא בתשתית הסיבים של פרטנר בהרבה מקרים מקבלים קצב יותר טוב מהראוטר שלהם ולכן זו קונפיגורציה יותר טובה. חשוב רק להקפיד לכבות את שרת ה-DHCP בראוטר הפרטי.
כמובן שאצלך ניר חוקי הפיזיקה וכו' לא תקפים לכן אנא המשך להשתמש באיזה קונפיגורציה שאתה בוחר. בהצלחה.
·
שני שרתי DHCP על אותה הרשת זו לא קונפיגורציה תקינה ובמוקדם או מאוחר יהיו בעיות. כמובן אפשר ובמקרים מאד מסוימים גם עדיף להשתמש בציוד של בזק/ספק כראוטר ראשי (במקום כ-bridge) ובראוטר הפרטי רק כ-AP. לדוגמא בתשתית הסיבים של פרטנר בהרבה מקרים מקבלים קצב יותר טוב מהראוטר שלהם ולכן זו קונפיגורציה יותר טובה. חשוב רק להקפיד לכבות את שרת ה-DHCP בראוטר הפרטי.
כמובן שאצלך ניר חוקי הפיזיקה וכו' לא תקפים לכן אנא המשך להשתמש באיזה קונפיגורציה שאתה בוחר. בהצלחה.
לא יודע על איזה"פיזיקה" אתה מדבר.eran405 כתב:@Nir50
·
כמובן שאצלך ניר חוקי הפיזיקה וכו' לא תקפים לכן אנא המשך להשתמש באיזה קונפיגורציה שאתה בוחר. בהצלחה....
מה שעובד עובד ועובד יפה במשך שנים זה שזה לא נראה לך\מקובל עליך זה כבר עניין אחר.
אולי קראת חומר באיזה מקור"שקר כלשהו" שאתה מתווכח איתי על משהו שקיים אצלי ועובד ללא דופי.
אשמח באמת לשמוע אילו "בעיות" עלולות לצוץ שלא ניתקלתי בהן ב7 שנים האחרונות שהרשת אצלי בנויה כך.
·
@Nir50
·
אני לא אפרט כאן את כל הפרטים של מה זה בדיוק שרת DHCP ואיך כל הפרוטקול של IP וחלקות כתובת עובד אבל ברב המקרים אם יש לך 2 שרתי DHCP רק אחד יהיה מקונפג כמו שצריך (לדוגמא לא בכל ראוטר אפשרי לשלוט ב-gateway שה-dhcp מחלק ולכן אם מכשיר מסוים יקבל DHCP מה-AP וישתמש בו כ-gateway לא יהיה לו אינטרנט; אפילו אם אפשר לשנות את זה רב האנשים לא ידעו לעשות את זה).
הבעיה היותר גדולה זה הכתובות, בתיאוריה אם יש לך בכל DHCP טווח כתובות לא חופף ועדיין בתוך אותו ה-subnet (כי באותה הרשת כרגיל הכוונה לאותו ה-subnet) אז אולי זה איכשהו יעבוד בגלל שפעם תקבל כתובת מזה ופעם מזה אבל תמיד זו תהיה כתובת תקינה - אפילו במקרה כזה, זה לא בריא שכל פעם המכשיר מקבל כתובת אחרת ואם אתה משתמש גם בחיבורים נכנסים למכשירים אלה (נגיד גישה לשיתופי רשת במחשבים מקומיים) זה יכול לעשות בעיות. כמובן שברב המקרים שיש 2 שרתי DHCP כן יהיה להם טווחי כתובת חופפים ואז זה יכול לעבוד טוב שנה שלמה (נגיד בגלל ש"במקרה" תמיד שרת DHCP מספר 1 "מנצח") ופתאום "במקרה" מתחילות התנגשיות בכתובות ולא מבינים למה פתאום כל הרשת לא עובדת כשכלום לא השתנה....
תחפש קצת בגוגל מזה DHCP והאם אפשר לשם "סתם" 2 שרתי DHCP באותה הרשת, תלמד ותחליט בעצמך מה לעשות ברשת הפרטית שלך. רק בבקשה אל תמליץ לאנשים אחרים לשם 2 שרתי DHCP באותה הרשת זה סתם יעשה להם הרבה צרות גם אם בנס זה איכשהוא עובד אצלך במשך שנים.
אם רוצים ממש לדייק, אם יש לך מספר subnets (נגיד מספר VLANs) באותה הרשת אז צריך שרת DHCP לכל subnet. בהרבה ראוטרים אין בעיה שיהיו מספר שרתי DHCP באותו הראוטר (כנראה יותר מדיוק להגדיר את זה כשרת DHCP אחד שמשרת מספר logical interfaces שונים).
·
אני לא אפרט כאן את כל הפרטים של מה זה בדיוק שרת DHCP ואיך כל הפרוטקול של IP וחלקות כתובת עובד אבל ברב המקרים אם יש לך 2 שרתי DHCP רק אחד יהיה מקונפג כמו שצריך (לדוגמא לא בכל ראוטר אפשרי לשלוט ב-gateway שה-dhcp מחלק ולכן אם מכשיר מסוים יקבל DHCP מה-AP וישתמש בו כ-gateway לא יהיה לו אינטרנט; אפילו אם אפשר לשנות את זה רב האנשים לא ידעו לעשות את זה).
הבעיה היותר גדולה זה הכתובות, בתיאוריה אם יש לך בכל DHCP טווח כתובות לא חופף ועדיין בתוך אותו ה-subnet (כי באותה הרשת כרגיל הכוונה לאותו ה-subnet) אז אולי זה איכשהו יעבוד בגלל שפעם תקבל כתובת מזה ופעם מזה אבל תמיד זו תהיה כתובת תקינה - אפילו במקרה כזה, זה לא בריא שכל פעם המכשיר מקבל כתובת אחרת ואם אתה משתמש גם בחיבורים נכנסים למכשירים אלה (נגיד גישה לשיתופי רשת במחשבים מקומיים) זה יכול לעשות בעיות. כמובן שברב המקרים שיש 2 שרתי DHCP כן יהיה להם טווחי כתובת חופפים ואז זה יכול לעבוד טוב שנה שלמה (נגיד בגלל ש"במקרה" תמיד שרת DHCP מספר 1 "מנצח") ופתאום "במקרה" מתחילות התנגשיות בכתובות ולא מבינים למה פתאום כל הרשת לא עובדת כשכלום לא השתנה....
תחפש קצת בגוגל מזה DHCP והאם אפשר לשם "סתם" 2 שרתי DHCP באותה הרשת, תלמד ותחליט בעצמך מה לעשות ברשת הפרטית שלך. רק בבקשה אל תמליץ לאנשים אחרים לשם 2 שרתי DHCP באותה הרשת זה סתם יעשה להם הרבה צרות גם אם בנס זה איכשהוא עובד אצלך במשך שנים.
אם רוצים ממש לדייק, אם יש לך מספר subnets (נגיד מספר VLANs) באותה הרשת אז צריך שרת DHCP לכל subnet. בהרבה ראוטרים אין בעיה שיהיו מספר שרתי DHCP באותו הראוטר (כנראה יותר מדיוק להגדיר את זה כשרת DHCP אחד שמשרת מספר logical interfaces שונים).
הכל טוב ויפה נראה שאתה חזק בקי ושולט היטב בחומר אבל...eran405 כתב:@Nir50
·
אם רוצים ממש לדייק, אם יש לך מספר subnets (נגיד מספר VLANs) באותה הרשת אז צריך שרת DHCP לכל subnet. בהרבה ראוטרים אין בעיה שיהיו מספר שרתי DHCP באותו הראוטר (כנראה יותר מדיוק להגדיר את זה כשרת DHCP אחד שמשרת מספר logical interfaces שונים)....
יש את התאוריה ויש את הפרקטיקה של היום יום.
אני חושב שהדרישות שלי מהאינטרנט מעל הממוצע עקב העובדה שיש לי מערכת אזעקה ומצלמות שאני צריך אותן זמינות 24/7/365
רוב המשתמשים באינטרנט לצורך סטרימינג וידיאו גלישה באתרים ומייל.
אם אני לא נתקל בבעיות אז אני מניח שרוב המשתמשים שיקנפגו כך לא יתקלו.
בנוסף יש לי אפליקציות כמו FING ו"ראוטר מאסטר" כך שאני יכול לראות בכל רגע נתון מה מצב הרשת ורשתות סמוכות עוצמות ערוצים מסלולי ניתוב סוגי ההתקנים כתובות הIP שלהם אילו פעילים ואילו לא.ולא מזהה בעיות.
אתה אומר שמערכת כזו "יכולה לעבוד שנה ואז תתקל בבעיות" אז התשובה שלי מתחלקת לשתיים:
1.במקרה כזה מנתקים חשמל לכל הבית(או רק להתקן הבעייתי) מעלים והכל מסתדר.
2.אחרי שנגמר ה"ליס טיים" השרת יכול להקצות כתובת חדשה להתקן במידה והקודמת "בעייתית" אז אם "היתה לו בעיה" היא הסתיימה כשהסתיים ה"ליס טיים" .
אצלי למשל מוגדר ב 2 השרתים ליס טיים של שעה לא קצר מדי ולא ארוך מידי.ושוב אני חוזר לא סובל מניתוקים גם לאחר הפסקות חשמל מלאות או לחלק מההתקנים וכשהחשמל חוזר תוך מספר שניות הכל מתפקד.
אז מה האלטרנטיבה למישהו שלא רוצה להסתמך על הראוטרים המסכנים (הWIFI של בזק אצלי חלש בהרבה מזה של הTP LINK 1043ׂ) כשבזק לא מאפשרת להגדיר ברידג' ובכל זאת רוצה להשתמש בציוד שכבר קיים אצלו ולא לרכוש מודם VDSL חדש?
·Nir50 כתב: אז מה האלטרנטיבה למישהו שלא רוצה להסתמך על הראוטרים המסכנים (הWIFI של בזק אצלי חלש בהרבה מזה של הTP LINK 1043ׂ) כשבזק לא מאפשרת להגדיר ברידג' ובכל זאת רוצה להשתמש בציוד שכבר קיים אצלו ולא לרכוש מודם VDSL חדש?...
לדעתי אתה מבלבל דברים לא קשורים. יש רק 3 אופציות "תקינות" שאני מכיר לעבוד עם מודם/ראוטר (נגיד של בזק) + ראוטר פרטי ללא מודם:
א. להפוך את הציוד של בזק ל-bridge. לחבר לכניסת WAN בראוטר פרטי. להגדיר חייגן בראוטר פרטי. הכי פשוט והכי טוב בדיוק בגלל מה שכתבת (אנחנו רוצים להסתמך על הציוד של בזק כמה שפחות והכי טוב להשתמש בו כמודם בלבד).
ב. להשאיר את הציוד של בזק כראוטר ראשי ולהשתמש בראוטר פרטי כ-AP בלבד. במקרה כזה מחברים לכניסת LAN בראטר הפרטי, בוחרים כתובת מהטווח כתובת של הראוטר הראשי שמובטח שלא בשימוש ולכבות את ה-DHCP בראוטר הפרטי (כפי שכבר טחנו עד דק).
אציין גם את המדריך של netcheif שמפרט את התהליך תחת "חיבור נתב אלחוטי חדש לנתב אלחוטי קיים באופן קווי " כאן:
https://www.netcheif.com/Articles/Route ... erAsAP.htm
ג. אם אין אפשרות להפוך את הציוד של בזק ל-bridge (אישית עוד לא נתקלתי בדבר כזה אצל בזק אבל הבנתי שבקושחות של בזב"ל לפעמים חוסמים את האופציה) וחשוב לך להסתמך כמה שפחות על הציוד של בזק ואתה לא רוצה לקנות מודם/ראוטר פרטי (אפשר לקחת לדוגמא 9970 או G225 ב-180 ש"ח היום), אז אתה יכול לעבוד בתצורה של double-NAT:
מחברים לכניסת WAN בראוטר הפרטי על אף שהראוטר של בזק מתקפד כמודם + ראוטר. דואגים לטווחי כתובת שונים בשתי הרשתות ומפנים את כל הפורטים לראוטר הפרטי (בתקווה יש אופציה של DMZ בראוטר של בזק).
לגבי שאר הדברים שאתה כותב הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך שלא פעם ולא פעמיים נתקלתי בדברים טכניים שפשוט לא יכולים לעבוד ובכל זאת עבדו במשך שנים עד שיום אחד פתאום הפסיקו לעבוד. אחרי הבנה של הבעיה אין לנו הסבר איך זה עבד למשך כל הרבה זמן אלא רק הסבר למה זה לא היה צריך לעבוד מלכתחילה.
אם רוצים ממש לדייק, הנושא של 2 שרתי DHCP באותו הרשת מביא לתוצאות לא מוגדרות. כל דבר יכול לקרות מזה שכל הרשת תקרוס ועד זה שהכל יעבוד בסדר (עד שיום אחד הוא כבר לא).
זה שהכל אצלך עובד כבר שנים לא סותר את זה שהקונפיגרוציה שלך לא תקינה (בהנחה שאתה באמת מפעיל 2 שרתי DHCP על אותה הרשת).
אני מניח שאתה עוסק בתחום תוכנה,רשתות ע"פ הידע שלך.אני לא למען האמת כל הידע שלי בתחום נרכש עצמאית ומנסיון.eran405 כתב:
·......
לגבי שאר הדברים שאתה כותב הדבר היחיד שאני יכול להגיד לך שלא פעם ולא פעמיים נתקלתי בדברים טכניים שפשוט לא יכולים לעבוד ובכל זאת עבדו במשך שנים עד שיום אחד פתאום הפסיקו לעבוד. אחרי הבנה של הבעיה אין לנו הסבר איך זה עבד למשך כל הרבה זמן אלא רק הסבר למה זה לא היה צריך לעבוד מלכתחילה.
אם רוצים ממש לדייק, הנושא של 2 שרתי DHCP באותו הרשת מביא לתוצאות לא מוגדרות. כל דבר יכול לקרות מזה שכל הרשת תקרוס ועד זה שהכל יעבוד בסדר (עד שיום אחד הוא כבר לא).
זה שהכל אצלך עובד כבר שנים לא סותר את זה שהקונפיגרוציה שלך לא תקינה (בהנחה שאתה באמת מפעיל 2 שרתי DHCP על אותה הרשת)....
מה שכן אני הנדסאי אלקטרוניקה\מחשבים ועוסק בתחום.
בקרב אנשי אלקטרוניקה רווחת אימרה ש"אין ניסים יש נפלאות". הכוונה שתקלות לא יכולות "לצוץ" פתאום לכל תקלה יש סיבה ודרכי פתרון.
מה שאני רוצה לאמר פה שכמובן יכול לקרות מצב שמשהו עבד שנים והפסיק לעבוד אבל...
זה מתיחס להתקן חשמלי ספציפי(מצלמה למשל,ראוטר וכו')
זה יכול לקרות עקב תקלת חומרה או תקלת תוכנה במכשיר ספציפי.
אם מדובר בהתקן קצה ברשת אז הוצאה מהחשמל והחזרה או תיקון\החלפה תפתור זאת ללא השפעה על ההתקנים האחרים.
אם מדובר בשרת אותו כנ"ל-תקלה בו כמובן שתפיל את הרשת בד"כ מה שיעזור כאן זה מה שהזכרתי מעלה.
אם זו תקלת תוכנה יותר רצינית לדאוג לשמור מראש קובץ גיבוי תקין(מה שהוא כלל אצבע אצלי) לרסט אותו לריסט בית חרושת ולצרוב אותו מחדש.(לא ניזקקתי לזה למעט אחרי ששיחקתי בהגדרות וזה לא עבד אז מטעמי נוחות צרבתי עם קובץ הגיבוי).
אם זו תקלת חומרה לדוגמא נדפק הספק הפנימי עקב קפיצת מתח ברק או סתם קורוזיה שאכלה את המוליכים אז החלפה שלו וקינפוג מחדש "תפתור את הבעיה".
לא מכיר נושא של "בעיה לא פתירה ברשת" עקב קינפוג שעבד יפה במשך שנים ו"הפסיק לעבוד" אלא אם כן שינו\התעסקו בהגדרות.
אם הקינפוג לא נכון זה לא יעבוד מלחתחילה ואם זה עבד שנים זה גם ימשיך עד שיהיו תקלות מהסיבות שהזכרתי מעלה.
אין פה קרמה ורוחות ושדים והרשת זה לא התקן בודד שיכול להדפק יש התקנים ברשת בכל אחד מהם יכולה להתרחש תקלה או שמישהו התעסק בהגדרות וזו גם יכולה להיות סיבה לחוסר תפקוד של התקן בודד או (במקרה של התעסקות עם השרת )לקריסה.
או שזו בעיית תשתית אינטרנט או ISP שעושים בעיות (חסימות האטה ניתוקים) שזה גם יכול להראות כבעיית רשת פנימית(אך על זה קל לעלות)
אצלי ספציפית ניסית בהתחלה לבטל DHCP בכל אחד מהראוטרים (כל פעם אחר) וזה לא עבד עקב מבנה הרשת אצלי כשהAP בסלון(מתאם רשת חשמל עם WIFI וקווי) משמש לחלק מההתקנים כDNS פנימי שמתחבר דרך רשת החשמל לראוטר הפרטי (שיושב בממ"ד ובו מוגדר הDNS של הISP והדיפולט גייטווי שהוא הראוטר של בזק) וכך ביטול DHCP שם ניתק חלק מההתקנים מאינטרנט.
כשביטלתי DHCP במודם של בזק אז מן הסתם הראוטר הפרטי לא קיבל הקצאת כתובת ויצא משימוש כך שלא היתה חיבור אינטרנט לכל הרשת
לא ניסיתי להגדיר כתובת קבועה לראוטר הפרטי בראוטר בזק פשוט לא רציתי להתעסק יותר מידי כשראיתי שזה עובד (וגם עבד עם ההוטבוקס במשך שנים כאמור)
אני בטוח שמה שעשיתי לא מתאים לכל אחד ודורש ידע הרבה התעסקות ואפליקציות מתאימות שיראו לך מה מצב כל אחד מההתקנים מבחינת ניתוב כתובות וכן את ערוצי הWIFI ועוצמתם (למשל אצלי רצות במקביל 2 רשתות עם אותו SSID אחת של הראוטר הפרטי ואחת של הAP בסלון וההתקנים בוחרים באיזה להשתמש בהתאם לעוצמה בצורה רנדומלית)